Een unieke Ferrari 290MM is voor 28 miljoen verkocht

Auteur: , 45 Reacties

Een Ferrari 290MM uit 1956 is gisteravond voor 28 miljoen verkocht!

Er zijn slechts 4 exemplaren van dit type gemaakt en deze 290MM met chassisnummer 0626 (hier nr 0628) zat niet bepaald stil. Zo heeft de vijfvoudig Argentijnse Formule 1 kampioen Juan Manuel Fangio er in 1956 mee deelgenomen aan de Mille Migla, waar hij een vierde plaats wist te noteren. Ook staan de 1000km van Buenos Aires in 1957 op naam van deze Ferrari.

Veilinghuis Sothebys had de opbrengst van deze 290MM geschat tussen de 28 en 32 miljoen dollar, dus eigenlijk is de 28 miljoen nog aan de lage kant. Een koopje eigenlijk!

Een unieke video-compilatie van deze auto vind je op autojunk.nl.45 reacties

28 miljoen is exorbitant, geen enkele auto is dat waard in mijn ogen, hoe mooi of legendarisch dan ook.
@goodolddays: Er zijn mensen op de wereld die geen fuck geven of ze 28 mil missen, maar wel een hart voor auto’s hebben.
@max038: onzin. Mensen die zoveel geld in een auto investeren zien deze gewoon als investering. Over een paar jaar wellicht nóg exclusiever, dus nog meer waard.
Heeft niets met een hart te maken.
@awesome: misschien wel, dat weet jij niet. Autos zijn namenlijk niet de enige investerings methoden.
@awesome: kan zo zijn. Maar ik denk niet dat mensen zoals die nieuwe ginger van top gear zijn ferrari’s als een investering zien. Koopt ze ook gewoon omdat hij gek is op dat merk.
@goodolddays: genoeg mensen die 100-300 miljoen aan een jacht uitgeven die alleen maar in waarde daalt. Dan kan die 28 voor een auto er nog wel af.
Nou nou, wat een koopje. Het is dat ik aan m’n daglimiet zat.
Wow. Daar kan je gewoon (ongeveer) 14 miljoen bier van kopen
@keeper1: haha +1
@keeper1: heel Nederland een biertje!
@awesome: ja en de kinderen niet dus neem ik er wel 2
@keeper1: Nou je heb in Nederland ongeveer 2.5miljoen kinderen. Die mogen geen bier, want alcohol. Dus dat zou precies kunnen met die 14 miljoen. Dan heeft iedere volwassen Nederlander een biertje!
@keeper1: hahaha! Eerst een goede wedstrijd spelen he, probeer de 0 te houden
@888natan: ooh dat komt wel goed
@888natan: hij is een barkeeper
Geen nieuws over de porsche van janis joplin?
@chrism: Die is voor bijna 1,8 miljoen dollar verkocht.
@Aquios: en er lag nog voor 3 miljoen aan coke in de kofferbak ;)
@awesome: Hahaha zal me niks verbazen ;)
Mooi, elk beetje karakter is weer vakkundig van de wagen af gerestaureerd.

