Rosberg vindt zichzelf een baas

Auteur: , 46 Reacties

De vlogger wereldkampioen van vorig jaar blikt terug op zijn gevechten met Hammy.

Rosberg vindt zichzelf een baas

In de periode dat Mercedes tot het beschamende toe aan het domineren was, kwamen Rosberg en Hamilton elkaar regelmatig tegen. Sinds Rosberg het circus gedag heeft gezwaaid hebben verschillende leden van het team zich laten horen over de situatie. Hun statements waren overduidelijk in het voordeel van het huidige rijdersduo en maakten de nu ex-wereldkampioen vooral zwart. Logisch natuurlijk, maar de Duitser heeft zelf ook nog wat woorden liggen over hun onderonsjes.

In een reactie op een vraag van Autosport laat Rosberg weten niet gekwetst te zijn door de woorden van zijn oud-werkgever en teamgenoot. Integendeel, Nico is er juist van gecharmeerd dat Hamilton spreekt van een verbeterde sfeer binnen het team nu hij weg is. Volgens hem is dat het ultieme compliment en laat het zien dat hij Lewis tot het einde waar voor zijn geld heeft gegeven.

Dat Rosberg het voordeel na twee achtereenvolgende nederlagen naar zichzelf heeft weten te draaien ziet hij als een gigantische prestatie. Zeker nu Hamilton zich langzaam maar zeker bij het rijtje van de beste Formule 1 coureurs aller tijden begint te voegen, spreekt het van enorme inzet (en een klein beetje geluk) dat hij hem tenminste een keer heeft verslagen. Des te meer omdat Valtteri Bottas dit jaar weinig tot geen potten breekt.

Feit blijft dat het voor de dynamiek binnen het team natuurlijk niet altijd even goed was. Dit zullen Toto Wolff en zijn hamervuist je in geuren en kleuren kunnen uitleggen. Toch zorgt het zonder twijfel voor een bepaalde spanning die de strijd om de titel een stuk interessanter maakt. In het verleden vonden we zulke clashes bij teams als McLaren met Hamilton en Alonso, of nog recenter bij Red Bull waar Vettel en Webber het nog al eens met elkaar aan de stok kregen. Het is dan ook geen verrassing dat Mercedes dezelfde aanpak volgt van Ferrari, die al sinds jaar en dag een duidelijke hiërarchie binnen het team hebben.46 reacties

Als de sfeer binnen het team of bij je werkgever for that matter verbeterd nadat je weg bent ben je geen baas. In tegendeel zelfs. Dan ben je een sukkel.
@str8six: zo werkt dat natuurlijk niet. Je ziet dat wel eens op een afdeling binnen een bedrijf, twee haantjes. Of nog erger, twee kibbelende vrouwen. Als er dan eentje weggaat dan verbetert de sfeer. Maar het doet aan de vertrekkende collega niks af, die kan nog altijd heel competent zijn.
Ik vind Rosberg minstens zo goed als coureur dan Hamilton. Hij heeft wat vaker pech gehad dan Hamilton maar als echte baas heeft hij nooit een positie als 2e man geaccepteerd. Je zou het ook niet goed vinden als Verstappen zich als 2e rijder zou profileren nadat Ricciardo in de eerste seizoenshelft veel betere resultaten scoorde van Verstappen.
Rosberg was wat beter in de omgang met de buitenwereld dan Hamilton, maar daar heeft Hamilton dit jaar weer flink bijgeleerd. Hamilton kan niet omgaan met concurrentie binnen hetzelfde team, dan komt het slechtste in hem boven. Heeft hij geen concurrentie dan is Hamilton een verveelde kleuter. Maar zit zijn concurrent bij een ander team dan komt het beste in Hamilton naar boven.
@mashell: met het laatste stuk ben ik het wel eens. We hebben dat eerder gezien met Alonso die na een seizoen weg was bij McLaren door Hamilton. Dat gezegd hebbende ben ik niet van mening dat Nico hetzelfde kaliber coureur is als Lewis. Aan de andere kant heeft Lewis nog nooit een slechte auto onder z’n kont gehad dus daar valt ook wat voor te zeggen.

