Rijkswaterstaat begint zaterdag met de Merwedebrug

Auteur: , 21 Reacties

Het is dus nog even afzien voor de weggebruikers op de A27.

Snel repareren dat ding

Iedereen die de laatste dagen de radio aanheeft hoort het de ANWB een paar keer per uur zeggen; op de A27 staat een file voor de Merwedebrug. Vrachtverkeer mag er niet overheen vanwege haarscheurtjes in de metalen brug. En daar valt wel iets voor te zeggen, het is niet de bedoeling dat Henk Wijngaard en zijn 30 tonnen diesel de rivier in lazert. Moeten we niet willen. Maar daardoor loopt het wel stelselmatig vast op de A27, omdat de politie erop wil toezien dat de trucks niet alsnog stiekem over de brug rijden.

Dat het niet heel veel langer zo kan, is ook bij de beheerder van de brug wel duidelijk. Daarom gaat Rijkswaterstaat vanaf zaterdag aan de bak om de scheurtjes te repareren. Als het allemaal meezit duren de werkzaamheden tot december, maar het is wel de bedoeling dat zwaar verkeer gedurende deze periode van de brug gebruik kan maken.

Het is maar goed ook dat er snel wordt begonnen met werken, want het omrijdende of stilstaande verkeer levert nogal wat schade op. Geschat wordt dat het de consument, bedrijven en overheid een half miljoen per dag kost… Autsj.21 reacties

De bebording naar de brug toe is overigens belabberd. In de file zie je met regelmaat een buitenlandse truck wachten. Hop, gooi wat Engelse teksten op de matrix borden boven de weg. Scheelt een hoop gezeik, ja.
@thomasbol: en jij denkt nog dat een roemeen of een ukrainer dat kan lezen? Nah misschien als ie ondertussen op z’n telefoon translate erbij heeft en dan istie op de brug voordat hij kan afslaan…
@peug206: het scheelt in ieder geval tientallen Engelsen, Fransozen en ander Westers truckersvolk. Maar, ja, ook Roemenen zullen dat vast wel begrijpen.
@thomasbol: Fransozen kennen ook geen Engels..
@peug206: iedereen snapt een rond bord met rode rand en een afbeelding van een vrachtwagen, ze nemen alleen het risico bewust.
Dan al???
@wat_een_gezeik:
Het is niet hier en daar even een stripje er bij aan bakken. Het moet vooral betrouwbaar zijn. Betrouwbaar betekent in het geval van publieke eigendommen: berekenbaar wanneer iets het gaat begeven. Dat vraagt om procedures. Procedures kosten tijd.
@Original_Arnoud: en vergeet de veiligheid niet. Het zal bijvoorbeeld gaan om werken op hoogte, boven het water en in besloten ruimtes (in het brugdek). Dat vraagt om een gedegen voorbereiding.
@tonyb:
Hmm. Ik heb het idee dat je een hands-on baan in ofwel de zeevaart of de offshore hebt.
@Original_Arnoud: ik denk dat het iets te veel politiek gezeik is en weinig aanpakken en daadwerkelijk problemen oplossen.
Beter is in het Duits, schijnen oostblokkers beter te begrijpen dan Engels.
@aerohead: ik praat op mn werk ook altijd Duits tegen polen en roemenen etc, werkt idd beter, zal vast iets met de geschiedenis te maken hebben.
@peug206: opmerkelijk. Met Polen en Roemenen spreken we Engels. Want de generatie waar ik mee van doen heb kan helemaal geen Duits (net als de meeste Nederlanders).
@mashell: de oudere generatie spreekt geen Engels..
Had het niet 2 jaar geleden al gemoeten?
@dutchdriftking: Jazeker! Die stomme scheurtjes zitten er echt niet pas vanaf begin Augustus in hoor haha. Maar er was nu pas budget door een aantal slapers vrij gemaakt om een goede controle uit te voeren en dan is het typisch nederlands om bij ontdekking in grote paniek te schieten en alle alarm bellen af te laten gaan met flinke financiële gevolgen van dien!
Wat mij opvalt is hoeveel figuren gewoon nog een flink stuk doorknallen op de rode X baan zodra het naar 1 baan gaat. 0 komma 0 politie te zien die daar op let!!
Laat ze maar eens opschieten inderdaad.
Ik woon direct naast de de Merwedebrug Papendrecht/Dordrecht. De hoeveelheid vrachtverkeer dat hier nu overheen komt vanwege de omleiding is niet normaal! Terwijl ze hier voor mijn deur al maanden bezig zijn met haarscheurtjes in déze brug… Gaat lekker zo!
@dragspert: dordrecht/ Papendrecht is bij mij de N3. Gorinchem A15 en A27 (avelingen).
@dailydriver: Ik woon dus naast de omleidingsroute. Die brug heet ook de Merwedebrug. En ook deze brug heeft haarscheurtjes in de constructie.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).