Sainz: ik ben net zo goed of beter dan Max Verstappen

Auteur: , 57 Reacties

Het gaat deze tweede helft van het jaar niet zo lekker met Toro Rosso. Veel van de aandacht gaat uit naar de problemen van Daniil Kvyat, maar we zouden haast vergeten dat ook Carlos Sainz nog voor het team rijdt.

sainz

Carlos Sainz schrijft af en toe wat in een column op James Allen on F1. In zijn laatste bericht geeft hij aan dat hij het behoorlijk moelijk had met de beslissing van Red Bull Racing om niet hem, maar Max te promoveren naar het eerste team van de formatie. Volgens Carlos is hij namelijk net zo goed zo niet nog beter dan onze landgenoot.

Dat Sainz voldoende rauwe snelheid heeft bleek vorig jaar wel. Het kwalificatieduel met Max beslechtte hij uiteindelijk nipt in zijn voordeel met 10 tegen 9. In de races haalde hij echter aanzienlijk minder punten: 49 voor Max versus slechts 18 voor Sainz. Hierbij speelde mee dat Sainz een aantal keer uit een mooie positie uitviel, maar met dat excuus veeg je niet per se een verschil van 31 punten van tafel.

Desalniettemin geeft de Spaanse coureur aan dat de coureurruil die Helmut Marko organiseerde niet alleen voor Daniil Kvyat, maar ook voor hem lastig was. Hoe het Max verging direct na de switch dat is genoegzaam bekend, maar dat ook Sainz een paar goede resultaten neerzette in Spanje, Monaco en Canada dat zou je alweer vergeten kunnen zijn. Sainz geeft aan dat hij bij deze races extra getergd was om het goed te doen en het ongelijk van Red Bull te bewijzen. Helaas wordt dat een beetje lastig als de persoon die de voorkeur boven je krijgt direct wint.

Inmiddels begint het probleem dat al voor het seizoen aangekondigd was zich te manifesteren bij Toro Rosso. De Ferrari-motor van vorig jaar komt steeds meer power tekort op de concurrentie die wel stappen maakt op dit vlak. Extra frustrerend voor Sainz die Max ondertussen goede resultaten ziet halen in de RB12 en er van overtuigd is dat hij dat ook zou kunnen doen met dezelfde machinerie.

Toch zegt Sainz blij te zijn bij Toro Rosso te blijven in 2017. Even was er het gerucht dat hij een overstap zou kunnen maken naar Renault. Het Franse team bood naar verluidt Toro Rosso zelfs gratis motoren aan voor volgend jaar in ruil voor Sainz. Red Bull zou die move echter tegengehouden hebben omdat ze de Spanjaard binnen de gelederen willen houden. Wie weet krijgt Sainz te zijner tijd dus nog zijn kans om het wederom op te nemen tegen Max in dezelfde auto en zijn gram te halen.

Bedankt Yoeri voor de tip!57 reacties

Bewakings news! Een formule 1 coureur zegt beter te zijn dan een andere formule 1 coureur.

Maar het is Sainz, dus ik maak me uit de voeten. Er gaan hier toch een paar vaten azijn opengetrokken worden..
@lambo4all: breaking* toch naar is autocorrect uit zetten..
@lambo4all: Misschien zelf ook even je autocorrect op je Iphone uitzetten. Nu staat ook hier een tekst die vreemd oogt, als je autocorrect niet begrijpt.