Maar ik blijf erbij dat als de sfeer verbeterd binnen het team of je baan bij jouw vertrek, je je dat best mag aantrekken. Naast het feit dat ie 2x (wellicht 3) iemand van de baan heeft geduwd natuurlijk.
@str8six: Als je wereldkampioen F1 wordt ben je nooit een sukkel. Wat Rosberg heeft bereikt is een enorme prestatie en de man heeft een enorm talent. Ongetwijfeld zijn er een paar mensen met nog net iets meer talent. Ongetwijfeld zijn er ook mensen die een heel stuk sympathieker over komen. Maar een sukkel? Nee, een wereldkampioen is beslist geen sukkeltje.
@donvincenzo: je mist m’n punt. Heeft niet zozeer met een WK te maken maar meer met persoonlijkheid. Als WK kom je niet uit een ei maar als je weet te bewerkstelligen dat je de sfeer binnen een team verziekt dat na je vertrek beter wordt ben je een sukkel. In F1, sport, corporate, familie etc.
@str8six: Nee, ik mis je punt niet. Jij mist mijn punt. Rosberg is wereldkampioen geworden. Dat heeft-ie op een bepaalde manier bereikt. Kun je van alles van vinden, maar beslist niet dat hij een sukkeltje is.
@donvincenzo: WK is ie.
Oke. Een beetje een irritant mannetje is Rosberg wel, maar dat geldt zeker ook voor Hamilton… En je kan zeggen wat je wilt, maar Rosberg was gewoon de betere vorig jaar. Lewis leed ook onder hun strijd, want als je ziet hoe hij nu bezig is, dat is gewoon uitmuntend.
@trustmeiamanengineer: als het op rijders kwaliteiten aankomt, dan is Hamilton de betere. Als Hamilton zijn motor niet ontploft was is Maleisië dan was Hamilton ook in 2016 gewoon kampioen geweest. Het is dus puur geluk dat Rosberg kampioen is geworden en niet omdat hij Hamilton heeft verslagen.
@erik2907: As is verbrande turf…
@trustmeiamanengineer: Niemand heeft het over as.
@545e60: Neem eens een kijkje in een spreekwoordenboek.
@trustmeiamanengineer: mwah, ik denk dat als je na 21 races kampioen bent, je dat niet echt kan schuiven op 1 race. Dan ben je heel het seizoen sterk genoeg geweest, en Hamilton niet sterk genoeg om één race pech te kunnen dekken. Pech is inherent aan de sport.
@erik2907: Ik ben geen fan van Rosberg, maar dit is kul. Alsof je een wereldkampioenschap wint of verliest in 1 race.
@stradale888: het is het hele seizoen gelijk op gegaan, deze ene race heeft Hamilton genekt….. waardoor het kampioenschap naar Rosberg ging.
@erik2907: Ja hoor mode popje Lewis is in 2016 keihard verslagen door hem.
@erik2907: ja, en als Red Bull Racing de pitstop van Ricciardo niet verkloot had dan had hij Monaco gewonnen en had Hamilton deze race niet in de schoot geworpen gekregen.

