Rolls-Royce Ghost Series II: rijtest en video

Auteur: , 70 Reacties

Rolls-Royce bouwt naar eigen zeggen de meest populaire auto in het hoogste segment. En die auto is nu nog beter, strakker en dynamischer.

[ Eerst kijken, dan lezen? Bekijk de video HIER! ]

For the record: ook dat laatste zijn de eigen woorden van Rolls-Royce. Of het allemaal klopt, daar komen we later op terug. Laten we het eerst even hebben over de populariteit van de Rolls-Royce Ghost in ons kleine, door CO2-tax geplaagde kikkerlandje. In 2013 verkocht Rolls-Royce een handjevol auto’s in Nederland. Letterlijk, in november 2013 hadden ze drie nieuwe auto’s op kenteken gezet. Mede dankzij de komst van de Wraith steeg dat aantal in 2014 naar ongeveer 15 auto’s, maar het moge duidelijk zijn dat je niet bang hoeft te zijn om op elke straathoek een Ghost of Phantom tegen te komen.

Rolls Royce Ghost Series II
En laten we eerlijk zijn: wat moet je met een Rolls-Royce in Nederland? Of je nu valt voor de charmes van een Ghost, Phantom, of iets anders uit de collectie, je koopt een Rolls-Royce maar met één reden: omdat je er één wil. Verder zijn het tamelijk onpraktische, gigantische automobielen. De Wraith is leuk als je zelf achter het stuur wil zakken, de Phantom is de variant waarin je je laat rijden. Dus waarom dan de Ghost? Rolls-Royce ziet de Ghost als het midden tussen de eerder genoemde wagens. De auto waarin je je (zeker in EWB (extended wheelbase) versie) kan laten rijden, maar waarin je ook zelf achter het stuur kan kruipen. Ziedaar: het bestaansrecht van de Rolls-Royce Ghost.

Rolls Royce Ghost Series II
De Rolls-Royce Ghost werd in 2009 op de markt gebracht met de gedachte dat sommige eigenaren niet altijd achterin zouden willen vertoeven, maar ook wel eens zonder chauffeur op stap zouden willen. En met die reden moest de Ghost dus niet uitsluitend door een professionele chauffeur door het verkeer geleid kunnen worden. Resultaat: een nét niet gigantische auto die nog steeds alle Rolls-Royce kwaliteiten herbergt qua prestaties en comfort. Vanuit die optiek zouden we kunnen stellen dat Rolls-Royce geslaagd is in haar opzet: ik heb een paar dagen met de Ghost doorgebracht en dat is gelukt zonder brokken. Sterker nog: ik kreeg de Rolls-Royce zelfs onder mijn carport geparkeerd. Zeker 4/5e deel van de Rolls-Royce paste eronder in ieder geval, want voor Nederlandse begrippen is ook de baby-Rolls nog steeds een gigantische auto.

Rolls Royce Ghost Series II
De styling van de Rolls-Royce Ghost doet geen moeite de proporties te verbergen. Lange lijnen, hoog en breedgeschouderd en enorme wielen. Cameraman Martijn en ik vragen ons even af of we de Mini (dat leek ons een passende auto voor een vergelijk qua formaat) tussen de openstaande suicide doors zouden kunnen parkeren, maar we besluiten het niet te doen. Niet omdat we bang zijn dat we de deuren van de Rolls zouden beschadigen, die voelen aan alsof ze een atoomexplosie zouden doorstaan. Maar mochten die deuren per ongeluk dicht vallen met de Mini Cooper S ertussen, dan blijft er van die laatste waarschijnlijk niets over en dat zouden we zonde vinden.

