Ruim 400.000 Nederlanders rijden nog op winterbanden

Auteur: , 40 Reacties

Lieve Nederlandse automobilisten, die winterbanden mogen nu echt wel omgewisseld worden voor normale banden hoor! Maar liefst 5% van de Nederlandse personenauto's heeft volgens een recent onderzoek nog steeds winterbanden. Dat geloof je toch niet?

Winterbanden!

Bandenbranche vereniging Vaco heeft vorige maand een onderzoek naar de staat van personenwagenbanden in Nederland en daar kwamen bijzondere zaken uit naar voren. Naast de dingen die je zou verwachten, zoals banden met te weinig profiel of (ernstige) beschadigingen, bleek ook dat veel Nederlanders vrolijk op hun winterbanden blijven rijden.

Of mensen dat nou doen als een soort van protest tegen het feit dat de zomer tot nu toe redelijk k.u.t. is? Geen idee. Waarschijnlijk zal de reden vooral liggen bij onwetendheid, of wellicht geldproblemen.

Naast het feit dat zo’n 407.000 personenwagens nog op winterbanden rijden bleek ook dat 1,4% van de onderzochte auto’s reed op een combinatie van zomer-, winter- en allseasonbanden. Bijna 114.000 bestuurders rijden dus op banden waarvan de seizoensgebondenheid verschilt.

Wat de nadelen zijn van doorrijden op de winterbanden bij zomerse temperaturen? Volgens bandenproducent Continental is bij 100 km/u de remweg zo’n 6 meter langer. Ook neemt de stuurprecisie bij hoge temperaturen met 15% af ten opzichte van zomerbanden. Daarnaast is de bandenslijtage ook veel hoger bij hogere temperaturen. In combinatie met de hogere rolweerstand zorgt dit voor een hoger brandstofverbruik.

Onderzoek Nederlandse autobanden 2013

Banden nodig? Kijk anders eens bij Tirendo voor zomerbanden.



40 reacties

Wie wordt er Vakantieauto van het jaar in de FUN categorie, bekijk het HIER!
Onwetendheid of te dom om de echte besparing vast te stellen. De beste optie is gewoon een set velgen met zomerbanden en een met winterbanden.
@4x4wheels: beste optie = all-weather banden. Hoef je niet meer na te denken ;)
@btracing: hangt af van de auto. Voor een normale gezinsauto inderdaad de beste keuze maar voor (ook dagelijks gebruikte) sportauto’s en snelle familieauto’s zijn ze niet goed genoeg. Dan zul je echt naar sportbanden moeten. Of je daarnaast ook nog een setje winterbanden koopt is aan jezelf natuurlijk.
k heb een maand geleden ook pas mijn winterwieltjes onder een van m’n autos vandaan geso geschopt; niet eerder aan toegekomen, en door de lange winter van afgelopen jaar was ik ook tot achterin de maand mei bang dat er wéér een laag van die witte meuk op straat zou liggen.
(Gelukkig was/is dat geen dagelijkse auto)

Besparing door op winterbanden door te rijdn? Nope. Bij een beetje lekker weer (zoals vandaag) trek je zwarte strepen als je bij de supermarkt wegrijdt. Kan je nagaan wat je voor plaggen achterlaat als je een stoplichtsprintje maakt!?
@btracing: dat is zeker niet de beste optie. Dan heb je matig presterende banden in de zomer en matig presterende banden in de winter. Kun je beter het jaar rond op de gewone banden rijden (door sommigen zomer banden genoemd) en die 2 dagen dat er sneeuw ligt niet of met het openbaar vervoer gaan.
@btracing: en heb je het hele jaar banden die NET NIET geschikt zijn voor de weersomstandigheden.
Dat noemen ze schijnveiligheid.
@jumpman (en de anderen die reageerden op mijn post): Ik vind het schijnveiligheid als je winterbanden hebt, ermee tot ver in de lente of zelfs zomer rijdt en daarnaast ook je weggedrag niet aanpast omdat je nou juist winterbanden hebt.

