Smetvrees? Bestel dan vooral geen Uber

Auteur: , 11 Reacties

En was je handen, poets je tanden, enzovoort.

Uber

Je leert het al als klein kind: bacteriën zijn vies. Daarom altijd je handen wassen na een nummertje twee doen, want in menselijke uitwerpselen zitten veel bacteriën. Later krijg je leuke weetjes over gekke willekeurige voorwerpen die viezer blijken te zijn dan een wc-bril. Een deurknop bijvoorbeeld, waar iedereen met zijn tengels aan zit, is heel vies. Raak nooit meer deurknoppen aan, ofzo. Simpel gezegd: voorwerpen in openbare ruimtes die veel aangeraakt worden zijn vies.

Goed, je bent waarschijnlijk niet naar Autoblog gekomen om te horen hoe hygiëne werkt. Daarom leggen we even een link met auto’s: de ‘hygiëneproblemen’ lijken op te treden bij iedereens favoriete taxi: Uber. NetQuote deed onderzoek naar bacteriën in ‘gedeelde auto’s’, te noemen taxi’s, huurauto’s en ‘rittendelers’, waarmee voornamelijk Ubers en Lyfts worden bedoeld. Om een beeld te krijgen wordt het aantal bacteriën per vierkante inch berekend in CFU, Colony Forming Units. Dat zegt je waarschijnlijk nog niks, dus maken ze ook de vergelijking met andere ‘vieze spullen’. Een tandenborstelhouder, een koffiezetapparaat (waarschijnlijk die op kantoor) en de welbekende toiletbril. Hey, grappig, de toiletbril is ook hier het schoonst. Zullen we dat fabeltje eens de wereld uit helpen?

Bacteriën

Taxi’s zijn dus helemaal niet zo smerig, omdat hier waarschijnlijk veel hygiëne-eisen zijn. Bij de huurauto’s wordt het al wat erger en het zijn de eerdergenoemde Ubers en dergelijken waar hygiëne niet zo hoog in het vaandel staat. Een Uber is 35.000 keer zo smerig als een toiletpot. Bah!

Er wordt ook een verschil gemaakt tussen waar de meeste smerigheid zit. De enige drie dingen die je als Uber-passagier echt aanraakt: de deurgreep, de gordel en de raamknopjes. De deurgreep is bijna schoon te noemen, maar goed, daar regenen de meeste bacteriën wel vanaf. Vooral de gordel is smerig en nog vijf keer zo erg zijn de raamknopjes. Heb je smetvrees en moet je toch in een Uber, raak dan vooral die knopjes niet aan.

Zoals al eerder gezegd: Uber hanteert geen stricte hygiënechecks voor hun chauffeurs. Betreden op eigen risico, zoals eigenlijk op elk gebied geldt voor de deeltaxi’s.11 reacties

Kan gerust allemaal wat minder met de hygiëne. Beetje weerstand opbouwen doet wonderen.
En de auto’s van ons dan? Lijkt me ook gewoon goorder dan een taxi toch.
Tja als je niet regelmatig je eigen interieur schoon maakt is het net zo vies. En wat dacht je van het volk wat niet regelmatig een vochtig doekje over hun smartphone haalt?
@dutchdriftking: gelukkig gaan ze tegenwoordig zelfs mee onder de douche en in het zwembad… Kwam laatst nog 1tje tegen die selfies zat te maken en op fb liep te posten. Om daarna vrolijk de peuter te vergeten en spelletje te spelen…
@peug206: in het zwembad dus^
Vooral onder de gordel is het vies en kan je beter niet met je vingers aan de knopjes zitten…

Heb gelijk geen zin meer. Zeg wel tegen mijn vrouw dat ze de electrische tandenborstel of het koffiezetapparaat maar moet gebruiken. Vraag me trouwens af hoe het komt dat die apparaten zo vies zijn…
@moveyourmind: Een mond bevat miljarden bacteriën, er zijn een 1000-tal soorten bacteriën beschreven. Dan is het dus niet zo gek dat de borstel vol zit met. Dus gewoon tweemaal daags je tanden poetsen met je eigen borstel, te vervangen na max 3 maanden.
Hoe is het openbaar vervoer? Als ik af en toe in een bus/tram of trein zit lijkt me dit ook niet prettig proper..
Ik krijg op het werk soms auto’s waar ik eerst handschoenen bij aantrek voor ik er in stap… Auto’s die in en in ranzig en versmeerd zijn. Ik vraag mij dan altijd af hoe het er bij die mensen thuis uit ziet… Ik denk dat taxi’s etc vaker schoongemaakt worden dan de gemiddelde privéauto.
Persoonlijk altijd netjes op mijn wagenpark, maar desondanks gaat vuiligheid toch snel erin zitten. Weet nog dat een vriend van mij, die tevens detailer is, mij wees op het alcantara stuurtje van de WRC, daar kwam toch een partij vuiligheid vanaf.
Uber is (in Nederland) gewoon een taxi en rideshare is carpoolen zoals blablacar. Lijkt mij overigens dat deelauto’s als Car-2-Go, Car Connect en Green Wheels ook onder de rideshare categorie vallen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).