Rolls Royce Ghost Series II
De styling is licht gewijzigd bij de facelift. En met “licht” bedoelen we “amper” eigenlijk. Sinds de facelift zijn de koplampen minder vierkant en hebben ze een LED randje in het lichthuis. Achter de Spirit of Ecstacy zit nu een “wake” (op z’n Engels uitgesproken) die de performance moet benadrukken, zoals de vaportrails van een vliegtuig. De bumpers zijn iets gewijzigd en verder zijn de wijzigingen aan de buitenkant niet zichtbaar, tenzij je voor één van de nieuwe (tot 21 inch) wieldesigns met self-righting naafkappen kiest. Onze testauto staat echter op 19 inch winterrubber.

Rolls Royce Ghost Series II
Er zijn wel meer wijzigingen overigens: de achterbank is nu in een “lounge” samenstelling verkrijgbaar en de Sattelite Aided Transmission uit de Wraith heeft zijn overstap naar de Ghost gemaakt. Daardoor schakelt de achttraps automaat op basis van GPS-gegevens alvast terug voor bepaalde bochten. Dat zou moeten zorgen voor meer dynamiek in het rijgedrag. Ook het onderstel is herzien met als missie meer dynamiek aan de auto te geven. Het stuur zou meer feedback moeten geven en de achteras is stabieler gemaakt. Tot slot is er een infrarood camera leverbaar.

Rolls Royce Ghost Series II
Om terug te komen op de dynamiek en feedback door het stuur: dit is mijn eerste ervaring met een Rolls-Royce. Desondanks heb ik nooit in de veronderstelling geleefd dat een Rolls-Royce “dynamisch” moest zijn, laat staan dat “feedback door het stuur” ertoe zou moeten doen. Omwille van de statements in het persbericht heb ik geprobeerd de dynamiek in het onderstel te ontdekken. In een lange, snelle bocht heb ik de V12 (6.6 liter groot) een keer aangespoord om wat meer van de “Power Reserve” van 570 pk aan te spreken. Het resultaat is een soort G-kracht² die je probeert uit de bocht te trekken. Echt, vergeet het aspect “dynamiek” als je voor deze auto gaat. Het doet er niet toe dat je in 4,9 seconden naar 100 kilometer per uur kan sprinten. Het is leuk dat het kan, maar je wil het niet. Je wil gewoon zoeven, glijden, cruisen. Die automaat die terugschakelt op basis van GPS? Het zal allemaal wel, áls het systeem werkt dan gebeurt het in ieder geval achter zóveel lagen van isolatiemateriaal dat je er niets van merkt.

Rolls Royce Ghost Series II
Het comfort in deze auto is zó extreem dat je eigenlijk bijna het aspect “rijden” uit het oog dreigt te verliezen. Dit is meer een relaxte lounge waarin je van bestemming naar bestemming reist zonder dat je daar al te veel van merkt. Je kunt tv kijken, champagne drinken, een beetje werken, dat soort zaken. Allemaal in een omgeving die je zelf hebt samengesteld uit de fraaiste materialen. De keuzes van kleuren voor ex- en interieur is oneindig. Bedenk het en het wordt door vakmensen met de hand voor je gemaakt. Het is een soort privéjet, maar dan beter afgewerkt, zonder het ongemak van gierende straalmotoren en met minder trilling en turbulentie. En mocht je een keer stiekem van huis willen gaan ’s nachts en je chauffeur niet in je avonturen met je maîtresse willen betrekken dan kan je er ook nog zelf mee rijden. Je oprijlaan afrijden kan in stilte, want de V12 hoor je niet, zeker niet bij lage toeren.

Is het iets voor mij? Nee. Absoluut niet. Maar ik begrijp de charme van een Rolls-Royce wel. Het is een auto die kan, maar niet moet. Ongekend comfortabel, ongekend luxe en tegelijkertijd zeg je tegen de wereld “een Mercedes S Klasse / BMW 7 Serie / Audi A8? Da’s voor paupers.” Kosten? Als je ernaar moet vragen kan je ‘m niet betalen. Als je ‘m kan betalen, dan kan het je niet schelen. And that’s that. Filmpje!70 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Iemand ervaring met het inbouwen van Gas in de Ghost?
@baofan87: moet je de duitsers vragen, die weten daar veel van
@ettie:
U riep om mijn expert opinion…?

