Schokkend nieuws! Onze benzine is stervensduur.

Auteur: , 87 Reacties

De planeten draaien rond de zon. Bacon is lekker. Water is kleurloos. IJs is koud. Als je een ICE in volle vaart kopt ga je dood. Nog eentje? Vooruit dan maar: Nederland heeft de duurste benzine van Europa! Joh...

Aftikken!! Met je achtcilinder.

Koploper in iets zijn is meestal goed, maar deze titel kunnen we missen als kiespijn. Helaas denkt onze regering hier anders over, en melkt deze melkkoe net zo lang uit tot…ja, tot wat eigenlijk? Tot we er iets van gaan zeggen? Pfffrt!

In 2008 deed het Duitse ADAC al een onderzoekje naar de benzineprijzen in Europa, en destijds kwamen we als duurste land uit de bus. Er is de machthebbers veel aan gelegen deze titel vast te houden, en dus wordt BTW-verhoging op accijnsverhoging gestapeld. Omdat fuck de automobilist.

Alle belastingverhogingen hebben hun doel niet gemist, want ook dit jaar zijn we weer het allerduurst in Europa.

Het podium waar niemand op wenst te staan wordt aangevuld door Italië, dat aardig dicht in de buurt komt, en België, dat op gepaste afstand volgt. Het goedkoopst tank je in Polen, waar je bijna twee kwartjes de liter minder kwijt bent:

Gemiddelde benzineprijs in Europa

Bron tabel: ADAC.de, Foto: autojunk.nl87 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Venezuela 0.01 eurocent
@kipje: Je bedoelt 0,01 EURO. Of 1 eurocent.
@kipje: maja hoe is de kwaliteit dan :d ?
@samoht: gewoon goed
@pand: want bv. in Rusland moeten de fabrikanten de motors aanpassen omdat de brandstof daar zo slecht is dat je er even goed wodka in kan doen :d
@samoht: Ja dat is bij ook zo bekend (ik kan me herinneren dat er iets van 2 jaar geleden een vliegtuig was neergestort omdat de benzine te slecht was). Maar in Venezuela is het goed genoeg om niet de motoren aan te hoeven passen.
@samoht: link please. Ik woon in Rusland en ik tank bij alle goede tankstations en heb nog nooit problemen gehad. En ik heb een auto die geïmporteerd is uit de VS. Er zijn genoeg gare tankstations in Rusland, maar dat zie je meestal ook wel aan de buitenkant. Ik tank altijd in St. Petersburg en omtstreken, en heb nog nooit last gehad van mijn motor.
@samoht: niet slecht… Elke auto haalt 100000km
@kipje: Hun benzine word voor een deel gesubsidieerd?
Tijd om te verhuizen.
@reistje: Nee dat volgens mij niet eens. Venezuela heeft de grootste olievoorraden ter wereld!
@pand: “De benzine kan zo goedkoop zijn, doordat het land zelf veel olie produceert en omdat de regering-Chávez jaarlijks tussen de 7 en 12 miljoen dollar bijlegt.”

