Ruim 80% van alle verkeersboetes is voor te hard rijden

Auteur: , 31 Reacties

Cijfers! Tijd om in de boete-industrie van de overheid te duiken.

Ruim 80% van alle verkeersboetes is voor te hard rijden

Vorig jaar werden er een slordige 8.306.094 verkeersboetes uitgeschreven in Nederland, aldus Nu.nl, dat cijfers bij het CJIB opvroeg. Een opmerkelijke daling ten opzichte van 2013, toen er 10.334.619 prenten werden uitgedeeld. De geopperde reden van deze daling is dat Flitsmeister in bereik enorm groeide er veel analoge flitspalen zijn verdwenen.

Van die 8,3 miljoen verkeersboetes was meer dan 80 procent bedoeld voor verkeersdeelnemers die te hard reden. Goed dat de overheid dit tuig achter de broek aan zit, hardrijders zijn immers de grootste proleten én problemen van dit land. Iedereen weet: Nederland wordt een beter land als we buitenproportioneel controleren op rijsnelheden met totaalcontroles. Of nou ja, we krijgen er in ieder geval een goedgevulde staatskas mee. Op de tweede en derde plek komen fout parkeren en het negeren van verkeerslichten te staan.

Almere?

Nu.nl heeft ook proberen te duiden waar de meeste verkeersovertreders wonen. Dat zou Almere zijn, met minstens 2,5 boete per persoon, gevolgd door Houten (1,8), Haarlemmermeer (1,6) en Breda (1,3). Neem dit echter met een korreltje zout, want Almere is hoogstwaarschijnlijk op de eerste plaats geëindigd omdat ’s lands grootste leasemaatschappijen er gevestigd zijn, en leaseauto’s op naam van leasebedrijven staan, wat in de statistieken een vertekend beeld geeft.

Fotocredit: @petervanderzwan31 reacties

Volgens mij is 8,3 miljoen nog altijd meer dan 6,7 miljoen
@carshotsnl: Ricardo heeft dit artikel snel snel in elkaar gefrutst
-edit: dank u, is inmiddels gefixt-
@henrie: ach.. 7, 8 of 10 miljoen wat maakt het uit. Heel veel in ieder geval.
Neeeeeee echt woar? Had ik nou niet gedacht
Dat lijkt me logisch aangezien snelheidsboetes voor het overgrote deel uitgedeeld zullen zijn zonder dat er een agent aan te pas is gekomen. Ik ben wel benieuwd wat de verdeling zou zijn als je kijkt naar de ‘handmatig’ uitgedeelde boetes.
Je rijdt te snel omdat een auto snelheid is, een betonnen muur is hard , geluid is hard..
@Soulmaster: ow mag blijkbaar niet dus dan maar (mierenneukmodus) tekstblablabla(/mierenneukmodus)
@Soulmaster: hard geluid? Bij ons in Aerdenhout heet dat nog gewoon luid. Te snel rijden met luide muziek eindigt maar al te vaak tegen een harde pijler van een viaduct.
@Soulmaster: Thanks!

Ik zeg massaal bezwaar aantekenen tegen de boetes voor te hard rijden wegens vormfouten.
Hardrijders zijn natuurlijk niet de grootste proleten en en problemen van dit land, want dat zijn Michael en Samantha. Hardrijders zijn hardwerkende burgers die dit land een stukje vooruit willen helpen door vrijwillig wat extra belasting te betalen.
@donvincenzo: ik moest opzoeken wie Michael en Samantha waren. Ik dacht dat het de kinderen van Henk en Ingrid waren maar die zouden Michael als Maikel schrijven…
@mashell: Moet ik het ook opzoeken? Of ben ik beter af als ik dat na laat?
Wat er helaas nergens staat op al die sites waar dit zelfde nieuws wordt gecopy/pasted is wat de gemiddelde overtreding dan ook is. Dit zegt namelijk niets. Zal wel weer gemiddeld 3km te snel zijn (na correctie).
Het zou me niks verbazen als er binnenkort een wetsvoorstel komt om navigatie software waar flitspalen in staan, flitsmeister en dergelijke apps verboden worden a la Zwitserland .. Ze moeten immers wel wat doen tegen de dalende flits inkomsten!
Er zijn veel flitspalen verdwenen? Kunnen we die Melanie Schultz van Haegen-Maas Geesteranus nomineren voor een lintje?
Houten op plek 2?! Da’s vreemd…
@scott5701:
Arval…
Veel flistpalen zijn verdwenen….

Kunnen we eens de statistieken van verkeersongelukken er naast leggen? Als we een stijgende lijn zien van verkeersongelukken en flitspalen die verdwijnen dan is er een correlatie te leggen. Ik weet alleen vrij zeker dat het niet gestegen is en dus kun je hiermee ook bewijzen dat flistpalen helemaal niet de verkeersveilgheid dienen…
@Rick-dos: Da fuck? Gewoon twee keer flistpalen… Flitspalen dus….
En hoe veel daarvan zijn voor max 5-10km/u te snel?
@scott571

Omdat in Houten ook een leasemaatschappij zit wellicht. Arval
@galverink: ah, dat wist ik niet. Bedankt!
Almere verbaasd met niet echt. Overal 2 banen en overal Max 50km/u. Je rijdt er simpelweg veels te snel (veels) te hard.
Die zijn ook het makkelijkst om te geven.
Logisch toch! Voor boetes van snelheidsovertredingen hoeft niemand met uit zijn comfi stoel te stappen! Flitspalen doen de job!
Als ik onderweg ben in het verkeer kan ik in een ritje van 20 km zo 10 boetes uitdelen: knipperlichten schijnen op veel auto’s alleen te werken wanneer de afstandsbediening op de sleutel bediend wordt, bellen/appen, bumperkleven, onnodig links rijden en totaal niet met het verkeer bezig zijn (weet niet of dit laatste ook een boete kan opleveren) zijn zo maar een paar voorbeelden. Maar ja. Hiervoor dienen onze agenten toch echt de straat op te moeten en dat kost geld…
Fijn dat autoblog niet maar zo alle nieuws items van ANP of nu.nl roeptoetert en nog even de waarheid achter de feiten checkt. Almere is het mekka voor leasemaatschappijen ivm laagste MRB in de Flevopolder. In Houten zit Arval, ook een leasemaatschappij. in Breda zit Alphabet, voorheen ING carlease.

De enige conclusie die je daaruit kan trekken is dat de werkende klasse met een auto van en voor de zaak het meeste rijdt en successievelijk ook de meeste overtredingen kan maken.
Dat is een heleboel belastinggeld!
Krijg je met al die trajectcontroles
8.306.094 x 7 (euro administratiekosten) = 58.142.658

Toch handig verdient met het tegenwoordig volledig geautomatiseerde proces. Die administratiekosten zijn gewoon een extra inkomsten en een niet verkeerde zo te zien!!
Je kunt het met de boetes eens zijn of niet, maar feit is dat dit een flinke inkomstenbron is voor de overheid. Zouden ze geen bekeuringen meer uitdelen, dan zouden andere belastingen evenredig moeten stijgen. Kortom: we betalen het bedrag toch wel.
Dus ik heb naar 1 tip als je het er niet mee eens bent: let op je snelheid en gebruik waar mogelijk je cruise control. Scheelt een hoop ergernis, en geld.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).