Tuurlijk kan dat, regel jij er eentje met een sterrenhemel dan ik regel de rest….
@jrk68: is een wraith met sterrenhemel ook goed?
@baofan87: Wil er in gaan koken?
Erg mooie auto. Een tandje chiquer en exclusiever dan een Bentley in mijn ogen
@mrbones: Persoonlijk vindt ik de Mulsanne mooier en chiquer dan deze auto. En dat zeg ik nadat ik beide “in het wild” heb gezien. De RR gebruikt ook meer standaard rommel uit het magazijn van de echte eigenaar, waar Bentley voor de Mulsanne meer zelf maakt. De stuurkolom van deze auto is bijvoorbeeld een lelijk zwart plastic ding. Dat wil ik niet als ik net 4 ton voor een auto heb neergelegd. Maar goed mensen staren zich redelijk blind op het logo en smaken verschillen natuurlijk. :)
@SDM: Ik heb met beide auto’s in het wild gereden, en ik vind dat beide merken zo hun minder mooie onderdelen hebben, de hendel van de automatische versnellingsbak van de Bentley is bijvoorbeeld een lelijk oud ding wat uit een ’04 Passat lijkt te komen. Ook Maybach had van die typische lelijke onderdelen. Qua absolute stilte aan boord wint Maybach trouwens, die motor hoor je gewoon echt niet draaien, maar verder qua rijeigenschappen vond ik Bentley en vooral RR absoluut subliem.
Een Rolls heeft iets wat een Bentley niet heeft. Dat tikkeltje meer. Nochtans vind ik dat deze auto verbleekt naast een Mulsanne. Wat betreft looks toch alleszins.
@kapiteinaudi: Qua merk met ik het met je eens dan staat Rolls Royce boven alles net iets meer dan Bentley. Alleen als het aankomt om te kiezen tussen een auto van Rolls en Bentley, heb ik een lichte voorkeur voor Bentley. Ik geef eerlijk toe dat de Phantom gewoon eindbaas is (wellicht de beste beter bestaat niet?) Daarom is een Phantom ook met niks te vergelijken.
Alleen zoals ik al zei is een Flying Spur en Mulsanne goed genoeg. Past beter bij mij, gezien ook mijn leeftijd denk ik.

Ook ik heb de Flying Spur/Mulsanne denk ik net iets liever dan de Ghost  Zowel Bentley als Rolls zetten MB-Maybach volledig buitenspel.
@badboys: qua merk ben ik het met je eens moet het zijn.
@badboys: Ik kies ook blindelings voor een Benley. Veel stijlvoller!
Nu ben ik niet zeker of de Phantom echt de beste is. Ik ben altijd van mening geweest dat een Maybach 62 gewoon beter is. En dat denk ik nog steeds. Niet moeders mooiste, maar dat is een Phantom eigenlijk ook niet. Nu vind ik de nieuwe S-Klasse Maybach ook een leuk ding, maar die zit inderdaad in een andere categorie als de Phantom.
@kapiteinaudi: De Maybach 62 is een ander type auto. Het zijn allemaal nichesegmenten in de segmenten van de grote sedans.

De gewone topklasse bestaat uit de Audi A8, BMW 7-Serie, Lexus LS, Jaguar XJ, Mercedes-Benz S-Klasse en de Volkswagen Phaeton. Tegenwoordig zijn hybride aandrijflijnen, kleine diesels en viercilinders voorkomende opties.

Je hebt de bovenlaag van de topklassers, zoals de Audi A8 W12, BMW 760Li en Mercedes-Benz S600.

In een soort tussensegment zit de S-Klasse Maybach.

Het segment erboven zitten de Bentley Flying Spur en deze Rolls Royce Ghost. Deze auto’s zijn technisch voor een groot gedeelte gelijk aan de Volkswagen Phaeton/A8 en BMW 7-Serie, maar zijn vele malen luxueuzer en veel duurder.

