Schaalmodel verklapt looks Volvo V90

Auteur: , 75 Reacties

De mensen bij Volvo moeten misschien eens hun speelgoedafdeling wat beter dicht timmeren, want dit is al de tweede keer in twee maanden dat op deze manier een model gelekt wordt.

Volvo V90 schaalmodel gelekt

Eind augustus konden we jullie al tonen hoe de S90 eruit gaat zien omdat iemand een schaalmodel “geleend” had en daar foto’s van op het web slingerde. En ook nu gebeurt dat, dit keer met de V90. Het is dan ook niet heel verrassend dat de foto’s uit China komen. De V90 op de foto’s is uitgevoerd in schaal 1:43.

Volvo V90 schaalmodel gelekt
Volvo V90 schaalmodel gelekt
Volvo V90 schaalmodel gelekt
Volvo V90 schaalmodel gelekt

De V90 is de auto die straks moet concurreren met de Audi A6 Avant, BMW 5-serie Touring en Mercedes E Klasse Estate. De motorisering zou vergelijkbaar worden met de range die we nu ook in de XC90 kunnen bestellen. Als de plaatjes kloppen, lijkt hij helaas toch minder op de Concept Estate dan ik had gehoopt (en Volvo had beloofd) maar dat was te verwachten. Wel mooi dat die achterlichten de productiestatus gehaald lijken te hebben.75 reacties

Beetje rare achterzijde…..
@gt500eleanor: Dek eens voor de grap het verticale stuk van de achterlichten af…

Hopelijk lijkt de achterkant in het echt totaal niet op een Audi A6 Avant. Want de rest van de auto is juist zo ontzettend mooi. Zeker de voorkant, die een erg mooie moderne interpretatie is van de stoere Volvo’s van weleer.
@gt500eleanor: ljjkt een beetje of de c30 weer terug komt met die achterkant
Wow, volvo is echt goed bezig de laatste tijd. De nieuwe V60, XC90 zien er al top uit, en deze V90 ziet er ook heerlijk uit.
Met een volvo kun je tenminste nog zonder gezeur bij klanten aankomen. Met een BMW krijg je al scheve gezichten, en met een audi wordt je uitgelachen.
@s2khonda: Hoezo wordt je met een audi uitgelachen en krijg je met een bmw scheve gezichten? Ik heb dit tot heden nog niet ervaren.
@leftlane: ik wel.
@alfaitak: In welke branche werk je en wat werd er dan gezegd?
@leftlane: Ik wil net zeggen, Audi uitgelachen? Laatst nog een duimpje gekregen van iemand in het verkeer die het een hele mooie auto vond.
@pieterpoes: Hahaha, laatst één keer een duimpje gekregen…

Ik krijg iedere dag een duimpje omhoog als ik met de Jag veurrijd…

Bij de Shell steekt de kassamejuffer haar duimpje omhoog als ik mijn dagelijkse tankbeurt afreken…

Bij het eerstvolgende tankstation doet haar collega de kassamejuffer hetzelfde als ik achteloos het pasje erdoor haal om een volle tank af te rekenen… En krijg ik een extra plakje kaas bij mijn croissantje uit de ontbijtaanbieding…

Bij mijn garage staat het hele team buiten met het duimpje omhoog als de Jag een kleine beurt heeft gehad en ik drie maandsalarissen armer de deur uitga…

En met Kerst krijg ik van De Belastingdienst een kaart met een foto waarop alle medewerkers van de afdeling Houderschapsbelasting met kerstmuts op hun duim blij omhoog houden…

