Ross Brawn genoemd als mogelijke opvolger van Ecclestone

Auteur: , 41 Reacties

Het Ferrari-sausje binnen de F1 wordt wellicht nog verder aangedikt wanneer Brawn aan de macht komt.

Brawn

De F1 is overgenomen en de positie van de bejaarde Ome Bernie wankelt. Het Duitse blad Auto Bild Motorsport weet te melden wie Ecclestone gaat vervangen. Het zou gaan om niemand minder dan autosporttechnicus Ross Brawn.

Volgens het blad zou Brawn een contract hebben getekend bij Liberty Media, het bedrijf dat de aandelen van CVC heeft overgenomen. Het benoemen van Brawn als nieuwe F1-baas kan echter niet zomaar. FIA-directeur Jean Todt zal hiervoor goedkeuring moeten geven.

De 61-jarige Brawn is geen onbekende binnen de F1-wereld. De Brit had onder andere een vinger in de pap bij Ferrari in de hoogtijdagen van Michael Schumacher. Brawn was destijds technisch manager bij het F1-team van de Italiaanse autofabrikant. Het kan overigens geen kwaad om het gerucht met een korreltje zout te nemen.

Met dank aan Wouter voor de tip!41 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Hopelijk zijn we binnenkort eindelijk verlost van dat fossiel. Tijd voor een frisse wind in de F1!
@kliko: Die frisse wind is er deels al… in de vorm van Max. Ik denk alleen dat de opvolger van Bernie buiten het gegeven van zijn visie geven ook weinig kan veranderen, want Bernie krijgt bij de FIA ook maar weinig tot niks gedaan!
@venividivici: Brawn kan zeker wat veranderen. Een van de meest interessante dingen die Brawn wilt doorzetten zijn het uitleveren van identieke versnellingsbakken aan alle teams. Maakt de sport goedkoper, starts minder hectisch en inhalen makkelijker. Brawn heeft technische kennis. Hij was het brein achter de Honda ontwerp van de F1 auto van Brawn GP. Hij bezit kennis die Ecclestone niet heeft. Goed voor de sport.
@subaru4ever: had je comment deels verkeerd gelezen. Mijn excuses. Dat deel van de goedkeuring van de FIA was mij ontschoten. Hoop dat die wel achter die ideeën van Ross Brawn staan.
Prima, tenminste iemand met gezond verstand en nog van het oude stempel. Als ik mij niet vergis ook niet echt tevreden met de nieuwe “veiligheids”-maatregelen.
Met Jean Todt en Ross Brawn op de troon (troon Fia, troon F1) kan Vettel misschien eindelijk weer iets winnen!
@w0o0dy: snap wel dat Brawn gelinked wordt met Ferrari maar de man heeft ook Mercedes gerunned. Zal wel meevallen dus denk ik.
@str8six: sterk nog. Hij stond samen met Schumacher aan de basis van het succes wat Mercedes nu kent. Het is jammer dat RB en MSC een jaar te vroeg zijn gestopt, anders hadden ze datgene wat zij hadden gezaaid gaan oogsten.
@sollie1984: helemaal mee eens! Had Schumacher nog even kunnen laten zien dat hij de allergrootste is!
@str8six: Sterker nog, zelf begin jaren 90 met Schumacher bij Benetton gewerkt.
@str8six: en Honda en heeft de Benetton ontworpen en CTO. De man is net zo’n grootheid als Newey in F1 en een beetje meer.
@bassx: idd, net een beetje meer. Een meer aimabeler persoon ofzo, ik snap goed wat je bedoelt.
@str8six: En hij was voordat het Mercedes werd al begonnen met zijn eigen Brawn GP Formula 1 team.
@venividivici: waar ie gelijk WK mee werd dmv de geblazen diffuser. Jenson’s enige titel.
Zou fantastisch zijn! Brawn is toch een van de meest heldere F1 geesten van de afgelopen decennia. Het is natuurlijk wel maar de vraag hoeveel macht hij/het orgaan dan krijgt. Uiteindelijk maakt de FIA de regels. Bernie kon daar natuurlijk wel eens van afwijken als F1 opperhoofd. Eigenaren als los orgaan en beleidsmakers als los orgaan is niet altijd de beste combo.

