RS6 Avant is het nieuwe sneeuwspeeltje van Jon Olsson

Auteur: , 49 Reacties

Koning Winter is daar en dus is het voor Jon Olsson, u wel bekend, de hoogste tijd zijn nieuwe sneeuwmobiel te showen: een dikke Audi RS6 Avant met camowrap.

Altijd weer een feest, de nieuwe winterbolide van de eigenzinnige supercar-met-skikoffer-verzamelaar. Op zijn eigen blog schrijft Olsson dat de meesten er waarschijnlijk al wel achter waren dat hij dit jaar voor een RS6 zou gaan, maar dat hij er altijd wel de lol van in ziet de wereld te vermaken met bloedmooie foto’s van de hand van fotograaf Oskar Bakke.

Hij weet ons ook te vertellen dat de mannen van Stertman Motorsport hun creativiteit nog even mogen botvieren op de maagdelijke RS6, voor Olsson er de sneeuw mee induikt. Hij denkt aan een Milltek uitlaatsysteem en een verlagingssetje van H&R. Onder de kap moet Stertman Motorsport ook zeker voor zorgen dat de toch al niet verkeerde RS6 een beest wordt.

De Zweedse freestyle-skiĆ«r kan het niet laten Audi wat veren in haar Duitse achterste te steken. Hij schrijft, vrij vertaald: “Ik ben nog nooit in een standaard wagen gestapt die me compleet wegblies. Dit is eerlijk waar de meest indrukwekkende auto die ik ooit gereden heb. De enige auto die ook maar een beetje in de buurt kwam bij de Agera R. Dat zegt nogal wat!”

Autoblog bekroonde de RS6 Avant eerder al met een zilveren medaille in de categorie ‘Beste auto om sex in te hebben‘. De eerste RS6 op NL kenteken was trouwens een blauwe en onze rijtest met de RS6 Avant is dit jaar de best bekeken video op ABHD.49 reacties

Er is geen betere keus.
@MAB: geen betere, maar kan wel leukere bedenken… Als hij nou netjes aan Polestar vraagt of ze een s60 voor hem in elkaar willen flansen? AWD en sterk genoeg om het vermogen op te krikken… Of bedenk maar iets met AWD…
@guusboum: voor de prijs van zo een polestar kan je 2 rs6jes kopen. Niet dat deze meneer daar moeite mee heeft maar toch
@guusboum: Een volvo….seriously. Wat een lelijk ding ook zo’n s60. Audi FTW!
@Fidenza: Audi’s stelen de show wil je zeggen? Ughumuglyughum! (;
Dikke station en erg mooie plaatjes. Doet ie goed.
Ik ga van beroep veranderen, wil ook wel leuk speelgoed kunnen kopen. Maar geen Audi’s.
Janni zal wel zwanger zijn :)
@Kvgorp: haha koning!
Wauw! Wat een baas is Jon Olsson toch!
Wow dat is echt vet!
Toch mis ik een skikoffer op z’n dak..
@zero: Nu is er plaats in zijn auto, niet nodig. (denk ik)
@MAB: Daar heb je gelijk in, maar toch een beetje zijn signature evenals de camowrap
@zero: heeft die nu niet meer nodig met die avant!
Dan heeft Jon Olson nog nooit met de E63 AMG S gereden. Ach beide auto’s lijken me heerlijke speeltjes voor in de sneeuw.
@Pordon: ja jong in de sneeuw is geen betere keuze dan QUATTRO en Jon Ollsen je hebt echt smaak. Super goede keuze de rs6
@tyso quattro: en de E63 S heeft wat precies? ;-)! Juist, 4×4 ;-)!

Ik weet niet van de modernere versies, maar met de quattro’s die ik al gereden heb kan ik veel betere dingen bedenken (m’n eigen Alfa 159 Q4 inclusief…). Toegegeven, in de sneeuw heb ik enkel ervaring met een C6 A6 3.0 tdi, maar was dat een kut ding man!

Hij dacht constant: nu heeft ‘em wel genoeg grip, laat ik ff enkel op de voorwielen power steken,….. , ooooow niet dus, langs achter dan? ….. Neeeeee toch allevier! Sorry kerel!
Anderhalve seconde later: nu heeft ‘em wel genoeg grip…..

En ja ik weet het, mijn bevindingen baseren zich op een auto die bijna 10j wordt. Maar de 159 is ook al bijna 10j op de markt (8j toch) en die zijn Q4 was dan toch echt wel beter (want ik rij nu nog met ene, van 5j oud welliswaar maar de technologie is van in de begindagen).
@technopatat: Dit vind ik heel erg vreemd. Ik ben zelf heel veel in Oostenrijk te vinden, waar Audi de bergpassen domineert. Het is bijna onvoorstelbaar hoeveel Audi quattro’s je daar ziet rijden.

Heb ook wel eens meegereden met een Audi A6 Allroad 2013 met de 3.0 BiTDI in de bergen en manmanman wat had dat ding een grip en tractie..
@timmehh: tjah, dan schortte er misschien iets aan die wagen :P? Maar ik herinner me vooral dat het vertrekken een ramp was! Bochten ging zoals het gaat met een fwd…
De RS3 is op quattrovlak allesinds ook een behoorlijke bummer!

