Red Bull: Max Verstappen is extreem goed

Auteur: , 63 Reacties

De grote baas van het Red Bull F1 team laat duidelijke hints vallen.

onze max verstappen

Max doet het uitstekend in de Formule 1 en maakt niet alleen indruk bij z’n (Nederlandse) fans. Raceteams zijn voortdurend op zoek naar écht jong talent (hoe reed jij op je 18e?) en lijken dat te vinden in Max Verstappen. Het was dus ook wachten op een promotie voor Max Verstappen.

Die zou er wel eens snel aan kunnen komen, als we de uitspraken van Helmut Marko (baas Red Bull racing) bij autobild serieus moeten nemen. “Heel erg goede coureurs hebben altijd maximaal twee jaar bij Toro Rosso gereden, en maakten daarna promotie. Verstappen is extreem goed.”

Volgens Marko is onze Verstappen dus niet eens heel erg goed, maar extreem goed. Hij ziet Max komend seizoen wel voor Red Bull rijden, maar de vraag is wat er dan binnen dit team zal gebeuren. Daniel Ricciardo en Daniil Kvyat rijden momenteel voor Red Bull en Ferrari lijkt erg geïnteresseerd in Ricciardo. Deze zou echter een “waterdicht” contract bij Red Bull hebben, voor wat dat in de F1 waard is. Zou Jos Verstappen dan gelijk gaan krijgen?63 reacties

Zou best leuk zijn ja, en ik gun het riccardo ook echt om bij ferrari te rijden, win-win (behalve voor raikonen, maargoed)
@gitaarknul: en herinner, een waterdicht contract is niet per se gelddicht. Zeker in de formule 1.
@gitaarknul: Ik denk dat Kimi er wel mee stopt na dit seizoen.
@kilum: spijtig genoeg vind kimi zichzelf nog goed genoeg voor F1 en heeft hij een enorme staat van dienst bij ferrari. Zelf hoop ik ook dat hij er na dit seizoen mee stopt :)
Wat een touw trekkerij rondom Max.. ik kan niet geloven dat hij zich daarvan niks aantrekt!

Maar ik denk dat RB zeker een goede optie is! En Ferrari misschien als lange termijn optie
Bij Mercedes lijkt qua coureurs alles op dit moment in orde. Bij Ferrari lijkt het op dat gebied ook wel snor te zitten (Kimi deed het erg goed in China). Waar moet Riciardo dan heen?
@bartteeuwen: Ik zou het overigens top vinden om Max voor Red Bull te zien rijden 😊
@bartteeuwen: Kimi’s contract loopt eind dit seizoen af.
@kilum: Ja. Vorig jaar ook. Zeg niet dat Kimi volgend jaar rijdt, zou het wel leuk vinden, als ie dit niveau een beetje aanhoudt..
@bartteeuwen: Kimi stopt, Riciardo naar Ferrari, Max naar RedBull en Kyviat ofzoiets naar Torro Rosso
@hoonigan247: nee Kyviat blijft sorry
@hoonigan247: kvyat dus. Daniil Kvyat.
@thijsj: die ja
@hoonigan247: Kimi stopt, Grosjean naar Ferrari, Max naar RedBull, Ricciardo blijft, Sainz en Gasly bij Toro Rosso.
@bartteeuwen: pensioen?
Red Bull is een prima renstal om voor te gaan rijden. Die jongen zegt niet vergeten te zijn waar ‘ie vandaan komt en wat Red Bull voor hem betekend heeft. Daar kan hij dus prima aan de slag vanaf volgend jaar. Ricciardo vind ik wel een sterke rijder voor Ferrari achter Vettel. Met hem weet je dat je altijd punten binnenharkt en mee kan doen om podiumplaatsen. Red Bull komt ook wel weer terug, we moeten niet vergeten dat ze vier keer op rij wereldkampioen geworden zijn. Zit genoeg potentie in. En stel je voor onze Max gaat voor een jaar of 4 bij Red Bull rijden en daarna eventueel naar Mercedes of Ferrari. Dan is hij 23/24 jaar, mooie leeftijd toch?
@viezefreddyw: Ik sluit me hier helemaal bij aan met als toevoeging dat het erg leuk zou vinden als Max in de toekomst Renault weer naar de top helpt. Maar dat is iets voor op de lange termijn ;)
@berlinetta: Dat zou zeker leuk zijn ja! Maar dan komt er wel wat extra’s bij kijken he, namelijk druk om te moeten presteren. Als Max voor Red Bull gaat rijden, ben ik erg benieuwd hoe hij dan gaat presteren. Red Bull wil weer terug naar de top en strijden om het wereldkampioenschap, het liefst zo snel mogelijk. Dus het hele team staat onder druk, van engineers tot teambazen maar de coureurs nog het meest. Ik ben benieuwd hoe Max presteert onder maximale druk. Nu, bij Toro Rosso, kan ‘ie onbevangen en vol gas rondrijden om punten bij elkaar te sprokkelen voor een mooie plek in de middenmoot. Bij Red Bull zal ‘ie moeten strijden voor het kampioenschap.
@viezefreddyw:

