Toto Wolff: Nico Rosberg was de kwaaie pier [updated]

Auteur: , 13 Reacties

De landgenoot van Arnie gooit zijn voormalig werknemer onder de bus.

Doei

Het duel is al even gestaakt, maar toch blijft de drie jaar lange strijd tussen Rosberg en Hamilton leven in de gedachten van F1-fans. Zeker binnen het Mercedes-team leeft het issue nog. Je zou zelfs kunnen zeggen dat Valtteri Bottas daar het vleesgeworden bewijs van is. Bij Mercedes hadden ze zó weinig trek in een hernieuwde titanenstrijd binnen de eigen gelederen dat ze LH44 maar een lay-up hebben gegeven.

De Britse coureur werd door de meesten toch wel gezien als de aanstichter van de stekeligheden. Hij clashte eerder al met Fernando Alonso en staat bekend om het spelen van mind games, hoewel hij dat zelf graag ontkent. In gesprek met kwaliteitspublicatie The Daily Mail geeft teambaas Toto Wolff echter aan dat juist Rosberg de echte mean girl was. Gevraagd naar welke van de twee de grootste intrigant was, zegt Wolff:

“The one who is no longer here. The vicious one. Nico just tried to use all the weapons he had.There were all the psycho games that you can play to destabilise your rival.”

Aan de ene kant is het natuurlijk een beetje makkelijk van Toto om iets vriendelijker te zijn voor zijn huidige werknemer dan voor de man die wegliep van het team en de sport. Zelfs na het vertrek van ROS heeft HAM het nog nodig geacht te benadrukken dat de sfeer binnen het team dit jaar opeens veel beter is. De logische gevolgtrekking laat hij daarbij over aan de goede verstaander.

Rosberg op zijn beurt heeft meerdere malen aangegeven dat hij het jammer vindt dat Mercedes niet voor Vettel of Alonso heeft gekozen om hem op te volgen. De meeste fans zullen dat met hem eens zijn, maar HAM kan het ook interpreteren als ‘ik hoop dat ze het je zo moeilijk mogelijk maken’.

De Spaanse sportpublicatie AS meldt ondertussen dat Rosberg op een lijstje staat bij Ferrari als de mogelijke opvolger van Kimi Raikkonen. Ferrari zou daarnaast ook nog steeds interesse hebben in Sainz en Ricciardo, plus reeds voorzichtig gesproken hebben met Alonso over een eventuele terugkeer. Rosberg heeft echter zelf al een aantal keer pertinent ontkend dat hij een comeback plant. Dat hebben we echter vaker gehoord van coureurs en andere sportmensen. Wie weet zien we in de toekomst toch nog wel een keer HAM versus ROS op het circuit…

UPDATE: Door de ontstane kerfuffle wordt er nu door Rosberg geclaimd dat hij ervan uitgaat dat de quotes van de Daily Mail overdreven zijn.13 reacties