OT: Sainz kan dat prima zeggen, als je weet dat de RB12 een veel betere auto is, dan de Toro Rosso.
Maar heeft Carlos dezelfde gedrevenheid en de zeer specifieke talenten, die Max bezit, ik denk het niet.
Hij is een goede courreur, van het niveau Riciardo en Rosberg, met potentie, het duurt alleen vrij lang voordat alles eruit komt en dat heeft niet alleen met de auto te maken. Meer met de supertalenteigenschappen van Max.
Van mij mag Carlos een erg goede wagen krijgen, maar dat is maar één winnend aspect, de rest heeft met zijn eigen kwaliteiten te maken en die van het team, maar ook de gekozen strategieën en de juiste omstandigheden van dat moment, in de race.
Succes Carlos, want hoe meer strijd, hoe leuker de Formule 1.
Blijkbaar niet anders had hij nu bij RBR gezeten niet Verstappen.
Ja daarom zit Max nu bij RB en Carlos bij STR.. Gefrustreerd ventje.
@str8six: max is overhyped
@ziekegeest: hij presteert goed. Dus niet dan.
@ziekegeest: bedankt voor je sterk onderbouwde bijdrage
@str8six: Dat niet alleen, maar hij zit denk ik zijn eigen suffe comment via een proxy nog te plussen ook haha…
@venividivici: kan het niet zo zijn dat er mensen zijn die mijn mening delen en denken van goh, ik vind die max ook wel overhyped… En zo besluiten een plusje te geven? Kom op, het zijn maar 12 plusjes (moment van schijven) Ben het trouwens helemaal zat dat er geen kritiek op max mag worden geuit, niet alleen op deze topic, hij kan rijden, maar ik heb gewoon niks met dat ventje. Mag dat?
@ziekegeest: Absoluut volledig waar.
@bofkont: Ik zat er al op te wachten….
@bofkont: Ik snap dat mensen kunnen vinden dat de objectiviteit af en toe ver te zoeken is als het Max betreft, echter is Max gewoon echt niet overhyped.

Dat wij lyrisch zijn over de prestaties van Max is nogal logisch, het is tenslotte een Nederlander die scoort in de f1, zo goed als Max hebben wij ze nog nooit gehad.

Maar ook in het buitenland zijn ze lyrisch en zo ook de kenners en ex-formule1 rijders. Dan ben je niet meer overhyped. Als een 19 jarige coureur die pas 2,5 jaar f1 rijdt 5e staat in het kampioenschap vóór een 4-voudig wereldkampioen (!!!) en dat terwijl hij de eerste 5 races niet in een topauto zat, dan ben je niet overhyped, dan ben je gewoon heel goed.

Of hij wereldkampioen zal worden weet ik niet, dat hangt van meer factoren af. Maar dat het nu al een topcoureur is die het zijn teamgenoot, die al 2x zoveel races heeft gereden en 8 jaar ouder is, al sinds de overstap moeilijk maakt is al een voorbode.
Hahaha… Ik moest wel even lachen om de titel..
Dus eigenlijk zegt Carlos dat zijn werkgever op basis van objectieve data een slechte/verkeerde keuze heeft gemaakt.
Lekkere motie van wantrouwen is dat.
Nog wat olie op het vuur: “Wil Sainz zo alsnog de overgang naar Renault forceren?”
Dat zou hij eens recht in het gezicht van Jos moeten zeggen!! #directineenrolstoel
Ik denk dat we dat over een paar jaar wel zullen zien. Als hij zo goed is als hij denkt dat komt hij vanzelf in een goede auto terecht.
@lekbak: zet hem in een Mercedes en hij is kampioen dit jaar.
@rolov: max ook, net als het merendeel van het veld. Zet hem naast Max en we krijgen waarschijnlijk dezelfde uitslag als vorig jaar: Max die meer punten haalt.
@lekbak: o ik had het over max. Maar je hebt gelijk . Bijna iedereen kan kampioen worden in een merc .
Lachen die Carlos.. maar nee, ook al schat ik hem best hoog in.. een Max is het niet.
Waarom dat RB hem per se wil houden snap ik ook niet.. Is de kans dat Max vertrekt dan zo groot? Want Ricciardo zie ik niet snel vertrekken.
@misterdrogba: Niet noodzakelijk… Het is ook weer een tegenstander minder voor Red Bull Racing… ;-)
@misterdrogba: wellicht voor de handel? Ik kan me voorstellen dat het openbreken van een contract best geld oplevert voor RedBull. Daarbij is het ook gewoon een goede rijder dus zolang die nog in de torro rosso rijdt is het ook prima voor RedBull.
@misterdrogba: Waarom niet eigenlijk?

