Schumacher nog niet overgebracht naar revalidatiekliniek

Auteur: , 21 Reacties

De zevenvoudig wereldkampioen Formule 1 vertoonde een maand geleden momenten van bewustzijn, maar ligt nog altijd in het ziekenhuis in Grenoble.

Michael Schumacher nog niet overgebracht naar revalidatiekliniek

Schumacher ligt sinds zijn ernstige ski-ongeluk in december in coma. In januari werd het ontwakingsproces gestart, waarop manager Sabine Kehm begin april bekendmaakte dat de oud-coureur momenten van bewustzijn en ontwaking kende.

In de tussentijd lijkt de situatie van Schumacher onveranderd. Kehm liet eerder namelijk weten dat de Duitse F1-legende overgebracht zou worden naar een revalidatiekliniek, zodra zijn toestand dat toelaat. Volgens bronnen van het eveneens Duitse Bild is dat vooralsnog niet gebeurd. Dat lijkt een domper na de enigszins hoopgevende berichten van een maand geleden, zeker aangezien het ongeluk inmiddels 132 dagen achter ons ligt.21 reacties

Elke dag langer is een dag met meer kans dat het niet meer goed komt. Vreselijk. Ik leef ook elke dag mee met hem en zijn gezin.
Stop alsjeblieft met de behandeling. Al die fans zijn in valse hoop dat het nog goed komt, en als ie ooit nog bij komt, is het de vraag of hij ooit nog wel zal kunnen denken, praten of lopen. Ieder ander mens was al lang en breed opgegeven, en dat is niet zonder reden.
@2l-inline-4-16v-dohc-twinturbo-kameel: Nee hoor. Als jij evenveel geld als de familie Schumacher kunt uitgeven aan je behandeling, krijg jij ook zo’n behandeling. Als je gewoon overgeleverd bent aan je zorgverzekering, tsja, dan komt er wel een moment dat de artsen zeggen “dit heeft geen zin meer”.
@2l-inline-4-16v-dohc-twinturbo-kameel: Ik vind dat je respectloos over Schumacher praat. Wat mij betreft moeten ze er alles aan doen om hem weer op te knappen, al duurt het 10 jaar.
@alcantara: Ik heb diep respect voor Shumacher, en alles wat hij in z’n leven bereikt heeft, wat waarschijnlijk meer is dan jij en ik ooit zullen bereiken. Maar zal jij door willen leven als je niks meer zelf kunt doen, niet meer kan praten of bewegen, en altijd het gevoel te hebben je familie tot last te zijn? De kans dat hij er weer goed boven op komt is nihil. Dat is ook.de reden waarom ze bij ieder ander de stekker er uit zouden trekken. Ik bedoelde niet vanwege geldzaken oid. Als de kans groter was dat hij er gezond uit kwam, zou ik inderdaad willen dat ze er alles aan deden. Maar zijn hersenen en de rest van zijn lichaam hebben zulke grote schade opgelopen, dat het waarschijnlijk te laat is. Ik vind het vreselijk en wou dat het anders was, maar helaas.
@2l-inline-4-16v-dohc-twinturbo-kameel: sinds het bericht dat hij soms ontwaakt is en zelfs bij bewust zijn is (dat is nog steeds de officiele status). Is ook aangegeven dat hij zelfstandig ademt. Dus welke machines wil je uitzetten?
@2l-inline-4-16v-dohc-twinturbo-kameel: Als dit jouw partner of kind overkomt en je hebt het geld voor een dergelijke behandeling, zeg je dan ook: Trek de stekker er maar uit?
@fejjie: Ja, liever geen leven,dan leven als een kasplantje. Denk ook eens aan diegene zelf. Op dit soort momenten moet je niet egoistichs zijn.
@2l-inline-4-16v-dohc-twinturbo-kameel: Hoop dat je nooit voor zo een keuze komt te staan voor je familie of vrienden maar wil jou wel eens willen zien als je de keuze had.
@2l-inline-4-16v-dohc-twinturbo-kameel: Ik wist niet dat we een arts hier op autoblog hadden, kun je me dan ook meteen vertellen hoe je zo zeker weet dat hij een kasplantje wordt?
@2l-inline-4-16v-dohc-twinturbo-kameel: “Ja, liever geen leven,dan leven als een kasplantje.” Dat is nogal een hard statement. Misschien is het leven van een multi-miljonair kasplant helemaal zo slecht nog niet.
@mashell: Wel als je een gedreven sportman bent zoals hij.
@2l-inline-4-16v-dohc-twinturbo-kameel: ik begrijp wat je bedoelt, maar er zijn anderzijds ook genoeg verhalen van mensen die 100% herstellen, alleen hoor je daar nooit wat over.
Ik denk dat als ik in dezelfde situatie als de familie zat, met hun financiele middelen, dat ik precies hetzelfde had gedan.
@2l-inline-4-16v-dohc-twinturbo-kameel: Wat heeft dit met zijn fans te maken??
Het lijkt mij een behoorlijk uitzichtloze situatie, die behoorlijk veel overeenkomsten vertoond met de situatie van Prins Friso toendertijd… Uiteraard weet (nagenoeg) niemand hoe het er echt met hem voor staat.. Maar als ik de berichtgeving een beetje er op na sla lijkt mij de kans op het weer tot bewustzijn komen, laat staan algeheel herstel, nagenoeg nihil..

