RIP! Top Gear-testcircuit wordt een woonwijk

Auteur: , 25 Reacties

Jawel, het gaat nu echt gebeuren.

RIP: Top Gear-testcircuit wordt een woonwijk

Na enkele jaren van milde controverse is het hoge woord er nu écht uit: Dunsfold Aerodrome zal een heuse metamorfose ondergaan, waarna er weinig zal overblijven van het kleine vliegveld, te Surrey. Je kent het Aerodrome waarschijnlijk beter als de thuishaven van zowel de oude als de nieuwe Top Gear. Echter zullen Chris Harris en cohorten binnenkort op zoek moeten naar een andere locatie, daar het vliegveld opgedoekt gaat worden.

Een nieuw plan is het allerminst, maar de mentale wond begint toch onverwachts spontaan te etteren nu de kogel door de kerk is. De plannen om Dunsfold Aerdrome, dat naast het zijn van de locatie van de studio en testbaan van Top Gear ook functioneert als bedrijvenpark, verder uit te breiden, liggen al enkele jaren op tafel. Toch is de beslissing pas recentelijk genomen, tot ongenoegen van de omwonenden. Volgens hen zou de infrastructuur niet opgewassen zijn tegen de groeiende bevolking.

Wanneer de plannen in hun volledigheid uitgevoerd worden, ziet het Aerodrome een aantal ingrijpende veranderingen tegemoet. Niet alleen wordt het huidige bedrijvenpark, waarin momenteel ongeveer 100 bedrijven en 900 werknemers schuilen, verder uitgebreid, er moeten tevens zo’n 1.800 huizen bijkomen. Het verdwijnen van het Top Gear-testcircuit alleen al moet ruim 540 woningen opleveren.

Het zal een pijnlijke, onvermijdelijke scheiding worden voor de liefhebbers en het personeel. Top Gear rijdt alweer ruim 16 jaar rondjes op de bijbehorende landingsbanen van het Dunsfold Aerodrome. Het is de locatie geweest waar we allerlei onvergetelijke gebeurtenissen hebben meegemaakt. Bloedsnelle rondes, rondracende supersterren en de capriolen van het geniale trio, Dunsfold Aerodrome was dé plek waar het zich grotendeels afspeelde.

Sentimentelen kunnen gelukkig altijd nog een inmiddels gedateerd spelletje opstarten, om oude herinneringen op te halen.25 reacties

Als ze de snelheidslimieten maar niet beperken..?
@drdre1: gewoon meteen rekening houden met een Monaco-scenario. De straten zo aanleggen dat er jaarlijks een stratencircuit gecreëerd kan worden voor verschillende raceklasses, waaronder in ieder geval de ‘star-in-a-reasonably-priced-car-klasse’.
Wel een goeie bron voor ‘creatieve’ straatnamen…
Zonda alley, Gambon street, Hammond park, etc.
@ukbob: dit vind ik eigenlijk wel een goed idee, mits ze iets verzinnen als Ohcock Street.
@ukbob: Jaaaaaaaag Lane
@ukbob: vergeet bombshell lane niet
@ukbob: POWERRRR Avenue
@ukbob: het woonerf wordt vernoemd naar Captain Slow. Wel zo veilig.
@ukbob: Clarcksongate avenue
Aan alle begin komt een eind.
Mooi kaveltje aan Hammerhead nr 14….
Niet alleen top gear maar toch ook McLaren?
@henkhupelschoten: klopt mclaren gebruikt het ook vaak voor klanten activiteiten onderandere
McLaren zit 30km verderop, in Woking
ik begreep het eerst andersom…. dat top gear in de toekomst auto’s gaat testen in woonwijken…. kan ook spectaculair zijn…
@hans75: lekker met je Senna over die drempels yo!
Alles staat of valt met wat er voor terug komt…
Hoe gruwelijk zou het zijn als je een woonwijk voor petrolheads kan maken? Laat het circuit voor wat het is, bouw er huizen omheen voor mannen en vrouwen die graag op zondag een potje gaan sturen en hou competities met de hele buurt. Kan het ook nog eens gekoppeld worden aan de buurtbbq, wat wil je nog meer?
@teerdz: Brede uitloopstroken, enkele bumpers en klinkerwegen zodat mijn kinderen nog terugkomen van ‘even buitenspelen’!
Laat Max Verstappen nog ff een rondje doen in die ouwe Liana. Daarna mogen ze het platgooien.
@matter: die zou ik ook wel willem zien!
‘Stig Avenue’ lijkt me wel een passende straatnaam. Uiteraard met detached houses, om aan te sluiten bij des mans karakter.
@amghans: Some say square. Where is my bloody steak street. Die loopt helaas dood..
Dat de infrastruktuur het niet aan kan lijkt me ook. Zijn alleen maar kleine weggetjes daar naartoe. Die upgrade hoort voor de bewoners dan hopelijk ook tot het plan. Gaat Top Gear nu de Eboladrome overnemen?
De cohorten van top gear zou ik ook wel eens willen zien…wellicht inzetten om dd laatste restjes ISIS te verslaan?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).