Het absolute topsegment met de Bentley Mulsanne en de Rolls-Royce Phantom. Tot voor kort behoorden de Maybach 57 en 62 hier ook toe. Deze staan op aparte platforms en zijn het summum van wat de fabrikanten kunnen maken. Veel onderdelen worden met de hand gebouwd, wat voor een groot gedeelte de idioot hoge meerprijs rechtvaardigt.
@gtwillem: Wel opvallend dat er prijsverschil zit tussen de Flying en de Ghost en tussen de Mulsanne en Phantom.
Daardoor zie je op internet naast de Flying Spur – Ghost vergelijking ook de Mulsanne die met de Ghost wordt vergeleken. De Ghost zit naar mijn mening meer tussen de Flying Spur en de Mulsanne in.
@badboys: Klopt, de Rolls modellen zijn 20% duurder. Is volgens mij altijd al zo geweest.
@gtwillem: Ow altijd al zo geweest dan heb ik dat vandaag geleerd. Dus ook voorheen met de Bentley Arnage en de RR Silver Seraph destijds bij de nieuwprijs? Had toch altijd een voorkeur voor de Arnage toen. Wat een auto, blijft een v/d mooiste 4-deurs ooit gemaakt.

Van de huidige Bentley’s en RR vind ik de Mulsanne/Flying Spur en Phantom erg gaaf en zeer stijlvol alleen de Ghost iets minder.
Ook mooi dat de Mulsanne knipoogt naar het verleden van oudere Bentley’s.

Haha gelukkig hoef ik niet te kiezen tussen een Mulsanne en Phantom.
@kapiteinaudi: Maar volgens mij zou jij altijd voor de Bentley kiezen, heeft volgens mij met het hoofdconcern te maken…
Ik heb meer met de Bentley Continental Flying Spur, meer mijn ding. En ik zie niet heel erg de meerwaarde in ten opzichte van een BMW 7-Serie, Audi A8 en helemaal niet in vergelijking met de S-Klasse.

Ik moet nog altijd lachen om de Albanie special met de Yugo, Ghost en S65 AMG. Sindsdien ben ik al mijn ieren aan het verkopen om zo’n S65 AMG te kopen, zo’n Ghost wekt toch niet het hetzelfde hebbigheidsgevoel op als een Phantom.

Dus dat zou ik adviseren: een mooie Phantom voor 150k importeren uit Duitsland, zodat je een nieuw kenteken krijgt en dan krijg je een nieuwe kentekenplaat waardoor het lijkt alsof je de volle mep hebt betaald!
@gtwillem: haha kansloze tip. Koop jij maar een rolls voor de buren.
@rolov: Niet eens voor de buren, maar de hele beleving van zo’n Phantom is meer Rolls dan een Ghost, naar mijn bescheiden mening. En met het nieuwe kenteken bedoelde ik ook aan te geven dat de Phantom al sinds 2004 in productie is en je nog steeds in een ‘vers’ model rijdt :-D
@gtwillem: Juist dat bedoelde ik, maar kwam er niet op goed dat je het zegt. Vind ik dus ook een Phantom geeft veel beter invulling aan het merk Rolls en vult het beter in. Het Rolls ‘gevoel’ komt beter tot uiting bij de Phantom. Bentley is altijd meer gericht op het rijden en hoe gek het ook klinkt iets sportiever (tot zo ver je kunt spreken van spirtief bij zo’n grote auto) Juist om die reden doet de Flying Spur het heel goed.
@gtwillem: ik vind een ghost mooier. Ik zie vaak zo’n phantom rijden, het Is leuk maar.ik wordt blijer van een ghost. Die zou ik liever zelf rijden. En dat kenteken.. voor hoelang rij je nog in een nieuw model ;)
@gtwillem: laatst stond er nog een s65 (W221) te koop bij ASV in Veghel voor 75000 flappen, staat er volgensmij niet meer maar relatief goedkoop benieuwd in onderhoud….
@gtwillem: een tweedehands rolls of bentley is niet hoe het heurt. Zo’n auto koop je nieuw en rijd je op
@ettie: Niet helemaal waar. Als je het hebt over hoe het ‘heurt’, dan impliceer je dat het om Oud Geld gaat. En zij geven geen geld uit aan hele dure nieuwe auto’s. Dat is meer iets voor de Noveau Riche.