Er is geen ALS!!! Rosberg was vorig jaar kampioen omdat hij meer punten had dan Hamilton. Niets meer en niets minder.
Niet gedacht dat ik dit zou zeggen: ik vond het leuker met Rosberg. Bottas voegt 0,0 (spanning) toe.
Wereldkampioen wordt je niet als je een hele lieve jongen bent. Rosberg ging vorig jaar tot het uiterste om kampioen te worden. Recent las ik ergens(?) dat Hamilton het deed lijken alsof hij erg relaxed naar de wedstrijden toe leefde maar eigenlijk was hij ook alleen maar bezig met het kampioenschap. wat dan wel weer een compliment voor Rosberg is. Ik denk dat als Hamilton was weg gegaan de sfeer binnen het team ook beter was geworden. En dan hadden alle MB medewerkers nu naar Hamilton gewezen als de kwade genius.
@pomoek: Hamilton’s relaxte houding en zijn posts op social media is allemaal onderdeel van het racen. Ondertussen zit Hamilton ook meerdere uren per dag te trainen maar wil laten lijken alsof hij er niets voor hoeft te doen. Wel zei Brawn (2016) dat als het om puur talent gaat Hamilton beter is maar Rosberg is een intelligentere rijder die de aangeboren achterstand op Hamilton kan goedmaken of zelfs verder.
Ik krijg altijd de indruk dat die man zijn wenkbrauwen extreem epileert…net zoals de heer Doornbos. Hoe die op de bank zit daar bij Ziggo lijkt ‘t wel een drag queen.
@cpp1: dus je kijkt liever tegen verwilderde wenkbrauwen aan?
@bmwfreak038: bij vrouwen liever niet ;)…bij mannen vind ik het echter volstrekt debiel als ze hun wenkbrauwen gaan lopen plukken totdat er niets meer van over is. Komt een tikkeltje gay over.
@cpp1: ja je hebt ze tot in de extreme dat wel.
@cpp1: Misschien noemde Webber Rosberg daarom wel Britney toen ze teamgenoten waren.
@bassx: haha
Hij is de baas over mensen die een mening over hem denken te hebben ..
Klopt als een bus ..
Mooi stukje fanwerk over seizoen 2016 van de zilverpijlen.
https://www.youtube.com/watch?v=kFc3ArnXBHA
Door meteen af te zwaaien na z’n titel gaf Rosberg eigenlijk toe zelf ook wel te weten dat hij geen echte baas is. Een echte kerel verdedigt zijn titel. Rosberg is dat niet.
@peugeotgti: een echte baas stopt op het hoogtepunt. Dat is het allermoeilijkste wat je kunt doen, de meeste kunnen dat ook niet en in de jaren daarna glijden af (ahum Raikonen). Zelfs Schumacher maakte een troosteloze overbodige comeback bij Mercedes. Rosberg is een ware held.
@mashell: Als hij nou jaren geheerst had op het hoogste niveau, dan heb je een punt. Voor een topcoureur is één titel niet het hoogtepunt. Zeker niet als je met je hakken over de sloot de titel binnensleept ten koste van gasten die stiekem beter waren dan jij.
@PeugeotGTI: In dat geval juist wel en dat onderstreept dus wat voor prestatie het is. Ik denk dat je onderschat wat je daar voor moet doen en hoeveel druk dat met zich brengt.
Ach gossie toch, als hij echt een baas was had hij dit jaar weer gereden.
Iedereen kan hier roepen over Rosberg, maar deze gast van net 32 heeft 6 jaar lang voor een top team inde F1 gereden, was 2 jaar op rij 2 in het wereldkampioenschap F1 en besluit te stoppen op het hoogtepunt van z’n carrière, f*ng wereldkampioen F1! Met een leuke vrouw en een vermogen van zeg tussen de $30-50 miljoen.

Ik ben echt heen fan, maar om hem hier als sukkeltje weg te schrijven, kweetniet hoor… komt er hier iemand in de buurt van wat hij bereikt heeft? Vast niet.
@happyhonda1977: ik ben ook vaak 2e geweest
@lekkerlinksrijden: got me there 👍🏻 dat zal meerderen hier wel gelukt zijn 😄
@happyhonda1977: jammer genoeg wel ja ;-)
@lekkerlinksrijden: ik ook, na mijn vrouw :-).
@happyhonda1977: ik heb een jaar of 32 geleden een keer een zwemwedstrijd gewonnen, telt dat ook?
Rosberg heeft zich totaal leeg gevochten. Hij verdient respect, hij was Top. Ik mis hem. Begrijpelijk dat hij lekker van zijn gezin gaat genieten.
Rosberg verdiend diep respect, prachtige carriere! meer dan terecht F1 2016 kampioen.
Max moet nog maar zien of hij dit gaat bereiken.
In de topsport moet je gewoon de mentaliteit hebben in klinkt als “second place is first place of all loosers” daar hoort bij dat je je op de juiste momenten als een hufter gedraagt , ook onze max is dat niet vreemd, die gaat ook om te winnen.
Ff een vraagje, maar Rosberg was toch nog steeds wereldkampioen tot hij verslagen werd?
Rosberg prijst Hamilton altijd aan terwijl lewis altijd het omgekeerde doet. ROS is eigenlijk slim bezig want door dat te doen geeft hij eigenlijk zichzelf een compliment, namelijk hij geeft zelf toe dat lewis super getalenteerd is waardoor zijn prestatie zo veel meer indrukwekkend wordt soort van David vs goliat. En Hamilton doet zijn eigen wk’s te niet door altijd te zeggen dat het kinderspel was. Dus ja brawn had gelijk ROS is veel intelligenter dan lil lewis
@marcusaurelius: precies dat! Now we can be free..!
Rosberg is kampioen geworden. In het hol van de leeuw. Ten koste van een betere coureur. Het siert De HAM’s en VET’s niet dat ze liever geen al te sterke teamgenoot naast zich dulden. Dus ROS is een Boss!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).