Volkswagen Golf knakentuning veroorzaakt enorme heisa

Auteur: , 25 Reacties

Winkels en barretjes werden ontruimd, een metrostation afgesloten en de Explosieven Opruimingsdienst ingeschakeld.

Knaken

Paniek gisteren bij onze oosterburen. In Hannover rukte de Bundes Bombenentschärfer uit na een melding dat er een verdachte auto stond in het centrum van Hannover. In deze tijd van het jaar wordt daar de Weihnachtsmarkt georganiseerd en laven de Germanen zich doorgaans aan de Glühwein.

Gisteren was het volgens Bild echter een tikje anders. Dankzij een verdachte, rode Golf IV rukten de autoriteiten uit in hun sterkste opstelling. Mensen werden gewaarschuwd voor een bomaanslag en verordonneert de omgeving van de Golf te verlaten. Op Facebook lezen we bijvoorbeeld het verslag van Vanessa:

“We waren op het werk toen opeens de politie binnen kwam gestormd en riep ‘Alle raus!’. Het was beangstigend.”

Ook Hannover 96 coach Daniel Stendel had het er moeilijk mee, hij kon nog net met zijn auto wegkomen vanaf een afgesloten terrein. Het plaatselijke metrostation werd met een stalen hek verspert. Boven de ingang van het station was deze tekst te lezen:

“Sicherheitshinweis! Verlaat alstublieft het station. Bewaar uw kalmte.”

Een hoop gedoe dus, maar wat was er nu zo verdacht aan de Golf? Wel, in het interieur zaten er een paar draadjes op het dashboard die vastzaten aan een elektronisch apparaat. De opruimingsdienst liet er geen gras over groeien en tikte de ruiten van de Golf in om bij de onbekende technologie te komen. Toen bleek al snel dat het helemaal niet om een bom ging, maar om twee manometers.

Toen de 62-jarige eigenaar van de auto niksvermoedend terugkwam bij zijn nu gehavende bolide was hij zich dan ook van geen kwaad bewust. Zijn verklaring: de turbo van zijn Golf TDI had onlangs een probleem ontwikkeld en hij wilde testen wat er mis was met het ding. De politie is er echter van overtuigd dat de man de auto gewoon wilde tunen.

Enfin, veel gedoe voor niks dus. Welkom in 2016.

Image-Credit: De Golf IV van AB-lezer @earepol via Autojunk. Uiteraard is er in dit geval geen sprake van knakentuning.25 reacties

De laatste brandstofpas van 3.500 euro wordt nu geveild Bepaal zelf wat je betaalt!.
Wat zal die operatie een geld gekost hebben omdat een paar mensen zo achterlijk hysterisch worden als ze iets zien wat ze niet zint… ongelovelijk blijf ik dat vinden
@spykerboy: Ik heb liever dat ze 10 keer voor Jan Lul de boel ontruimen dan dat ze dat één keer niet doen wanneer dat wel moest.
@robert110: Eens, maar nu hebben de terroristen wel hun doel bereikt. Angst zaaien.
@berlinetta: juist, en ze hebben er niet eens wat voor hoeven doen…
@spykerboy: je kunt toch echt beter bang zijn voor een VAG dieseluitlaat of je eigen bank. De kans dat die je belazeren is groter dan de kans dat je tegen een terroris op loopt.
@spykerboy: 2x boem roepen en de wereld staat tegenwoordig op zn kop. Komt door de media. Vroeger (ja ja ik weet het ook voor mijn tijd) hoorde je het pas een paar uur later op de radio, en was er geen facebook etc.
@peug206: Ik ben het ook met jou eens dat de media hier een grote rol in speelt. Alles wordt zo breed uitgemeten in de media. Soms denk ik wel eens dat het echt beter zou zijn om er gewoon geen aandacht meer aan te schenken.
@peug206: nee BIEM!!
@berlinetta: Alsnog, liever bang dan in stukjes.
@nfad: Zeker. Daarom ben ik het ook met @robbert110 eens. Niemand wil zoiets op zijn geweten hebben.
@nfad: in constante angst leven is ook een hel. Blaas mij dan maar op.

Maar gelukkig leef ik niet in angst en zou ik dan wel doen dan zou ik ervoor zorgen dat dat niet meer nodig is.
@berlinetta: ik mag hopen dat bom meldingen altijd serieus genomen worden. Terroristische dreiging of niet. Blijkbaar zag de apparatuur er merkwaardig genoeg uit, om als bom bezien te worden.
@robert110: ik heb liever dat het volk de laatste paar hersencellen gebruikt dan de onzin van de media herkauwd en uitspuugt. Je hersennen zijn toch volledig aangetast als je denkt, dat zoiets zichtbaar zou zijn bij een autobom. Of dacht jij dat ze een kofferbak met 330 liter inhoud (zoek het maar op) links laten voor een handschoenenkastje?
Voortaan iets beter de draden weg werken
Een hoop heisa om niks. Vreselijk jammer dat we nu allemaal in angst leven en elk tasje of koffertje al verdacht is. Aan de ene kant snap ik het wel, vooral als het in steden als Parijs gebeurt, maar we moeten nu niet alles verdacht gaan vinden.

Aan de andere kant. Het zal maar wel een bom zijn, dat zal je jezelf nooit vergeven als je niet aan de bel trekt..
Wel jammer dat ze die Golf niet alsnog hebben opgeblazen…. :P

Hoop heisa om niks.
Gefeliciteerd isis, jullie hebben nu officieel gewonnen.
Aufmachen, raus! Sicherkeit für unsicherkeit..
@pinut187: *heit
Zonder dat IS hier iets mee te maken heeft is het toch een overwinning voor hen.
Misschien had hij een IS (38) turbo gestoken…
Dat die Golf IV de milieuzone in mag daar…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).