Shocker! Uit rijdende auto stappen blijkt gevaarlijk te zijn

Auteur: , 59 Reacties

Kijk, weet je dat ook weer.

babe

Vruuuger waren wij Europeanen ten opzichte van onze Amerikaanse broeders toonaangevend als het aankwam op cultuur. Lange tijd bleef dat zo. De verhouding was eigenlijk hetzelfde als in de klassieke oudheid. De Grieken hadden veel schrijvers met verlichte ideeën, de Romeinen de keiharde firepower om andere volkeren hun wil op te leggen.

Net als ‘toen’ is de balans in de loop der jaren veranderd. De dingen die we tegenwoordig doen en leuk vinden, komen niet zelden overwaaien uit ‘Murica in plaats van andersom. Als je niet helemaal op de hoogte bent van de laatste trends en nog overweegt of je een emmer koud water over jezelf moet gooien of niet kan ik je geruststellen. Dat laatste is namelijk passé. Om er helemaal bij te horen moet je nu de -jawel- In My Feelings-challenge doen.

Deze ‘challenge’ heet zo vanwege het gelijknamige nummer van Drake. Overigens wordt de challenge ook wel de Kiki-challenge of Keke-challenge genoemd, naar de eerste fictieve muze die Drake bezingt in de enge banger. De fijngevoelige rapper uit Canada heeft weer een joekel van een hitalbum te pakken, omdat (bijna) iedereen van binnen net zo’n zoetsappige gekrenkte romanticus is als de grootste fan van de Toronto Raptors. Begin juli stonden liefst zeven van zijn nieuwe nummers in de top 10 van de Billboard Hot 100 chart, waaronder dus In My Feelings.

Dankzij de magie van het internet en een *zucht* Instagram-komiek genaamd Shiggy is het inmiddels een hype geworden om jezelf te filmen terwijl je danst op dit nummer. Oh en terwijl je auto, waar je net bent uitgestapt, stapvoets naast je rijdt. Je begrijpt, het is vooral dit laatste waar de onhippe autoriteiten een probleem mee hebben. In ‘Murica heeft de National Transportation Safety Board (NTSB), die zich doorgaans bezighoudt met op hol geslagen Tesla’s, mensen eraan herinnerd dat uit een rijdende auto springen in principe gevaarlijk is:

Motor vehicle crashes are the leading cause of death in the United States. Hopping out of a moving vehicle or jumping into lanes of traffic to show your dance moves is foolish and dangerous – to you and those around you.

Maar, het is niet alleen een Amerikaans probleem, want ook deze trend is onze kant opgekomen. Het is allemaal de schuld van de millennials! Een stel DJ’s van radio 538 deed de challenge een paar dagen geleden. Dat ging goed, maar in Putten ging het mis. Een klaphark zag daar zijn Kia tegen een boompje aanrollen toen hij net begonnen was met zijn beste moves. Oeps.

Een paar oude haters hebben inmiddels afkeurend gereageerd op het fenomeen. Ernst Koelman van het Openbaar Ministerie betiteld de challenge als ‘volslagen idioot’. Minster Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat (Melanie ik mis je) voegt er op Twitter aan toe ‘waanzin!’ en ‘niet doen!’. Je bent gewaarschuwd.59 reacties

Gezond verstand of logisch nadenken is er blijkbaar niet meer bij in de narcistische patat-generatie.
@luciano_borello: patat generatie 1
Soms hebben “oude haters” gewoon gelijk.
Al die hypes van tegenwoordig. Ik zal het nooit begrijpen. Nadeel is wel dat als ik ook maar eventjes het internet openzet ik gelijk doodgegooid word met die meuk. Nu ook hier, helaas.
Nog steeds bijzonder dat nep-muzikanten zoals Drake zo immens populair zijn bij de ‘muziek-liefhebbers’ en aanzetten tot dit soort onzin.
@skinnybmw: wanneer is men een nep-muzikant?
@fouadski: als er meer dan 3 mensen naar je muziek luisteren en je bakken met geld verdient.
@koekwaus: slowclap.
@fouadski: Dat mag je zelf invullen😉😎 Tip: het is niet heel moeilijk…
@fouadski:
Zodra de platenmaatschappijen voor de ‘artiest’ bepalen wat de volgende plaat wordt die je maakt en zij voor de maatschappij bepalen wat de volgende hit wordt. Dus eigenlijk: wanneer het verdienmodel van de platenmaatschappij belangrijker is dan het talent van de ‘artiest’.
Voila: zojuist 97% van de keuze van Q-music en 98% van de keuze van 538 en 3FM neergesabeld. Ik ben er nog trots op ook.
@Original_Arnoud: Kom kom, zo is het altijd al geweest… ook vroegah!

