RS4-ramkrakers Breda waren pas net op vrije voeten

Auteur: , 69 Reacties

In februari van dit jaar probeerde de driekoppige 'Kalasjnikov-bende' een ING-bank in Breda te kraken. Dat mislukte, waarna het trio over de Belgische grens vluchtte en met machinegeweren de politie onder vuur nam. We hebben nieuwe feitjes voor je over dit opmerkelijke verhaal.

RS4-ramkrakers waren pas net op vrije voeten (en heel dom)

Maak kennis met Aymad A. (27), Achraf L. (27) en Abdelaziz A. (27). Eerstgenoemde komt uit Driebergen, de andere twee uit Amsterdam. Het drietal sjeesde als gezegd de Belgische grens over met een Audi RS4 na een mislukte plofkraak in Breda. De banden van de vluchtauto werden op een spijkermat aan flarden gereden, waarna één van de drie z’n AK leegschoot op de naderende patrouille.

Twee van de drie daders werden vrij rap opgepakt omdat ze in Arendonk zogenaamd op de bus zaten te wachten. Dat was verdacht, want op dat moment was er helemaal geen busdienst. Aymad A. werd later alsnog opgepakt in Oud-Turnhout. Laatstgenoemde was slechts enkele dagen voor dit voorval vrijgelaten uit de gevangenis. A. zat vast vanwege een ramkraak in Helmond in november 2014. Drie hele maanden staatshotel, het blijkt maar weer hoe vlekkeloos het Nederlandse strafrecht z’n werk doet.

Leverancier van de gebruikte wapens is Jan B. (65) uit het Belgische Turnhout. Hij zit in een Nederlandse cel en zou vaker wapens hebben geleverd aan geboefte in onze immer gezellige hoofdstad. De andere drie zitten momenteel in voorarrest, ze worden verdacht van bendevorming, verboden wapenbezit en poging tot moord.

Dank aan @m-power voor de tip!69 reacties

Altijd die buitenlanders he..
@mab: Ik probeer het nooit zo te stellen, maar het begint wel op te vallen zo.
Net zoals alle Slavische talen als je door een willekeurig winkelcentrum loopt
@jaccovdzaag: ja ik denk ik zeg het alvast voordat iemand anders het zegt want als iemand anders het zegt dan wil ik dat altijd weer verdedigen omdat ze niet iedereen over een kam moeten scheren.
@MAB: Gefaalde manier om het te bagatelliseren.. Try again
@jaccovdzaag: veel mensen verstaan volgens mij onder ‘multicultureel’ dat je lekker je eigen taal spreekt op straat….
@888natan: tsja en dan nog raar opkijken dat ze niet het respect krijgen wat ze willen. Dit soort berichten bevestigt het alleen maar
@888natan: Ja. Ik ken nog zo’n mooi woord. Inburgeren.
@MAB: Toevallig levert JAN de wapens, dat zal vast ook geen lieverdje zijn denk je niet. Beetje kortzichtig dit
@rdamnn: het is maar een grapje, ben zelf ook buitenlands en ookal heeft dat er niet veel mee te maken maar misschien dat dat helpt haha
@mab: maar als het over een zware crimineel als “tommy” gaat in opsporings verzocht trek je je bek miet open!
@maliks: chill out snijboon
@dsdh: stoer hoor!
@mab: Echte Utrechtse namen ja. Wel iva mannetjes. Verstand van vluchtauto’s!
Mooiste generatie A4 als je het mij vraagt. Niet zo hoekig als de nieuwe. Bovenstaand exemplaar is niet zo mooi meer.
“Foei Aymad A., Archaf L. en Abdelaziz A., niet meer doen! Mag niet. Jullie moeten 240 uur schoffelen in het park, maar vergeet vooral je pak shag niet. Dat zal jullie leren stelletje schavuiten!”

Alvast een voorproefje op de uitspraak van de rechter.
@viezefreddyw: Daar gaat nog de helft vanaf omdat de rechter het zo’n positief signaal vindt dat ze niet naar Syrië zijn vertrokken.
@Jochempie: EEn de helft daarvan af, omdat ze door de media ook al zijn bestraft.
Maar goed, ze hebben wel een straftblad.
Viel spass om met die naam en een strafblad ooit nog een baan te vinden.
Afgezien dat dit soort volk niet in de samenleving hoort; zal dit soort volk ook de volgende 15 jaar niet meer de kans krijgen om iets normaal te doen in de samenleving.
Die jongens hebben 2 keuzes. Therapie en hopen dat ze over een jaar of 10 – 15 wel normaal kunnen denken, omdat ze opgroeien.
Of oprotten naar een land met een andere cultuur, waar je geen verklaring omtrent gedrag nodig hebt voordat je een baan kan vinden. Maar goed, zodra je zulke dingen zegt, ben je gelijk een Wilders aanhanger.
@gregorius: die hebben toch helemaal de ambitie niet om een baan te vinden? Alsof ze daarvan wakker liggen. Ramkraakje erbij en teren op de buit, en dat een leven lang tussen de gevangenisbezoeken door.
@Jochempie: als ze nou dezelfde overtreding in Syrië begingen …., dan heb je de mogelijkheid dat ze compleet legaal een koppie kleiner worden gemaakt.
@Jochempie: Noem mij nou eens een land waar de straffen echt zwaarder zijn en er minder criminaliteit is!
@ronnys:

