Sliedrechtse tiener doet koprol in papa’s Volvo S90

Auteur: , 83 Reacties

Die leent zijn auto voorlopig ook niet meer uit.

Sliedrechtse tiener doet koprol in papa's Volvo S90

Papendrecht is gisteren opgeschud door een 18-jarige jongen. De jongen besloot laat op de avond de Volvo S90 van zijn vader mee te pakken voor een ritje. Echter, na een aantal kilometers te hebben gereden, bleek de bestuurder niet in staat het Zweedse snelheidskanon (rijtest) te temmen. Bij de oprit ter hoogte van Papendrecht, op de A15, ging hij de fout in.

Het lijkt erop dat de bestuurder de bocht totaal verkeerd heeft ingeschat, want bij het aanremmen voor de afslag schoot hij rechtdoor. Hierop maaide hij een verkeersbord omver, alvorens hij enkele keren over de kop sloeg. De foto’s geven duidelijk weer dat het geen zachte landing is geweest.

Hiervan waren ook de omstanders overtuigd. Omdat er gedacht werd dat de bestuurder klem zat in de auto, werd de brandweer erbij geroepen. Gelukkig wist de bestuurder nog voordat de brandweer arriveerde uit de auto te kruipen. Hij is ongedeerd. De auto, daarentegen, is dit duidelijk niet. Volgens het schadebedrijf dat de auto heeft opgepikt is er tienduizenden euro’s aan schade gemaakt.

Het is niet duidelijk of de bestuurder in het bezit is van een rijbewijs. Wel heeft de politie kunnen bevestigen dat hij niet onder de invloed was van alcohol.

Meer foto’s zien? Check ze hier op Alblasserdamsnieuws.nl

Sliedrechtse tiener doet koprol in papa's Volvo S9083 reacties

Papa’s auto kort rijden, ‘t komt in de beste families voor 🤨
@amghans: ik hoop het toch niet mee te maken dat mijn kinderen de boel kort rijden
@rob5nismo: Maak je maar niet druk man;).
@rob5nismo: als die hun rijbewijs gehaald hebben geef je ze een autootje van 1000 euro ofzo om het eerst maar eens in te leren.
@ikleesookoverautos: en dan krijgen ze zo’n ongeluk als met deze S90 en hebben ze zwaar letsel of nog erger…
@lawewing77: er zijn ook Volvo’s type 343 van € 250,- te koop hoor. Heb je ook één bonk ijzer om te leren rijden.
@ikleesookoverautos: dat was ik al van plan.Ik ben zelf ook in een trapbakkie van 750 gulden begonnen
Toch is Volvo dus een redelijk veilige auto gebleven. Ondanks dat het haar ziel aan China heeft verkocht.
@melkkoe: Maar Volvo is ook nog net zo Zweeds als het altijd was. Het is gewoon niet Chinees. Net als dat Mercedes niet echt Saudisch is, Jaguar niet echt Indiaas en de Ford Focus niet echt Amerikaans.
@mashell: inderdaad, alleen het geld is Chinees. En daar hebben ze genoeg van, dus er verandert weinig.
@mashell: de Zweden zijn inderdaad ook erg blij dat er uitsluitend nog 4-cilindertjes worden verkocht (ook al hebben ze dan 2000pk ofzo)
@melkkoe: weer een belachelijke opmerking over 4 cilinders. Doe je ogen eens open! Hoeveel meer dan 4 cilinders verkoopt Audi, BMW of Mercedes in de segmenten waarin Volvo actief is?
Concentreer je daar eens op en weet dan dat het populistische praatjes zijn die je hier voert.
@melkkoe: ik zou het eerder om willen draaien: de Chinezen hebben de technologie van Volvo gekocht, maar de Zweden hun ziel teruggegeven. Het was juist Ford die de ziel langzaam uit de Volvo’s trok.