http://nos.nl/artikel/358923-venezuela-tankparadijs-op-aarde.html

Kan ik ook voor Chavez stemmen bij de volgende verkiezingen?
@reistje: ga dan daar wonen… Maar dan wel al je bezit delen hè! Alles naar de armen, want communisme… En oh ja, opletten wat je zegt want geen vrijheid van meningsuiting! Wat ben jij on-ge-loof-lijk dom zeg!!
@Svenska_Aeroplan_AB: Sorry hoor dat ik niet weet hoe de politiek zit in ieder land van de wereld….
@Svenska_Aeroplan_AB: en jij misschien bevooroordeeld. Chavez heeft ook heel veel goeds gedaan namelijk..
@alassad: Inderdaad, bijvoorbeeld door onlangs de pijp uit te gaan. ;-)
@Svenska_Aeroplan_AB: Dus jij mag hier al je centjes waar je hard voor hebt gewerkt netjes houden? Niet hè? Zo’n 65% van jou totale inkomen gaat weer terug naar de staat die het vervolgens (mis)gebruikt om…onder andere aan de armen uit te delen, alleen noemen ze dat dan hoogdravend ontwikkelingssamenwerking of de Europese Unie.
Overigens is Venezuala een socialistsich bestuurd land, niet communistisch. Daarvoor moet je in Cuba of Noord Korea zijn…
Over dom gesproken.
@Svenska_Aeroplan_AB: het is nog net geen communisme, maar wel heel erg socialistisch
@reistje: Ik geloof niet dat je post mortem nog verkozen kan worden.
@Yeelen: ook dat kan in noord korea.
@azenomei:
Post mortem verkozen worden kan zelfs in Nederland, zoek maar eens op hoeveel mensen er destijds op een dode Pim Fortuin gestemd hebben….
@azenomei: Verkiezingen in Noord-Korea? Lol!
@reistje: Daar steunen ze het gebruik van fossiele brandstoffen? :D
Laten we even de wereld op zijn kop zetten, was het hier ook maar zo…
Ik had meteen een 6cil in mijn auto liggen!
@pand: Nou en, olie is nog geen benzine. Alsof omzetten, transport en verkoop niets kost?
@Joerek: Blijkbaar kost dat niet veel daar, ik dacht zelf dat het wel duur is (geen verstand van). Maar blijkbaar is er dus wel ergens een subsidie.
Mmm ben benieuwd waar Turkije zou staan. Twee klasgenoten van me beweren dat ze het daar nog slechter hebben wat betreft benzineprijzen,..
@kowalsk: Turkije is inderdaad duurder dan Nederland maar wij zitten gelukkig niet in de EU:)
@kowalsk: Let me google that for me: € 1,979 per liter. Wow. Bron: http://www.brandstofprijzen.info.
@kowalsk: € 1,979 om precies te zijn.
@MAB: Wauw bedankt, hoe is dat anders? :P
@MAB: Laat maar haha
@kowalsk: haha ja je reageerde net eerder dus had het niet gezien:)
@kowalsk: Noorwegen en Turkije zouden waarschijnlijk nog hoger staan
We hebben de BEST functionerende overheid, dat weer wel dan.
@desjonnies: Je bent of een ambtenaar, of een grapjas.
@desjonnies: Of, het zit je belasting technisch toevallig heel erg mee dit jaar, of je bent een meester in de belasting te ontduiken, meer motieven, weet ik niet.
@desjonnies: Oh ja, toch nog 1, je bent niet zo slim.
@desjonnies: En dat voor een koopje….

Laat me niet lachen. Onze overheid hangt aan elkaar van baantjesjagers, vriendjespolitiek en hoogst incompetente Jan Doedels. Om over de verstokte socialistische inborst(ja, ook bij de VVD) nog maar te zwijgen…
@lemans96:
Het Socialisme, de socialistische heilstaat is een experiment waar we, tegen beter weten in aan vast blijven houden.
Hetzelfde als het oplossen van deze crisis, dat is in verhouding redelijk simpel, maar dan moeten er heilige huisjes sneuvelen en moet deoverheid werkelijk gaan bezuinigen.

Nu ZEGGEN ze dat ze bezuinigen, maar halen ze en masse onze portemonnaies leeg.

Hetzelfde waar ik doodziek van wordt zijn de VVD praatjes over een vrije markt.
Die bestaat eenvoudigweg niet, want in een vrije markt zijn er twee partijen die de prijs bepalen :

1 – Degene met de meeste honger

2- Degene die het grootste is.

Kijk naar onze transportsector, die ooit floreerde, tegenwoordig is alles uitgevlagd.
Dit omdat overheden door de gehele EU heen tol heffen voor vrachtwagens op wegen die vaak nota bene door ONS EU geld betaald zijn.

Zelfs in landen als F***ing Tsjechië en Slowakije mag met tol betalen.
En ondanks dat de regering elke tien kilometer een euro van je jat, is autorijden nog steeds goedkoper dan de trein waar ze ons zogenaamd allemaal in willen krijgen.

Uit protest zouden we eigenlijk massaal moeten afspreken om een week lang het OV te gebruiken. Heel Nederland staat meteen vast en de overheid kan ineens geen koekje meer bij de koffie.
Nja ik vergelijk het soms met euro’s uitstrooien als ik achter het stuur zit. Triestig..
De werkeloosheid, gezondheidszorg, ambtenarenapparaat, subsidies… het moet toch ergens van betaald worden.
@jippie: Je bent al goed gebrainwashed, dat ziet de regering graag.
@stirling: nog zo’n helder licht… Niet vergeten je aluminium hoedje op te zetten hè! Anders steelt Mark je hersenen (nou ja…).
@Svenska_Aeroplan_AB: Hij heeft anders keihard gelijk. Daar verander jij met je trieste aluminium hoedjes onzin niks aan. ;-)

Meer dan een miljoen luie donders in de WAO, een miljoen ambtenaren(plus natuurlijk alle semi-overheidsbedrijven die haast te ongrijpbaar zijn om daadwerkelijk een aantal aan te hangen), een miljoen ‘medelanders’ in de WW, een zorgindustrie die ook afgeladen is met semi-overheidsbedrijven en instellingen die enkel door de overheid, lees: ons, betaald worden, en natuurlijk niet te vergeten, de ontwikkelingshulp industrie en al haar bijbehorende NGO’s.
Ik vergeet er nog een paar, maar onze overheid strooit met geld rond op een manier waar de Kerstman en Sinterklaas volledig bij in het niet vallen…
@lemans96: Dus dan schuif je nog maar een stukje naar rechts op? Enne, luie donders in de WAO? En ik wist niet dat alleen ‘medelanders’ [wat is er met de ‘murken’ gebeurd?] in de WW zaten?

