Is dit de nieuwe Peugeot 308 Cabrio?

Auteur: , 14 Reacties

De hatchback variant van de Peugeot 308 staat inmiddels in de prijslijsten en binnenkort kunnen we een Labrador-vriendelijke 308 SW verwachten. Maar krijgen we ook een verse 308 cabrio?

Peugeot-308-Cabrio-2015

Die kans is vrij groot, de 306, 307 en oude 308 hebben immers ook een open versie gekregen. Net zoals die voorgangers zal ook de nieuwe 308 in cabrio-trim moeten gaan verschijnen. Of dat weer een CC met stalen klapdak wordt is nog maar de vraag. Peugeot zegt mede door het matige succes van de huidige 308 CC niet veel meer te zien in een nieuwe 308 met stalen klapdak. Wij gokken er dus op dat de 308 Cabrio een stoffen kap krijgt. Dat zou naast een gewichtsreductie meteen een einde maken aan die gekke kont van de meest recente 308 CC.

Theophilus Chin sneed met Photoshop alvast het dak van de nieuwe middenklasser af, wat resulteerde in bovenstaande afbeelding. Heel veel anders gaat het uiteindelijke model waarschijnlijk niet worden. Verwacht een 2+2 zitter die leverbaar wordt met de wat sterkere motoren uit de reguliere 308. De cabrio van Peugeot moet voornamelijk gaan concurreren met de Opel Cascada en Volkswagen Golf Cabrio, die zelf ook nog moet evalueren naar de laatste generatie. Premium opties zoals een met leer bekleed dashboard en nekverwaring zouden ook de wat hoger gesegmenteerde Audi A3 en BMW 2 serie cabrio het leven moeilijk kunnen gaan maken.

De 308 CC die momenteel in de showroom staat is in 2011 nog gefacelift en moet het waarschijnlijk nog een jaar volhouden. Wij verwachten de Peugeot 308 Cabrio bij de eerste zonnestralen van 2015.14 reacties

Ik hoop het!
Net een Opel Cascada van voren
Zien nog niet eens zo slecht uit, maar concurrentie voor de Audi en BMW is wat hoog gegrepen
de voorkant is een peus, dat is duidelijk, maar als je naar de zijkant kijkt kan het net zo goed een golf zijn, jammer.
Dat is een slechte fotoshop!

Zijkant en spiegel zijn duidelijk van een golf cabrio. Heel slecht!

Gewoon t plaatsen niet waard!
@volvaudi: dit was ook t eerste dat me opviel.
Als ze nu eens de moeite genomen hadden om de lijnen van de aijkant lee te shoppen…
Ik geloof zelfs dat t een persfoto van de golf cabrio is.
De photoshop is misschien niet geniaal maar de potentie is duidelijk. Het is alleen jammer dat Peugeot cabrio’s er door dat stalen klapdak altijd alleen open mooi uitzien. Het zal vast heel comfortabel zijn ’s winters maar het smoelt gewoon niet, de lijn van zo’n klapdakje.
@mgmgb: dat hangt er vanaf uit hoeveel delen je dat dak laat bestaan. Peugeot en Ford kozen voor 2 delen en dan krijg je een nogal groot achterdek om die grote dakdelen in te kunnen stoppen. VW en Volvo kozen voor 3 en dan ziet het er gelijk een stuk beter uit. Als Peugeot ook naar 3 delen zou gaan dan kan ook een 308 CC er netjes uitzien.
Net een Opel Cascada
Doe mij maar een Opel Cascada, die geeft tenminste ruimte voor 4.
niet zo mooi,de cc is mooier
Ziet r leuk uit maar als ik eerlijk ben denk ik niet dat het zo’n klassieke schoonheid wordt als de good old 306 cabrio!!
Ik heb toch ergens gelezen dat de 308 cabrio er niet ging komen maar dat peugeot al compensatie de oude 308 cabrio ging behouden…
Ontwikkeling van een niche-model is altijd aan de dure kant. Ik zou eerder verwachten dat ze de huidige 308CC houden, eventueel met nog een nieuwe facelift, zodat ie meer op de nieuwe 308 lijkt. Maar geen nieuw model…

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).