On topic: bovenstaande is me helaas veels te bekend: een neefje van me maakte ditzelfde mee toen hij ook net z’n rijbewijs had behaald. Helaas gebeurde dit inmiddels een kleine 30 jaar geleden en de Saab van z’n pa bood -in weerspraak met diens reputatie- destijds niet de bescherming die deze V90 wel biedt. Hij was dan ook op slag dood. Twee weken vóór z’n negentiende verjaardag.
@rrrobert: inderdaad die 5-cilinders sloegen helemaal nergens op. Gelukkig hebben ze nu alleen nog maar 4-cilindertjes
Papa heeft maandagmorgen weer wat uit te leggen op de zaak. Godzijdank is dat kereltje er goed vanaf gekomen.

Moreel vraagstuk: hoe ga je hier als ouder mee om? Laten betalen, maandenlang niet uit laten gaan (slecht voor sociale leven), klussen in huis laten doen, telefoon inleveren? Ik weet niet wat ik zou doen.
@stephane8200: sowieso over een paar jaar pijnlijk om lachen op een verjaardag bij de familie
@stephane8200: denk dat zo’n kind genoeg moraal besef heeft om in te zien hoe fout hij zat en zal zich diep schamen.
Zo niet dan is het al veel eerder in de opvoeding mis gegaan en zullen sancties voor deze actie ook niet doordringen.
@foramen: goed punt. Ik heb zelf ook vroeger dingen gedaan die ik nu niet meer zou doen.
@foramen: Mits het een LVB’er is natuurlijk.
@stephane8200: vraag is of hij de auto ongevraagd mee had.

Indien met toestemming en normaal rijgedrag gebeurd heb je als ouders niks te straffen. Dan is het toch gewoon een ongeval?

Indien alles anders: geen idee wat te doen;)

Denk stiekem dat je bovenal blij bent dat je zoon weer heelhuids uitstapt na zo’n duikeling.
@peke: het is maar een stuk blik op wielen, meer niet. Allemaal te vervangen
@lekkerlinksrijden: prenatale abortus toepassen..
@peke: Indien alles anders: ter adoptie aanbieden!
@peke: met normaal rijgedrag veroorzaak je niet een eenzijdig ongeval waarbij je over de kop vliegt
@slickrick: onzin.
Als je een afrit van een snelweg induikt met 120 en volledig verkeerd inschat ga je er gewoon keihard af als je geen ervaring hebt.

Ik kan me nog best eens momentjes herinneren van toen ik net mijn rijbewijs had waarvan ik dacht: oei, kom ik goed weg.

En ik reed op die momenten niet onverantwoord of te hard (sowieso weinig gedaan overigens). Met was puur wen gebrek aan ervaring en de auto dus te weinig onder controle.
@slickrick: bullshit. Ik heb toen ik net mn rijbewijs had ook een flinke schuiver gemaakt met mn toenmalige auto. En reed onder het toegestane snelheidslimiet. Kwestie van hard remmen en insturen kan zoiets veroorzaken zeker als je daar te laat mee begint
@stephane8200: Papa hoeft niks uit te leggen deze jongen wel
@stephane8200: Lijkt me niet dat de zoon een leeftijd heeft die je op die manier kunt straffen. Ik denk dat Pa allang blij is dat zijn zo’n nog leeft. Voor de rest is er de verzekering…
@stephane8200: de IPad weer terug geven….
@stephane8200: ik mag hopen dat je een auto als deze all risk verzekerd hebt en dat jongeman in kwestie in bezit is van een rijbewijs. If So, dan hoef je over de kosten dus niet in te zitten.

En we mogen toch wel stellen dat hij dit niet met opzet doet, dus waarom zo nodig willen straffen…? Althans, ik zou als ouder zijnde m’n kind niet willen straffen voor iets al dit
@stephane8200: na het bestuderen van het plaatje zou ik als vader blij zijn van binnen dat mn kind ongedeerd gebleven is
@stephane8200: ik heb ook ooit de auto van m’n pa in de prak gereden (niet zo heftig als dit). Toen ik hem belde om het te vertellen was m’n pa alleen maar bezorgd om mij. Later toen alles geregeld was had hij nog wel even een pittig gesprek met me om me duidelijk te maken dat ik stom was geweest om al filerijdend onder het dashboard te duiken om een gevallen cd te pakken.
@stephane8200: Mijn dochter is net 1 geworden en ik kan niet wachten tot alles autonoom is en hoop oprecht dat zij geen rijbewijs hoeft te halen om ergens te komen.