Voor de sport kan ik het alleen maar toejuichen!
Ik geloof er geen zak van dat de F1 nog gaat veranderen met een nieuwe roerganger. De honger naar geld is niet te stoppen. Daarbij denk ik dat de formule e de F1 voorbij gaat streven omdat dat geschikter is voor de grote autofabrikanten.
@lekbak: De formule e voorbij de f1? Heeft lincoln je account gehackt ofzo .. Dan zal de formule e ff een pak sneller moeten worden. Ik vind die stratencircuits ook echt een en al mickey mouse bochtjes. Buiten het geluid vreselijke marketing en huisstijl etc.
@fmgarcia: Qua relevantie zeker. Dat kan ik als F1-adept ook niet ontkennen. De elektrische auto wordt met de dag relevanter en de Formule E zal op termijn een leuke proeftuin worden voor de autofabrikanten zoals de Formule 1 dat in het verleden was.
Dat gezegd hebbende, moet er héél wat gebeuren voordat de Formule E de veters van de Formule 1 mag strikken op het gebied van spanning, entertainment en flair. Maar goed, de Formule E bestaat ook pas enkele jaren en heeft tijd nodig om te groeien.
@fmgarcia: gaat streven .. Niet is gestreven ..

Oh wacht. Lincoln geeft nooit uitleg:

F1 is ook een cartoon .. Geluid is voor jochies die in marketing trappen ..
@lekbak: Haha ..
Dit is best goed nieuws. Een man met een racehart!
Olav Mol vertelde dit afgelopen zondag al tijdens de race in Mexico voor de TV!
@erik2907: als je de helft gelooft van wat Olaf Mol vertelt dan valt het best mee met die Olaf.
@mashell: meneer is zelf een kenner?
@mashell: jammer dit, het was ook al lang en breed bekend bij de website http://www.auto-motor-und-sport.de. Zoals zo vaak, Autoblog loopt vaak achter de feiten aan als ze allang breed uitgemeten zijn met diepgang op bovengenoemde website.
Hij heeft meer met Mercedes dan met Ferrari
Het werkelijke verhaal ligt toch nét even anders. Volgens James Allen, die een betere reputatie heeft dan AutoBild en doorgaans net even wat beter weet hoe de vork in de steel zit, komt Brawn er namelijk bij in plaats van dat hij Ecclestone vervangt. Brawn wordt aangesteld als Sporting Director en wordt verantwoordelijk voor de sportieve en technische kant van de sport, terwijl Ecclestone aanblijft als eindverantwoordelijke voor de commerciële en financiële kant van het verhaal.
@edge: Dit inderdaad. Liberty Media heeft Ecclestone gevraagd nog 3 jaar aan te blijven als directeur van de Formula 1 group, lijkt me sterkt dat ze hem nu al wegbonjouren.

Bovendien is Brawn een man van de techniek, die zal niet in zo’n commerciële positie willen zitten.
@Edge: klinkt ook veel logischer. Leek mij ook al vreemd dat Brawn moet bepalen over de TV rechten en commercie rondom de sport, de rol die Bernie nu heeft.
Brawn is echt een held en zal de f1 zeker weer op het goede pad helpen. Zeker omdat hij waarschijnlijk ook wel goed overweg kan met de fia ( Jean todt)
Zag hem liever weer aan de gang gaan bij ferrari en een top auto voor ze maken dat ze weer kunnen winnen ??
Een frisse wind in de F1 klinkt goed!
Ik denk dat bij Niki en Toto het zweet nu uitbreekt.
We zullen het zien, zal een goede zaak zijn..
Dit zal wel HEEL goed zijn voor de sport. Hij is weg gegaan omdat hij er geen zin meer in had op de manier hoe het nu gaat. Hij kan als geen ander de sport in de goede richting sturen.
Naar mijn mening zou het een meesterzet zijn als hij het zou worden. Iemand met zijn kennis en technische know-how kan zich veel meer inbeelden wat voor gevolg een bepaalde regel zal hebben op de sport en dus uiteindelijk ook voor de show. Teams en engineers zullen op een heel ander niveau kunnen communiceren met de commerciële leiding van de sport waardoor het ook makkelijker wordt. Daarnaast heb je Todt dan zitten die kan vertrouwen op adviezen die hij van die kant krijgt.

Tenminste, zolang er geen politieke spelletjes gespeeld zullen worden…
Het is een groot politiek spel en zelfs gekochte spel.
Er is het gerucht dat Mercedes de kampioenschappen gekocht heeft met medeweten van Ferrari.
@giulio: gekocht als in “veel geld in ontwikkeling van de wagen gestoken, met veel geld de juiste technici en met nog meer geld de juiste coureurs aangetrokken”. Dat zeker.
Ja dat.. en dan daarbijgeteld afspreken dat we het wel even zo kunnen laten gaan ren gunste voor nog meer pecunia of een wederdienst in de volgende kampioenschapsjaren..
Wij begrijpen elkaar @mashell:
Ik heb in de wandelgangen gehoord dat niki er ook wel oren naar heeft
Hij wordt Sporting Director, de commerciële kant zal door iemand anders worden gedaan, het word blijkbaar een comittee

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).