Wat ik tot nu toe zie bij Max, in de media en op het circuit, geeft mij het gevoel dat hij bij uitstek is opgewassen tegen de druk die jij terecht beschrijft. Die jongen is geen rijkelui’s zoontje wat zich met geld heeft ingekocht (we kennen ze allemaal) maar hij is zo’n beetje grootgebracht om naar de absolute top te kunnen doorstoten. En laat ik eerlijk zijn: voor z’n eerste F1-race had ik hoop, maar niet al te grote verwachtingen. Bij z’n tweede race zat ik al op het puntje van m’n stoel : )

Ik denk ook dat RBR dit soort dingen ook roept om Max vooral het gevoel te geven dat hij ook bij hen heel erg gewild is, een beetje te paaien, want als iedereen je veren in je **** loopt te stoppen, kun je als huidige en, voor hen, hopelijk toekomstige werkgever natuurlijk niet achter blijven.
@viezefreddyw: Eigenlijk is het toch wel wonderbaarlijk wat hij presteert hè? Dat Max het gewoon voor elkaar zou kunnen krijgen om op zijn 23/24e naar Ferrari kan (wat relatief jong is voor een Ferrari coureur) en dan ook al twee jaar Toro Rosso en drie of vier jaar Red Bull op zijn CV heeft staan.
@Edge: Het is eigenlijk gewoon ongelofelijk. En precies wat jij zegt maakt het zo ongelofelijk. Mocht hij op zijn 23/24e naar Ferrari gaan en volgend jaar voor Red Bull rijden, heeft ‘ie gewoon ruim 6 jaar ervaring in de sport. Elke keer als ik daar aan denk moet ik even achter mijn oren krabben hoe dat toch heeft kunnen gebeuren, onvoorstelbaar eigenlijk.
@viezefreddyw: ik denk dat het voor ferrari heel belangrijk is om echt eens 2 coureurs voor zich te hebben rijden die rond hun top zijn en kampioenschappen binnen kunnen harken. Het laatste duo wat ik zo goed achtte was massa/raikkonen. Daarna heeft massa na zijn ongeluk in hongarije zijn oude niveau nooit helemaal gehaald en ook raikkonen is zo goed niet meer. Alonso had daardoor geen teammaat die echt kon helpen dat kampioenschap binnen te slepen.
@Thijsj: Jep, maar VES als ‘hulpje’ van RAI zie ik niet zo zitten.
@martinus: zoals ik al zei, raikkonen is over zijn top heen. VET en VES zullen het moeten worden! Ondanks dat ik niks met vettel heb, hij is wel uitzonderlijk goed. Niveau hamilton en alonso.
@Thijsj:
Ik heb vooral niets met Ferrari,
Its a one men team.
In het verleden, nu ook weer met Vettel.
Het hele team is om ingericht.
Dat zou ook zo blijven als er een VES bij komt.

En Max Italiaans is ook erg zwak vergeleken zijn uitstekende Duits en Engels.
Nee mocht hij niet bij RB komen, dan zie I hem het liefste met het beste Materiaal en de beste mensen om hem heen. Bij Mercedes.
Raikonen zie ik wel stoppen na dit jaar. Die gaat vast weer een andere raceklasse onveilig maken. Ricciardo kan dan Vettel komen versterken.