Jammer dat hij zo veel waard is dat hij waarschijnlijk nooit meer een plak asfalt te zien krijgt, een paar goede klassiekerraces zouden ‘m goed doen, wordt hij alleen maar mooier van.
@motoragent: is voor het eerst in mijn leven dat ik een motoragent zijn gelijk geef!
@audiboy: oh, jij bent dus zo een droeftoeter?
@motoragent: als er geen zwarte vlek bij de uitlaat zit mot ik hem niet ;)
Man man man zelfs als autoliefhebber zou ik dit in nog geen 28 miljoen jaar voor welk willekeurige auto over hebben, ronduit bizar dit. Is dat dan nu de duurste auto ter wereld? Of in ieder geval de auto waar het meest voor betaald is? Mag toch hopen van wel?
@edftw: er is geloof ik een keer een ferrari geveild voor rond de 36 miljoen. @gtwillem weet hier vast meer over.
@alfaitak @edftw zie ook
http://www.autoblog.nl/nieuws/kijk-mee-hoe-een-oude-ferrari-een-fortuin-opbrengt-video-69325
@autoblogger: @alfaitak: so de ju! En dan nog te bedenken dat het ook niet de enige auto in de collectie zal zijn van de koper. Zijn natuurlijk wel waardevaste investeringen dat wel
via iPhone app
@edftw: volgens mij is de 1962 Ferrari 250 GTO de duurste geveild voor iets van 33 miljoen dollar….😳😳
@edftw: een auto opbouwen kost ca 500
@wildbeest: 500 k ongeacht type
@wildbeest: doe mij maar een jaguar mk2 by Callum dan😊
Inflatie is een bitch
28 miljoen….. Ik zou voor dat geld denk zo’n 100 leuke auto’s kopen…….
@dutchdriftking: Die reactie kom je altijd tegen als er een auto voor een exorbitant bedrag word verkocht. Mensen die 28 miljoen stukslaan op een auto hebben heus niet 28 miljoen en een beetje op hun rekening staan. Die zijn zo pusant rijk dat ze die 100 andere auto’s er ook wel bij kunnen kopen (of al hebben).
@kapitein: Of ze kopen dit als investeringsproject….. En ik denk dat als je 28 miljoen kan investeren, je geen investeringen meer nodig hebt. Koop wat leuks waar je mee kan rijden en geniet!
@dutchdriftking: Je kent dus blijkbaar geen mensen met zulke vermogens, juist dan begint het investeren ;). Het is inmers nooit genoeg en geld verdienen zit meestal in het aard van het beestje. Dus: investeringsobject, uiteraard. Heeft alle andere auto’s die deze persoon wil heben, ja. Heeft plezier en geniet, ask him.
@amg65: Dat rupsje nooit genoeg altijd door gaat is bekend, het punt is echter dat door investeerders zonder passie voor auto`s dit soort objecten worden gekocht puur als investering. Dat werkt door in de hele markt. Kijk maar wat er met Porsches gebeurd, maar ook simpelere auto`s. Denk aan eerste generatie`s van S en RS modellen van Audi, ze beginnen al weer flink te stijgen. Als liefhebber met een normale beurs kan je uit eindelijk nooit een leuke youngimer rijden. Wat natuurlijk erg jammer is. Ik snap het verhaal vanaf hun kant prima, maar voor jan met de pet is het erg jammer.
Als autoliefhebber met enig verstand kan ik er niet over uit dat iemand hier zoveel geld aan wil uitgeven. Tuurlijk, het is een heel goed investeringsobject en als autoliefhebber is het leuk om in auto’s te investeren. Maar een auto koop je om mee te rijden, hem te gebruiken waar die voor is bedoeld.
Ik word er zo langzamerhand ziek van dat er zo veel geld wordt uitgegeven aan auto’s op een veiling. Je ziet ze echt nooit meer terug, ze staan ergens in een schuur onder een doek en af en toe wordt ie eens een keer gepoetst. Doodzonde! Ik kan de mensen die op Petrolicious te vinden zijn altijd erg waarderen. Zij rijden tenminste met hun auto, daar waar hij voor gemaakt is.
Wat een bizar hoog bedrag weer! Als investering zal het vast geweldig zijn. Maar ik hoop dat zo’n auto bij een liefhebber beland of in een museum oid.

Ik denk wel dat de prijzen nu een beetje aan hun plafond zitten. Het zou toch raar zijn als deze prijsstijgingen door blijven gaan?
Is 28 mil het record?
Belachelijk hoog, maar als het kan waarom niet, dit blijft z’n geld waard. Of eventueel meer
Tja.. Bizarre bedragen, maar aan de andere kant, er zijn ook privé verzamelaars die nog veel meer overhebben voor een schilderij… Net zo bizar, als je het mij vraagt. Maar dat heb je met zoveel soorten verzamelingen. Postzegels of munten die een fortuin opbrengen vind ik eigenlijk ook krankzinnig.
My name is Wayne Carini, and today we have a very special car… :-)
Toch jammer, zat per telefonisch bod net op 27.5 miljoen…..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).