Video: zo schroeft Porsche de 918 Spyder in elkaar

Auteur: , 26 Reacties

Dat de Porsche 918 Spyder een indrukwekkend pk-kanon is, hoeven we jullie niet meer te vertellen. Maar wat komt er allemaal kijken bij de productie van deze Duitse bolide?

De Porsche 918 Spyder in de fabriek

Normaal gesproken is het niet zo spannend om te zien hoe een auto schroefje voor schroefje in elkaar wordt gezet. Neem de productie van de doorsnee Opel of Skoda: is iemand daar in geïnteresseerd? Het verhaal verandert als we een wat interessantere bolide uitzoeken. Eentje met 887 pk bijvoorbeeld.

Je betaalt grof geld om erin te kunnen rijden, maar de komende elf minuten zul je te weten komen hoeveel bloed, zweet en tranen er nodig zijn om de Porsche 918 Spyder de weg op te sturen. Je zult namelijk zien dat er maar weinig robots in de buurt van deze bolide mogen komen. Dat daarbij af en toe wat mis gaat, nemen we dan maar op de koop toe.

Bekijk het productieproces van de 918 Spyder in deze video op Autojunk.26 reacties

Nog altijd mijn favoriete hypercar van de nieuwe generatie. Geen overdreven gestileerd apparaat dat harder kan dan een F17, maar een auto die je gewoon kunt rijden (en kopen, in plaats van uitgenodigd te worden om het te doen). Guards red staat hem overigens erg goed!
@gtwillem: Helemaal mee eens, dit is ook mijn favoriete hypercar.
@gtwillem: Absoluut helemaal eens :)
Ook mijn favoriet.
@gtwillem: Samen met de P1 me favoriete quto
@jensgib: Goede smaak. Ik ben zelf ook altijd wel gecharmeerd geweest van de Subaru Impreza P1!
@gtwillem: Oke ik bedoel de McLaren he :P
Heel gaaf om te zien toch! Miste wel een beetje de radio op de achtergrond van de werkvloer.
@C220AMG: Deutsche schlagers bitte!
@C220AMG: Ik heb een jaartje geleden precies daar ook een rondleiding gehad. Maar het is ontzettend stil daar. Er werken ook helemaal niet veel mensen tegelijk. Het grootste gedeelte van de tijd staan de onderdelen te liggen en wachten op dat een keer iemand weer een schroefje er in doet :p
@FelixF: lijkt de luchtvaartindustrie wel, maar radio is afleiding, dat leidt tot fouten
Ik dacht even een presentator van een andere autosite te zien haha
@bartteeuwen: welke site?
@pudi: Brazzers.
@gtwillem: -_-
Erg tof om te zien, en inderdaad staat rood hem goed!
Prachtig
Wat is dat wat ze er rond 2:45 erin schuiven?
Ik haal (moderne) auto’s nooit zover uit elkaar dat ik iets vergelijkbaars tegenkom.

Hypermoderne oliepomp?
Mooi om te zien hoe vakwerk afgeleverd wordt.
Het verschilt in de basis niet eens zo heel veel van hoe ze de ‘normale’ Porsches in elkaar zetten. Dat is ook vooral met de hand. Al gaat dat wel wat sneller dan hier.

Robots worden bij Porsche alleen gebruikt voor werkzaamheden die de robot hetzij sneller kan dan een mens (bijv een aantal schroefjes ergens indraaien), hetzij waarbij een grotere nauwkeurigheid nodig is dan een mens kan leveren. Dat laatste geldt bijv voor het plaatsen van de voorruit; de robot meet eerst nauwkeurig de auto op en plaatst vervolgens de ruit op exact de goede manier.

Het leer wordt, net als in dit filmpje, ook bij de andere Porsches handmatig verwerkt. Er is een heel leeratelier waar mensen zitten te knippen, stikken en lijmen.
@donvincenzo: Toen ik daar was hadden ze de rondleiding door de 918 Manufaktur eerst gepland om daarna nog een rondje van de normale tour te doen langs de 911 assemblage-lijn. Dat was dan toch wel even een hele downgrade :p
Heerlijke, met schone handen knutselen aan een auto.
En nu goed opletten waar het fout is gegaan.
@robert110: Bij die avatar van jou ;)
Ik hou van dit soort videos, wordt ik ontzettend relaxt en gelukkig van! En oei, wat is rood een mooie kleur op deze auto!
Ik ben in slaap gevallen, …. hehe.
Miel monteur, Miel monteur, maakt een Porsche met een deur

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).