Seat Leon Cross Sport Concept is hier

Auteur: , 20 Reacties

Kijk nou, een Seat León driedeurs op hoge poten.

Seat, het merk dat deze week bekend maakte de komende 5 jaar 3,3 miljard euro aan investeringen in zijn toekomst te steken, designt een Leon Crossover in 20V20-oranje. Het zijn nog schetsjes, die altijd wat overdreven dik aangezet zijn, dus wees niet te teleurgesteld als er bij het echte concept geen strepen uit de hoeken van de carrosserie komen.

Uiteraard moet dit de opmaat worden naar een productie-crossover van de Leon, die naar verwachting ergens volgend jaar gpresenteerd zal worden. Enfin, na de Cross Country, de Cross Coupe, de Cross GT, de Cross Hybrid en de Cross Up hebben we nu dus ook een Cross Sport. You dig?20 reacties

Vind ik een Cross Wagon leuker…
Vet man, grondspeling van een halve meter. Ik kan niet wachten op een test waar jullie de duinen in knallen met een Leon!

Serieus: ik vraag me af wat het toevoegt en wat de doelgroep is. Alleenstaande leaserijders? Die met kinderen en labrador opteert immers voor de wagon, toch?
@awesome: 1/5 verkochte auto’s in Europa is een SUV/crossover en dit percentage groeit hard. In landen als China is het nog erger. Het is helemaal hip, dus vrij logisch dat Seat er aan mee wilt doen.
Dat ziet er goed uit….laat maar komen!
Mooi om te zien hoe VW zowel Seat als Skoda naar een ongekend hoog level trekt.
@boltiev6: letterlijk een hoog level ja, als je naar de bodemspeling kijkt.
Seat is 25 jaar voor 99,99% in het bezit van VAG en nu word er iemand wakker?
Begrijp me niet verkeerd, ze hebben en maken momenteel zeker leuke modellen.
Er is echter ook wel een dieptepunt geweest, zoals de vorige generatie Toledo, Altea XL en die verbouwde Audi A4. Als je na 25 jaar pas besluit om écht iets met het merk te gaan doen heb je iets laten liggen…
@awesome: Dat zie ik anders; ze hebben langzaam gebouwd aan het imago van beide merken. Dat hebben ze dus goed aangepakt. Ik zou niet weten wat ze hebben laten liggen? Het ene merk steekt het andere niet binnen de VAG.
@boltiev6: ongekende hoogte? Grapjas, het is dat het hele vag concert jaar na jaar de verliezen van seat opslokt, maar anders waren die zielloze plastic misbaksels allang uit het straatbeeld verdwenen. Als er een poll komt met het meest dramatische merk van de afgelopen 20 jaar stem ik zonder twijfel voor Seat! Bakken met geld zijn er tegenaan gegooid, jaar in jaar uit. En nog NOOIT ben ik na een ritje in een seat met een grijns uitgestapt.
@lambo4all: Goed lezen!!! de kwaliteit van het merk en niet de verkopen! Ik zou ook niet zo snel een Seat kopen. Onlangs in een Leon Cupra gereden met 280PK en een DSG bak. Dat was echt een feestje. Perfect afgewerkt, volwassen auto.
@boltiev6: tis maar wat je kwaliteit noemt.. Niks nieuws, niks speciaals. Een volkswagen maar dan is alles net wat minder en lelijker (vooral het intereur, sjonge wat een treurnis). Dan kan je die ene leuke special edition met 280pk er wel uitpikken die niemand koopt, maar dat is niet seat.
@lambo4all:

Niet zo moeilijk doen over een middenklasser ..
@lambo4all: euhm die 280 pk cupra is aardig wat verkocht hoor
De kleur kan hij in ieder geval goed hebben! Mooi detail dat het subtiel in de velgen terugkomt.

Zo op de tekening oogt het best goed, hopelijk wordt de productieversie als die er komt net zo dik.
Lijkt mij prima, normale wielen en deurklinken er terug op en hij is klaar voor productie. Heel spectaculair is het niet overigens gewoon een Leon met wat meer plastic en hoger op zijn poten. Hoewel dat een beetje het crossover idee is natuurlijk.

Ik ben wel benieuwd wat ze nou allemaal met die 3.3 miljard gaan doen.
@reistje:

Dat dan ook geen echte euro’s maar louter valse beloftes om de subsidie op te schroeven ..
Nou hier is het geld dus in ieder geval niét besteed..
Mooi stukje typisch Duitse innovatie ..
30 jaar na de AMC Eagle ..
Ik denk echt dat zo’n model een succes kan worden, als ze geen belachelijk hoog prijskaartje meekrijgen.
Ze moeten echt eens kappen met concept cars die EXACT hetzelfde gaan uitzien als het productiemodel. Meest bedroevende concept car, was de Sportgolf of hoe die nieuwe Golf Plus ook heet. Wel erg makkelijk 2x in het nieuws komen met exact hetzelfde.
Gewoon de Seat Leon ST (wagon) X-Perience, maar dan als Leon SC (da’s de naam voor de 3-deurs).
Wat een lelijk ding zeg! Hij zal in nl gelukkig toch geen hit worden.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).