– Singapore
– Israël
– Emiraten
– Oman
– Hong Kong
– Marokko
– Algerije


En ik denk nog niet eens diep na !
@desjonnies: ik ga niet alles controleren, maar jij bent de eerste die ik ergens tegen gekomen ben die beweert dat de criminaliteit in b.v. Marokko lager is als in Nederland.
Eerste linkje dat ik tegenkwam http://m.marokko.nl/nieuws/21846/
Klinkt niet echt als een vredig land waar je rustig als vrouw met gouden kettingen over straat kan lopen.
@viezefreddyw: volgende week in de tweede kamer: “celstraffen zijn blijkbaar niet voldoende aangezien iemand na 3 maanden detentie direct weer misdrijven gaat plegen. Meer subsiedies voor klinieken, instellingen, taakstraffen en groepsgesprekken. Langere celstraffen? Onzin natuurlijk.”
@viezefreddyw: als je denkt dat je met schieten op de politie (poging tot moord op politie) geen flinke straf krijgt in nederland dan zit je er echt even flink naast.
@nvn1993: Sarcasme.
Het is zeker komkommertijd in autoland?
Ik wil helemaal geen kennis maken met dat tuig. Autoblog verlekkert het weer helemaal.
Tot uw dienst!
@bsxc2: Autoblog? Na het lezen van het artikel zou ik zweren dat ik op GeenStijl zat. Misschien eens solliciteren, Maurits? Ruimte maken voor vers bloed op AB enzo.
Wat zijn we complimenteus vandaag!
Ik vind het vooral zonde van de RS4, alleen daarvoor zouden ze al een jaar cel moeten krijgen. En als je het ook nog eens in je stomme hoofd haalt op de politie te gaan schieten mogen ze je wat mij betreft ophangen. Stelletje achterlijke debielen.
Ik begrijp niet waarom de Politie die gasten niet aan flarden heeft geschoten? Zulke jongen zullen het toch niet leren.. Je magazijn op de politie leeg schieten? WTF?!
@clarkson: Omdat ze suicide by cop niet waard zijn natuurlijk!
@clarkson: dat zouden ze in Amerika in ieder geval wel doen, of een levenslang voor poging tot doodstraf. Deze gasten plegen over een paar maanden gewoon weer een volgende overval… Welkom in Nederland!!
@basfransencarphotography: Ja dat is toch gewoon BIZAR?! dat ze binnen een poep en een scheet weer buiten staan?!
@clarkson: Dat is te kansloos voor woorden. Wie op de politie schiet, moet gewoon linea recta levenslang krijgen, period!! Of ze moeten dit soort gasten gewoon volpompen met lood!!
Poging tot doodstraf is wel geniaal gevonden.
@mauritsh: Vind ik eigenlijk nog gewoon zacht uitgedrukt. Als je al vanaf huis gaat met een AK47 mag er wat mij betreft ook nog ‘met voorbedachte rade’ aangeplakt worden.
@dutchdriftking: Gerard Spong, ben jij dat?
@clarkson: Op zich goede gedachte, maar dan alles even in perspectief zetten.
Stel er staan 3 losgeslagen bontkraagjes om zich heen te schieten met Kalasjnikovs. Jij bent agent en wil (neem ik aan) ook gewoon weer je vrienden en familie zien nadat je dienst er op zit. Dan hier wat de politie ter beschikking heeft:

https://www.politie.nl/themas/uniform-en-uitrusting.html

En hier wat deze mensen verdienen:

http://www.politiebond.nl/files/documentenbank/salaristabel_politieambtenaren_sinds_2010.pdf

Persoonlijk zou ik me wel een keer of twee bedenken om achter mijn dekking vandaan te komen met een Walther P5 in de hand en vest dat niet bepaald goed opgewassen is tegen Kalasjnikov munitie. Of hadden ze die jongens executioner style moeten afknallen in het bushokje? Lijkt me ook niet echt de bedoeling.
@KUYL:

Inmiddels Walther P99Q NL, maar point made.