De grotere nieuwere modellen zullen waarschijnlijk inderdaad toppers zijn, maar in testen verkiezen veel journalisten 4-matic over Quattro. Het is natuurlijk wel een bonus dat je bij Audi ook bij kleinere en lichtere modellen 4×4 kunt krijgen. En marketing technisch pakken ze het ook schitterend aan! Ik denk dat meer mensen Quattro kennen dan dat er mensen 4-matic en X-drive SAMEN kennen (behalve op autowebsites dan :D)
@technopatat: jij praat echt onzin. Misschien een keer nieuwe banden kopen?
@technopatat: Ik ben de afgelopen jaren zowel veel in Oostenrijk als in Frankrijk geweest in de bergen. Zie er voornamelijk BMW rijden. Ook hier zie je veel BMW experience dingen. Wel rijden ze inderdaad meestal x-drive. Audi zie je ook wel ja maar in de wat luxere duurdere dorpen zie je veel BMW en Mercedes.
@drivingpleasure: excuus, was voor de persoon boven jouw bedoelt.
@technopatat: En zo is het maar net. De doorsnee man kant quattro omdat daar zoveel reclame voor wordt gemaakt. Sommige denken zelfs dat elke Audi dit systeem bevat, hoewel het grootste deel gewoon met FWD rondrijdt, en dus gewoon een kut aandrijvingsysteem onder zich heeft hangen. Audi’s zijn kwalitatief gewoon minder (komt uit alle onderzoeken naar voren) maar de marketing machina laat de massa anders denken, wat op zich echt een hele goede prestatie is. Als je kijkt naar hoe Audi de afgelopen 10 jaar zo niet langer een marketing offensief heeft ingezet is het toch bijzonder om te zien dat het zulke goede resultaten heeft opgeleverd(en helemaal leuk om te zien hoe veel mensen hun ook geloven).
@timmehh: Ik ben de afgelopen jaren zowel veel in Oostenrijk als in Frankrijk geweest in de bergen. Zie er voornamelijk BMW rijden. Ook hier zie je veel BMW experience dingen. Wel rijden ze inderdaad meestal x-drive. Audi zie je ook wel ja maar in de wat luxere duurdere dorpen zie je veel BMW en Mercedes.
@technopatat: ja maot ik denk echt niet da gij met een quattro gereden heb ik rij nu 6 jaar met a4 cabrio 3tdi echt das baan vast in de regen veel xdrives gezien en 4matic en over alfa’s begin ik zelfs nie die nie mee kwamen (4x gereden van belg-turkije) kijk beetje naar de s1 1985 op youtube gezult wel zien ;))
@tyso quattro: en slap lullen doe jij zeker ook niet?
@tyso quattro: een 63S heeft een beter 4vielaandrijvingsysteem dan een rs6. Wat ontdanks alle verbeteringen nogsteeds een wagen is die vooral rechtdoor wil!
@lambo4all: en waar heb jij dit op gebaseerd?
@MAB: op zon beetje elke vergelijkbare test op het internet tussen de nieuwe rs6 en e63s.
@lambo4all: Een rs6 gaat sneller dan een m6 over het circuit, dus die onderstuur is sneller?
@2cool4school: nee dat zegt veel over een M6, wat vooral een log ding is geworden. Een bmw coupe die meer als 2000 kilo weegt.. noemen ze sportief..* proest*
@lambo4all: ma jonge elke’n auto wil rechtendoorrijde ma bij vierwielaandrijving is toch belangrijk voor in de regen en sneeuw zonder enige moeite in de bochten te gaan(en als je ergen vast zit in de modder of sneeuw) toch??
@Pordon: ja laten we rijden in een taxi.
@MAB: zo he, heb je dat zelf verzonnen?
@Pordon: ja orgineel he
Verlagingssetje voor in de sneeuw? Lekker zinvol.
Wel leuke bak natuurlijk!
Welke auto kreeg dan de gouden medaille als auto om t beste sex in te hebben?
@saxoke: fiat panda!
Ik was lekker eerder met deze RS6 Avant.
@heidi: Zie autojunks stats 2013.
@heidi: Ik zie dat mijn links zijn verwijderd en dat er nu ineens een artikel op autoblog sta. Alstublieft autoblog, graag gedaan.
@heidi: Het is een kleine (af)stap om van de 4de trede van de piramide van Maslow af te dalen tot in het domein van Narcisme.

Fantastisch mooie velgen op deze super volkswagen zeg!
Man man man man, beter dan dit kunnen we het jaar niet eindigen!
Jongen is niet veel gewend als een Rs6 hem al wegblaast…
Wat een beauty
God wat heeft die kerel toch een waanzinnig gevoel voor wat automotive pr0n!!
Niet de auto die ik op m’n oprit zou zetten maar die Jon Olsson heeft precies wel een goed oog voor plezier.
Doe mij deze maar dan verhuis ik naar een mooie houten villa in Noorwegen en dan zet ik deze voor de deur

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).