Max kan dan naar Red Bull, samen met Kvyat. Voor Sainz enorm zonde, want hij is ook een enorme aanwinst. Dus kan hij gestalt worden bij een ander team of hij blijft nog een jaar bij Toro Rosso rijden (zó slecht is het junioren team ook weer niet, het komt goed mee in de middenmoot).
@willeme: Misschien kan Sainz doorstromen naar Williams? Ik weet namelijk niet hoelang Massa nog in zijn auto blijft plakken. Wie weet kunnen ze er een leuke deal van maken in ruil voor Mercedes-motoren voor Red Bull.
@berlinetta: Ik denk niet dat je Mercedes motoren gaat krijgen door Williams van een rijder te voorzien. Maar het zou wel voor zowel Max als Sainz een mooie stap zijn.
@kilum: Wellicht valt er iets te regelen dat Sainz na loop van tijd doorstroomt van Williams naar Mercedes.
@berlinetta: nu maak je ’t wel héél erg ingewikkeld
@hansiehansie: Haha klopt. Ik gun het Sainz gewoon. Ik vind het een erg goede en sympathieke coureur die misschien straks nergens terecht kan. Zat daarom maar wat te fantaseren. Anyway, tijd voor weekend.
@berlinetta: Hij verdient het ook wel. Sainz is gewoon een prima coureur. Af en te een beetje te voorzichtig naar mijn mening. Maar hij bewijst vaak zat dat hij goed kan racen. Maar een jaartje langer TR lijkt mij ook wel prima toch? Dan kan hij daarna het stoeltje van Kvyat overnemen.
@kilum: Als dat jaartje langer bij TR mogelijk is. Meestal rijden de coureurs daar twee jaar en stromen ze dan door. Ik ben niet helemaal op de hoogte van nieuwe talenten, maar heeft Red Bull nog geen nieuwe kandidaten die voor TR kunnen rijden?
@berlinetta: Dat zou wel vreemd zijn als dat echt precies 2 jaar is. Want dan zet je eigenlijk op de coureurs in het hoofdteam ook een houdbaarheidsdatum. Terwijl wanneer je gewoon 4 top coureurs in dienst hebt waarom zou je dan geforceerd door gaan wisselen. Die nieuwe jongeling kan slechter zijn dan Sainz bijv. Dan ben je Sainz kwijt aan een ander team en zit je zelf met 1 coureur die minder presteert.

Het meest logische zou zijn dat Ferrari geld op tafel legt om het contract van Ricciardo af te kopen. Max door te schuiven. En dan het seizoen daarna gaan kijken of je Sainz het stoeltje van Kvyat geeft.

Als Max met gelijke middelen Kvyat helemaal het snot voor de ogen rijd is het verstandig om Sainz door te schuiven. Want die presteert nu met gelijke middelen wel iets minder dan Max maar niet heel veel. Daaruit zou je de conclusie kunnen trekken dat Sainz ook sneller is dan Kvyat met gelijke middelen. Want dat is nu natuurlijk lastig te vergelijken.
@kilum: Dat zou inderdaad een optie zijn. Zuur voor Kvyat als hij zou worden gedowngraded naar Toro Rosso, maar het zou een reële optie zijn.
@berlinetta: vergeet niet dat Brazilië sponsortechnisch heel interessant is, een enorm land met veel bedrijven die zich niets aan hoeven te trekken van publieke opinie over bonussen of sponsorgelden.
@lambo4all: Inderdaad. Zonder zijn sponsorcenten was Sauber natuurlijk nooit in zee gegaan met Nasr en dat Massa bij Williams zit komt ook deels door het meebrengen van Petrobras als sponsor.
De auto’s gaan flink veranderen volgend seizoen, Red Bull heeft Newey in huis om daar het meeste uit te halen.
Wellicht geen slechte keus dus, mits ze het vermogensgat met Mercedes een beetje kunnen dichten.
@harrie: Newey zal voor het volgende seizoen genoeg ontwerpvrijheid moeten krijgen, anders zie ik hem steeds verder naar de achtergrond verhuizen. Hij geeft al langer aan zijn interesse te verliezen in de F1.
@harrie: newey houdt zich sinds dit jaar al niet meer bezig met het ontwerp van de f1 auto’s.
Als verstappen promoveert dan zie ik sainz mogelijk naar Renault gaan om palmer te vervangen
@uncivilsum: Zou ook nog kunnen! Zou leuk zijn voor Sainz. Met een beetje geduld kan hij Renault weer naar de top brengen.
Ik hoop het voor Max. En als ze volgend seizoen het vermogens gat wat meer hebben weten te dichten zie ik hem nog wel meestrijden om de wereld titel. Als het vergelijkbaar blijft, met Vetten vechten om het podium is ook niet verkeerd.
@kilum: Vettel*
Ik denk dat-ie twee zinnen erna zal hebben gezegd dat Sainz ‘ook extreem goed’ is.
@hansiehansie: Dat is hij toch ook? Alleen is Max beter, en dat weet Sainz ook wel. Deze zal moeten hopen op een stoeltje bij Mercedes als hij ooit een race wil winnen. Hij is gewoon te voorzichtig als je het mij vraagt. Ik weet dat ik me in het laatste jaar dat Vettel voor STR reed, groen en geel ergerde aan Vettel. Wat een kamikaze acties vertoonde hij toen. Het zijn echter wel deze acties die vaak het verschil maken. Niet geschoten is immers altijd mis!
Ik hoop het niet, het motoren probleem voor RBR is nog lang niet opgelost.
Iets wat Mercedes, Ferrari, Honda en Renault in eigen hand hebben
Kvyat is gewoon exit volgend jaar, te veel fouten vorig jaar waaronder in COTA en 1 3e plek veranderd daar niets aan. Geld ook voor Bottas, niet snel genoeg
En verder is het simpel, op plek 1 van de wenslijst bij ferrari en mercedes staat Max en niemand anders
@thierryvth: Ik twijfel niet aan die laatste zin, maar ik twijfel wel of Mercedes op korte termijn plaats voor Max kan en wil maken. De kwaliteiten van Hamilton staan niet ter discussie, en als Rosberg zo sterk blijft rijden als hij de afgelopen races gedaan heeft is er ook geen reden om zijn contract niet te verlengen. Tenzij één van de twee dan een slechte verliezer blijkt en zijn heil ergens anders gaat zoeken, kan ik me niet voorstellen dat ze Max nemen.
Denk dat Vettel echt niet zal toestaan dat Ricciardo de kans krijgt hem om de oren te rijden net als in zijn laatste RB seizoen.

