Seat 20V20 Concept: voorbode van een Spaanse Q5

Auteur: , 17 Reacties

Terwijl het voor heel de wereld al jaren duidelijk is dat Crossovers en SUV's hét groeisegment van de toekomst zijn komt Seat ook eens in de benen. Beter laat dan nooit, zullen we maar zeggen..

Seat 20V20 is een papi chulo

Het is op de kop af alweer 4 jaar geleden dat we de Seat IBX zagen, waar we daarna nooit meer iets van hoorden. Nu bouwt Seat al lang een SUV, alleen prijkt hier het logo ‘Audi Q3‘ op. Leuk om het personeel in Martorell van werk te voorzien, maar voor het merk Seat doet het niks.

Toch gaan de Spanjaarden het opnieuw proberen met de 20V20, niet vernoemd maar een ingenieus 20 Voltsysteem of een terugkeer van de oude 20-kleppers, maar naar hun Visión 2020. OK. Aangezien het duidelijk een showcar is – waarvoor het hippe kleurtje ano de fuego naranja uit de kast is getrokken volstaat Seat met de melding dat hij motoren tot 300 pk (benzien) en 240 pk (diesel) aankan. Niet geheel toevallig de huidige topvermogens van de 2.0 viercilinders in het concern.

De prettig op het oog liggende crossover heeft – zoals de titel al suggereert – grofweg het formaat van een Audi Q5. We zijn benieuwd of het management nu wel doorzet!
17 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Ik vind het eerder een Leon die een schop onder zijn kont heeft gekregen. Vind de body wel mooi, maar niet erg vernieuwend. En plastic bumpers anno 2015 hoeft van mij niet meer.
@berlinetta:
Gaan we dan terug naar die mooie oude chroom bumpers…?
@jrk68: geen problemen mee hoor, alleen kan ik het me niet zo goed voorstellen op moderne auto’s. Iemand goed met fotoshop?
Iedereen doet alsof de crossovers het helemaal zijn, het enige wat ik op de weg zie zijn 14% B en C segmenters……..
20v doet me denken aan de gouden tijden van de Seat Leon 1.8 20vt.. wat een machine was dat! Hopelijk wordt dit er net zo èèn. Voor de rest oogt het gelikt!
@miezemiez: hopen mag altijd natuurlijk…

On: ik vind dit ontwerp wel geslaagd. Blinkt natuurlijk niet uit in vernieuwing, maar goed, laat seat eerst maar eens positieve cijfers behalen
Wanneer komt er eens een cabrio….Spaans…zon…

Dit ziet er goed uit trouwens
@mika1977: misschien een beetje gek, maar cabrio’s doen het het best in landen met matig weer. In het zuiden van Europa is het te heet en brandt de zon te fel.
@jochempie: daar heb jij zeker een punt….ze moeten ze ook maken voor hier
Mooie auto gewoon maken.
Ford belde, ze willen hun velgen terug….
Ziet er best uit, zou het ook al de q5 en de variant van Volkswagen zijn?
Veel mooier dan de Q5!
Formaat van een Q5… maar waarschijnlijk deelt ie toch de basis met de Q3?
Zou logisch zijn, dan kan ie makkelijk op dezelfde band gemaakt worden…
Een Seat crossover formaatje Q5 met de prijs van een Q3 is zeker een goede businesscase, lijkt mij.
lennnb via de app
Als ik in de markt zou zijn voor een cross-overs, is deze het proefrijden waard! Mooi blik!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).