Scheuren maar: Ford Sierra Cosworth naar de veiling

Auteur: , 28 Reacties

Ooit maakte Ford de dienst uit in de Europese autosport en wel met deze Ford Sierra Cosworth in Texaco-kleuren.

Je kunt er binnenkort eentje op de kop tikken tijdens de Silverstone Actions en dat is bijzonder, want we hebben ons laten vertellen dat het om de laatste rechtsgestuurde race-variant gaat. De body werd een paar jaar geleden ontdekt, waarna autobouwer Anthony Seddon ‘m weer compleet maakte met originele onderdelen, terwijl tuner Ric Wood zorgde voor een vermogen van zo’n 500 pk.

Het project kende zijn voorlopige hoogtepunt in 2013, toen de Ford in actie kwam tijdens een race van de Classic Touring Cars Racing Club in Silverstone. De eigenaar reed ook in 2014 in deze klasse en pakte in oktober de titel op het circuit van Spa-Francorchamps. Er is dus volop mee geracet, maar het veilinghuis verzekert ons dat de auto niet betrokken is geraakt bij race-incidenten en dus in uitstekende staat verkeert.

De Sierra Cosworth moet zo’n 46.000 euro opbrengen. Heb jij dat er voor over, dan vind je hier meer informatie.28 reacties

Wat een beest van een auto! Machtig geluid ook trouwens.
Wauw.
Een Sierra Cosworth is altijd ontzettend gaaf! Relatief gezien vind ik de prijs ook nog wel meevallen voor een auto die compleet opnieuw in elkaar gezet is.

Daarnaast vind ik het echt ontzettend gaaf dat de aftermarket turbo zijn lucht inademt via een originele luchtfilterbak. Doordat je zo vaak (met goede redenen) aftermarket luchtfilters ziet, heb ik een zwak gekregen voor een setup als deze. Het is iets kleins, maar toch erg mooi.
@ej20g: denk dat dit eigenlijk geeneens een hele slechte investering is. Je betaalt niet voor het 100% originele en je krijgt iets wat aardig vernieuwd is. Je kan er genoeg in rijden tijdens events en over een jaar of 5 vast voor t zelfde of meer verkopen!
Koopje gewoon, voor een classic racer die gewoon naast een Delta HF of Kurz Quatro mag staan..
Die heb ik nog gezien in Engeland 12 jaar terug. Met de eigenaar staan praten bij de tuner toen. Erg vette bak. Was op de rs ownersdag op Donnington.
Is dit een “standaard” Cosworth of een RS500? Voor die laatste wordt zonder historie al zoveel gevraagd… Overigens beste livery voor een Sierra!!
@davelepeef: aaah, t is geen originele Texaco Sierra… Dan is het anders, geprepareerde Cosworth dus…
@davelepeef: ja, en ook net iets te modern om het origineel uit te laten zien. Check bijvoorbeeld die digitale klokkenwinkel, jammer…
@griffendahl: ziet er fancy uit inderdaad. Geen idee hoe het in de toerwagens zat toen maar digitale displays waren er vast wel in Formule 1???
@davelepeef: vlg mij de rs500
@rolov: ja de rs500. Kan je aan de opstaande lip zien op de achterspoiler. Al Is die natuurlijk ook te koop en gaan We daar niet van uit.
Die prijs valt me alleszins mee… Maarja, ik ben 14 hè
Das war einmal!
Epic! Dit is echt een icoon wat mij betreft. Zo lelijk dat het weer mooi is
Dik!
‘Laatste rechts gestuurde variant’ oh hou hem dan maar.
Als ik t geld had, had ik t ervoor over. Vroeger altijd een speelgoedautootje van gehad!
Gay wagen
Echt een prachtige auto. Weet nog goed dat ik een model auto (1:43) van zo’n Sierra kreeg in 1992/1993 in Rusland. En sindsdien vind ik de Cosworth Sierra geweldig.
Dit was ‘m.
Image
Machtig blok en prachtige spoiler die taartschep.
Die wou ik vroeger al op mn kadett
Heb deze wagens nog zien racen in deze kleuren tijdens de 24h van Spa met T. Boutsen achter het stuur. Toen was Boutsen al gestopt met z’n F1-loopbaan. Een deftige strijd toen met BMW. Mooie tijden. Achteraf kwamen deze wagens veel voor bij privé-teams.
Dear Santa….
WAT EEN KOOPJE!
Mooie auto, en zeker niet duur.

Echter een echte rs500 Texaco is iets duurder (en nog betere investering)

http://www.hoffmanford.co.nz/used_cars/details/FORD-SIERRA-RS500-TEXACO-EGGENBERGER-GRP-A-RACECAR-20059
Mijn vader reed in de jaren ’90 Escorts en Sierra’s. Heb dus sowieso wel een zwak voor die dingen maar als ik dit zie… Toen werden er nog auto’s gebouwd. Geen vervoermiddelen.
Ik zat in 82 op de MTS autotechniek in Apeldoorn en daar stond toen het eerste model van de Sierra. Wat een revolutie was dat als opvolger van de Taunus. Technisch gezien, wazzie natuurlijk gewoon hetzelfde als de oude Taunus.
*Laat snor staan en trekt leren jasje aan om potje te sturen in sierra*

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).