https://www.militaire-uitrusting.nl/public/images/p99q.png
@clarkson: Daarom is het ook zo’n zooitje en is het respect voor de politie verder weg dan ooit!
Ik weet niet wie die maximum strafeisen bedenkt, maar dat ze die maar eens ophogen i.p.v. accijnzen/btw op benzine…
@clarkson: weleens het verschil tussen een kalasjnikov en een dienstwapen gezien? Denk niet dat je zo makkelijk in het ziht blijft staan als jij beschoten wordt met zon ding
@maliks: Ik neem aan dat de politie daar weer speciale eenheden voor heeft.
Wel leuk die Audi banner onder dit stukje….
Werkt de video niet bij mij omdat ik in het buitenland ben of is de video kapoet-stuk?
@dampu020: Lekker taalgebruik ook trouwens. Goed onderbouwd.
@rikus: klopt, maar wat heb je liever? Af en toe een stevig scheldwoord of racistische idioten? Nogal veel racisten hier, check die plusjes in die comments maar, sneu volk.
@dampu020: Liever heb ik geen van beide. Maar goed, hoewel je het niet mag zeggen, is het niet raar dat mensen over hun afkomst zeiken. Ten eerste is het nogal gemakkelijk, ten tweede heeft het overgrote deel van de “mediacriminelen” een niet Nederlandse naam. Terwijl ze misschien hier wel geboren zijn, niet echt opgevoed zijn, maar dus wel Nederlanders zijn.
Cool, mijn tip op de website :)
Neemt niet weg dat Aymad, Achraf & Abdelaziz flink tuig zijn en verdienen om 10 jaar zeep te rapen!
@M-Power: waar de NEDERLANDSE wapenhandelaar niet ? Of mag dat wel volgens jou? Hypocrietje!
@maliks:

Dat was een Belg.
@carmasterr: en dat is ook een buitenlander …
@venckman:

Exact.
Ook vervolgen voor milieuschade, met zo’n vieze vag
Behalve de Audi, wat heeft dit met auto’s te maken? sorry maar ik zie het als een poging reageerders, zoals ik, lekker op elkaar te laten ranten. Maar dat ga ik voor een keertje niet doen!. Dus on topic: Hebben ze nog wat aan die quatro aandrijving gehad met zonder 2 banden?
@pomoek: het is gewoon een stukje achtergrond info bij een verhaal dat wel degelijk met auto’s te maken heeft. Als het je niet zint klik je niet. Die ‘wat heeft dit met auto’s te maken’-bullcrap ken ik onderhand wel, niemand zet een gun op je hoofd en zegt dat je het moet lezen.
@mauritsh: Hoe weet ik dat niks met auto’s te maken heeft als ik het niet lees? En een achtergrond info bij een verhaal dat wel degelijk met auto’s te maken heeft? Dan ken ik er nog wel een paar, hier deze:http://nos.nl/artikel/2074406-arts-radboudumc-mag-van-verzekeraar-langer-praten-met-patient.html staat een plaatje van een ambulance op is een auto dus mag het!
Het is een verhaal over een overval en van het hele stukje tekst van ongeveer 25 zinnen gaan slechts 3 zinnen over auto’s waarvan een over een bus. Mijn bericht is tenslotte gericht aan Autoblog en niet aan jou. Of in taal die jij blijkens je reactie beter verstaat: I can een reactie posten om ze even te dissen you copy me i copy you?
@pomoek: je gaat me nu vertellen dat je op basis van de titel dacht dat het verhaal heel ergens anders over ging? :D Succes
@mauritsh: de post staat op autoblog en niet op geenstijl. dus ja, ik vind dat ik er van uit mag gaan dat het gaat over auto’s. Verder hoef ik jou nergens van te overtuigen, daar ben ik niet voor. En, ik zie nu dat jij het geschreven hebt, hoe relevant is het dan? De essentie van het verhaal is dat er een overval is gepleegd, de overvaller net op vrije voeten was, en ze in een auto zijn weggereden. Jij denkt: Auto en dus relevant? Daar probeer jij mij nu van te overtuigen?

Achtergrondinformatie die wel relevant zou zijn is: Er zijn dit jaar al 12 keer RS4’s gebruikt om overvallen te plegen oid.
@mauritsh: Die “Als het je niet zint klik je niet”-stierenpoep kennen we onderhand ook wel.
Er staat ‘geef een reactie:’, niemand zet een vuurwapen op je hoofd en zegt dat je dit artikel moet verdedigen.
Aymad A. (27), Achraf L. (27) en Abdelaziz A. (27).

Zucht.
@bennieokkels: je vergeet Jan B (65)
@pordon: Inderdaad… ik zag het. Jan B. 65

Zucht.
@mauritsh: Er zijn genoeg reaguurders die je artikelen wel waarderen, maar kan me voorstellen dat de negatieve reacties van een aantal je de neus uitkomen.

Het valt me op dat een aantal hier vaak kritiek uiten op de persoon/schrijver omdat ze het niet eens zijn met de inhoud van een artikel.
Inhoudelijke kritiek komt vaak in de eerste reacties niet voor. Dan is de schrijver van het artikel bezig om te stigmatiseren, of lekker populistisch of kan hij beter bij NU.nl gaan schrijven.

Maar dan vervolgens wel een heel maatschappelijk verantwoorde mening willen uiten. Ik denk dat deze reaguurders eerder boter op hun hoofd hebben als de schrijver!

Kortom: Keep up the good work! 👍
@remcott: dank voor je reactie! Wat mij betreft mag iedereen verder kritiek uiten, geen probleem. Maar sommige “kritiek” is dermate ongefundeerd dat ’t kant noch wal raakt.
(30-3)x3= 27×3= 81, 81 -> 8 +1=9, 9=3×3, 9=27/3, maar toch is 42 de betekenis van het leven…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).