Hoezo crisis?
@stirling: het is vooral heel sarcastisch bedoeld ;-)
LPG kost achter mijn hoek (belgie) 0,556 euro, LOL :D
Maar gelukkig hebben we daarentegen wel zeer schappelijke wegenbelastingtarieven, vooral voor diesel, en is de BPM buitengewoon laag. Dat maakt een hoop goed.
Als je natuurlijk altijd tankt op de autosnelweg

Waar ik woon (Antwerpen) is het € 1,28 voor een liter diesel bij het goedkoopste tankstation
@shrike: Maar jij bent een Belg, en daar hebben we het nu niet over.
mjah wat is de oplossing, 50 cent belasting eraf? dan halen ze het wel via een andere manier weer bij ons weg. Nu is het zo dat wie het meeste rijd het meeste betaald.
@Soulmaster: Je hebt helemaal gelijk, gelukkig ook nog iemand, die door denkt.
@Soulmaster: Ja, en betaalt de automobilist dus voor elke Nederlander. Haal het dan bij iedereen ipv alleen 1 groep
@Joerek: helemaal mee eens, gewoon de accijns volledig schrappen en de gemiste inkomsten over alle burgers verdelen. Nu betaalt een autobezitter voor voorzieningen waar iedereen van profiteert.
@Soulmaster: Den Haag kan natuurlijk ook genoegen nemen met misschien wat minder inkomsten? Hoewel dit zeer onwaarschijnlijk zou zijn.
@Soulmaster: precies. Om in het meest welvarende land ter wereld te wonen, daar moet je ook wat voor over hebben!
@Svenska_Aeroplan_AB: Yep, en dat is ONDANKS onze incompetente overheid, niet dankzij. ;-)
@Svenska_Aeroplan_AB: Hoe komt iedereen er toch bij dat Nederland het meest welvarende land van de wereld is? Er zijn een boel landen waar de welvaart echt hoger ligt. Er zijn verschillende manieren om welvaart en welzijn te meten, sommige beter meetbaar dan andere. Purchasing power indexen zijn een redelijk middel om ontwikkelde landen met elkaar te vergelijken. Zie bijvoorbeeld:
http://www.numbeo.com/cost-of-living/rankings_by_country.jsp

Als je ook wat subjectievere aspecten in rekening wilt brengen, kom je uit bij onderzoeksbureaus die wereldwijde indexen maken om welvaart/welzijn te vergelijken:
http://www.prosperity.com/Ranking.aspx

Ik moet daarbij wel een kanttekening maken: mijn persoonlijke ervaringen als expat in verschillende landen geven wel een ander beeld dan de indexen. Dus helemaal betrouwbaar vind ik ze ook niet.

Maar om nou te zeggen dat Nederland het meest welvarende land is, is ronduit bullshit.
en toch tank ik in belgie goedkoper dan duitsland (1.50/l)
Net voor 1.64 getankt, bij de Shell in Venlo, gaat alweer de goede kant op
@Mika_Hakkinen:
Zou je dat in de oude Guldens moeten aftikken, liep het bloed morgen door de straten heen………………………………………
@desjonnies: Inderdaad, dan zit je op iets boven de DRIE GULDEN ZESTIG de liter.
En dan heb je nog van die zeverts die, om dit weer buiten het zicht van de oogkleppen te duwen, dan vol in de euro verdediging schieten…
Net LPG getankt 0,629 € per liter. LPG rules in heesch
ik tankte vorige week nog 60 liter 98 octaan voor 13 euro…. nu zit ik helaas weer in nederland :/
@spykerboy: waar was je dan?
Geeft ook een beetje een vertekend beeld, want het is een adviesprijs van Shell. Vervolgens krijg je bij de meeste tankstations ongeveer 10 cent “korting” waardoor de prijs weer in lijn valt met de omringende landen.
@Rick-dos: Ik tank bij de bemande Total hier in de buurt diesel voor 1,299 de liter. Adviesprijs wordt inderdaad nauwelijks gehanteerd.
Wel opvallend trouwens dat diesel zo rond de €1,40 zit in bijna geheel Europa.
Ik tank altijd maar voor 40 euro
@Joerek: +1 :-)
Nou ik betaal voor diesel 1,319 bij een Esso pomp….. enne naamloze pomp 1,299!! Heel wat anders dan die 1,44
In Roemenie is het beduidend lager:

Voor zowel diesel als benzine betaal je rond € 1,29 per liter.
De prijs is ‘bewust’ laag gehouden, om hiermee de economie op gang te helpen.

