Rimac Concept One sneuvelt in dragrace tegen LaFerrari

Auteur: , 9 Reacties

Er waren eens twee auto's met serieuze elektropower die een dragrace-wedstrijdje deden, een Kroaat en een Italiaan. Voor de Kroaat eindigde het treffen in tranen.

Rimac crash

Rimacs Concept_One is niet meer gloednieuw, maar nog niet vergeten. De peperdure, 1.088 pk sterke EV is het geesteskind van Mate Rimac, die onlangs opnieuw in het nieuws kwam toen bekend werd dat zijn bedrijf verantwoordelijk is voor de elektrische componenten in de nieuwe Koenigsegg Regera.

Rimac crash

Onlangs ging de Concept_One, naar verluidt hetzelfde exemplaar dat Race director in de Formula E speelt, een potje stoeien met een witte LaFerrari. Samen zijn ze goed voor dik 2.000 pk, en dus flink spektakel.

Hierbij eindigde het voor de Rimac niet goed, zoals te zien op de foto’s die in lokale Kroatische media verschenen. Het tijdstip van de crash is onbekend. Wel vonden we deze video van waarschijnlijk dezelfde witte LaFerrari, gedateerd op 16 april. Hieronder een proefsprintje op hetzelfde terrein, waarbij de Rimac maar net op tijd remt:9 reacties

Minder goed in rallycross dus.
Rimac off track hahaha
Mooizo kapot dat hok
@trident: dergelijke initiatieven kan ik alleen maar toejuichen! Mede door deze ondernemer is Koenigsegg in staat een bruut monster te bouwen!
@mennok: En ik maar denken dat Koenigseggs al brute monsters waren zonder al dat extra accuzuur …
@mennok: ja want dat deden ze natuurlijk nog niet
@trident: Bij dit soort reacties heb ik altijd dat beeld voor me van zo’n oud mannetje met gebogen rug dat begin 20e eeuw boos met zijn stok richting de eeste auto’s zwaait en roept “wat is er mis met mijn paard-en-wagen!”
Lekker baantje voor dit soort acties
Vertaling filmpje letterlijk: Niet poepen, hij heeft hem gegeven/gewonnen

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).