Sterker nog, de oude rijken spenderen hun geld qua auto’s uit aan heel wat minder flashy materieel. Een oud klasgenoot werkt bij een werf waar ze heel erg dure zeilboten verkopen, en het viel hem altijd op dat de echt rijken aankwamen in Picasso’s, V70’s, Legacy’s, Discovery’s en Passats van een paar jaar oud. Terwijl het nieuwe geld aan komt rijden in de obligate Ferrari’s, Bentley’s en Aston Martins.
Geweldige auto, en een erg leuke test Casper.
Mooiste auto ever
“Het is het beste te vergelijken met een privé-jet, maar dan kan je hem wel bij de Albert Heijn parkeren”. Briljante vergelijking!
Deze wagen doet met die koplampen mij altijd wat denken aan een Chrysler 300C.. Die had ook zo’n gelijkaardige koplampen.. Best jammer, want het is niet meteen de auto waaraan je wilt denken bij het zien van een Rolls..
Verder vind ik de Ghost een veel mooiere wagen dan de Phantom..
Zie hem af en toe rondrijden en ik vind hem best mooi!
Als ik bij Rolls zou kunnen shoppen, dan zou het sowieso een Ghost worden..
Die ghost is toch wel een favoriet. Al zou ik toch een s63 nemen denk. Maar die keuze hoef ik niet te maken gelukkig…
ziet er maar saai uit van buiten. Ik zou voor een Bentley gaan of een S klasse. Vind eigenlijk geen 1 RR mooi. Heb er niks mee.
@gerjan:
Prima, als ik moet kiezen tussen een VW met kapsones of een BMW met kapsones dan werd het toch echt de BMW….

Ergo, de Ghost voor mij.
@jrk68: en zo is het!
doe mij maar een mercedes-maybach, ik kan al genoegen nemen met de s500. zo’n blokkendoos zal vast en zeker wel wat meer kosten en je krijgt er minder voor behalve een of ander soort vaag leer dat niet kreukelt binnen paar jaar…..
Series 2? Voor een facelift of opvolger wordt in Engeland vaak de term Mark II gebruikt. Vergis ik me?
@s82000: En dat is een verschil omdat?
@Donstil: Is geen verschil. Series II is de naamgeving van RR zelf, MkII is hoe de engelsen in spreektaal spreken over diverse generatie. Aangezien het een facelift is, en geen nieuw model is MkII incorrect.
@gtwillem: Als RR zelf de term Series 2 gebruikt, dan houd ik m’n mond.
@s82000: Ja, op hun eigen site refereren ze aan Series II: http://www.rolls-roycemotorcars.com/ghost-family/
@Donstil: … omdat het één dan fout is en het ander goed. Series 2 wordt gebruikt voor televisieseries, de tweede reeks afleveringen. Mark II wordt o.a. gebruikt bij voertuigen (zie http://en.wikipedia.org/wiki/Mark_II). Nogmaals, misschien vergis ik me dus corrigeer me gerust, Engels is niet mijn moedertaal. Als je als journalist een buitenlandse term wilt gebruiken, doe dat alleen als je weet dat hij klopt. En anders check je hem even. Stukje professionaliteit naar de lezer toe.
@s82000: Televisieseries worden gekenmerkt door Seasons en Episodes, volgens mij.
@gtwillem: Ik heb mijn informatie van wikipedia, maar ik zie inderdaad ook vaak ‘episode’ en ‘season’ staan.
@s82000: ik vind series 2 wel leuk!
@s82000:
Land Rover deed het ook, eerst met de series 1, 2 en 3 en later met de discovery series 2
Om eerlijk te zijn vind ik het interieur maar wat simpel vergeleken bij de duitse topklasse. Een A8 W12 en een S600 zijn beide voor een dikke twee ton te verkrijgen. De ghost begint bij 3,5 ton. Geld waarvan ik niet zie waar het in is gaan zitten.
@knipperlichtje: Die meerprijs zit in het logo en de grille.. Niet goedkoop hoor die RR tekentjes! ;-)
@knipperlichtje: tja, dan moet je maar een keer een proefritje maken….

