Strooiwagenchauffeur beroofd, gladheid in zuiden des lands

Auteur: , 41 Reacties

Kan iemand ons vertellen waarom je in godesnaam een strooiwagenchauffeur zou beroven?

F355 in de sneeuw

Waarschijnlijk niet, maar toch haalden drie malloten het afgelopen nacht te Roosendaal in hun hoofd. Een strooiwagenchauffeur reed vannacht rond één uur in die stad z’n ronde, alwaar hij uitstapte om een paaltje op een fietspad open te maken.

Drie jongemannen bedreigden hem vervolgens met een mes en eisten geld. Daarop gaf de chauffeur z’n jas (met daarin een portemonnee en een telefoon) af. Het signalement van de daders vind je op de site van de politie, waar je uiteraard ook met tips terecht kunt.

Gladheid in zuidelijke provincies

Bovenstaande actie is natuurlijk al te laf voor woorden, maar blijkt ook nog eens zeer onhandig getimed. De zuidelijke provincies (Noord-Brabant, Utrecht, Zuid-Holland, Limburg en Gelderland) hebben volgens het KNMI namelijk te kampen met gladheid door het aanvriezen van natte wegen. In de provincie Utrecht heeft deze toestand al tot enkele ongelukken geleid en daarom is de maximumsnelheid op delen van de A12 en de A28 tijdelijk verlaagd.

De gladheid zal in de loop van de ochtend verdwijnen, maar let dus extra goed op als je in bovengenoemde delen van het land je schoonouders met een bezoekje vereert of gezellig naar de kerk gaat.

Foto via autojunk.41 reacties

Hier heb ik geen woorden voor..
@zakar36: en toch woorden gebruiken om te reageren ;-)
Moet toch niet gekker worden. Bij ons zijn in het winter seizoen alle paaltjes er uit gehaald. Dan hoeven de mannen niet uit te stappen.
‘De daders vluchtten in een onopvallende auto, die op driehonderd meter van de plaats delict om een boom gevouwen werd teruggevonden’


Helaas, zo zal ’t wel niet gegaan zijn.
@volvo-s60-adept: Ik gok dat de daders “dader 1, de man die met het mes dreigde, getinte huidskleur, 1.85 meter lang, slank postuur, donkere, nette kleding. Dader 2: getinte huidskleur, 1.75 meter lang, stevig postuur, bol gezicht, donker haar wat hij naar achteren droeg. Dader 3: 1.85 meter lang, slank postuur, donkere glimmende jas met capuchon en bontkraag.” samen 1 scooter deelden en daar gezellig met zijn 3en knuffelend op weg zijn gereden.
@volvo-s60-adept:
Het signalement van de daders en hun automobiele voorkeur kennende moet dat er dan ongeveer zo uit hebben gezien….
https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcT94ba_YgjEmghj_3HnPAlviN5qoQmlOnbvkn7-XxPEYotLQXBd
Altijd weer die Finnen……
Het slachtoffer omschreef de drie daders als volgt: dader 1, de man die met het mes dreigde, getinte huidskleur, 1.85 meter lang, slank postuur, donkere, nette kleding. Dader 2: getinte huidskleur, 1.75 meter lang, stevig postuur, bol gezicht, donker haar wat hij naar achteren droeg. Dader 3: 1.85 meter lang, slank postuur, donkere glimmende jas met capuchon en bontkraag.

Keurige nette Nederlanders :-):-)
@faalhaas: Dat je dat nog weet?ik zou niet weten wat mijn matties voor kleding dragen!
@faalhaas: “donkere glimmende jas met capuchon en bontkraag”

Hier schrik ik niet van
Lees: vuilniszak en dooie chinchilla…
@postman91: lees: vuilniszak en kunststofharen.
@faalhaas: Bron or isn’t true.
@drugsrunner: Lees de link naar de politie site anders even.
@drugsrunner: Hoezo twijfel je er nog aan? Elke keer als ik zo’n artikel lees dan zijn ze 9,9/10 van dat type zijn.
En nee, ik ben geen racist. Heb zelf algerijnse roots.
@patab: nta mahboul khoya.

@drugsrunner: Bron over het hoofd gezien.
Die vinden ze toch nooit meer
@mrrallycross: Ik denk het ook niet.

Bij Opsporing Verzocht zijn ze ook al twintig seizoenen achter elkaar op zoek naar dit drietal.
En dit zijn zeker keurige nette Nederlanders?
@rufctr01: Echte Nederlanders bestaan niet. Tegenwoordig is de Nederlandse nationaliteit alleen met een rood paspoort aan te tonen.

Nederlanders zijn eigenlijk een slap aftreksel van Germanen, Kelten, Batavieren en allerlei andere volkeren. Nederlanders zijn van origine dus gewoon barbaren. Hebben de ‘Nederlanders’ en buitenlanders dus toch wat gemeen, het zijn beiden Nederlanders.
Goh, lichtgetint. Nooit verwacht. Nooit.
Licht getint? Check. Vuilniszakkenjas? Check. Bontkraag? Check.

