Skoda VisionC : dit wordt de toekomst van de Tsjechen [updated]

Auteur: , 12 Reacties

Seat het sportieve merk binnen de Volkswagen Group? Think again. Het begint er steeds meer op te lijken dat Skoda, ooit een budgetmerk, voor de nodige Auto Emocion gaat zorgen in het autoconglomeraat.

Deze VisionC is hoe Skoda een vijfdeurs coupé voor zich ziet. Wel een flink aantal deuren, maar nog steeds een aflopende daklijn. Tegelijkertijd brengen ze met deze conceptcar, die op de Autosalon van Genève debuteert, aan het licht hoe de toekomstige designrichting van het merk eruit gaat zien. Skoda durft daarbij zelfs de woorden ‘expressiever’, ‘dynamischer’ en ‘emotie’ te gebruiken. Woooo!

Skoda wil ons niet vertellen of de VisionC de voorbode is van een geheel nieuwe model. Ze houden het erop dat dit design “de deur (haha .red) naar innovatieve carrosserievormen opent”. Krijgen we straks dus een Audi A5 Sportback-achtige met Skoda logo’s?

UPDATE 27-02: Inmiddels heeft Skoda meer afbeeldingen en informatie vrijgegeven. Onder de kap bevindt zich een 81 kW sterke 1.4 TSI die zowel op benzine als aardgas rijdt. De emissie op aardgas bedraagt 91 g/km, vooruitlopend op de nieuwe strenge EU-eisen.12 reacties

Waarom de Opel Vivaro de ideale bus voor jou is, bekijk het hier!.
Mooi ding, Skoda doet het lang na niet slecht.. het verwondert me dat ze voorde skoda rapid, die wat gedrongener is dan de octavia nog geen sportievere variant op de markt hebben gezet. Wel benieuwd hoe budget vriendelijke de naam Skoda effectief zal blijven.
prachtige auto! benieuwd of ze ook met lekker sportieve motoren
komen
De voorruit, de kleine raampjes, enorme velgen en spectaculaire koplampen… Ik vrees dat we blij mogen zijn als de uiteindelijke versie nog 10% van de elementen van dit concept heeft
Het is maar een schets, maar er was voor mij geen twijfel dat het om een Skoda ging. Goed gedaan dus
@baasbas: er had ook prima een Kia badge opgekund
@baasbas: Ik zie hier meer een ge-skoda-ficeerde VW (Passat) CC in. Aangezien ik die toch best veel zie rijden een logische keus voor Skoda om er wat mee te doen.
@legoblokje: Idd, op de Skoda huismarkt (Tsjechie) is de passat CC een erg populair ding.
Skoda gaat steeds meer op Subaru lijken, strakke concepts spontaan in zaaddodende productiemodellen transformeren.
Als ze nu ook nog qua kwaliteit aan Subaru konden tippen….
Leuk die schetsen. Ik ben benieuwd wat voor slap en saai aftreksel ze hiervan gaan bouwen.
Skoda wordt premium? :p

Mooie schets, maar ik vrees dat de productieversie hier niet meer op zal lijken.
Fords Edge design revisited.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).