Sergio Marchionne was al een jaar ernstig ziek

Auteur: , 43 Reacties

Alles voor de zaak.

Sergio

We weten allemaal dat Sergio Marchionne een harde werker was. Zo’n harde werker dat hij niet wenste dat er afleiding in het spel zou komen. De afleiding was zijn ziekte, want Marchionne wist als geen ander wat er aan de hand was.

Naar aanleiding van zijn overlijden komt het ziekenhuis en familie voor het eerst met heldere informatie over de overleden topman. Zo heeft het academische ziekenhuis in Zurich laten weten dat Marchionne ‘vaste klant’ was. Al een jaar voor zijn overleden van deze week bracht hij geregeld een bezoek aan het ziekenhuis. Al toen was er sprake van het feit dat Marchionne serieus ziek was. Deze informatie bleef echter bij het ziekenhuis en de familie van Sergio.

Ondanks het feit dat de gezondheid van Marchionne verslechterde, weigerde hij bij de pakken neer te gaan zitten. Hij heeft letterlijk tot het einde gevochten. Vermoedelijk wist de 66-jarige FCA-man allang dat er geen mooi pensioen meer op hem stond te wachten.

Pier Luigi Battezzato liet tegenover de Italiaanse krant Corriere della Sera weten dat Marchionne tot de laatste uren van zijn leven gedreven was. Hou zou zelfs op het ziekenhuisbed nog afspraken hebben gemaakt voor een vergadering. Daarna was de planning dat Marchionne met zijn familie op vakantie zou gaan. Een jaar geleden stopte Sergio met roken, terwijl hij een groot liefhebber was. Battezzato merkte op dat hij steeds kortademiger werd, maar dat de topman bleef doorwerken en wekelijks over de wereld vloog van afspraak naar afspraak. Over deze man gaan ongetwijfeld nog de nodige boeken verschijnen. (via Autonews)43 reacties

Ultiem voorbeeld van hart voor de zaak!
@porschepdk: hart voor de zaak, tja, het kost wel je leven schijnbaar.

Soms moet je er gewoon ‘tussenuit’. Zorg eerst dat je gezondheid weer op peil is, dan kun je nog meer presteren als je dat zonodig wenst.

Neemt niet weg dat hij twee bedrijven gered heeft van de ondergang, maar ten koste van je eigen leven?
@erik2907: was niet de context hoe ik het bedoelde, doelde neer op zijn doorzettingsvermogen m.
@erik2907: kort door de bocht. Denk dat hij geen kanker kreeg door z’n werk.
@cloverleaf: m.i. niet kort door de bocht, kanker staat hier volledig los van, je kunt, als je weet dat je ziek bent ook een stap terugnemen en eerst gezond worden, dan wel verder leven met welke ziekte dan ook en je werk ritme aanpassen aan de omstandigheden in plaats van je ‘dood werken’.

Als kanker zou ontstaan door hard te werken dan zou het ‘kanker probleem’ ook opgelost zijn in de wereld. Gaan we gewoon minder werken.
@erik2907: A. Volgens mij ben jij niet de behandelend arts.
B. Dat is nog altijd de beslissing van de Coltrui en zijn directe familie.
C. Misschien heeft hij dat ook gedaan. Ik heb zijn agenda van het afgelopen jaar niet gezien.
@cloverleaf: begrijpend lezen, ik heb het niet over SM maar over ziek zijn in het algemeen en een stapje terugzetten om gezond te worden. Daarna kun je weer volle bak.
@erik2907: begrijpend lezen? Hard voor de zaak kost z’n leven. Lekker boeiend allemaal! Terras op!
@cloverleaf: dat terras heb je wel nodig ja :-), hard = hart voor de zaak.
@erik2907: hoe moet je je gezondheid op peil krijgen als het een aflopende zaak is? Dat is hetzelfde als een vierkante balk in een rond gat proberen te proppen. It doesn’t work. Dan maar balls to the wall, alles geven nu het nog kan.
@jochempie: die vierkante balk in een rond gat gaat prima als het gat maar groot genoeg is, of te wel een lucifer past makkelijk in een regenton.

Als je niet meer beter kunt worden houd alles op, dus ook het werk.

@erik2907: Of landjäger in een waterglijbaan gooien. Fair enough. Oké, er vanuit gaande dat de oppervlakten van de doorsneden van de vierkante en ronde vorm gelijk zijn.
@porschepdk: iemand die niet aan zijn eigen gezondheid denkt en alleen maar ‘hart voor de zaak’ heeft, tja ……

Je kunt je afvragen wie dan op de 1e plaats komt, het werk of je familie.
@erik2907: Je wordt geen CEO door je familie op de eerste plaats te zetten jammer genoeg.
@olivierc: dan maar geen ceo? Als ik moet kiezen tussen familie of miljarden euro’s aan geld hoef ik geen twee keer na te denken.
@olivierc: Mark Rutte is ook CEO van de BV. Nederland en gaat een paar keer per week bij zijn hoogbejaarde moeder eten. Het kan dus wel om de juiste balans te vinden .
@porschepdk:
Algemeen toepasbare waarheid: Als jij hart hebt voor de zaak is de zaak hard voor jou.