Genoeg redenen om te generaliseren, knap van Mauritsh dat ie de verleiding heeft kunnen weerstaan en niet heeft gedaan wat smoke zou doen
@marikoelolo: Of hij nou wel of niet verleidt wordt en of hij nou wel of niet zijn eigen conclusie trekt, a man easily believes what he whises.

Bij het lezen van bovenstaand stuk zal het leeuwendeel waarschijnlijk toch al aan een bepaald soort persoon denken.

Iets met oorzaak-gevolg en selffulfilling prophecy.

Men weet niet dat men de invloed heeft om het ernaar te maken zoals men zelf wilt.
@drugsrunner:
ja, idd, mensen met een “lichte tint” overvallen idd alleen omdat de samenleving dat van ze verwacht, zelf willen ze dat eigenlijk helemaal niet.

logica in je verhaal is ver te zoeken, maar goed, dat is meestal het geval met mensen die “iets met” zeggen (of is dat dan weer een vooroordeel).
@super: dat ligt weer aan de wijze waarop jij het interpreteert lieve schat.

Wat ik bedoelde (en waar mensen met wat hersencellen zouden interpreteren) was meer het volgende: Op het moment dat iemand geen toekomstperspectief heeft en zijn draai maar niet kan vinden, is het makkelijker voor zo iemand om te denken dat hij toch altijd als crimineel gezien werd en het voor anderen toch niet raar overkomt als hij iets crimineelste doet. Zo iemand gaat het criminele circuit in en zal terecht komen in een grote neerwaartse spiraal. Voor je het weet is criminaliteit voor zo iemand de enige manier om aan ‘brood’ te komen. Het zal men niet ontgaan zijn dat de mensen die dit soort dingen doen niet altijd even snugger zijn. De drempel naar criminaliteit is dan ook vrijwel nihil. Men heeft niet gauw het besef verkeerd bezig te zijn en men kan zich niet zo snel verplaatsen in andermans positie om te kunnen concluderen wat de gevolgen voor slachtoffers kunnen zijn. Je zou bijna denken dat die kereltjes stuk voor stuk een antisociale persoonlijkheidsstoornis hebben.

Of het handig is om je naar andermans verwachtingen te gedragen en jezelf in een slachtofferrol te plaatsen is een tweede. Of je een hersenpan hebt waaronder wat gezond grijs massa schuil gaat en zo een voorspelling juist wilt tegenwerken is een tweede.

Het ontbreekt jou aan sociologisch besef. Een beetje een clowneske opmerking maken en doen alsof je heel wat, dat zegt genoeg over jouw niveau.
@drugsrunner: ergens wat spelfouten, maar ik ben een allochtoon mensen. Jullie kunnen het mij niet verwijten. In plaats van naar school gaan, zat ik op een gestolen zipje en trok ik tasjes.
@drugsrunner:
In plaats van weer het verongelijkte slachtoffer uit te hangen zou jij je soortgenoten eens aankunnen spreken op hun laakbare gedrag….
Dan heeft de rest van dit land geen enkele reden om te “discrimineren “….
Deze heerschappen hebben kunnen hier niks aan doen.
Ze hebben vast een moeilijke jeugd gehad.
Geef ze gewoon wat aandacht en gratis geld, zodat ze wat van hun leven kunnen maken.
Wat als het een valse aangifte is omdat meneer niet wilt strooien ?
Ik kan me een broodje aap verhaal herinneren uit Haarlem waar een jongedame hetzelfde heeft beweerd achteraf bleek alles bij elkaar gelogen .

Ik heb ook eens dames gehoord waarvan de telefoon gewoon verloren is en ze een verhaal bedenken voor de verzekering incl. valse aangifte van beroving/diefstal.
Die jongens vallen wel op in de sneeuw, moeten makkelijk op te pakken zijn..
@norge: Het waren geen negers, maar Marokkanen.
@drugsrunner: Zit daar verschil in dan?
Tjonge zeg. In de gevangenis wordt je echt keihard gemept als je voor zoiets binnen wordt gebracht. Schandalig.
het woord discriminatie is een soort bescherming geworden voor dit soort jongens…
Gaat nergens meer over met die lui. Laatst bij mij in de buurt is een chauffeur van een broodfabriek beroofd van een krat brood, waarschijnlijk een waarde van 20€ waarvan 15 de krat zelf. Belachelijk
Leuke discussie weer
Was inderdaad verraderlijk glad vanochtend, ik reed om 9u na nachtdienst op knooppunt Oudenrijn (A2-A12) over het viaduct vanaf zuid naar west, gleed in de bocht helemaal weg richting de vangrail. Was erg beangstigend, gelukkig niets gebeurd, maar zelfs met quattro en winterbanden ben je dus niet veilig.
Waarom word er niet gestrooid? Ze hebben de wagen toch niet geklauwd?

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).