Spyshot: Porsche 911 Cabrio met centrale uitlaat?

Auteur: , 17 Reacties

De huidige 911 Cabrio gaat alweer drie jaar mee en dus hoog tijd voor wat cosmetische chirurgie. Uiteraard een nieuwe neus en verbouwde kont. Én twee centraal geplaatste auspuffs. Gaat het hier om een facelift? Of is dit een voorproefje van een GTS?

2015 Porsche 911 Cabrio heeft centrale pijpjes

Na spyshots van de gefacelifte 911, is nu ook een cabrioletvariant op de gevoelige plaat vastgelegd in Zweden. En daarop zien we iets wat we nog niet vaak op een 911 voorbij zagen komen: een centraal geplaatste dubbele uitlaat. Bye bye quad pipes?

Tot nu toe is de brandgevaarlijke GT3 de enige 911 in productie die dat heeft/had, maar bij dat model zitten de pijpjes praktisch tegen elkaar aan. Kijken we verder dan het 911-spectrum, dan delen de Boxster en Cayman deze eigenschap ook al een tijdje.

Er zijn tongen die beweren dat deze Cabrio een GTS-badge zal dragen. Dit model werd gekiekt temidden van een hele roedel prototypes, en als we goed naar andere foto’s kijken zien we voor deze een andere Cabrio rijden die wél vier uitlaatpijpen heeft. Dat maakt het aannemelijk dat het hier om een speciaal model zou kunnen gaan, zoals een GTS.

Wat de nieuwe 911 gaat aandrijven is nog niet bekend. Als we de geruchtenmachine moeten geloven, zal het een een gepeperde versie zijn van de bestaande 3,4 en 3,8 liter zescilinder boxermotoren. Maar goed, dat zijn maar geruchten.

Wat denken jullie ervan?

Met dank aan Andrus voor de tip (meer foto’s na de klik).17 reacties

Vermomde Golf R.
@eMbe: Tegenwoordig heeft zelfs de golf R quadpipes
@marikoelolo: gti heeft ze ook
@levon: Sinds wanneer hebben GTItjes 4 ipv 2 pijpjes volgens jou?
@mierenneuker: ik zweer het je heb het al vaak gezien op gti golf 5 en 6
@levon: Ken het wel van de R32…
Heeft wel wat en is in ieder geval beter dan de 2 uitlaten centraal maar quad pipes blijft toch stoerder..
Porsche 991 Speedster!!!
R 32 style uitlaat
ejs via Android app
Wat mij betreft zou dit een verbetering zijn, maakt die dikke kont iets minder dik om te zien…
Mooi, ik zie liever 2 centrale pijpen dan die complete kerkorgels die ze tegenwoordig zelfs onder een hatchbackje hangen.
Dat ze nog een paar oude R32 potjes op de plank hadden liggen en die eronder moesten schroeven van moedertje VAAG doet daar niets aan af.
Kever style uitlaten.
Precies rd1991.Dat was ook het eerste wat ik dacht.VW Kever. Als hij het niet meer doet kun je hem als kruiwagen gebruiken zei m’n pa altijd,haha.
@mierenneuker: abt einddempers zijn er 4
@reggie-boy_rood: Ja, dat is niet standaard. Je kan zelfs een Agila met 4 pijpjes krijgen als je wilt.
Eind november 2011 toonde Porsche de eerste foto’s van de cabrio, om deze vervolgens voor de zomer van ’12 in de showroom neer te zetten. Dat is toch nog geen 3 jaar…
Is ’t niet een mule voor de nieuwe Boxster? Die heeft nu al centrale pijpjes en de achteras lijkt niet op de goede plaats te zitten: de wielkast is te ruim en het wiel zit te ver naar het midden.

http://www.gmotors.co.uk/news/wp-content/uploads/2014/03/2015-Porsche-911-Cabriolet-prototype-6-630x420.jpg

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).