– Volgend jaar krijgen we nieuwe auto’s. Een ervaren coureur in het team hebben die bovendien al twee jaar in datzelfde team rondloopt is dan wel lekker voor de engineers.
– Sainz mag dan misschien geen Max zijn, hij is wel gewoon een hele snelle jongen die met een degelijke auto punten pakt. Met oog op het prijzengeld is dat geen overbodige luxe.
– Benchmark. In het geruchtencircuit is iedereen het er wel over eens dat Kvyat na dit seizoen plaats mag maken voor Pierre Gasly. Sainz is dan een mooie benchmark om te zien hoe Gasly het doet.
– Red Bull heeft weinig andere opties. Red Bull is niet van het extern wegplukken van coureurs. Als ze Sainz lieten gaan, betekent dat dus dat ze Kvyat moeten houden. Binnen het juniorenprogramma loopt niemand anders rond met genoeg resultaten op zijn palmares om een superlicentie te krijgen.
@misterdrogba: het is een Spanjaard en dat is marketingtechnisch gezien beter dan een NL’er, Rus of Australiër.
Misschien kan hij volgend jaar naar Ferrari als Vettel eruit gezt wordt.
@w0o0dy: Muah die stap lijkt mij iets te snel voor hem. Ferrari wil vaak doorgewinterde coureurs hebben, geen jonge (onervaren) gasten zoals Sainz. En we weten natuurlijk nog niet hoe hij zal presteren als hij een auto krijgt waarmee hij races kan winnen. Ik denk persoonlijk dat hij daar nog niet klaar voor is.
Het kan best zijn dat Sainz qua driving skills op hetzelfde niveau zit als Verstappen, maar dat is niet het enige wat voor een team belangrijk is in de F1.

Max is (momenteel) ook goud waard op het vlak van marketing, zeker naar het jongere (en met F1 moeilijker bereikbare) publiek toe, terwijl dat juist een enorm belangrijke doelgroep is voor Red Bull.

Zelfs F1 zelf profiteert momenteel van het ‘Verstappen effect’…
Ik begrijp zijn frustratie wel, want hij zit in een lastige positie. Hij rijdt bij het opleidingsteam van Red Bull en inmiddels is hij wel genoeg opgeleid, maar is er voor hem geen plek om door te stromen naar het hoofdteam. Een toekomstige overstap zou ik daarom ook niet uitsluiten, tenzij een van de Red Bull-coureurs besluit over te stappen.
Ik ben ook net zo goed als Verstappen, eigenlijk beter nog..
..
..
@super: Ik durf er wel een kratje pils op in te zetten dat Max beter kan autoracen dan jij, maar wellicht kun jij beter dammen, fierljeppen of bankdrukken. Het is maar net wat je als vergelijkingsmateriaal neemt.
@edge:
zo, jij durft. restecp!
..
Hoe vaak gaat hij dat nog zeggen?
@clarkson: Hij heeft dit niet letterlijk zo gezegd. Hij denkt dat hij de snelste is van alle rijders, een mindset die nodig is bij elke jonge F1 coureur. In F1 stappen en denken dat je Alonso, Hamilton en Vettel niet kan verslaan is een compleet verkeerde instelling en verlies je al voordat je de auto in stapt. Jos had toch ook altijd de illusie sneller te zijn dan de rest terwijl hij maar één seizoen sneller was dan z’n teamgenoot (een payed driver notabene).
@bassx: Muah Jos heeft toch vaak het gehele veld kunnen verrassen. Maar Sainz mag best die instelling hebben. Maar hij gaat toch echt niet binnekort zichzelf met de toppers kunnen meten.
@clarkson: Ben ik het mee eens hoor, maar was meer een antwoord op je (retorische) vraag. Ik denk dat hij dat nog heel lang en heel vaak gaat zeggen.
Ik vind Sainz een goede starter en goede Kwalificatie rijder. Maar verder middelmaat… In de laatste race ging hij al helemaal slecht. Bijv dat hij a la Max ging verdedigen … alleen gaan er twee Williamsen voorbij ipv er 1 achter zich te houden. Ook zie je hem zelden terwijl Max altijd in actie was, dus in beeld. Ook bij TR. Ik vond hem altijd al wat gefrustreerd naar Max toe en altijd met Max bezig net als nu. Een echte Champ kijkt niet naar zijn teamgenoot.
Hij is ook nog jong dus met wat geluk komt hij nog eens in een topteam of een team wat een goed jaar heeft en kan hij races winnen. Max is een ander kaliber. De skysports driver rating had Sainz een 5 en dat was de laagste van het veld. Ook vind ik hem veel te voorzichtig, Max haalt overal in terwijl Sainz maar afwachtte bij TR in 2015. Maar goed dat hij in zichzelf geloofd dat is wat hij moet doen.
Sorry, Max is gewoon beter. Zo en nu m’n oranje bril weer af. Ja het is voor hem balen, maar gewoon heel goed je best doen, dan komt het gewoon vanzelf naar je toe.
“Even was er het gerucht dat hij een overstap zou kunnen maken naar Renault.”