Je had bands die er tegenin gingen (Pearl Jam met Black bijv.) – die sprongen er dan wel weer bovenuit natuurlijk.
@olivier420:
Vooral in het geval The Rolling Stones, Elvis, Michael Jackson, Madonna, Bruce Springsteen, Prince, David Bowie en Lenny Kravitz (om maar een paar échte artiesten te noemen) vraag ik mij dat ten zeerste af.
Sowieso schrijf je als artiest je teksten zelf. De groten doen het gross van het componeren ook en kunnen minstens één fysiek muziekinstrument bespelen. Of zij dat bespelen bij het opnemen van de muziek is wat anders.
@Original_Arnoud: ik begrijp je punt maar ehh… Rolling Stones covered van alles, Michael Jackson had Quincy Jones, Prince schreef meer voor anderen dan voor zichzelf (bij wijze van)… Just sayin’. Maar ik kan me wel druk maken om 13-in-een-dozijn nummers, Auto-tune en het gebrek aan “oprechte muziek”, maar dus waarbij de artiest het echt wil overbrengen ipv een perfect gePRed album wat onder de streep niet meer is dan een finance project wat van 0 tot 100 qua marketing is dichtgetimmerd.
@drdre1: Goed dat je ‘m noemt. Michael Jackson was een held, maar Quincy Jones is als je het mij vraagt de nog grotere held achter de schermen. Een man die al 50+ jaar lang op z’n minst probeert met z’n tijd mee te gaan en nog stééds moderne muziek weet uit te brengen.

Overigens is het echte talent tegenwoordig groot in de “underground”. Er is nog leven onder het maaiveld van commercieel geweld dat tegenwoordig “muziek” genoemd wordt ;-)
@koffiekopje: klopt. En weet je dan wat het grote voordeel is? Dat ik geen 80,- of meer hoef neer te leggen voor een matig optreden in een slecht versterkte megahal! 👍🏻 😉
@olivier420: omdat Pearl Jam=+1
@pomoek: Ja man. Eddie held. Ziggo was prachtig in juni!
@olivier420: haha, ik dacht al dat ik je herkende!
@pomoek: oh oh…
@pomoek: nee, geen Pearl Jam aub! Ik zit nog te wachten tot Raikkonen in z’n karaokebar PJ gaat coveren: “Bwooaaahhh… BWOOOWAAAAHHH… I’m still alive…” 😂 🤣
@skinnybmw: Mwoah, ik vind Drake (en the weeknd) juist een van de weinige moderne artiesten die juist wel innovatief is qua melodie / akkoordenprogressies. Dat die z’n teksten niet zelf schrijft.. Tsja..

Beetje makkelijk scoren door hem een nepartiest te noemen!
@olivier420: Is gewoon een mening, meer niet. Persoonlijk vind ik dat een muzikant (geen zanger) een muziek-instrument moet kunnen bespelen…een goede DJ bijvoorbeeld maakt z’n eigen muziek met instrumenten en koopt de tracks niet bij een zogenaamde ‘Ghost-DJ’. En zo kan ik er nog veel voorbeelden opnoemen. Bij mijn weten is Drake een rapper en geen muzikant. Freddie Mercury, dat noem ik een echte muzikant.
@skinnybmw: Ik deel je volledig mening hoor, maar een Drake is dan net weer eentje die er dan wel uitspringt!
@olivier420: Uit de auto, ja…
@skinnybmw: Haha!
Als ik dit zo zie vrees ik voor de hypes als mijn kinderen 17 zijn
@rob5nismo: Ik ook. Ik heb nog een jaar of tien voordat de oudste in de buurt van de gevarenzone komt. Hopelijk lukt het om ze voldoende gezond verstand bij te brengen.
Bij mij duurt het nog een jaar of 12 met de oudste dus ik hoop ook dat we ze verstandig opvoeden
@lekbak: dan heb je nog maar een jaar of 5. Tot ze ongeveer 12 zijn kun je ze echt opvoeden, daarna komen er andere invloeden als vrienden en vriendinnen.
@awesome: Ik heb nog een negen a tien jaar tot ze rond de 12 is dus wij weten wat we te doen hebben.
@rob5nismo: en mede daarom heb ik geen kinderen.
@ikleesookoverautos: ik heb net geliked dat jij geen kinderen hebt. ’t Is een vreemde wereld dat internet. ;)
Dat komt misschien nog wel
@rob5nismo: ja, als je gewoon wat minder over auto’s leest bijvoorbeeld en wat meer tijd met mevrouw Ikleesookoverautos doorbrengt? 😉
@drdre1: dan is de kans al wat groter😁
Een aantal van die eerste clips uit het eerste filmpje waren al verschrikkelijk nep.
Ook als de auto stil staat is het gevaarlijk: https://www.youtube.com/watch?v=CgF20SHxHz4

