Schumacher wordt 45, fans reizen af naar Grenoble

Auteur: , 14 Reacties

Racelegende Michael Schumacher wordt vandaag 45 jaar, een verjaardag die hij na zijn ski-ongeluk helaas in een coma in het ziekenhuis doorbrengt. Zijn voormalig werkgever Scuderia Ferrari heeft fans opgeroepen om ter ondersteuning naar Grenoble te komen.

Michael Schumacher

De Ferrari-fanclubs organiseren een ‘stil en respectvol evenement’ rond het universiteitsziekenhuis, via een aanondiging op Facebook worden de fans gemaand in het rood te komen. De vraag is of Schumi’s familie hier op zit te wachten, maar een bekend persoon is nou eenmaal een beetje van iedereen.

Ook verschijnt vandaag op ferrarif1.com een speciaal eerbetoon aan de zevenvoudig wereldkampioen, die zijn grootste successen voor de racestal uit Maranello behaalde. De massaal aanwezige pers wacht ondertussen in de stromende regen op wat komen gaat:

Pers in Grenoble

Het Duitse Bild dook ondertussen wat dieper in de achtergrond en aanleiding van Schumi’s ongeval. Volgens de krant hielp de Duitser een meisje uit zijn groep dat van de piste gleed, en gebeurde zijn crash toen hij hierna tussen twee pistes door terug wilde keren naar de groep. De realiteit wordt er niet anders van, maar het is wellicht voer voor de fans die hongerig zijn naar informatie. Over zijn toestand is momenteel namelijk weinig nieuws te melden.14 reacties

Gefeliciteerd!! Laten we hopen dat er nog vele jaren mogen bijkomen!
@Davidov: uit coma ook graag, hij kan namelijk zo nog heel lang blijven liggen met een kloppend hart maar als hij niet ontwaakt is dat eigenlijk ook niet de moeite waard
@matje140: Kunstmatige coma toch?…
@pleiades: ja, zoiets zei een arts op Twitter maar tijdens de persconferentie is daar met geen woord over gerept
@matje140: jawel. Coma artificiel.
@tweetyv6: oké dankjewel
Ben benieuwd hoeveel Josti’s, Sjonny’s en Tokkies de weg naar Grenoble weten te vinden. Lig je al zwaargewond in een ziekenhuis, komt dat ook nog eens op visite….. Sterkte!
@gash: Als het een festijn voor josti’s is, mag jij wel opschieten voordat je telaat bent. Hup, snel naar Grenoble…
Beetje zielige opmerking van je en erg makkelijk, zoiets kan iedereen neerpennen zoals je ziet.
Fans: ze komen in vele soorten en maten. Als ze maar niet ongepast “Lang zal die leven” gaan scanderen.

Beterschap!
Ik hoop van ganser harte dat de Scuderia Ferrari die actie eerst heeft overlegd met de familie, het ziekenhuis en lokale autoriteiten… Vind het persoonlijk nogal een rare actie om zoiets voor de deur van het ziekenhuis te organiseren, maar goed. Alsof Schumacher de enige is die daar ligt, de overige patiënten en hun families hebben er alleen maar last van.
En vergeet natuurlijk ook alle Edgars met knuffels, waxinelichtjes en rode fakkels niet…..Mon dieu!
Ik hoop dat ie weer beter wordt
Dit gaat toch echt te ver; het heeft meer zin als de mensen de kosten die ze maken om naar Grenoble te gaan en daar niks te doen dit geld aan een goed doel te geven, eentje die MS zelf ook sponsoort.
Als deze mensen zich vervolgens bij de fanclub aanmelden en een lieve email sturen; dan zal dat uiteindelijk meer steun geven aan MS (als hij weer bijkomt, wat me mogen hopen!).
En als het echt zo erg met je gesteld is dat je het nodig hebt om met andere ‘fans’ te praten en je gevoelens te delen, niet omdat een naast familielid van je overleid maar een gepensioneerde sportheld, dan denk ik dat het misschien ook een goed idee is om eens met een professioneel iemand te gaan praten.
Voor de familie lijkte dit een grote steun, een fijn gebaar van de fans welke ze zeker zullen waarderen. In voor- en tegenspoed, dan heb je geweldige fans.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).