Hier gaat Toyota 500 miljoen in pompen

Auteur: , 11 Reacties

Een poging om op peil te blijven met de concurrentie.

Hier gaat Toyota 500 miljoen in pompen

Het Japanse autoconcern Toyota Motor Corp. heeft de knip getrokken in een nieuwe joint venture. Samen met het Amerikaanse Uber gaan beide partijen zich focussen op de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s. Van Toyota’s kant wordt er 500 miljoen dollar in het project gepompt. Het is een poging van beide bedrijven om nieuwe doelstellingen te bereiken en om concurrenten in te halen op het gebied van deze technologie.

Uber heeft een eigen autonoom rijsysteem en Toyota heeft Guardian. In beide gevallen is er werk aan de winkel. Zo heeft Uber eerder het programma van de openbare weg gehaald nadat er een ongeluk was gebeurd met een dodelijk slachtoffer. Toyota is op zijn beurt met Guardian nog lang niet op het niveau van concurrenten zoals Nissan, Tesla en de gevestigde orde in Duitsland. Door de krachten te bundelen met Uber moeten beiden partijen er sterker uitkomen.

Met deze samenwerking gaat Uber met auto’s van Toyota aan de slag. Het Japanse autoconcern denkt dat autonome auto’s van de toekomst beheert en gebruikt zullen worden door mobiliteitsplatformen van derden. Daar komt Uber in beeld. Mensen hebben niet langer een eigen auto, maar maken gebruik van deze nieuwe vorm van een taxidienst. Het concept is bekend onder de naam Autono-MaaS, wat staat voor autonomous-mobility as a service. Met dit initiatief wordt de Toyota Sienna, een minivan, gebruikt als basis. De eerste pilots met Uber in de echte wereld moeten in 2021 plaatsvinden.11 reacties

Die nieuwe reclame van Toyota over de WLTP is anders super irritant.
M
@ghost: Haha, ja toen ik Maxim Hartman hoorde dacht ik even dat het een grap was.
Waarom deze clickbait titel? Je kan toch gewoon “Toyota gaat $500 miljoen dollar in Uber pompen” gebruiken als titel?
@cortex: Inderdaad. Na het lezen van de titel had ik nog eventjes de stille hoop dat er een foto van mij als topicfoto zou staan, maar nu kwam ik toch van een behoorlijk koude kermis thuis.
@CorteX: Danku, mijn grootste ergernis op AB!
Als ik het zo lees heeft Toyota, toch een van de grootste autoconcerns van de wereld, de plank volledig mis geslagen als het gaat om het autonome rijden. Hoewel ik absoluut geen specialist ben is integratie wel een belangrijk dingetje als het gaat om autonoom rijden. Hoe gaat dat lukken als alle fabrikanten met een eigen systeem komen? Waarom niet de open source broncode van Tesla gebruiken?
@pomoek: Toyota is net als de meeste grote spelers erg conservatief. Voordeel is dan weer dat ze ongelofelijke resources hebben dus als die ergens hun gewicht achter zetten dan zijn er weinigen in de industrie die hen bij kunnen houden. Ik verwacht dat ze de kat uit de boom aan t kijken zijn en met deze pilot hun invloed willen waarborgen. Als de techniek dan echt vlucht neemt dan komt de commitment en de vaart erin.
@pomoek: ik denk dat we wel concluderen dat het systeem van Tesla nog lang niet goed genoeg is. Dat is gewoon geen goede basis. Bij de brandstofmotoren is het er op uitgekomen dat eigenlijk iedereen de motormanagement systemen van Bosch gebruikt. Bij autonoom rijden zal er uiteindelijk ook gewoon een standaard zijn. Nu zie je een aantal bedrijven, ietwat krampachtig soms, proberen de Bosch van het autonoom rijden te worden.
Waarom willen al die fabrikanten zo graag dat alle auto’s autonoom gaan rijden. Ik wil dit niet en wil gewoon zelf sturen.
3 keer niesen en 500 miljoen is weg in autoland
En hoe zit het dan met Volvo eigenlijk, of werden die alleen gebruikt omdat ze in de basis al redelijk autonoom zijn?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).