Nu haal ik het rubber en het rijgedrag beide aan, maar helaas zijn die toch wel ernstig met elkaar verbonden. En laat ik nog niet beginnen over de eco-banden met lage rolweerstand ;-) .
@btracing: True, rijgedrag is heel belangrijk.
Maar op dit moment is de beste optie nog steeds een winter en een zomersetje.
Maar dan wel tijdig wisselen!
@btracing: nee dat is de slechtste optie, net niks
@4x4wheels:

Rot op Haha ! Ik rij het hele jaar op winterbanden en dat werkt perfect. Ik bespaar zelfs meer dan wanneer ik een zomer en wintersetje zou aanschaffen. Ik haal mijn nieuwe set winterbanden in de zomer en lach me daardoor nog goedkoper uit.
Je wordt gewoon koopgek gemaakt door garage en autodealers zodat je nog meer gaat kopen.
@4x4wheels: niks van dat alles: tot een week geleden wás het ook nog gewoon winter in NL, toch?
Ik snap het argument “het is te duur!” Nooit. Want het is maar eenmalig dat je extra banden koopt. Op de lange termijn is het waarschijnlijk zelfs goedkoper omdat je de banden gebruikt waarvoor ze gemaakt zijn. Dus geen snel slijtende winterbanden in de zomer of zomerbanden die slecht de koude winter doorkomen.
@lambo4all: Komt ie.
1) bij gelijke grootte / kwaliteit zijn winterbanden zo’n 20% duurder.
2) Of je moet extra velgen kopen en opslaan. Thuis kost dat ruimte, bij de garage geld. Of je moet jaarlijks zo’n €100 besteden aan wisselen / uitlijnen. Anyways, het kost je behalve geld ook tijd om te wisselen.
3) Winterbanden kan je weggooien bij 4 mm profiel. Dat is voor sommige gebruikers jaarlijks.
4) Winterbanden slijten gewoon sneller, want aanzienlijk zachtere compound.
5) Een auto op winterbanden gebruikt meer brandstof (bij gelijke belasting, en correcte bandenspanning).
6) Je extra investering in velgen en banden zie je niet terug als je de auto na een paar jaar doorverkoopt. Wie weet trekt het net een koper over de streep of weet je ze los te verpatsen voor wat knaken, maar niets dat in de buurt komt van de aanschafprijs.
Tsja, dat merkte ik in mijn laatste stageweek ook al. Mensen die toen nog hun winterbanden kwamen wisselen voor zomerbanden. Later lijkt me al helemaal onnodig.
na een seizoen oostenrijk reed ik met 15 graden terug naar nl door duitsland…

vrij plotselinge file.. blokkerende wielen op droog wegdek.. because winterbanden. (geen abs op mijn blik)

ik heb met zomerbanden pas blokkerende wielen als ik door een hele dikke plas water keihard rem..
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
Zelfs ik heb ze al verwisseld dus….
@norge: is het bij jullie al boven de 10 graden dan? :)
Daarnaast worden jullie er ook audiovisueel aan herinnerd, met die lawaaierige, stenen gooiende spikes
@Simpson: Die heb ik al lang niet meer, rij op spikerfri nu.
@norge: veldig bra!
ik ken er meer die op winterbanden rijden, en allemaal vanwege de kosten, nu doorrijden op winterbanden en ze verslijten ( meerdere jaren oud ) en voor de winter nieuwe kopen..

Slim? nee, ik denk het niet… 2 meter verschil in remweg kan het verschil zijn tussen forse schade en schadevrij.. en moet al helemaal niet denken aan het verschil tussen wel of geen voetganger/fietser aanrijden…
De enige rede om door te blijven rijden is dat je op je winterbanden 4 of minder mm profiel hebt en je het zonde vind om ze ‘al’ te vervangen.
Na 4mm voldoen ze niet meer als winterband, het voelt dan wel raar om ze weg te flikkeren dus sommigen rijden dan gewoon door.

Zelf heb ik 2 setjes met velgen: zomerbanden zijn half terrein half weg banden (General Grabber AT2) en winter banden puur voor op de weg.
@sketcher: een winterband met minder dan 4mm voldoet in Nederland prima als winterband, niet in landen met echte sneeuw maar bij ons geen enkel probleem.
@mashell: klopt ik koop enkel een winterband voor het buitenland. In Nederland voldoen mijn zomer banden uitstekend (4×4 banden met M+S keurmerk, gelden zelfs in Oostenrijk, Frankrijk en Duitsland als winterband)
@sketcher: da’s precies de reden dat ik 1 van die automobilisten ben die nu nog op winterbanden rijdt.

