Race de wielen van je Mercedes CLA45 AMG! In een game…

Auteur: , 30 Reacties

De paarse broeken van de auto- en de game-industrie lijken elkaar helemaal gevonden te hebben. Beide miljardensectoren zijn altijd op zoek naar iets nieuws om te pluggen, en komen samen in het 'onthullen' van auto's in racegames. Next up: de CLA 45 in de PS4-game 'Driveclub'.

Mercedes CLA 45 AMG in al zijn virtueelheid

Ik weet niet wat voor de geharde gamer én petrolhead spannender nieuws is: de virtuele onthulling van de CLA 45 AMG (beursonthulling: New York Motorshow, in april) of het feit dat we na vandaag weten hoe de geheel nieuwe PlayStation (met ‘Oog‘) er uit ziet. Waarschijnlijk het laatste, aangezien we de A 45 AMG (die ook Driveclub debuteert) al kennen, dus dan weet je ook ongeveer wat te verwachten van de heetgepeperde vierdeurs mini-Benzo met coupélijn.

Uit de introductietekst mag je concluderen dat het niet de eerste keer is dat we een auto die nog niet op de markt is, of überhaupt op een autoshow heeft gestaan, in een game tegenkomen. Chevrolet flikte het kunstje al met de Corvette C7 Stingray, en ook de Nissan Juke Nismo heeft al zijn eigen game voordat hij op de markt is. Een primeur in pixels in plaats van staal/aluminium en glas, zogezegd.

Een videotrailer van Driveclub vind je op autojunk! Welke auto’s herken jij allemaal?

KLIK!30 reacties

Ik herken een cla 45 amg. Klopt dat?
Oke.. lol
Wel een mooie game zo te zien, maar ik ga er niet een PS4 voor aanschaffen.
Grafisch natuurlijk weer top, maar alweer de honderdduizendste racegame.. Ga waarschijnlijk wel een PS4 aanschaffen aangezien ik ze allemaal heb staan..
@littleturbo96: Al die leuke racegames, maar ondertussen herleef ik jeugdherinneringen door nog altijd Midtown Madness 1 op de pc te spelen. Dus ik hoef deze game niet per sé
@toyotafortuner: Het spelen van games uit je jeugd word alleen maar leuker hoe ouder je wordt. Speel soms ook nog wel eens Kingdom hearts of Dark cloud dat zijn pas spellen!
@toyotafortuner: haha. Wat een geweldig spel was dat zeg. Goede herinneringen aan.
Hm ziet er leuk uit maar gaat niet tippen aan forza 5.
@quattromeister: zowiezo kunnen PS spellen al niet tippen aan de spellen van de 360 :D
@gieltj: Ik vind GT5 anders toch veel beter dan Forza. En de kwaliteit van PS is beter. Je koopt 1 PS voor elke 5 Xboxen die stuk gaan…. :)
@kapiteinaudi: Dan heb je er werkelijk helemaal niks van begrepen. Forza is vele malen beter en realistischer.
Forza is completer in auto’s, rijeigenschappen en tuning. Ik heb zelf forza en GT5 gespeeld maar wat een tegenvaller was dat zeg, en dan heb ik het nog niet eens over het geluid van die wagens.
@Mbaas: Daar ben ik het toch niet eens mee hoor. Ik heb Forza 3 en GT5, en ik vind GT5 vele malen beter. Ja, Forza heeft betere geluiden en een ruimere autokeuze, maar GT5 is gewoon veel realistischer. Vooral de graphics vind ik veel minder bij Forza, het is precies ‘getekend’ op het scherm. Forza 4 heb ik wel nog nooit gespeeld, enkel de demo, dus daar kan het wel anders bij zijn.
@kapiteinaudi: Ik heb een eerst een xbox 360 gehad met Forza motorsport 4, die was ik zat en kocht een ps3 met GT5, wat heb ik daar spijt van gehad. meteen weer een xbox 360 gekocht met forza motorsport 4 en forza horizon. GT5 heeft wel leuk 1000 auto’s maar dan zeggen ze er niet bij dat ze 20 skyline’s hebben of 15 mx5. Forza maakt in alles gehakt van GT5. en dan heb ik nog niet eens over de 2e handsauto’s gehad waarbij je niet eens een interieur hebt. en in forza kan je tenminste realistisch driften. en dan de geluiden. dat is ook wel erg belangrijke en met Gt5 is dat ook diep triest.
@Mbaas: completer in auto’s? GT5 heeft over de 1000 auto’s! En ik heb ze allebei en ik vind de rijeigenschappen zeer tegenvallen in Forza. Het geluid is best goed, alleen tuned iedereen de auto’s en door de nieuwe uitlaten klinken de wagens meestal slechter dan dat ze standaard zijn.
@reventon: 1000 auto’s waarvan 500 toyota’s. En dan tune je de uitlaat toch gewoon niet, lijkt me simpel. Maar het belangrijkste verschil zit in het driften. Wat kan dat lekker in Forza en wat is dat afgezaagd in GT5
@quattromeister: Ugh…. Als je gewoon even de presentatie gezien had, snapte je dat dit geen concurrent voor Forza 5 is. Deze game is extreem gericht op het clubgevoel en teamspel dat TDU (2) zo graag wilde bereiken. Qua graphics en physics kun je deze game beter vergelijken met iets als het aankomende GRID 2 of NFS Shift. Vergelijken met Forza is nutteloos, want iedereen weet dat Forza en Gran Turismo een klasse apart vormen. Als je ‘Forza 5’ (die overigens nog niet eens aangekondigd is!) al kunt vergelijken, is het dus met de opvolger van Gran Turismo 5. Maar ook dat is weer appels met peren vergelijken want om tot een echt goede conclusie te komen moet je ze op hetzelfde systeem spelen en we weten allemaal dat de een voor de PS4 komt en de ander voor de opvolger van de X360.
@Edge: ugh! Opperhoofd edge spreken met veel woorden. Maar, grote Wijsgeer hebben gelijk! Daarom wij nu vredespijp roken. Ugh ugh uche kuch kuch *valt dood neer
@quattromeister: Sorry hoor, maar GT6 gaat FM5 vermoorden. Dat weet ik nu al.
@kalax3: als het net zo lang duurde als bij GT5 dan kan je hem op de PS5 spelen.
@lscorkscrew:

Ik ben GT5 fan, maar wat duurde de release lang zeg van de game. Belachelijk.
‘of het feit dat we na vandaag weten hoe de geheel nieuwe PlayStation (met ‘Oog‘) er uit ziet’

Uhm… heren, ik wil geen zeikerd zijn. Maar dat is net het punt waar iedereen zo ongeveer over valt. We weten na vandaag nog steeds niet hoe de geheel nieuwe PlayStation er uit ziet. Wel hoe die werkt, maar dat is iets anders.
@quincy: Wordt dat ding vannacht niet onthuld dan? Ben zelf geen gamer, maar heb dat wel opgepikt. Dacht ik.
@sir_smokalot: Je kan het zo zien, Sony heeft wel aangekondigt wat voor motor, welke wielen en verbruik maar is nog niet duidelijk geweest in hoe het exterieur eruit gaat zien.
ja uh PS4 is dus nog niet getoond, en de Corvette verscheen pas onthuld zonder cover in Gran Turismo 5 een paar dagen NA de onthulling dus ff je bronnetjes checken..
en waar zien we toch die CLA Ik kan hem echt niet ontdekken?
@salberts93: overigens wel supermooi spel en supermooie auto, had niks anders verwacht van de CLA AMG dan dat ie prachtig zou zijn
@salberts93: Je snapt het wellicht niet helemaal, de PS4 is wel degelijk aangekondigd alleen het ontwerp/design ontbreekt nog. Verder zijn de technische specificaties en hardware alom bekendgemaakt, eveneens de controller.
@The360box: nee ik snap t dat bedoelde ik ook het ding zelf hebben we nog niet gezien
2 favoriete dingen auto’s en games :p
Nfs most wanted blijft het toch nog helemaal
Die game zag erg echt niet uit vergeleken met GT5 of Forza.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).