Één duimpje… Iedereen is gek op Jag…
@moveyourmind: laat me raden: je rijdt een x-type 2.0d handgeschakeld met wieldoppen en aan/uit airco?
@moveyourmind: Nou kerel! Ik hoop dat je zeer tevreden gaat slapen met al die waardering! Had ik maar zoveel waardering.. Ik doelde meer op het feit dat uitgelachen worden nogal extreem is. Maar man na dit verhaal! Pfoe ik ga dr meteen een bestellen!
@moveyourmind: Overdrijving is een kunst… PS: zeker dat er geen gat in je tank zit ? Dagelijkse tankbeurt…. Of je moet dat meisje wel heel leuk vinden achter dat raampje
@moveyourmind: Manmanman, jouw reactie maakt mijn dag weer goed hahaha! +1
@pieterpoes: als je audi rijd krijg je over het algemeen alleen maar duimpjes van VAG fanboys die volkswagen (golf) rijden en net geen audi kunnen betalen. Ik had destijds een nieuwe a4 en kreeg alleen duimpjes van volkswagen rijders. Met de BMW kreeg ik van iedereen duimpjes, en met de huidige Volvo V60 van niemand nog een duimpje gehad, maar wel veel positieve reacties (helaas wel voornamelijk van ouderen).
@s2khonda: Er is echt iets mis in Nederland als je met een A4 al duimpjes krijgt…. Ik rijd al 5 jaar met verschillende A4’s en heb nog nooit een duimpje gezien en verwacht dat ook absoluut niet, er rijden er letterlijk 300.000 rond in België…
@lowlow: sowieso kan ik al het bovenstaande gebrabbel over duimpjes niet echt volgen… welke volwassen man steekt er nog in vredesnaam een duimpje op als er een auto voorbij rijdt??
@s2khonda: ik hoef niet te weten waar ze die duimpjes precies staken toen je BMW reed, maar ik heb een vermoeden…
@leftlane: Ik werk bij een van de grootste banken van NL, en wij verstrekken leningen/hypotheken aan grote bedrijven/multinationals. Ik kom regelmatig bij de directeuren van deze bedrijven, en met een audi werd ik niet serieus genomen (bijna weg gelachen), en met de BMW die ik erna had kreeg ik opmerkingen van “ow betaal ik daar voor?”, of “jullie maken wel erg veel winst als jullie BMW kunnen rijden”, etc etc. Met mijn huidige V60 D6 heb ik alleen maar positieve reacties gehad.
@s2khonda: logisch toch? Nu je met een D6 grootschalig belasting ontduikt ben je één van hen.
@s2khonda: worden die opmerkingen nog steeds gemaakt joh?
Echt zwaar achterhaald, want je BMW zit waarschijnlijk in dezelfde lease-klasse als je Volvo.
@leftlane: Audi is een pruts auto joh
@s2khonda: het ziet er op het eerste gezicht wel aardig uit, maar het chinese Volvo heeft nog geen fractie van het ontwikkelbudget van BMW. Echt zich met BMW meten gaat Volvo nooit lukken, dit ding haalt het niet bij een huidige of volgende 5-serie.
@s2khonda: Wanneer je kwaliteit levert voor de prijs die je vraagt, zal het je klant echt een rotzorg zijn in welke auto je rijdt. Denk overigens dat de klant zich ook niet zo druk maakt over je auto wanneer je geen kwaliteit levert, maar dat ze dan zeuren over andere dingen.
@s2khonda: uiterlijk is inderdaad fantastisch. Als er nu ook een T8 komt is er volgens mij geen enkele reden meer om een Duitser te kopen… De beste stoelen en design en 400 pk voor iets onder een ton… Laat maar komen
@s2khonda: Zegt dat dan iets over de auto of over de ‘klant’
Dit wordt echt het luxe slagschip op de weg! Volvo is goed bezig :D
Het ziet er heerlijk uit, daar niet van. Ik zou hem sowieso al verkiezen boven een A6 en E-klasse. De 5-serie misschien.

Maar aan de andere kant: dit is toch gewoon een XC90 die laag op z’n wielen staat? Of als ze van deze een Cross Country maken, dan heb je weer een XC90. Nu is Geely Chinees en Chinezen zijn niet alleen goed in loempia’s rollen, maar ook in ontwerpen kopiëren maar iets meer onderscheid had wel gemogen.
@berlinetta: “Een loempia is een gerecht dat onder meer in de Indonesische, de Vietnamese, de Cambodjaanse en de Thaise keuken wordt geserveerd. Iedere keuken kent verschillende varianten van de loempia. Meestal worden loempia’s als voorgerecht of snack gegeten.”