On-topic: Kan me niet herinneren dat er ooit zoveel teams streden om de hand van één coureur en ik volg toch al een aardig poosje F1. Heb er wel vertrouwen in dat Max het kan waarmaken.
Mooi idee. 3 jaar bij RB rijden voor dikke punten. En dan naar Ferrari voor ieder weekend podium!
Ik denk dat max halverwege dit seizoen stoelendans doet met kvyat. Weet ik wel zeker eigenlijk. Redbull heeft geen optie als ze max niet kwijt willen.
@clarkson: Vanwaar halverwege dit seizoen eigenlijk? Als Kvyat het nou zo slecht zou doen, oké, maar Kvyat presteert gewoon heel goed.
@Edge: Kvyat presteert niet ‘heel’ goed, maar gewoon prima. En HEEL ver onder het niveau van ricciardo.
@clarkson: Klopt, Als Ricciardo niet de klapband had gehad in de (wat was het) 3e ronde(?) had Ricciardo op het podium gestaan en niet Kvyat. En misschien nog wel op plek 2 I.P.V. plek 3.
@kilum: Ricciardo heeft het geweldig gedaan afgelopen races. Kvyat heeft het gewoon niet in zich om een topper te worden.
Kvyat gaat daar weg Let maar op
Marko heeft afgelopen weekend nog maar eens persoonlijk tegenover Marchionne benadrukt dat Ricciardo een waterdicht contract heeft voor 2017. Nou weten we allemaal dat contracten het papier waarop ze gedrukt zijn nog niet waard zijn in de F1, maar het geeft wel aan dat Red Bull hem niet zonder slag of stoot wilt laten gaan.

En uit de combinatie van die woorden en deze uitspraken over Max concludeer ik dan ook maar meteen dat Red Bull voglend jaar met Ricciardo en Verstappen wilt rijden en dat Kvyat, mits Ricciardo niet weggekocht wordt, gewoon op de schopstoel zit.
Kvyat zie ik wel naar….Renault gaan. Er is natuurlijk een duidelijke link tussen Renault en Red Bull qua motoren, en ik denk dat voor Renault het best een boost kan geven voor de verkopen in Rusland om een Rus in je karretje te hebben rijden. Verstappen gaat naar Red Bull, Ricciardo naar Ferrari, Kimmi gaat weer rally rijden, Sainz durf ik niet te zeggen, maar ik dacht dat het beleid was dat coureurs na 2 jaar moesten vertrekken bij STR, en aangezien er toch nog een plek bij RB vrij komt zie ik hem wel samen met Max daar naartoe gaan. BFF!
uhm.. Welk merk rijdt onze Max ook al weer privé? …. (renault dacht ik zo…)
Dus binnenkort gaat ie O-verstappen naar RB…

Ja… ik maak ‘m gewoon ja….Daar waar anderen het laten liggen schiet ik in open doel…
@Rick-dos: maar die woordgrap is helemaal niet leuk… 😒
Uhh,
wellicht een andere zienswijze:
McLaren en Honda zijn op weg om een extreem goede auto te bouwen..

Don’t be surprised.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).