Niet slecht van die bobo’s in politiek Boekarest. Voor de rest zijn het daar gewoon zakkenvullers.
@joejojo2012:

ja klopt, heb er vorige maand nog 2 weken rondgereden.
Getankt bij o.a. de OMV-tankstations (OMV-raffinaderijen Wenen).
Maar, vorig jaar betaalde ik E1,15 en met een gemiddeld maandloon (buiten Boekarest) van E 375,- was dat al behoorlijk voor de Roemenen. Alhoewel je als beginnend bestuurder slechts E70,- per jaar verzekering betaalt en binnen jouw eigen provincie/Judet geen wegenbelasting.
@willemseles: Als je naar het gemiddelde maandloon van een Roemeen kijkt en vergelijking trekt met een NLer dan betaald te Roemeen gewoon € 7,- euro per liter.

Nog een vergelijking: Boodschappen bij een supermarkt zijn over het algemeen net zo duur, als niet duurder dan in NL, waarmee praktisch 50% van z’n inkomen aan eten en drinken opgaat.

Crisis? Het is al 23 jaar crisis in Roemenie ;)
Gelul dit… ik was afgelopen week in Griekenland en daar betaalde ik €1,96 voor een litertje euro 95 dus het valt allemaal wel mee hier
Die prijzen van Oostenrijk kloppen niet, ik was daar vorige week namelijk en een liter benz-peut kostte mij daar 1 euro en 21 cent .. op de autobaan.
Shell/overheid zakken vuller

Worden genaaid met BPM/BTW vergeleken met andere landen….wel allemaal in de euro maar dan wel eigen regels hanteren per land. Vorige week in Duitsland getankt Shell € 1,49 en die zelfde shell € 1,78 in Nederland
Griekenland heeft waarschijnlijk wel het record aan prijsstijging te pakken. In 2010 was ik daar, was er een maand daarvoor een euro bij opgekomen. Daar hebben ze nog eens euroknallers….
Goedkoopste wat ik kan vinden is 1.619 per liter bij de BP Express in Rotterdam Alexander, maar dat is slechts af en toe. Goedkoopste vaste lage prijs is bij de Makro in Delft voor 1.627 per liter.
In Rotterdam Hillegersberg zit een van de duurste pompen in de regio Rotterdam, zij vragen altijd meer dan de adviesprijs en zitten momenteel op 1.809 per liter.
Wat me opvalt is dat ik daar juist veel dure auto’s zie staan. Zag laatst een SLK 55 AMG, daar tanken. Lijkt me dat je de goedkoopste pomp uitzoekt als je zo’n auto rijdt.
@gop1: Iets met breed hebben en breed laten hangen. Dat soort figuren wordt pas wakker, als ze net als die [voorheen rijke] Gooise gezin van Telfort ‘even pas op de plaats moeten maken’…

“Wie had het gedacht, van een X5 naar lijn 5.”
http://www.totaaltv.nl/images/20121220_213007_media_xl_1463559.jpg
Ik Maleisië wordt er wel gesubsidieerd, en de overheid is daar trots op dat ze op deze manier hun bevolking kan helpen (30 cent/liter)
De duurste benzine van Europa??? Ik dacht dat er toch wel meer dan 14 landen in Europa zijn. Meestal is 1 van de scandinavische landen wel duurder.
Het is gewoon schandalig. Het merendeel van de km’s doe ik doe is voor het werk en het ov kan het vaak niet of is het veel duurder. Hier in het VK is de diesel ook erg aan de prijs maar is de wegenbelasting weer heel schappelijk (die zit immers al in de literprijs).

Als je eens uitrekend hoe veel van je tijd (je salaris omgezet naar de tijd die je daarvoor op je werk moet zijn, belastingen btw accijns, rioolbelasting, vuilnisbelasting etc) op je eigenlijk voor de overheid werkt dan begin je spontaan te janken. Ik wel in elk geval als ik uitreken dat toen ik nog in NL woonde ik ruim 7 maanden van huis was om mijn belastingen te betalen.

Natuurlijk voorziet de overheid in heel veel nuttige voorzieningen maar de balans is wel erg zoek.
WAAAAT!!!??? Belgie niet op de 1ste plaats qua onzinnige belastingen waar je absoluut niets voor in de plaats krijgt behalve het vullen van de door onze politici gegraven putten!!!
Nu heb ik alles gezien…
Begint hier precies op een politiek forum te lijken ipv eentje over auto’s als je het mij vraagt!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).