Jij bent toch ook geen Bulgaar?
@berlinetta: Wat een domme reactie. Loempia’s zijn natuurlijk niet Chinees, ei.
@joostvis: Zeg ik dan ergens dan loempia’s uit China komen? Nee, ik zeg alleen dat ze ze goed kunnen rollen. En dat doen ze namelijk ook. Een loempia van de chinees smaakt altijd goed.
Wij Nederlands zijn ook goede frietbakkers, maar de aardappel is ook Zuid-Amerikaans. We hebben dat gerecht niet bedacht.

Dus voordat je mij een ei noemt, moet je eerst even nadenken voor je wat typt. Ei.
@berlinetta: Volgens mij worden die grote Chinese loempia’s gevouwen en niet gerold……
@berlinetta:
Volgens mij is de kracht van Geely juist dat ze Volvo behoorlijk hun eigen gang laten gaan. Ze zien in dat Europa nog steeds mijlen ver voor loopt op het gebied van auto’s in vergelijking tot China.

Verder ben ik het wel met je eens, wat betreft de overeenkomsten. Maar ja, de XC90 is dan ook érg geslaagd. Je gaat geen lelijkere V90 ontwerpen om er maar voor te zorgen dat ze niet veel op elkaar lijken ;-)
@poes: Nee, mijn commentaar is er ook puur en alleen op gericht dat het veel op elkaar lijkt. Maar goed uit zien doet het zeker.
Ik vind het best nog lijken op de concept hoor! Mooie bak!
Wat een lijkwagen…
Ik had hem niet veel anders verwacht. Jullie wel dan? Volvo blijft natuurlijk een merk die graag al haar modellen op één lijn wilt hebben qua design.
@clarkson: een merk dat wil hebben
@clarkson dit in tegenstelling tot de bijzonder originele ontwerpen van VAG, BMW en Mercedes bedoel je?


Sorry ik kon het niet laten.
@dunhozzie: Volvo is inderdaad niet de enige daarin. Bedankt voor de herinnering.
Ik vind het wel een knappe wagen.
In ieder geval optisch een flinke overhang aan de achterzijde. Benieuwd of dat ook werkelijk zo voelt wanneer je de kofferruimte met flink wat kilo’s vult. Verder mag ik hopen dat die dakspoiler standaard is want zonder ziet het er (denk ik) niet uit.
Wat moet je hier nog een toevoegen. Een echte Volvo!
@potjak: wat is er echt Volvo aan dan? Ik zie vooral een auto die heel erg op een A6 moet lijken, of een 5-touring.
@parker: statig met een robuust voorkomen. Zoals vroeger de volvo 740. Dan heb ik het nog niet eens over de typische vormgeving van Volvo. De hoge achterlichten, de heupen etc. Je opmerking over BMW/Audi begrijp ik dan weer niet, ik zie het niet.
@potjak: een Gaastra editie, die mist nog…
Zul je zien dat hij er van buiten geweldig uitziet maar dan van binnen is hij net zo triest als een quinsy gario. Ziet er dus niet uit. Merc of jaag
Of jesse klaver
@henkhupelschoten: Heb je al weleens in de XC90 gekeken? Ik vond het interieur echt briljant werken en prachtig vormgegeven.
@kliko: Een heel wat betere plek om te vertoeven dan dat jaren ’90 interieur van een GLE.
@kliko: Ziet er schitterend uit maar ben geen fan van volvo interieurs.. Ziet er idd goed uit maar geef toe, vergeleken met de concurrentie zijn ze nog niet zo ver.
@henkhupelschoten: Ik begrijp wel wat je bedoelt. De interieurs van Volvo vond ik ook nooit om aan te zien. Erg lelijk zelfs. Pas bij de nieuwe XC90 is het wel mooi geworden vind ik.
@berlinetta: klopt, bijvoorbeeld de V60 is echt om te huilen zo lelijk van binnen
@parker: Ik vind Volvo-interieurs juist erg mooi. Vanaf de C30 al en zeker ook die van de V40 en S/V60…
Doet me een beetje denken aan de Bentley Bentaya qua looks.
Dikke Volvo jongen…

O wacht, niet zo dik. Zit een opgevoerd 2.0 turbotorretje in met 500 ericsson accu’s die ze nog hadden liggen.
Zou deze niet groter moeten zijn dan een A6 , E-klasse of een 5-serie? Ik neem aan dat de V70 ook nog gewoon blijft bestaan of gaat deze de V70 vervangen?
Als de V70 vervangen gaat worden snap ik het, anders zou ik zeggen dat de V90 een stukje grote gaat worden dan zijn broertje.
@kliko: Wellicht qua prijs in de zelfde range?

