Ricciardo: “verwacht geen wonderen in Barcelona”

Auteur: , 32 Reacties

Heel even waren we vol goede hoop, maar volgens de goedlachse Ozzie moeten we kalm blijven.

De aankomende GP van Spanje (dit weekend) wordt een zeer interessante race. Veel teams brengen updates mee en even ging zelfs het gerucht dat Red Bull met een compleet nieuw chassis aan de start zou verschijnen, inclusief een nieuw typenummer.

Dat laatste ging niet door en toch zou de auto grondig worden aangepakt, zodat de aansluiting met Ferrari en Mercedes kan worden gevonden. Ricciardo benadrukt dat de auto sneller en betrouwbaarder is geworden, maar hij verwacht niet dat het Oostenrijks/Britse team zondag meedoet om de overwinning.

Het chassis zelf bleef namelijk ongewijzigd en dus beperken de vernieuwingen zich vooral tot de aerodynamica van de RB13. Men hoopt extra snelheid te vinden, daarnaast moeten de updates ervoor zorgen dat de banden beter worden benut. Dat luistert allemaal nogal nauw.

Ondertussen zijn de eerste foto’s van de verse Mercedes W08 het web op gedruppeld en het lijkt erop dat de Duitsers serieus werk hebben gemaakt van de aerodynamica. Check hieronder een voorbeeld. Vandaag bleef de pitbox van Red Bull hermetisch afgesloten. We kunnen je dus pas morgen meer laten zien van de verbeterde RB13. Ferrari heeft trouwens de nodige verbeteringen meegebracht naar Barcelona, dus het wordt een pittige strijd.

Mercedes

Foto Mercedes via Craig Scarborough32 reacties

Als we na de zomerstop om het podium mee kunnen zou al top zijn. We gaan sowieso Max niet op P1 zien dit jaar.
@dutchdriftking: U heeft een glazenbol ?
@luuktb: Nou een glazen bol is niet direct nodig, de eerste foto’s van de RB13 uit Barcelona beloven niet veel goeds, de auto heeft wat updates gekregen mbt de bargeboards maar in vergelijking met Mercedes zijn ze niet eens noemenswaardig. Het lijkt wel alsof Mercedes in de winter gedacht heeft dat ze een achterstand hadden en direct begonnen zijn aan de ontwikkeling van een echte B-spec. Red Bull daarentegen… https://twitter.com/ams_formula1/status/862723393258389504
@wif1: zoals al eerder werd verteld, er zijn nog geen foto’s van de nieuwe B-spec van red bull. De foto’s van een topic terug zijn ALLEEN de foto’s van de nieuwe livery, niet van de vernieuwde auto
@peterpann3nkoek: Jij doelt op de foto’s die RB zelf heeft vrijgegeven. De foto’s van AM und S zijn wel degelijk van de “nieuwe” auto met aero updates, dus @wif1 heeft (helaas) gelijk.
@MauritsH: Dat laatste inderdaad, helaas. Had het ook graag anders gezien.
@dutchdriftking: U bent medewerker van het Red Bull racing team?
Ik vind alles best, zolang het wonder vanavond maar komt in Lyon.
@viezefreddyw: wordt er geracet in Lyon vanavond dan?
@lekkerlinksrijden: Afhankelijk hoe de wedstrijd verloopt zal er een race tegen de klok gehouden worden.
@viezefreddyw: met die voorsprong zou het zelfs geen wonder zijn. T is jullie alleszins van harte gegund zijn!
@futse: In principe niet nee. Maar het gaat een zware en moeilijke wedstrijd worden. We gaan het meemaken!
@futse: Kunnen we spreken van een wonder?
@viezefreddyw: ach, van de ouders van godenzonen mag je wel wat verwachten toch?
@pomoek: Dat is zeker waar.
@viezefreddyw: gefeliciteer;’d! Zwaar bevochten en onnodig spannend gemaakt maar meer dan verdient!
@stgp: Dank! Heb jij nog een pacemaker in de aanbieding?
@viezefreddyw: nou, ik kan een paar broeken weggooien door de bruine vlek die er in zit, wat waren de laatste 15 minuten spannend, maar ze zijn door gelukkig, nu nog ff winnen en kampioen worden
@viezefreddyw: helaas, bij mezelf erin gezet;-)
Door het type banden voor deze race wordt het sowieso niks voor Red Bull, we gaan eigenlijk pas in Canada zijn hoe de RB13b echt is…Monaco is ook moeilijk een pijl op te trekken hoe goed een auto nou echt is.
@basjaski:
Eigenlijk kunnen we pas echt wat zeggen hoe goed de auto is na Abu Dhabi.
@harrie: als je een beetje verstand hebt van de sport kan het wat eerder.
@harrie: eigenlijk pas na Brazilië….
Verwacht geen wonderen? Volgend jaar Lourdes op de F1 kalender zetten.

Krijgt Max tijdens de race ineens nieuwe banden.
Hmmm, de afgelopen weken dus behoorlijk in het ootje genomen door de geruchtenmachine. Er zou een volledig nieuwe auto komen, maar nu gaat het enkel om wat aero updates? Tenzij ik nu wéér in datzelfde ootje wordt genomen….
@pomoek: Red Bull (en Renault) stellen de updates telkens uit. Tegen de tijd dat ze alles hebben geïmplementeerd, zouden ze al aan de auto van 2018 moeten beginnen lijkt wel.
Wat ik me afvraag: nieuwe motor, versnellingsbak is beperkt qua aantal wissels. Geldt dit ook voor nieuw chassis?
Mijn goeie god wat hebben die Benz boys allemaal onder hun arme W08 gehangen! Het worden weer opwaaiende zomerjurken tijden! https://i.ytimg.com/vi/nN3s84_GgLI/maxresdefault.jpg
@pomoek: dat waren nog eens tijden!!!
@mauritsh pas de kop van dit stukje even aan. Veel Nederlanders maken dezelfde fout, maar Barca refereert enkel aan de bekende voetbalclub uit Barcelona, niet de stad zelf, die wordt Barna genoemd.
@sjeemsbond: het is een quote. Ook al is deze fout, je mag hem blijven gebruiken.
@sjeemsbond: Ik voel me een n00b! Gaan we fixen :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).