Schumi is wakker!

Auteur: , 45 Reacties

Na een coma van bijna een half jaar kwam zojuist het verlossende woord uit Grenoble: Michael Schumacher is ontwaakt uit zijn coma.

Schumacher, tijdens recent werk voor Mercedes

De laatste dagen zwollen de geruchten over een verpaatsing van de Intensive Care al aan, maar zonder officiële bevestiging blijven het precies dat: geruchten. Schumi’s manager Sabine Kehm kwam echter zojuist met de volgende verklaring:

Michael hat das CHU Grenoble verlassen, um seine lange Phase der Rehabilitation fortzusetzen. Er ist nicht mehr im Koma.
Seine Familie möchte sich ausdrücklich bei allen behandelnden Ärzten, Pflegern, Schwestern und Therapeuten in Grenoble ebenso wie bei den Ersthelfern am Unfallort bedanken, die in diesen ersten Monaten hervorragende Arbeit geleistet haben.
Der Dank der Familie gilt auch all den Menschen, die Michael so viele gute Wünsche gesendet haben. Sie haben ihm sicher geholfen.
Für die Zukunft bitten wir um Verständnis, dass seine weitere Rehabilitation außerhalb der Öffentlichkeit erfolgen soll.

Nu begint de lange, lange weg naar herstel, die zich zoals het statement al weergeeft in alle privacy zal voltrekken. Onbekend is hoe Michael er nu aan toe is en wat de verwachtingen zijn voor zijn gezondheid. Laten we hopen dat Schumacher ooit weer enigszins de oude wordt.45 reacties

De kaiser is weer tot ons ! :D
Heb het net op het nieuws gehoord, wel een hehe/gelukkig-zucht gelaten. Natuurlijk zal het een erg lange weg zijn naar (verdere) herstel, maar dit is een goed begin!
Ik vraag me af of dit wel het beste voor hem is, hij blijft waarschijnlijk nu voor de rest van zijn leven zwaar gehandicapt.

Anderzijds, Schumi is een held en een heerser. Ik hoop echt dat hij terug enigszins de oude wordt, maar ik vrees ervoor.
@dimi: Ontwaken uit een coma betekent niet dat je gelijk gehandicapt wordt, wat veel mensen altijd roepen..
Comeback van zijn leven, maar het echte gevecht begint nu pas.
@sketcher: Had geen reply moeten zijn, had @naam al weggehaald, sorry

Net op tijd voor Portugal – Duitsland trouwens, die dacht ook dat wil ik niet missen. (ik zal wel weer te optimistisch zijn)
@caterpie: Als je heel zijn situatie gevolgd hebt weet je dat de kans zeer klein is dat hij nog de normale Schumi wordt. De kans is er, maar het is heel klein.
@dimi: dat weet je niet, omdat jij niet direct geïnformeerd bent door de behandelende artsen. Er zijn mensen die heel slecht uit een coma komen en er zijn ook mensen die er nagenoeg niets aan over houden. Laten we op het laatste hopen…….
@roppp: Klopt, ik ben niet geïnformeerd door de artsen en ik ben geen dokter. Maar ik kan wel zeggen dat ik ervaring heb met NAH en dat ik weet wat het is, iets wat volgens mij de gemiddelde AB’er niet kan zeggen, en dat is niet neerbuigend bedoeld.
@dimi: hahaha, ik snap je punt. Als er benzine door je aderen vloeit, kan dat nooit een positief effect hebben op je hersenen
@dimi: gehandicapt betekend niet meteen dat je leven geen waarde meer heeft, ik ken genoeg mensen met een beperking die fantastische dingen doen. Volledig herstel lijkt mij uitgesloten, maar hij kan nog groots presteren!
@pomoek: Zeg dat maar eens tegen mensen met NAH ;) het is gemakkelijk om dat te zeggen als je zelf nog nooit zoiets hebt mee gemaakt.
Goed nieuws!!!
En nu maar hopen op goed herstel!
Gaat wel erg snel ineens. Een reactie bij NRC zegt: ‘Dit is alles behalve goed nieuws, dit betekend gewoon dat ze op de IC niks meer voor hem kunnen doen.’

