Schitterende Alpina-kalender ter ere van 50-jarig jubileum

Auteur: , 29 Reacties

De datum checken wordt gegarandeerd elke keer weer een feestje, met deze prachtige kalender vol oude én nieuwe pareltjes van de Duitse fabrikant van (nog) snelle(re) BMW's.

Om de één of andere reden lukt het Alpina elke keer weer om van een standaard-BMW iets bijzonders te maken. Met name oudere types als de B12 5.7 of de B9 3.5 weten nog steeds de handjes op elkaar te krijgen, maar ook de nieuwere types mag je gerust bij ondergetekende voor de deur zetten.

Het vijftigjarig jubileum van de fabrikant wordt gevierd middels een vette kalender, waar je zowel oude als nieuwe modellen op zult terugvinden. Zo vind je de geweldige BMW 3.0 CSL Alpina op terug, maar ook de V8 Roadster die is gebaseerd op de BMW Z8. Bovendien staat op de achterzijde van elke foto een beschrijving van de auto in kwestie.

Mocht je helemaal in trance raken bij dit bescheiden voorproefje en wil je elke maand van het komende jaar een nieuw kunstwerkje boven je bureau hebben hangen, dan kun je de kalender hier bestellen.29 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Nu ben ik absoluut geen Bimmer fan maar die Alpina’s zijn wel om van te smullen hoor. Behalve die SUV hokken natuurlijk, die blijven lelijk.
@kapiteinaudi: dus hoeveel verschilt een BWM van een Alpina dan? Behalve de bumpers en velgen (en onderhuids) volgens mij niets.
@timowouters: ik ben gwn een bmw fan, alpina of geen alpina maar het zijn net de details die het afmaken.
@timowouters: Heb je gelijk in. Stiekem zijn er ook wel BMW’s die me aanspreken. Maar toch hebben die Alpina’s iets dat ze zo fantastisch maakt, maar ik weet niet juist wat.
@timowouters: Onderhuids is er juist heel veel anders aan een Alpina. De vorige generatie Alpina B5 had bijvoorbeeld een supercharged V8 om maar wat te noemen. Bovendien kun je met een Alpina niet bij een gewone BMW-dealer terecht voor onderhoud, maar moet je naar een speciale Alpina-dealer, dat zegt ook al genoeg.
@crackdavid: Dat lijkt me toch sterk. Zijn er uberhaupt Alpina-dealers in Nederland? En ik denk niet dat er een BMW-garage is die je wegstuurt zodra je daar je onderhoud aan een Alpina (of welke auto dan ook) wil laten uitvoeren.
@killbugsfast: jazeker: http://www.spba.nl

Is een garantiedingetje. En bij een software-update zal BMW haar eigen software erin gooien ipv die van Alpina. Andersom is de service beter bij de tuners.
De volgende tuners hebben een dealer/servicepunt in Nederland: AC Schnitzer (Geleen), Alpina (’s Gravendeel), Hartge (Nijmegen-Lent) en Schmiedmann (Uithoorn).
@timowouters: wat moet er nog meer anders zijn dan? Als je meer wilt, moet je voor een M gaan. Een Alpina is veel subtieler en heeft veel bruikbaardere power dan een M. Een M is agressiever afgesteld en is motorisch ook een stuk feller, een Alpina is vooral een ontzettend snel kanon in een subtiel jasje. Een klap meer vermogen, vaak een mooier aangekleed interieur en voor de kenner een dik uiterlijk. Kan hard, maar biedt vooral een hoop vermogen dat bruikbaarder is in dagelijkse situaties.
Voor maar 35 euro, koopje!
Gaaf !! Ga ‘m maar bestellen denk ik ;-)
@406_v6: is denk ik een probleem want leveren buiten duitsland doen ze niet?
via Android app
De mooiste velgen die er bestaan, daar ken ik alpina vooral van
ohh. Die Z8 – V8 Roadster met platen uit Zurich. Was die maar van mij! Er staan vrij weinig auto’s hoger op mijn lijstje!
Alleen mei en december?
@n54coupe: Wat denk je zelf?
@mauritsh: dat ik januari, februari, maart april, juni juli, augustus, september, oktober en november mis.
Dat leek me nou wel verschrikkelijk duidelijk.
@n54coupe: de andere maanden zijn optioneel!
(Ctrl+P)

Zo, de maanden mei en december hebben we al.
Bijna altijd goed een Alpina. De e34 en e38 Alpina’s hebben mijn voorkeur. Mooi fout.

http://36.media.tumblr.com/tumblr_m9jk3jCNEh1qmo21to1_1280.jpg

http://www.bmwsociety.com/gallery/e38/1000/21.jpg
Ik word altijd een beetje droevig als ik het heden en verleden zo schrijnend naast elkaar gezet zie worden… Waar is het ooit fout gegaan?
@gerard1710:
Toen marketing de petrol heads gingen vervangen…
Stiekem vind ik de X3 van Alpina gewoon ontzettend dik.. http://www.autojunk.nl/2014/06/alpina-xd3-biturbo
Oh damn, geniaal mooi :)
Ben zelf ook een zeer groot liefhebber van Alpina :)
Al 50 jaar hetzelfde velgdesign, dezelfde stiksels en motorische aanpassingen die BMW vaak zelf eventjes later overtroeft. Knap dat ze het daarmee zo lang volhouden.
@mashell: klopt wel… D3 kwam later als 125d op de markt en nog zoveel meer.
40 euri voor een stapeltje papier…
@e1000bmw523i: Tsjah, zo kun je ook over een stapeltje vijftigjes praten…
Alpina is gewoon lopende band werk bij Bmw beetje jammer.. Niet echt exclusief meer.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).