Max Verstappen krijgt géén RB14 in Spanje

Auteur: , 26 Reacties

Brengt dat hem deze zondag ongeluk?

Red-Bull

Bij de introductie van de Red Bull Racing RB13 maakte Red Bull veel poeha over het vermeende ongeluksgetal in de naam van de auto. Met de gevleugelde leus break with tradition, break superstition werd duidelijk gemaakt dat Red Bull niet bang was voor het onheilspellende nummer. Het idee was juist om de concurrentie een flinke dosis pech te bezorgen door ze in het stof te laten bijten in gevecht met de RB13.

Een fun fact om hierbij aan te tekenen is dat toen de coureurs in de F1 nog niet hun eigen nummer mochten kiezen, startnummer 13 traditioneel werd overgeslagen. Zodoende had je bij 20 auto’s op de grid dus ook iemand met nummer 21. Enfant terrible Pastor Maldonado doorbrak deze oude traditie door lekker tegendraads nummer 13 te kiezen toen hij de kans kreeg.

Helaas voor Red Bull Racing is de RB13 tot op heden geen enorm sterk nummer gebleken. Gisteren berichtten we je dan ook dat Max in Spanje een geheel nieuwe voiture zou krijgen met het cijfer 14 in de naam. Nou ja, geheel nieuw met uitzondering van de motor dan, want zoals we eerder meldden komt die pas in Canada eind juli.

Voormalig Red Bull Racing coureur Robert Doornbos denkt echter zeker te weten dat de naamswijziging achterwege blijft, zo zegt hij in het programma Peptalk. De RB13 krijgt volgens hem weliswaar de nodige updates, maar niet een totaal nieuwe naam.

“De auto zal echter niet van naam wisselen, maar blijft gewoon de RB13 heten.”26 reacties

Een jaar lang je auto voltanken met korting Bepaal zelf wat je betaalt!.
Tja, onze andere nationale Grootheid had ook nummer 14. Zonde dat ze bij 13 blijven.
@autodrop: Die andere nationale Grootheid valt niet te evenaren.
@viezefreddyw: Eens, ik denk dat jij hem nog bewuster heb gezien dan ik. Toen ik serieus voetbal begon te kijken was hij alleen maar actief als analist. Ik krijg nog steeds kippenvel bij de beelden van hem als voetballer. Zo’n ontzettende grootheid zowel in het veld als daar buiten. Als Max ooit in de Schumacher of Senna rol komt krijgt hij misschien diezelfde grootheid als JC…
@dieselkameel: Ik heb hem nooit kunnen zien voetballen, ben ik te jong voor. Mijn vader wel en volgend hem is Johan de allergrootste aller tijden. De grootste sportman die Nederland ooit heeft voortgebracht. Wat hij allemaal gedaan heeft voor de sport en de mensheid is fenomenaal. Wat een bereik had die man. Vooral zijn anekdotes zijn fenomenaal. Sneden echt altijd hout maar door velen niet begrepen. Een beetje filosofisch. Een beetje zoals @lincoln. De huisfilosoof van AB. Door velen onbegrepen, maar altijd scherpe opmerkingen die je vaak meerdere keren moet lezen voor ze te begrijpen.
@viezefreddyw: en om de gelijkenis nog wat te benadrukken: beiden soms enorm schappelijk, sympathiek en verdediger van keuzes, soms ook vol poep.
@viezefreddyw: Haha dat is zeker waar! Max has still a long way to go..
@autodrop: ik denk dat RBR dat geen ene hol interesseert. Mij ook niet trouwens.
@autodrop: Max heeft nummer 33..
Het zou niet de eerste keer zijn. De B-spec van de RB5 die destijds op Silverstone debuteerde kreeg ook geen andere naam mee.

Ik vind het overigens wel ironisch. Met die “break with tradition, break with superstition” en “13, unlucky for some” leuzen de indruk wekken dat je gewoon lekker succesvol gaat zijn met je RB13, om vervolgens allerlei problemen te kennen.
Beetje ouderwets niet? Dat bijgeloof!
Dus omdat nu weer iemand anders roept dat het allemaal niet doorgaat, is dat ineens de waarheid? Ik denk dat we het allemaal wel zullen zien vrijdag.
Boeit me geen reet hoe dat ding heet! (Het rijmt ik weet het). Belangrijkste is dat uitkomt dat het ding 1,3 sec sneller is dan de “oude” tijdens de race en dat ze de banden beter in “the window” kunnen houden.
Ze kunnen er ook wat overslaan en naar RB205 gaan, dat was wél een sterk nummer…
Sorry dat ik maar 1 woord wil gebruiken, heren redactie, maar: Clickbait
@joost1990_2: is dit nou wel de auto waar eerder vandaag over werd bericht en 1 sec per rondje sneller te gaan??
Bij force india was het toen ook een B-spec wagen 2jaar terug dacht ik
Misschien was Maldonado echt wel een megatopper, maar was het gewoon zijn nummer dat ongeluk bracht… 😜

Vraagje… Was de McLaren MP4-13 niet heel succesvol?
@rohrl-fan: ja de mp4-13 was erg succes vol. Daarmee haalde Häkkinen het rijders kampioen schap binnen en tevens Mclaren ook het constructeurs kampioenschap.
@arjontje: Ik dacht het al. In 1998 zeker?

Die wagen was (net zoals de RB13) trouwens ook een ontwerp van Newey!
Nieuw nummer of niet, laten we hopen dat het “nieuwe” chassis de nodige winst gaat opleveren om het gat wat kleiner te maken!
De titel van dit artikel had moeten zijn: “Geen naam/type* verandering voor de nieuwe wagen van MV33/Max Verstappen*” (*doorhalen wat niet van toepassing is) Met deze titel is het gewoon clickbait jongens… Erg jammer en triest!
Overigens tweet de hoofdmechanic van Max nu in een reactie op F1 journo Will Buxton dat hij RB14 fijner vindt klinken dan RB13. Wellicht dat het dus toch een RB14 wordt. https://twitter.com/leestevo1/status/861879773378818049
RedBull doet het tot nu toe niet slechter dan vorig jaar.
Ook toen waren ze de eerste races niet heel snel en ging het tussen hen en Ferrari om plek 2. We weten allemaal nog wel hoe dicht Raikkonen achter Max zat (en eigenlijk sneller was.

RedBull is al jaren niet de sterkste bij de start van het seizoen, maar gaande weg kruipen ze steeds verder omhoog.
Wat zijn dit voor feyenoord achtige taferelen? Eerst de coolsingel inrichten en dan iedereen teleurstellen😅😜 nou maar hopen dat de ME niet hoeft in te grijpen😂😝😜
Oké, en om nu de boel nog wat meer tegen te spreken meldt Jon Noble (F1 redacteur van Motorsport.com) dat zijn bronnen binnen Red Bull melden dat er geen “volledig nieuwe” auto naar Barcelona komt en dat de wagen ook géén RB14 gaat heten. https://twitter.com/NobleF1/status/861954191488626688
Als hij maar snel is!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).