Range Rover Sport op afstand bestuurbaar met smartphone

Auteur: , 36 Reacties

Speelgoed voor volwassenen, Land Rover maakt het.

De mannen van Jaguar Land Rover hebben een Range Rover Sport onthuld die op afstand bestuurbaar is met je smartphone. De techniek is een belangrijke stap richting autonoom rijden.

Via een app op je smartphone kan je het stuur, gaspedaal en rem en een switch tussen hoge en lage gearing aangeven. Dat laatste kan interessant zijn als je met je auto in het terrein bezig bent en je komt een lastige situatie tegen. Met de telefoonbesturing kan je dan buiten je auto gaan lopen met de afstandsbediening op je smartphone.

Ook handig: als iemand te dicht op je SUV heeft geparkeerd bij de plaatselijke supermarkt, kan je de auto simpelweg met je telefoon uit het vak rijden en dan pas instappen. De remote control optie functioneert alleen als de bestuurder zich binnen 10 meter van de auto bevindt.

Ook nieuw is de Multi-Point Turn technologie, die de auto volautomatisch kan laten keren op de weg. De auto scant de omgeving en vraagt de bestuurder vervolgens of hij de manoeuvre mag uitvoeren. Hierbij worden ook langslopende voetgangers e.d. ontweken. Deze draait en steekt net zo vaak zelf, tot de manoeuvre is afgerond.

Check een video van de techniek op Autojunk.nl. Het is nog niet bekend wanneer de techniek op de optielijsten verschijnt.36 reacties

-edit: nutteloze bijdrage-
007
Dit is toch super vet? Papa is moe, geeft z’n smartphone aan z’n zoontje; hier schat, rij jij maar terug.
@camber24: lekker met 4mph naar huis sukkelen.
@camber24: Weet je zeker dat het zijn vader was en niet Benno L.? ‘Hmm, schatjee’
@granlusso: hmmm… Dat soort associaties heb ik niet met kinderen, maar okee. See what you did there ;-)
@granlusso: Nee, geen Benno LaRue. Er zit namelijk geen zwembad in de auto.
@granlusso: net zijn kind opgehaald bij het kinderdagverblijf…….
Gaaf, denk alleen niet dat je dit voorlopig op de openbare weg mag gebruiken. Heeft ook weinig met autonoom rijden te maken, die automatische keer functie iets meer. Maar net zo nutteloos als automatisch inparkeren in mijn ogen.
@trustmeiamanengineer: Ik denk dat dit juist zinvol is, je vriendin mag rijden, maar met inparkeren neem jij het over. Voorkomt schade aan je velgen. Ook kan de bijrijder het even overnemen als je je jas even uit doet ofzo. Wel een joekel van een smoes met telefoon gebruiken tijdens het rijden. “Sorry meneer agent, maar ik bestuur mijn auto met mijn telefoon, ik was echt niet aan het bellen”….
@trustmeiamanengineer: Ja en wat dacht je van hackers? Als er al mensen zijn die wielbouten losmaken, dan is even het stuur omgooien met rijden helemaal mooi voor ze.
Hmmm parkeren in een hele krappe parkeerplek (probeer eens Knuedler in Luxemburg stad) betekent dat de bestuurder van rechts zonder remote zijn auto ook niet meer in komt.
Mooie techniek, alleen vraag ik me af of het wel een beetje prettig te bedienen is…
In 2001 was er een documentaire waarin BMW het al had op de E38 750iL. Met behulp van een telefoon kon deze ook op afstand bestuurd worden. Avis heeft ze destijds in hun vloot opgenomen. Was toen best revolutionair!
@gtwillem: Tot dat incident waarbij er eentje van het dak van een parkeergarage afvloog. Toen was het gedaan ermee.
@gtwillem: Die van 007 bedoel je :p
@dutchdriftking: hij heeft m door hoor…
En als ik hem mobiel zou besturen weet ik nu al dat ie gelijk zich zelf om een boom vouwt
U heeft een iphone? @henkhupelschoten:
@MARS: Nokia Lumia 920..
Dat is wel supervervelend als ie dan net als vroeger heel ver rijdt en dat ie dan over de kop gaat, moet je er naar toe lopen.
Nu nog dashcam view op je telefoon, met de knopjes erbij en dan is het net alsof je een racegame speelt. (of chasing cam view voor sommigen, inclusief mezelf (speelt lekkerder))
Ik zie de mcDonalds pranks alweer komen…
@freezzr: Lijkt me een beetje moeilijk bestellen als er niemand in de auto zit he
@berlinetta: Na de praatpaal uitstappen….
Real life GTA komt nu wel heel dichtbij!
wat een onzinnig technisch snufje zeg,
Even heel erg off topic(maar wel Brits): Ik zag zojuist een aankondiging op BBC met ‘Topgear coming soon, on BBC2’ !!
Kan heel handig zijn.Maar hopen dat men ook een hardware schakelaar heeft ingebouwt waardoor je alle remote zaken kan onderbreken wanneer je het niet gebruikt.
Erg handig voor in 020.. Twee range rovers… 4mph limiet eraf hacken en vanuit de ene Range rover de andere besturen. Eerst rij je de auto van het slachtoffer plat en daarna kun je rustig vanuit de tweede auto wachten tot ze eruit komen..
Zeker wel nice!
Afstandsbestuurbare app shizzle…da’s vast te hacken. Superhandig natuurlijk, dat iemand anders jouw auto uitparkeert als je effe boodschappen aan ’t doen bent.
Ik kan me zo een weg (nou ja…) voor de geest halen waar ik dit “snufje” verdomd goed had kunnen gebruiken. Pothole links voor, groot genoeg op het hele linkerwiel op te slokken. En een halve meter rechts een sleuf die de auto net zo goed kon blokkeren. Het lukte niet ondanks aanwijzingen van de uitgestapte passagiers, dan maar kamikazestijl en geluk gehad. Met dit soort tool was die waaghalzerij niet nodig geweest. Gewoon in productie nemen!
@BaRa: ik stap altijd zelf uit. Eerst kijken welk obstakel eerder komt. Vervolgens tot vlak voor dat obstakel rijden. Dan weer uitstappen en kijken hoe je er tussendoor moet laveren. Desnoods elke halve meter ff kijken. Off-road rijden doe je tenslotte niet omdat je kilometers wilt maken, het is tegenwoordig sport…
Papa wat is dit voor spelletje? ziet auto weg rijden…
Zie het eerste filmpje wel verschijnen met 200 op de teller. Gewoon een auto ernaast laten mee rijden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).