Maar dat moet je als compliment zien. Als de zaak hard voor jou is wil dat zeggen dat ze vertrouwen in je gesteld hebben.
Hoewel het niet zo wordt gezegd begrijp ik een beetje dat hij het overleden is aan die kutziekte kanker. Het enige positieve dat uit zijn overlijden kan komen is dat er nu misschien weer wat meer mensen zijn die zeggen: that’s it, ik stop met roken.
@pomoek: ja, die vage berichtgeving over een operatie aan zijn schouder zal ongetwijfeld te maken hebben met long- of lymfeklierkanker.
@vroaaar: Er zijn meer soorten kanker gerelateerd aan roken. Maar hart- en vaat aandoeningen komen nog veel vaker voor en ook daar is een verband. Het is voor iedere roker simpelweg een uitstekend idee om daar mee te stoppen.
@pomoek: Het lijkt erop dat hij is overleden aan de gevolgen van een embolie in de hersenen. Dus niet direct aan kanker. Dat kan komen door een hartafwijking/ritmestoornis, maar er zijn meer factoren die de kans vergroten. Bedlegerigheid is daar een van, roken ook. En kanker kan de kans ook vergroten. Stoppen met roken of er niet mee beginnen is altijd beter voor je gezondheid. Daar is iedereen het inmiddels wel over eens lijkt me. Maar ik weet niet of de beste man een roker was.
@baardmijt: een embolie is een bloedstolsel, dat heeft niet veel direct met hart- en vaatziekte te maken. Maar zo’n stolsel kan heel goed ontstaan als gevolg van een operatie, en als die dan losschiet en wordt meegevoerd in de bloedbaan dan kan het elders een blokkade opleveren. Begrijp ook je reactie niet dat een schouderoperatie het gevolg kan zijn van hart- en vaatziekte…
@vroaaar: Die schouderoperatie als gevolg van hart- en vaatziekte zie ik ook niet en die noem ik ook niet. Dat een embolie een bloedstolsel is, dat klopt. Maar zo’n stolsel is wel degelijk vaak het gevolg van atriumfibrilleren.
Iemand die het leven uitstapt terwijl hij of zij bezig is met wat hij of zij het liefst doet, kan niet om een mooier einde wensen.
@rick-dos: het leven uitstappen is even heel erg misplaatst van mij in dezen. Het is nog vroeg. Bedoelde eigenlijk te schrijven het leven (ver)laat of iets van die strekking…
@rick-dos: Gestorven in ’t harnas zogezegd.
@e34m5touring: In dit geval wel maar krijg het idee dat hij ook veel plezier en voldoening uit zijn werk haalde. Als dat je laatste gemoedstoestand mag zijn voordat je het aardse verlaat dan mag je jezelf gelukkig prijzen.
@rick-dos: op zich wel. Maar ik vermoed dat het laatste jaar geen pretje is geweest.
@pomoek: Zal het zeker niet zijn geweest, maar zijn werk gaf hem blijkbaar genoeg afleiding en voldoening om tot zijn dood door te gaan. Er zijn ergere manieren om heen te gaan.
Hij was zo’n fervent roker, bij zijn bedrijfsbezoek bij ons huurde hij de hele hotelverdieping af, omdat er een rookverbod in de kamers was. Ook rookte hij binnen in de fabrieksgebouwen terwijl dit ten strengste verboden was. Niemand durfde iets erop te zeggen.
@breakingpoint: dat gedrag is niet zo fraai, zeg maar…
@sjonniedeluxe: neen inderdaad. Zijn Maserati werd ook overgevlogen en moest gepoetst afgeleverd zijn of er zwaaide wat. Uiteraard werden al zijn wensen ingewilligd, want aarslikkers…
@sjonniedeluxe: iedereen heeft zijn minder fraaie kanten.
Stond er op om zijn werk af te maken. Kan ik alleen maar veel respect voor hebben. Het concern heeft grotendeels aan hem te danken dat het nog bestaat.
Het geniale grenst soms aan het gekke. In zekere zin lijkt daar bij Marchionne ook sprake van. Maar hij laat een prachtige legacy na, zoveel is zeker.
@amghans: Legacy? Je vergist je, die is aflomstig van de cocurrent uit Japan… ;P
Redelijk bedenkelijk dat het ziekenhuis met meer informatie naar buiten komt…..al is het geen medische info.

Ben benieuwd of er zondag in Hongarije nog bij stil gestaan wordt.
deze werkethiek kunnen we hier nog wat van leren
Ligt het aan mij of zijn de reacties over Segio ineens vele malen positiever dan een tijd geleden? Ik kan me best veel reacties herinneren over het feit dat hij geen visie had voor FCA, dat zijn plannen nooit werkten, dat Alfa door hem kapot is gegaan en bijna niet meer bestaat, dat FCA alleen nog maar aan rebranding doet met merken als Lancia en dat Lancia door hem dood is.

Mij staat bij dat het over grote deel van de reacties uit dit soort negatieve uitingen bestond. Ferrari die geen puristische auto’s meer maakt en waarvan het design niet meer mooi is en ook steeds minder exclusief.

En nu lijkt hij ineens een soort messias te zijn.
@hiostu: maar nu prijzen klinkt wel interessanter
@hiostu:
De feiten lijken de criticasters op de meeste punten tegen te spreken, de man heft wel degelijk het nodige bereikt. Waarvan het redden van wat nu ‘FCA’ heet verreweg het belangrijkste is. Alleen al om die reden verdient-ie een veer in den reedt.

Dat neemt niet weg, dat-ie op een aantal fronten misschien niet gerealiseerd heeft waar sommigen op hoopten, m.n. qua Alfa Romeo en – meer nog – Lancia is er reden tot kritiek. Maar dat zijn in het grotere geheel der dingen relatief kleine uitglijders.
@hiostu: over de doden niets dan goeds zeggen ze dan…
Verschrikkelijk nieuws.
⬛️.

Ik zat informatie te lezen over de hellcat hemi van 707 pk, toen ik een bericht zag over Sergio.
Ik zit een tijdje al heel vaak in de FCA hoek, en ik zal uit honoratie een nieuwe Jeep kopen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).