OT. Volvo is goed bezig. Erg fraai.
@kliko: qua beenruimte, opties en motortechniek is de V70 niet concurrent voor 5 serie en A6, maar ik zie hem eigenlijk ook niet direct als concurrent van de 3 serie. Concurrent van de A4 is het in mijn ogen meer. Maar goed, ben benieuwd hoe de V90 het gaat doen tegen de A6 en 5 serie. Vooral op motorisch en technisch gebied van de duurdere uitvoeringen. Die D5 aandrijflijn zal niet genoeg zijn als je een BiTurbo Audi kan bestellen of een 35d of M50d BMW.
@bennyblisto: de a4 en 3 serie zijn (samen met de c klasse) directe concurrenten. De volvo is dus concurrent van beide, of van beide geen concurrent.
@kliko: Dat zou je wel denken, ja. Gek genoeg zijn de Volvo’s die nu leverbaar zijn allemaal nogal aan de krappe kant, in vergelijking met de concurrentie. Onbegrijpelijk, want als Volvo nou ergens een stevig stuk ‘heritage’ heeft liggen, is het wel in ruime stations. Zo kon je in 1990 kiezen uit een 2-, 7- of 9- serie. Elk ruimer dan het huidige aanbod.
@kliko: De V70 is een lastige auto om te plaatsen. Valt een beetje tussen een 5 serie en 3 serie in.
@kliko: v70 gaat eruit! s90 wordt opvolger van s80. v90 wordt opvolger van v70. Huidige s80 is sedan versie van de v70 namelijk.
De V70 concurreert toch al met de 5/E/A6? Dit is meer een 7-touring, S-combi of A8 Avant lijkt me. Gewoon grensverleggend, geen concurrentie.
@audirs3: De V90 is dan ook geen model boven de V70, zoals de naam inderdaad lijkt te suggereren, maar diens opvolger.
@dikdraak: snap er niks meer van bij Volvo… Ik dacht dat de S90 een 7/S/A8 concurrent zou worden?
@audirs3: combi ken ik niet, wel T-Model. snap je mening overigens wel
Mooi ding, maar liever niet in zwart..
Wauw
Ik kan maar 1 ding zeggen: Wauw. Ik vind het nu al een prachtige auto de achterkant is ook erg geslaagd. Volvo is erg lekker bezig. Hopelijk komt polestar ook nog met een versie van de v/s90 en dan gewoon een lekkere vijfcilinder erin leggen want f$ck viercilinders.
Wat is die achterkant lelijk !! Die lampen !! Alleen daarom zou ik hem niet kopen.
Een grote stationwagon van Volvo, dat is eigenlijk altijd goed. V70 vind ik ook nog steeds mooi, ondanks dat iedereen ‘em waarschijnlijk hopeloos ouderwets vindt…

En de nieuwe designrichting van Volvo is veelbelovend. Op de XC90 is het nogal ‘meh’, maar dat komt met name omdat het een SUV is. Die zijn per definitie niet mooi. Ik zie de officiële foto’s in ieder geval graag tegemoet. Want dit schaalmodelletje smaakt naar meer!
Als ze die horizontale lichten achter weghalen, zou ik hem mooier vinden. Dan lijkt ie maar teveel op de V60 of XC90, hij wordt er mooier van
Mooie auto! Moderne lijnen. Die mij er maar een in een 3.0 V6 variant want dat hoort ik deze premium auto. Maar waarschijnlijk ligt er een zielig D2’tje in of D5 met 4 cilinder of dezelfde T6 uit de XC90. Jammer
Volvo heeft zulke mooie concept cars gemaakt dat ik de productiemodellen steeds vind tegenvallen. Ik heb dat ook met de XC90 als ik die zie rijden.
Prachtig!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).