Qua “high tech” bied de RR evenveel als een 7-serie bijvoorbeeld, verschil zit hem in de details, de dikte van het tapijt, het echte hout, superieur leer, speciale lak lagen, onvoorstelbaar stil, talloze kleine details, alles tot in de putjes met de hand geselcteerd en afgewerkt……

Ik vind het een geweldig mooie auto, qua formaat en proporties precies goed. Phantom is mijn inziens iets te groot en lomp.

Ook vind ik dat RR er beter in geslaagd is dan Jaguar, om hun klassieke Britse uitstraing in een modern jasje te stoppen.
@gtwillem: Ben het met je eens, sinds de Bentley Flying Spur uit is (voorheen met toevoeging Continental) ben ik ook verliefd op de Flying Spur. Verder een leuke test die wij graag zien, goed begin van het nieuwe jaar helemaal top autoblog!
De (Continental) Flying Spur is naar mijn mening gewoon ontzettend stijlvol, tijdloos en prachtig. Vooral in de onderstaande kleur helemaal af naar mijn mening.

http://images.thecarconnection.com/lrg/2014-bentley-flying-spur-2013-geneva-motor-show_100420983_l.jpg

http://www.netcarshow.com/bentley/2005-continental_flying_spur/800×600/wallpaper_1b.htm

Deze Rolls Royce Ghost vind ik ook een prachtige auto en beide auto’s zijn begeerlijk alleen gaat mijn voorkeur (licht) uit naar Bentley. Het is moeilijk om het uit te leggen, als ik bij Rolls Royce een auto mag uitkiezen zou het de Phantom worden. Zou ik een auto mogen uitkiezen bij Bentley, dus; een Flying Spur of Mulsanne, dan zou het de Flying Spur worden. Ook de Mulsanne is een prachtige stijlvolle auto natuurlijk.

Sowieso moet ik de Phantom eigenlijk er niet bij betrekken, omdat die een klasse apart is, een Phantom is de crème de la crème onder grote limousines. Die staat boven alles.
M.a.w. is de Flying Spur gewoon perfect en goed genoeg voor mij (nog duurder en exclusiever hoeft het niet) Het is zeker niet makkelijk kiezen tussen een Flying Spur en Ghost.
Lijkt mij echt geweldig om zo een auto te testen
Ik vind die schakerpook voor de automaat achter het stuur er niet zo bij passen.
Ik zou een jong gebruikte Phantom zoeken denk ik. Vind ik mooier. En imposanter. Dit doet me niet zoveel.
Ik heb Ghosts gezien met two tone lak, dat maakt ‘m al wat fraaier. De Lancia 300C-ding koplampen kan echt niet. Verder blij dat Casper dit filmpje heeft gedaan, dan kijk ik ‘m iig nog af :) Verder wel een wat summier verhaal. Heb niks leuks of aparts mogen horen in de film.
Geweldige mooie auto en ik kan mij wel voorstellen dat ie lekker rijdt :)

Off-topic: ligt het nou aan mij of zijn die foto’s een beetje flets/dof ??
Je zit zo te wachten op iets als de Mini als “de gemiddelde middenklasser” maar toch moest ik er om gniffelen.
Blijven altijd de leukste testen Rolls Royce & Bentley… zoveel luxe en klasse lekker overdone.
Hmmm super mooie rolls.. maar die mini zou ik nog liever in mn garage hebben staan! Wat een plaatje!!
Goed filmpje. Prettig om naar te kijken.