Dat is inmiddels geen gerucht meer, maar een feit. Carlos Sainz Sr. bevestigde tegenover het Spaanse radioprogramma Radioestadio Engine dat er een héél goed aanbod van Renault op tafel lag en dat Carlos Jr. in principe al rond was met Renault. Red Bull gooide (in lijn met de geruchten) roet in het eten door de contractoptie te lichten en daarmee de overstap te dwarsbomen.
Carlos Sr. is wel van mening dat zoonlief na 2017 toch echt de stap naar een topteam gaat maken. Enerzijds omdat hij vindt dat Jr. er klaar voor is, anderzijds omdat Toro Rosso coureurs normaal gesproken niet langer dan drie jaar houdt.
Je kunt lullen wat je wilt maar sainz kan zeker een potje sturen
@rob5nismo:
denk dat dat voor vrijwel iedereen geldt die met een f1 wagen op snelheid een rondje over een circuit kan rijden.
Ik denk wel dat sainz de potentie heeft om een groot coureur te worden
hebben we vorig jaar gezien, pik… en dan heb ik t niet alleen over de race resultaten. ook over de inhaalacties, het behoud van banden, omgaan met de pers enz.
Probeert Sainz wat te forceren? Ik heb recentelijk meer vergelijkbare quotes van hem gezien ( http://www.motorsport.com/f1/news/sainz-to-red-bull-i-want-to-race-for-top-team-in-2018-835096/ ), ze doen me ook weer denken aan zijn uitspraken van voor hij Verstappen’s teamgenoot zou worden ( http://www.gpupdate.net/nl/f1-nieuws/318098/sainz-heb-meer-recht-op-toro-rosso-zitje-dan-verstappen/ ). Wellicht een Calimero-gewoonte..


Hij zit dan ook wel in een lastig parket. Voor zover ik weet zijn Ricciardo én Verstappen tot 2018 aan Red Bull verbonden. Veel zal afhangen van het jaar 2017: wie wordt bij Red Bull de bovenliggende partij? Wat doet Vettel bij Ferrari? Hoe verbetert McLaren zich en wat doet Alonso? Zodra daar meer duidelijkheid over komt zal er ook meer duidelijk worden over de kansen voor Sainz.