En dat ondanks dat ikzelf autorijden echt een van de leukste dingen vind om te doen.
Dit is dus waarom ik een hartstochtelijke haat-liefde verhouding heb met youngtimers en oude auto’s.

Ja, ze zijn leuker, je wordt meer betrokken bij het rijden, je hebt vaak beter overzicht en zie hebben meer karakter. Kwalitatief kunnen het best goede auto’s te zijn. Een oude Benz, Toyota, Volvo of Cadillac kan nog jaren meegaan zonder problemen.

Maar potjandrie, de veiligheid is gewoon knudde. Sinds 2000 zijn er zulke enorme stappen gezet, Met name de laatste 10 jaar zijn auto’s zo ontzettend veel veiliger worden. Naast alle eisen die je kan hebben met een auto (snelheid, luxe, prijs, etc) is veiligheid stiekem toch wel erg belangrijk. Alleen daarom al zou ik moeite hebben om dagelijks rond te tuffen uit een auto waarvan het ontwerp uit de jaren ’80 of ’90 stamt. Misschien komt het met het ouder worden, maar het feit dat je na een ongeluk kan blijven leven is op zich echt wel chill.
@willeme: Zo’n koprolletje is anders niks voor een jaren ’90 Saabje hoor…
@svenska_aeroplan_ab: het eind resultaat daarintegen wel.
@svenska_aeroplan_ab: Ah, ja. Dat oude adagium.

Een oude Zweed is vaak veiliger dan een even oude andere auto. Maar het is geen vergelijk met een modernere auto.

Deze was interessant:

https://youtu.be/qBDyeWofcLY
@willeme:
Probleem is dat Volvo, ondanks dat ze al 300 jaar geleden begonnen met heg serieus aanpakken van veiligheid, er statistisch nooit minder ongelukken met dodelijke afloop meg Volvo’s gebeurd zijn. in onze psyche of DNA zit iets waarin we bereid zijn risico te nemen en dit niveau van risico te aanvaarden, zo ben jij, zo ben ik. Daardoor werd de extra veilgheid van een Volvo grotendeels teniet gedaan omdat mensen ervanuit gaan dat ‘ze in een Volvo zitten en veilig zijn’, daarom rijden ze harder met slecht weer en pleuren ze hem nog ff voor die vrachtwagen. Iets wat de man in een 2003 Twingo wel uit zijn hoofd zal laten.
Zoals die base jumpers of mensen die een oude schoorsteen van 350 meter beklimmen, om vervolgens jonglerend of hinkelend een rondje boven op de rand te doen.
Ik moet er niet aan denken hoewel ik dolgraag zo’n ding zou willen beklimmen, hou ik teveel zin van het leven.
@desjonnies: Klopt, daarbij is natuurlijk het wagenpark véél groter geworden. De auto is al lang geen luxe object meer. Twee auto’s voor de deur is niet meer bijzonder tegenwoordig.

Jouw reactie doet me denken aan de Ford Scorpio. Dat was destijds een van de eerste auto’s met ABS. Met name in Duitsland was een groot aantal in de winter op hoge snelheid gecrasht, want die auto’s hadden ABS. Dus het kan wel. Men wordt overmoedig.

Maar het verschil tussen een moderne auto en eentje van 20 jaar geleden is gewoonweg te groot om te negeren. Mijn vriendin rijdt 30k per jaar. Ik zou haar nooit in een oude Mercedes de weg op durven te laten gaan. Want ook al past ZIJ zich aan, dan nog heb je kans op andere die tegen je aanrijden… Dus in dat licht bezien zou ik altijd kiezen voor iets nieuwers als gebruiksauto voor de vele kilometers. En een leuke youngtimer voor de hobby, natuurlijk ;-).
@willeme: eens echter de andere kant is dat je met die moderne dingen wel heel erg gemakkelijk heel erg hard kunt gaan.
En kleine foutjes corrigeert de techniek dus de onervaren technisch slechte bestuurder heeft dat helemaal niet in de gaten.
@willeme: Ben het met je eens dat er de laatste 20 jaar enorme stappen op het gebied van veiligheid gezet zijn en in een moderne auto de overlevingskans groter is.