Dan de auto. Tsja, klef ding. Decadentie ten top. En te groot en lomp om nog enigszins stijlvol of elegant te zijn. Wel mooier als een Phantom, dat is gewoon een zeecontainer. De Ghost heeft nog enigszins wat vorm. Hoewel ik het nog steeds niet om aan te gluren vind…


Nee, niks voor mij dit. Gewoon te, te in alles. Op het kitscherige af.
Ik zou een jaguar xj kopen. Die is nog Britser ook! Ik krijg Alleen al de rillingen van het feit dat in het persbericht staat dat dit vliegdekschip “dynamischer” is. Is net zo idioot als de Royle Rolls phantom met sportpakket…
@series2: Jaguar is ook een prachtige merk natuurlijk, wat hebben de Britten toch schitterende merken in dit segment; Bentley, Rolls-Royce, Jaguar en Aston (door de Rapide)
Smaken verschillen ik vind een Flying Spur bijvoorbeeld prachtig maar ook Brits vormgegeven.

De nieuwe XJ is heel fraai eerlijk is eerlijk, alleen vond ik de oude Jag XJ veel klassieker in de zin van meer Jaguar en meer Brits juist door die klassieke ronde koplampen. Ik hoop dat ze bij de opvolger van de XJ weer teruggaan naar de oude herkenbare typische XJ lijnen.
@badboys: jaguar moet inderdaad niet te schreeuwerig en aanstellerig worden. Maar ik vind de huidige line up heel tof. Alleen felblauwe superstations? Felblauwe subaru look a likes? Beter komt er een nieuwe xk! De f type is erg mooi maar te kort!
@series2: Inderdaad jij begrijpt mij, de XK heb ik ook altijd weten te waarderen. Van mij mag er ook een nieuwe XK komen aangezien de huidige al bijna 9 jaar meegaat.

http://www.netcarshow.com/jaguar/2007-xk_convertible/800×600/wallpaper_10.htm

Prachtige XK Convertible en helemaal in dit type blauw, een v/d mooiste misschien wel de mooiste moderne coupe van de afgelopen 20 jaar vind ik. Zo stijlvol, tijdloos, bloedmooi en belangrijker van alle kanten mooi. Mooi op foto’s mooi op het internet en van alle kanten gewoon fraai, ik kan geen mindere kant van deze auto vinden. De echte Jaguar klanten die hem ook daadwerkelijk Jaguars kopen staan denk ik ook meer te wachten op een XK dan een F-Type.
@badboys: ik ken die foto ja! Erg mooi. Ik vind de xk ook (nog) mooier dan een aston martin. Ik vind alleen wel het model van de laatste facelift (2012 geloof ik) het mooist. Dan zijn de koplampen ook helemaal volmaakt. Niet dat ze lelijk waren, maar gewoon net effe wat scherper.
Leuk die Lancia koplampen!
Maar heeft de RR in 2015 nog 14% bijtelling?
De vraag die ons alle toch bezighoudt. Wanneer komt de video van de mini?
Prachtig… Geef me zo’n beeldschone Ghost, een chauffeur erbij, en je hoort me hier nooit meer klagen. Beloofd.
Ligt het nu aan mij of klopt de wijzerplaat ‘power reserve’ niet? Als ik stil sta heb ik 0% power reserve, als ik vloer heb ik 100% power reserve…? Het zou moeten zijn ‘power used’ of zo iets.. Het is misschien een detail maar ik vind het vreemd..:p
Iemand geïnteresseerd in een video van de mini??
Zal wel een mooie film maken als de pekel van de weg af is…

Iemand die zich aanbied voor de presentatie?
Liever de Bentley Mulsanne, het voorbeeld hoe een auto in dit segment hoort te zijn.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).