Wil het zomaar geloven. Als je kijkt naar Spa 2014, Barcelona 2016, Oostenrijk 2016, Hockenheim 2016 en zo zijn er nog wel wat meer voorbeelden die ik even vergeten ben waarin je duidelijk de frustratie van Rosberg terugziet en eigenlijk ook zn onzekerheid. Als je niet het niveau hebt van Hamilton, Vettel, Alonso, Verstappen dan moet je het over een andere boeg gooien en dan krijg je dat soort situaties.
The Daily Mail, sensatie vodje dat groot is geworden met flink verdraaide en verzonnen quotes.
Is dus al de 2e deze week, die het opneemt voor de sportman Hamilton. Als Wolf en Lowe gelijk hebben dan is Rosberg in dit opzicht dus goed vergelijkbaar met ieders favoriete coureur Senna.
@pomoek: Rosberg is niet te vergelijken met Senna. Mind spelletjes had Senna niet nodig, hij was sowieso de snelste van alle team genoten. Rosberg moet je vergelijken met Prost.
@erik2907: en was Prost niet minstens zo goed als Senna? Senna had flair en temprament wat hem interessant maakte. Maar Prost had wat we tegenwoordig “skills” noemen en hield daarbij z’n emoties onder controle. Maar qua talent ontliepen ze elkaar niet veel. Net als Hamilton en Rosberg.
@mashell: Prost was een rekenaar en sprokkelde punten en werd zo kampioen, Senna was een racer.
@mashell:
Nee.
Een echte coureur kan ook in de regen racen.
Prost absoluut niet.
@erik2907: Even een citaat uit dit autoblog dingetje https://www.autoblog.nl/nieuws/hamilton-is-minder-meedogenloos-dan-senna-99572 van een paar dagen geleden: In vergelijking met LH44 was Ayrton volgens Lowe een meedogenloze figuur die zijn tegenstanders op en naast de baan intimideerde om zijn zin te krijgen. De Brit geeft wel toe dat het feit dat hij destijds lange tijd voor concurrent Williams werkte én het feit dat de cultuur in de F1 destijds anders was daar mogelijk een rol in speelt.
@pomoek: Lijkt meer op Piquet.
Die Wolff snapt het… De allergrootsten in deze sport, en in vrijwel alle sporten, hebben deze mentaliteit. Senna, Schumacher zijn natuurlijk bekende voorbeelden. Dus stop met huilie, huilie doen
Eigenlijk is het volkomen logisch dat Toto Wolff dit zegt. Rosberg is weliswaar de regerend kampioen, maar ook slechts ambassadeur van het merk/team. Hamilton is de racecoureur die nog voor ze rijdt en komend jaar ook nog onder contract staat. Als jij Wolff was en die vraag voorgeschoteld zou krijgen, kies je toch ook voor de werknemer met wie nog minimaal anderhalf jaar door een deur moet kunnen? Maar goed, er zal vast wel een kern van waarheid in zitten. Hamilton is geen lieverdje als het erop aan komt, maar het was ook duidelijk te merken aan Rosberg dat hij ook geen lieverdje was.

En wat Rosberg naar Ferrari betreft: no way in hell dat dat gebeurt. AS baseert zich op een quote van de Totonator waarin hij zegt dat hij Rosberg best een F1 comeback bij Ferrari ziet maken. Rosberg was er als de kippen bij om te zeggen dat hij echt klaar is met de F1 en een comeback, ook bij Ferrari, absoluut niet ziet zitten. Persoonlijk denk ik dat Rosberg alleen terugkeert voor één of een paar races bij Mercedes in het geval dat Hamilton of Bottas ziek of geblesseerd zou zijn. Als ‘ie al zou gaan racen, dan zie ik hem eerder een uitstapje naar Le Mans maken volgens het Hülkenberg recept. Le Mans doen, één of twee wedstrijden daarvoor meedoen om de auto uitgebreid te testen en that’s it. Het zal alleen lastig worden om dat te realiseren, met slechts 5 competitieve (op papier dan, zoveel is deze Le Mans wel duidelijk) LMP1 auto’s.
We wisten toch al lang dat Wolff in kamp Hamilton zat. Nu is het wachten op de woorden van Nicky Lauda.
Rosberg was een gewiekst mannetje, die met minder supertalentschap, toch wilde proberen een wereldtitel in de wacht te slepen. Dat was het doel, dan heiligt dat ook alle middelen.
Dus, dat Hamilton nu wel over dat supertalent beschikt en meer emotioneel reageert, dat heeft hem vorig jaar dus alleen maar tegengewerkt.
Hierdoor is hij nu op zijn hoede, terwijl hij aan Bottas een zeer gewaagde teamgenoot heeft, maar die net als Rosberg over minder supertalentschap beschikt. Bottas heeft nog niet de drang, om in zijn eerste jaar voor een wereldtitel te gaan, terwijl dat met de auto zou kunnen. Maar hij heeft even een acclimatiseringsjaar nodig, om te kijken wat kan en hoe hij dat verwerkt, tot nu toe is dat wisselend en dat komt Hamilton goed uit.
Wat Wolff aan het doen is, is zijn huidige team vertegenwoordigen. Dat overdreven pleasen vind ik niets, maar dat schijnt in contracten te staan, wat ik overigens belachelijk vind. Van nature mag je verwachten dat je je werkgever vertegenwoordigd, maar als je ergens niet mee eens bent, mag je dat best op een aardige manier zeggen. Dat je binnenskamers stormt is wel beter, daar heeft de buitenwacht niets mee te maken.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).