Heerlijk.
@torsen: wat voor geestverruimend spul gebruikt deze beste man?
CHALLENGE

(the situation of being faced with) something that needs great mental or physical effort in order to be done successfully and therefore tests a person’s ability.

Het woord Challenge verliest wel zn lading op deze manier met al die domme kunstjes
vele filmpjes zijn ook fake hoor, zoals die aanrijdingen.
@jantje_555: jammer
Ik heb via Instagram al een paar (letterlijk 2) van die video’s gezien maar had geen idee dat dit de nieuwe internet hit is. Het zal m’n leeftijd wel zijn, maar het wordt steeds gekker!
Eén van de twee die ik zag: https://www.instagram.com/p/BlxAoXLDhvj/?hl=id&taken-by=denpasarnow
Hier gaat het “goed”, maar let wel op die scooterboys die er achter rijden hahaha.
@circlestorm69: lijkt mij echt enorm nep. Alles voor de aandacht van mensen die je niet kent en die het geen fuck kunnen schelen hoe het met je gaat
T(*^@#$; wat ben ik oud: zoveel nieuwe informatie in dit artikel.
– Nadat ik ooit mij eerste nummer van Drake heb gezien: een of andere gozer die binnen een dikke winterjas draagt terwijl er een pacman achtig deuntje opstaat terwijl hij over zijn mobiele telefoon praat; verbaast het me dat er daadwerkelijk mensen zijn die naar dit soort geluid luisteren.
– En nu zijn er dus mensen die zoveel tijd hebben, om zoiets na te doen, dat filmen en vervolgens ergens plaatsen?
– En er zijn zelfs mensen die dit nog willen faken ook.

En dat moet straks mijn pensioen gaan ophoesten…
Zou bijna zeggen dat dit een mooie vorm van natuurlijke selectie is. Wel jammer dat niet alleen de idioot die dit soort meuk onderneemt risico loopt.
Met een tractor lukt dit ook prima. Je hoeft er zelfs niet meer naast te lopen.
Werd dit niet al jaren geleden onder “ghost ride” oid gedaan?
HAHA.. ik raad dit niemand aan hoor.

Ik had dit niet-opzettelijk een maand of twee terug, toen ik uitstapte bij benzinepomp om schade te bekijken door opspattend asfalt. Auto nog in drive, ging die er zo maar vandoor. ik erachter aan rennen.

Een trend hebben meegemaakt voordat het een trend werd, bucketlist item!
@olivier420: hmm, dat is eigenlijk puntenaftrek…
Stupid Americans
Pfffff borderline vrouwtje op 01:50 zeg, niet te doen.
Het is natuurlijk allemaal gevaarlijk enzo. Maar het ziet er vaak wel fantastisch uit!
Alleen leuk als het foud gaat…
Zitten wel wat mooie dames tussen.
Jongen jongens!! We vergeten Tefi!
@piquet1986: die is wel lekker ja :-)
Op het tweede filmpje duikt de bestuurder vóór ons rechts een afslag in – waarschijnlijk compleet in een deuk – en in de laatste seconden raast er een koekblik links het weiland in. Chaos!
Ik snap allemaal niks meer van de hypes onder de jongeren onder de 20. Het wordt in ieder geval met de dag idioter. “Sociale” media en hedendaagse pop/rap artiestjes zorgen wel voor veel hersendoden, zo blijkt
https://youtu.be/oC_tFhD_9nk
Deze hond doet het beter…..

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).