Lijkt mij ook een goede omschrijving. Van de IC naar huis… Nogal een overgang.
@valetparker: Ik ben geneigd het commentaar van de NRC gelijk te geven. Schumi heeft zwaar hersenletsel; dat groeit niet zomaar weer aan. Beste kans dat hij zijn verdere leven in een prima lichamelijke conditie liedjes uit zijn jeugd ligt te zingen. Geen prettig vooruitzicht.
@oxymoron: in coma liggen, betekent niet automatisch dat je ook zwaar hersenletsel hebt opgelopen. Het zou ook een zware kneuzing kunnen zijn geweest. Allemaal giswerk. Ik neem aan dat hij de beste specialisten heeft en laten we daar maar op vertrouwen.
Schumi blijft altijd vechten! Hoop dat hij zo veel mogelijk hetsteld
Ik zat bij elke winnende race van Mercedes te denken aan Schumi, hoe hij daar op zou reageren (als hij nog zou ontwaken) en zou weten dat Mercedes zou goed bezig is. Volgens Bild (neem ik altijd met een korrel zout) kan hij communiceren met zijn kids en vrouw, wat mij een redelijk goed teken lijkt. Al weet ik niet wat Bild onder communiceren verstaat…
@barttjee: ik denk dat het hem werkelijk geen r€€t kan schelen.
@barttjee: volgens mij wordt communiceren wat ruim opgesteld. In Zwitserland is het nieuws dat hij reageert op geluid en aanraking. Het is natuurlijk allemaal raden; maar de stap tussen communicatie en reageren is nog een grote en belangrijke. Het lijkt me ook dat ALS hij zou kunnen communiceren, men dat overal zou zeggen en dan ga je niet zeggen dat hij alleen kan reageren.
Tijd zal t leren. Laten we hopen dat hij hersteld tot iig een niveau waar hij kan communiceren en van zn kinderen kan genieten.
Mooi nieuws! Hopelijk is het lichaam nog krachtig genoeg om het revalidatieproces te doorlopen.
De eerstvolgende keer dat hij in het openbaar zal verschijnen, zal een emotioneel moment worden voor ons allemaal denk ik. Laten we hopen dat dit zo snel mogelijk zal zijn!
Ik hoop dat hij er redelijk goed af gaat komen .
Blijf vechten michel
@rob5nismo: Wie is michel?
@pjp911: verrekt t9 woordenboek
@rob5nismo: Rare naam voor een T9 woordenboek. ;)
@pjp911: heb een michel in mijn telefoon staan dus daarom
Bij mij in de buurt is een centrum voor mensen die een zwaar ongeval gehad hebben, die zijn ook allemaal ontwaakt uit hun coma. Aan sommigen ervan kan je zien dat ze het verschil merken tussen binnen en buiten te zijn. Bij anderen zie je zelfs dat ze het merken als er een bekende bij ze is.

Schrijnende gevallen stuk voor stuk, ik hoop voor Schumacher en z’n familie dat hij beter af is.
@Hupke: Woon je toevallig bij Beetsterzwaag, of heb ik het mis? Want daar komen wel veel mensen die zware ongelukken hebben gehad te revalideren.
@Hupke: Dan zijn wij blij dat Schumacher niet bij jou in de buurt opgenomen is.
Ik zat gister rtl autowereld te kijken. En daar maakte allard ook zo’n opmerking over schumi waarvan.ik.dacht: jij weet meer. Hij is.tenslotte vrienden met hem.
Voor de fans is het wel balen dat we zo weinig info krijgen elke keer, maar ik begrijp dat natuurlijk wel. Kansen schijnen idd klein te zijn op een goed herstel maar dat zien we vanzelf wel. Wens hem veel succes. Heb ergens gelezen dat hij met zijn familie kon comuniceren maar dat geloof ik pas als Sabine dat officieel bevestigd
Yesss, mijn dag kan niet meer stuk!
Overigens zegt de Zwitserse ‘snelle-pers’ dat Schumi zal revalideren in een kliniek in Lausanne.
Supernieuws! Dit is het bericht waar ik al een halfjaar op gehoopt heb! Nu starten met het revalidatieproces, hopelijk verloopt dat voorspoedig en is Der Meister snel weer op de been, als iemand het kan dan is hij het wel!
Zo! En meteen poseren bij z’n Mercedes!
Sommigen op dit topic kijken te veel films. Ja, in een film wordt iemand na jaren wakker en kan deze meteen weer deelnemen aan het normale leven.

En het echt is het toch een tikje anders…Dat liet Dr. Gary Hartstein dan ook weten. Bovendien is Schumacher volgens hem al sinds april uit coma ontwaakt, doch zou Michael Schumacher nog steeds een ‘zeer minimale bewustzijn’ hebben…

Eigenlijk non-nieuws verspreid door Sabine.

http://formerf1doc.wordpress.com/2014/06/16/good-news/

http://frankyremtlaaaat.wordpress.com/2014/06/16/kehm-bevestigt-schumacher-uit-coma-ontwaakt/
@FrankypankyV8: de kans is groter dat hij nooit meer normaal zou kunnen functioneren. auto rijden al zoiezo nooit meer.
@FrankypankyV8: Diezelfde Dr. Hartstein die jij aanhaalt is eerder al zeer kristisch over Schumachers situatie geweest. Toen positieve berichtgeving naar buiten kwam dat Schumacher tekenen van bewustzijn vertoonde, draaide hij toch ineens bij. Verder heeft hij begin deze maand geroepen dat fans van Schumacher zich moeten voorbereiden op geen verdere positieve berichtgeving. Je opmerking vereist dus wat meer achtergrondinformatie om aan te tonen dat meneer Hartstein niet echt serieus meer te nemen is, en hij dit soort dingen zegt om zijn eigen (te vroege) mening niet te verwerpen.
@FG:

Ik zeg niet dat Hartstein 100% gelijk heeft, maar de man is een gestudeerd arts en heeft goede punten aangehaald. Tenzij jij ook arts ben…
@FrankypankyV8: ik begrijp je standpunt, maar als fan, come on, let’s hope for the best & say positive!
@str8six:

Ik ben sowieso geen fan of fan geweest van die Kin, maar puur uit respect voor zijn gezin hoop ik inderdaad dat zij weer kunnen communiceren en leven mijn hun vader en echtgenoot!
Ik mag hopen dat die man zo snel mogelijk herstelt (in zoverre dat mogelijk is) .
Is toch iemand die ik altijd heb bewonderd.
Dit doet me denken aan de documentaire over de snowboarder Kevin spearce. The Crash Reel. Aanrader voor iedereen btw.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).