Maar aan de andere kant is het ook een kwestie van aanpassen. Met de 18 jaar oude Saab cabrio ben ik nog meer bij de les dan met de evenoude Jag. Maar in beide auto’s voel ik me veilig genoeg, simpel door normaal vlot te rijden, genoeg afstand te houden, de telefoon op uit en te anticiperen.

Daarnaast is het ook een kwestie van geluk, zo heeft deze jongen enorm veel geluk gehad dat hij niet tegen die dikke boom aan is geknald, in welke auto ook was het dan waarschijnlijk heel anders afgelopen.
Als hij hier op autoblog had gezeten had hij gewoon geweten dat de Volvo geen bochtenridder is.

Dan had dit voorkomen kunnen worden.

Dus ouders, trap je kinderen verplicht een uur per dag op autoblog en Save the Planet.
@87sandyd: Goed idee dan gaat Alfa eindelijk ook weer meer auto’s verkopen ;-)
Weinig ervaring, alcohol en onderstuur,, niet de beste combi zo te zien..
@kennone: volgens de Politie geen alcohol en achterwielaandrijving had het nog erger gemaakt.
Ik zie er juist in “weinig ervaring en een stevige Volvo blijkt de beste combinatie!”
@mashell: ik weet niet hoe, maar las dat hij het wel op had. Ging er denk ik al van uit en heb het daarom waarschijnlijk verkeerd gelezen. MIJN FOUT!!
@kennone: hij was NIET onder invloed
@cloverleaf: ik weet niet hoe, maar las dat hij het wel op had. Ging er denk ik al van uit en heb het daarom waarschijnlijk verkeerd gelezen. MIJN FOUT!!
@kennone: geen alcohol! Artikel eerst lezen en niet alleen de titel en vervolgens je oordeel al klaar hebben.
@mercedesbenze350cdi: ik weet niet hoe, maar las dat hij hetbwel op had. Ging er denk ik al van uit en heb het daarom waarschijnlijk verkeerd gelezen. MIJN FOUT!!
@kennone: lees de laatste regel van de tekst nogmaals. Dan besef je dat je andere 2 beweringen geen feiten zijn dus je hele reactie had je achterwegen kunnen laten :)
@isn1981: ik weet niet hoe, maar las dat hij het wel op had. Ging er denk ik al van uit en heb het daarom waarschijnlijk verkeerd gelezen verkeerd gelezen. MIJN FOUT!!
@kennone: dialectisch heb ik ook last van soms kan gebeuren
@isn1981: kreeg jij vroeger ook zo’n bizar groot vel papier waar het proefwerk opstond? 😂😜
@kennone: heeel ziek, begrijpend lezen voor mensen is ook moeilijk. Je gaf al toe dat je het fout gelezen had.

En alsnog willen mensen je vader spelen. 🤨

Tof van je dat je gewoon 3x hetzelfde blijft reageren 👍🏾💪🏾
@kennone: Of: Een automaat, goed geïsoleerde auto, veel vermogen, geen ervaring en jeugdige overmoed.
Het is natuurlijk wel een auto met het formaat van de vrachtauto , dus eigenlijk door gewicht en hoogte niet geschikt om een bocht te nemen .
Grote kans als hij de c1 van zijn moeder had gepikt dat het wel goed was af gelopen , ook al omdat het mij lijkt dat de snelheids beleving in een klein autootje heel anders is
@supertjeduc: die auto rijdt ook als een vrachtwagen, als je een overmoedige bestuurder bent én dan ook nog een bocht lekkerdoor wilt sjeezen heb je aan die S90 echt de verkeerde…
@supertjeduc: wellicht. Vraag of hij het nog eens doet in de C1 van mams, dan weten we daarna meer.
“…bleek de bestuurder niet in staat het Zweedse snelheidskanon (rijtest) te temmen.”

