Rotterdam int recordbedrag parkeergeld

Auteur: , 16 Reacties

De gemeente krijgt steeds meer taken van het Rijk, maar geen extra geld. Gelukkig hebben ze altijd nog de kip met de gouden eieren, het parkeren. De tweede stad van Nederland, Rotterdam, haaldde in 2013 61 miljoen euro op bij de parkeerdert.

Aston Martin Vanquish in Rotterdam

Met deze 61 miljoen pegels werd het record van 2012 (€ 59 mijoen) verbroken. Het aantal parkeerders daalde met 10%, maar ze bleven langer staan, waardoor er uiteindelijk toch nog een plusje genoteerd werd, aldus parkeerbeheer Rotjeknor B.V. tegenover het AD.

Wat ook bijdroeg aan de winst was de forse toename van het aantal parkeerboetes. In totaal rolden er 264.000 bonnen uit de printer, 193.000 voor niet betalen en 71.000 voor fout parkeren. Met 17 miljoen euro tikt dat lekker aan, en met meer kentekenparkeerautomaten op komst belooft deze geldstroom niet te verdampen.

De cijfers van Amsterdam worden echter niet geëvenaard, die stad is met 166 miljoen euro aan inkomsten een klasse apart.

Foto: Aston Martin Vanquish, door carspottingrotterdam.16 reacties

Wat is het toch fijn om te lezen dat onze regering zo goed is in geld verdienen… Wacht es ff… ‘Leest opnieuw’ #@!Godvr#@! Jatten graaien enz. Niet alleen autorijden maar ook autoparkeren is straks onbetaalbaar en dan zal de geldstroom wel verdampen…
@ruudjuh1986: Onze regering heeft hier weinig mee te maken. En het staat je altijd vrij de fiets of de tram te pakken als het parkeren je te duur is.
@sir_smokalot: Tuurlijk is de fiets een prima alternatief, alleen hetgene dat mij jeukt is dat het aantal parkeerder met 10% is gedaald en er toch meer geld in het laatje komt, en ik begrijp dat dit komt door het langer parkeren maar dat langer parkeren is dus alleen weg gelegd voor de meer welvarende onder ons. En de modale burger kiest nu al voor het parkeren buiten de stad (lees; 10% minder parkeerders)
@sir_smokalot: En als je van buiten de stad komt? Ik ga niet op de fiets vanaf Breda naar Rotterdam. €3 per uur is toch ook niet normaal meer…
@blackie: Dan pak je een P+R aanbod. Bij de ArenA bijvoorbeeld.
via Android app
Wat ben ik blij dat ik in een dorp woon.
Bij winkels gratis parkeren. (Wel blauwe zones) Even veel aanbod aan soorten winkels. En zelfs nog grote ketens die niet in de buur stad zitten.
Nee mij vinden ze niet in een stad.
@arjontje:
Zou ook niet meer kunnen leven zonder de geile boerendochters en de hooizolders!
@arjontje:
Ben toch elke keer weer verbaasd als ik zie hoe makkelijk alles hier in het noorden is. Nooit files naar school/werk, overal gratis parkeren, nog een beetje groen om je heen, auto’s in de garage parkeren / dan wel plek voor meerdere auto’s voor het huis.
@m19nl:
En geen flitsers en geniepige politieagentjes die achter een boompje staan om je te snelheid te controleren. Geniet ervan daar in het noorden!
@JamesBond007:
En als ze er een keer staan (bijv op de n391 of n366), dan zie je ze al van kilometers afstand, zie je ze niet, dan waarschuwen de tegemoet komende automobilisten of vrachtwagens je wel.
Na dik 2 jaar nog nooit geflitst in Groningen/Drenthe.
@m19nl:
yep
Hoe Nederland WAS…………
@m19nl: Daar leven ze nog tenminste als mensen en denken ze ook nog eens aan elkaar. Ken het, als ik er kom dan waardeer ik dat altijd.
@JamesBond007: Zo werkt het helaas ook niet meer in het noorden. In de kop van Overijssel staan ze regelmatig en ook in Drenthe kun je een motor/auto niet even de sporen geven zonder dat oom Agent je na de tijd bekeurt.
@m19nl: Gratis parkeren in de stad Groningen?? Wanneer hebben ze dat dan ingevoerd?
@edj44:
Er is meer als de stad Groningen (waar ik zo goed als nooit kom) in “het noorden”.
Blijf het toch een raar gevoel vinden dat er betaald moet worden omdat je je auto op een stukje aarde parkeert. (bedoel daar natuurlijk niet de parkeergarages mee)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).