Banden hebben nog meer dan voldoende profiel, maar te weinig om echt effectief te zijn in de winter. Lekker oprijden dus, en nu voorzichtig rondkijken voor een setje nieuwe wintersloffen.
Alleen maar goed voor de economie, auto verbruikt meer —> vaker tanken
Banden slijten sneller —> vaker banden verwisselen/kopen
@slippie101: meer schade herstel, meer omzet voor de ziekenhuizen, meer werk voor politie en brandweer. Mark Rutte begint te lachen vanwege het economisch herstel! Ik weet nog een manier om deze geweldige effecten nog iets te versterken, verplicht mensen die in mei, juni, juli, augustus, september op winterbanden rijden ook een blinddoek te dragen!
Om het een beetje geloofwaardig te houden moet je als banden fabrikant natuurlijk geen tabelletje maken waarin het totaal meer dan 100% is. Dat betekent immers dat je A] niet kan rekenen B] enorm overdrijft en dus niet overtuigt C] blijkbaar een slechte kwaliteit banden maakt.
@mashell: Je vergeet dat auto’s meer dan 1 mankement aan de banden kunnen hebben. Hij kan b.v. beschadigt zijn en versleten.
@sketcher: nee dat vergeet ik niet. Zelfs als die 41% overkoepelend zou zijn voor alle andere defecten dan nog zijn de cijfers volkomen absurd. 41% procent van voertuigen zou een banden probleem hebben, als dat zo is dan zou dat ook duidelijk moeten worden uit ongelukstatistieken, APK afkeur statistieken etc.
Heb geen winterbanden meer….als t echt nodig is dan rijdt ik wel wat rustiger…wat ik btw helemaal debiel vind zijn die automobilisten die denken dat als ze winterbanden hebben,ze gewoon normaal door kunnen jakkeren als t -10 is en t gesneeuwd heeft..dan snap je t ook niet helemaal
Hier zitten de winterbandjes ook nog onder de auto/caddy van het bedrijf.
3x contact opgenomen met werkgever/leasemaatschappij, maar alles gaat zo traaaagg/niet, ben nu 6 weken van huis, dus de gelegenheid om te wisselen zal hem nog even niet worden. Dan blijven we nog even doorkachelen!
Ik zie luiheid niet staan! Vergeet steeds een paar zomerbanden te bestellen, met een halve set rubbers kom je ook nergens dus helaas nog op wiba’s. Maar ter verdediging, de nieuwe zoba’s zijn onderweg!!! Toch is het wel klote die dingen op te bergen. Met twee auto’s 8 wielen in de schuur. Handig is anders!
Bijdewee: hoe vaak gaan we nu die winterbandendiscussie hier voeren?

Ik was gewend aan 1x per week in de winter, maar daar komen nu ook in de zomer topics bij…
Wat voor banden? Op mn zakelijke zitten gewoon all seizoen. Als het glad is blijf ik lekker thuis. En prive heb ik ze omdat ze gratis bij de auto zaten.
@azenomei: Niks is gratis in Nederland je hebt er gewoon de volle pond voor betaald
Ik rij privé 5000km per jaar dus rij permanent op winterbanden i.v.m. 2 weken wintersport per jaar. Verplicht in Zwitserland en Duitsland. Keus snel gemaakt dus :-)
We maken elkaar lekker gek met die bandenpraat. Vroeger reed je gewoon het hele jaar door zonder zorgen op banden, die tegenwoordig ineens zomerbanden heten. Want de handel moet winterbanden slijten. Ik heb de hele winter met mijn Alfa V6 op ‘gewone banden’ doorgereden. Op 2-3 dagen na dat er echt veel sneeuw viel en je dus voorzichtig moest doen (met winterbanden moet je dat dan ook!) geen centje pijn gehad. Maar nee, straks wordt het hier ook verplicht, net als in andere landen. Want we moeten geld uitgeven van cowboy Rutte. En dan mag je dus al gauw 1000 euri spenderen aan een setje wielen met wintersloffen (17 inch 225 breed krijg je niet veel goedkoper). We leasen niet allemaal hier. Noem zomerbanden gewoon weer banden, blijf weg van verplichtingen en laat de liefhebbers vooral hun winterbandjes gebruiken.
@spiderman: vroeger veegden we onze reet ook niet af met wc papier. Ook gewoon onzin. Gewoon wc’s afschaffen. Lekker buiten op het gras en vegen met een blaadje of gewoon niet. Scheelt enorm veel papier en water en vroeger ging het ook goed zo.
Tja, vertel eens wat nieuws…. Er zijn genoeg mensen die het helemaal niets uitmaakt wat voor banden er op hun auto zitten. Of beter gezegd: wat de staat van hun auto is. Zolang het maar door de APK komt en zo weinig mogelijk kost is voor die mensen alles prima.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).