Snelheidskanon?? Die dingen zijn enkel en alleen met een 2L diesel of benzine/hybride motor te krijgen… Als dit al te veel was voor die 18 jarige dan kan hij beter beginnen met iets wat 60pk heeft.
@hacker: oké misschien is ‘snelheidskanon’ een beetje overdreven, maar zeg nou zelf een T5/T6/etc gekoppeld aan een automaat kan op een eenvoudige wijze best goed van zn plek komen; zeker voor een 18-jarige ;)
@pindakoning: Plus degelijk geïsoleerd waardoor de snelheidsbeleving nog iets minder is. Op het moment dat je dan in de gaten krijgt dat je (veel) te hard rijdt is het te laat.
@hacker: het is 2018, cilinderinhoud is slechts een getal. Vroeger was cilinder inhoud een maatstaf voor vermogen maar dat geldt al een paar jaar niet meer.
@mashell: Eensch! Maar dat moet bij een hoop mensen nog in het bolletje aankomen..

Zit net de F1 voorbeschouwing te kijken. Doen het nu met 1600cc torretjes, tegen de dikke v8’s en v12’s van vroeger..
Mooi toch wat de technici er met een beetje turbo techniek uit krijgen.
@mashell: want een viercilinder 2l is nu even snel als een v8? Het verschil is misschien kleiner dan vroeger maar er is wel degelijk nog een verschil.
Wat een lul. Last hen eerst oefenen op een fiets voor hij anderen in gevaar brengt
@tjongejongejonge: okay people, nothing to see here… don’t feed the troll… it’s really nothing…
@BrutaalAapje: zo een cursus Engels….. nu no leren nadenken, aapje
Ben benieuwd hoe hard ie heeft gereden dan. Het is een scherpe bocht waar je niet veel harder dan 30 kilometer per uur moet rijden. Gelukkig is hij ongedeerd maar papa zal niet in een hele beste bui zijn..
@yamahav8: mijn broer was getuige van het ongeval. De Volvo haalde hem met idioot hoge snelheid in.
Wat een domme kut
@cpp1: precies, hoe dom moet je zijn om uit zo n bocht te vliegen. Gelijk rijbewijs afnemen en weer een fiets met drie wielen
Dat krijg je ervan met zo’n zwaar onderstuurd zwaar hok met amper stuurgevoel.
@alcantara: idd een boot stuurt directer dan zon 90 serie. Heb een dag in een V90 gereden…gewoon schrikbarend tov een bmw bijvoorbeeld.
Ik denk niet echt dat het zijn vaders S90 was, dit is bijzonder waarschijnlijk een huurauto van de leasemaatschappij.
Details, details…
Pfff Volvo een snelheidsmonster. Volvo heeft alleen nog max. een 2.0 dus doe even normaal. Dit is een T5. Staat bij mij in de straat.
@drommedaris: 250 pk en 0-100 onder de 7 seconden zijn nochtans geen slechte waarden.
Mmmm, die heeft zijn vaders Volvo behoorlijk vermeubeld.
18 jaar, en dan nog niet fatsoenlijk kunnen rijden, dat is geen goed toekomstperspectief.

1 ding vindt ik wel super van die gozer, 18 jaar NIX.

Wel kan deze crash een sterk verhaal blijven voor zijn leven.
Die heb ik niet, maar ik ben nou eenmaal geboren met een uitstekend talent voor voertuigbeheersing.
De auto gewoon terug zetten in de garage en dan zeggen papa er zit een sterretje in de voorruit…
@driver28: ja precies.. “pa ik heb je auto verlaagd”
Ik hoop dat Bertone meekijkt: staat al praktisch een concept voor een 262c-revival..
knik in het dat is toch automatisch total los?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).