Voor hem is te hopen dat hij in de tussentijd momentum voor zichzelf creëert/kan creëren, zoals Verstappen heeft gedaan. Ik heb nog steeds het gevoel dat de vergelijking van de TR cijfers over 2015 mank gaat door de technische problemen van Verstappen in de kwalificaties, dat neemt niet weg dat Carlos best een potje kan trappen. Maar Max staat bekend als een snelle leerling en is bovendien 4 jaar jonger dan Sainz. Alle ervaring die Verstappen bij Red Bull opdoet moet Sainz nog maar zien in te halen in de tussentijd.
Geef ze allemaal de mercedes en je zal zien dat verstappen boven iedereen eindigt. Niemand heeft zoveel controle en lef als max. Alleen al op de simulators schijnt hij iedereen weg te rijden.
@hadsjikidee: Lekker he’, iedere avond klaarkomen onder je Red Bull dekbedje, kijkend naar een foto van Maxxi.brrrr!
@toniominestrone: neuh schijt aan red bull. Zou hem liever voor mercedes zien rijden. Red bull heeft een racehistory van niks Maar dat zit er voorlopig denk ik niet in. Ik wordt alleen moe van de mensen hier die doen alsof hij slechts een hype is. Hij wordt volgend jaar of het jaar daarop gewoon kampioen, en dat zal die zeker nog een paar jaartjes worden in zn f1 carriere. Hij is net begonnen en iedereen doet al teleurgesteld als hij maar een 3e of 4e plek haalt met een slechtere auto/motor.
In Rotterdam zeggen ze op zo’n uitspraak: “niet lullen maar poetsen”.
Ofwel: laat je acties voor je spreken en niet je (verongelijkte) woorden.
Altijd als je iets van Sainz leest gaat het over Verstappen en hem. Het zit die jongen echt heel hoog dat Max meer succes heeft dan hij. Volgens mij is het allemaal frustratie.

Dat begon natuurlijk al toen Max bij STR werd bevestigd terwijl hij dacht op de eerste rang te zitten.

Maar ik vraag mij af of Sainz hetzelfde bereikt zou hebben als Max nu bij Red Bull. Zou hij ook met versleten banden ronden lang Raikkonen achter zich weten te houden in Spanje? Of Rosberg in een fout dwingen in Canada? Of een aanval van Hamilton afweren in Suzuka? Ik denk dat hij zelfs niet eens in de positie zou zijn geweest om met die namen te vechten om overwinningen of podiumplaatsen.
Max werd verleden jaar 2x 4e in die Toro Rosso, Sainz heeft in 36 races tot nu toe een 6e plek als beste resultaat en in die 36 races ook minder punten dan Max verleden jaar al haalde.
Was ook heel duidelijk te zien in Suzuka ! Haha
hm, erij gezegd wel een beetje een onvolwassen stukje van Sainz, dat ook nog eindigt in een verhaal over ‘helden creëren’ en dat hij de man is voor de toekomst. Ik begreep dat binnen STR er een beetje wordt gemopperd op Carlos. Sinds het vertrek van Verstappen lijkt de druk er een beetje af en is de wil om te presteren weg gelekt. Al 6 races geen punt gescoord. Jaja, die motor.
Hij heeft het wel gezegd maar de context waarin moet er dan wel bijgezet worden:

And in some ways, the results I scored in Barcelona, Monaco, Canada consecutively was to say to Red Bull ‘you’ve got it, not wrong, but you could have also chosen me. I’m really angry about this and I also want to get to that position.’ For me it was like telling me I’m not as good as Max when I believe I am as good or better, as every Formula 1 driver does. So it was a tough period for me but I said, ‘it’s my time to prove what I can do.’
@beetec: sorry. Stond een link bij. Niet gezien.
Geef die jongen eens een kans in een RB. Laat ‘m maar bewijzen dat’ie het kan, paar rondjes Max in z’n bolide op een circuit, daarna Sainz in dezelfde setup. De F1 kan er alleen maar op vooruit gaan!
Einde 2017, gaat ricciardo naar Ferrari, max onbekend. Afhankelijk hoe de auto het doet anders is Ferrari of Mercedes de enigste optie

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).