Interessant dat men hierboven meteen weer begint over geld en status. De praktijk is waarschijnlijk anders, maar je mag toch hopen dat iedereen een gelijke behandeling krijgt (wanneer door verzekeringsgelden gefinancierd). Als het om private middelen gaat dan moet iedereen het inderdaad lekker zelf weten..

Probleem is mijn ogen dat de meeste mensen dergelijke situaties niet laten beschrijven/bespreken met naaste familie.. Ik weet wel, als ik er zo bij zou liggen dat ik hoop dat mn familie er een eind aan maakt.. Je eigen situatie is uitzichtloos en in mijn ogen is het een ondraaglijk lijden voor de naaste familie, aangezien iemand er niet “echt” meer is, maar je ook nog niet “echt” afscheid hebt genomen (hoop zul je namelijk altijd blijven houden, denk ik)..
@bestekla: Hier kan ik niets meer aan toevoegen. Hulde.
@bestekla: hoewel Friso ook zijn ongeluk tijdens het skiën heeft gehad. Zijn ze medisch niet met elkaar te vergelijken. Psychologisch als wat doe je als gezin / familie van wellicht wel wat vergelijkbaar. Echter had Friso 25 minuten lang geen zuurstof en dan is eigenlijk gewoon iedereen dood. Bij Schumacher weten ze eigenlijk nog steeds niet hoeveel de zwellingen in de hersens nu echt beschadigd hebben. Dus wat je met beide gevallen doet verschilt echt zoveel….alleen iedereen in NL blijft maar aan Friso refereren alleen maar omdat het ook met skiën is gebeurd…
Ik kan uit ervaring zeggen dat in Nederland en in de meeste Europa landen iedereen de beste zorg krijgt. Dus ongeacht de persoonlijke welvaart van de patiënt. Artsen maken beslissingen op basis van medische argumenten, hierbij wordt niet naar de kosten gekeken. Natuurlijk heeft de familie van Schumacher wel de mogelijkheid extra zorg te regelen. De familie zou thuis een eigen revalidatie centrum kunnen bouwen en personeel in huren. Dit maakt het voor de familie “comfortabeler” maar daarmee krijgt hij niet automatische betere zorg.
@mark997gt3:

Wanneer de verzekering de rekeningen niet meer betaalt, houdt de behandeling op. Geen arts/ziekenhuis zet de behandeling nog voort, wanneer ze niet meer betaald worden.
@topless: maar er is geen directe relatie tussen behandeling en betaling. Daar zitten zoveel schijven tussen, dat raakt die arts echt niet meer. En komt de directeur aan de arts vertellen dat deze behandeling niet economisch is dan wordt het vuur van de ethiek in de arts juist aangewakkerd.
Denkelijk moet er hier een mirakel gebeuren in de vorm van een witte duif die vanuit het niets achter een wolk vandaan komt, om dan geneeskrachtig licht op Schumacher te laten stralen, met een onzichtbare handlegging van God zelf : http://www.nextwelve.com/intentional-living-in-the-light-of-resurrection/ , zoals omschreven staat in de Bijbel, en de duif ook onzichtbaar terug verdween achter die wolk, een raadsel dat zelfs hedendaags met de nieuwste technologische ontwikkelingen niet zal kunnen achterhaald worden, waar God zelf voor zal zorgen, als het zo al zou gebeuren.

Best te vergelijken met de herrijzing en verrijzenis van Christus destijds vanop die lichtzandkleurige wolk : http://www.marypages.com/1ePaasdag.htm , , die ondoorzichtig was volgens de Bijbelse omschrijvingen.

Dus afwachten maar wat het uiteindelijk zal gaan worden. Echter, volgens velen met gezond verstand zal hij mogelijk voort blijven leven als een kasplantje, hetgeen ze niet wensen uiteraard.

En voorts ben’k ook een Formule 1 liefhebber en automobielliefhebber pur sang.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).