Renault Espace: de nieuwe Franse MPV/crossover

Auteur: , 13 Reacties

We wisten natuurlijk al hoe de nieuwe Espace eruit gaat zien, maar op de live-beelden kun je nog nét effe beter beoordelen of je 'em mooi vindt of niet.

Renault Espace in het echt

Na 30 jaar Espace (en in totaal 1,2 miljoen stuks) besloot Renault het eens over een andere boeg te gooien met hun familiebak. Gevolg daarvan is deze crossover-achtige, die een stukje hoger op de poten staat en tegelijkertijd net zoveel ruimte en zitplaatsen biedt als de huidge, meer conventionele MPV van het Franse merk.

Zo kunnen er desgewenst vijf of zeven personen plaatsnemen in deze grote Fransman, die geheel in lijn met de moderne trends is opgewassen tegen alle mogelijke obstakels die de urban jungle biedt. Afijn, het geheel ziet er in elk geval strak uit en we zijn dan ook benieuwd of we de nieuwe Espace vanaf voorjaar 2015 veel gaan zien op ’s lands wegen.13 reacties

Ik heb weinig met refocontainers maar dit is toch wel een fraai busje.
Je kunt je werk ook te grondig doen. Had ik in topic “Wat moeten wij voor jullie uitzoeken in Parijs?” gevraagd of het panorama dak van de Espace ook open kon. Krijg je hier foto’s waar de Autoblog journo’s het hele dak en de halve auto gesloopt hebben…
Ik vind ‘m zo van de voorkant iets weg hebben van de Avantime.
@e550:
En 10 jaar later is die Avantime nog steeds een gedrocht.
Fraaie auto hoor! Bij de dealer in Zwolle zijn ze trouwens zó enthousiast dat ze krap 90 foto’s op hun FB pagina hebben gezet. Voor de liefhebbers: http://www.facebook.com/oving.nl
Ik ben benieuwd hoe ie er uitziet in een andere kleur (lees: donkerder), met een licht interieur. Het is ten minste een leuk alternatief op de obligate stationwagon of SUV.
Ik vind hem prachtig en bijzonder interessant. Niet te hoog, niet te laag, dynamisch en modern.
Achterste daklijn heeft wat weg van c4 coupe!
Persoonlijk vond ik de oude mooier. Net als de vorige generatie clio. Deze nieuwe zijn mij iets te ‘plastic fantastic’, heb een beetje het idee tegen een uitvergrootte speelgoed auto aan te kijken.

Bij de nieuwe twingo heb ik dat minder.
De proporties kloppen niet echt langs opzij. Precies alsof het dak te laag is.
Ik heb nu de IV en ben daar heel tevreden over qua betrouwbaarheid, comfort en prestaties maar de nieuwe is gewoon prachtig. Hopelijk rijdt hij met het lagere gewicht ook iets dynamischer en dan bestaat er een hele grote kans dat ik er voor ga.
Ik ben benieuwd naar de Co2 uitstoot van deze wagen. Hopen dat deze nog mooi in de 20% regeling valt.
Ik zou hem graag in real life zien! Dat hij maar snel bij de dealer staat!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).