Stuurt de Londense politie deze Lamborghini de crusher in?

Auteur: , 101 Reacties

Het zou kunnen dat er iemand bij Scotland Yard keihard zit te bluffen. De sterke Arm der Wet laat echter weten de in beslag genomen Aventador LP700-4 van Al Thani een crusher in te willen sturen. Dát zou nog eens een statement van jewelste zijn.

Wat doet carbon tegenwoordig per kilo?

Vorige week werd in het Londense Knightsbridge de Lamborghini Aventador van Nasser Al Thani (24 Arabische lentes jong) op de dieplader gezet. De auto was namelijk niet verzekerd, want waarom zou je een paarschromen opvalbolide met herrie-uitlaat – waar met een beetje wilskracht heerlijke vlammen uitkomen – in de verzekering gooien voor die paar weken dat je met je vierwieler in Londen bent?

Operation Cubo

Wel, de Millionaire Boy Racers die daar nog steeds mee denken weg te komen, kunnen van een koude kermis thuiskomen. Onder de naam Operation cubo haalt de Londense politie onverzekerde voertuigen momenteel met bosjes van de straat. Zo ook de getunede Italiaan van Al-thani, die nu pontificaal voor het hoofdkwartier staat geparkeerd met een duidelijke sticker op de voorruit. Om een signaal af te geven, zeg maar.

Trololol

De politie overweegt nog welke stappen ze zullen nemen tegen Al Thani, maar roeptoetert in de media dat de auto linea recta een crusher ingestuurd kan worden. Grootspraak? Wellicht. Maar het zou niet de eerste sportwagen zijn die ze vernietigen omdat de papieren niet in orde zijn, aldus een woordvoerder:

“We have been seizing many types of cars, but sports cars have been among them. We have had a few Porsches, BMW X5s, and a Ferrari – that one got crushed and in fact the vast majority of them are.”

In Operation cubo, waarbij in de afgelopen 20 dagen 656 auto’s van divers allooi in beslag zijn genomen, kunnen ze dus ietwat ver gaan. Eén keer een kermisattractie zoals deze Lambo als een vierkant pakketje op de schroothoop dumpen, en de verzekeringsdichtheid onder petrolheads uit rijke oliestaatjes zal waarschijnlijk in één klap omhoog gaan.

Probleem opgelost.101 reacties

Regels zijn regels, en als hij er nu niets mee doet gaat hij toch gewoon de crusher in, een fiat panda of lamborghini geen onderscheid maken zou ik zeggen..
Vind het prima, flikker die Lambo de shredder in en maak gewoon een statement dat die lui hoe rijk ook lekker normaal moeten doen. Is geen afgunst gewoon feit dat geld geen onderscheid hoort te maken tussen mensen.
@cocksdriveaudi:

Want bij mensen met weinig geld word de auto ook in de shredder gegooid bij geen verzekering?
@GOD: Neem de volgende keer even de tijd om het artikel te lezen, staat duidelijk dat er naast gewone auto’s ook sportauto’s in beslag zijn genomen en het merendeel in de crusher is beland.
@cocksdriveaudi: Je gedachtes vind ik een beetje socialistisch. Cash is king, klaar. Je mag het er niet mee eens zijn maar zo werkt het over heel de wereld. Als je ook zo’n auto wil moet je gewoon wat meer je best doen ;)
Nou maar hopen dat er geen malloot in een mooie klassieker onverzekerd gaat rondrijden. Verder is dit crushen natuurlijk alleen maar goed voor de economie.
@mout: want? als ze er gewoon wat “Police” stickers op plakken en een paar agenten erin zet scheelt dat weer belastinggeld denk ik.
@thomcarspotter: Laat de politie alsjeblieft niet in exoten gaan rijden. Ook geen ingepikte exoten. Politiewagens rijden gemiddeld bijna jaarlijks schade. En een grote beurt aan zo’n 12-cilinder middenmotor kost + 10k.
Als je dit ding crusht, wordt ie vervangen. Ziet Europa tenminste wat van zijn olie-centen terug.
@mout: verkopen dan?
@thomcarspotter: Idd, ik begrijp ook niet dat ze verkeerswaardige auto’s in een crusher gooien. Gewoon in beslag nemen, terug op de markt zetten, en het geld telt als boete…
@mout: ze kunnen hem gebruiken als promocar op evenementen.
@fejjie: Misschien op de club dag van PSG die is ook van hun.
Ik zeg, doen!
Haha wat zou dat een machtig gevoel geven om op de ‘çrush’-knop te drukken!!
@tmenges: Ja, inderdaad… als de bedenkers van het ”crusher” systeem zich in de Lambo zouden bevinden…
Ik snap dat ze een statement willen maken, maar pak dan een andere supercar.. Een van die turquoise vloot bijvoorbeeld!
@Brutus: daar hoort deze ook bij.
@robbie: Weet ik.. Daarom zie ik liever een turquoise wagen verdwijnen dan deze ;)
Snap niet dat als je zoveel geld hebt je niet eens een verzekering afsluit. More money than brains, that’s for sure.
Misschien is het beter als de politie hem verkoopt. Hebben ze er tenminste nog wat aan overgehouden.
@zakar36: Waarom zou je een verzekering afsluiten als je meer geld hebt dan die hele verzekeringsmaatschappij?
@crackdavid: ik denk niet dat jij weet hoeveel geld de gemiddelde verzekeringsmaatschappij heeft.

En ook voor mensen met veel geld is het nog altijd makkelijker om een verzekering af te sluiten, dat bespaard een hoop problemen.
@roller: vast geen miljarden(!)
@baasbas: Aviva is geen ‘gemiddelde’ speler. Er zijn natuurlijk verzekeraars die meer vermogen hebben dan Al Thani, maar je kan ook een verzekering afsluiten bij een kleine verzekeraar met dezelfde polisvoorwaarden als een grote. Al Thani kan gemakkelijk elke schade afbetalen. Een mensenleven is financieel gezien niet zoveel waard.
@baasbas: ja daar staat dus 1 miljard winst per jaar…..
@roller: De moeder van die 24 jarige is de eigenaar van Qatar airways.

Google eens op hun vloot leuk weet je turkish airlines wassponsor van Fc Barcelona 2x raden wie dat was en nu letterlijk nu is.

170 miljoen per 5 jaar.
@sandniggah: 170 miljoen in 5 jaar is weinig voor een verzekeringsmaatschappij.

Maar zelfs met zoveel geld kun je je auto nog beter verzekeren, waarom zou je de problemen op gaan zoeken? Volgens mij is het maar goed dat onze 24 jarige vriend een rijke papa en mama heeft, want met zijn eigen verstand zou hij vast niet zo rijk zijn geworden.
Verkoop hem dan en geef de politiemensen een kleine bonus, maar doe er tenminste iets nuttigs mee…
Daar moet je niet (te lang) aan denken..
Man man, al zou je geen autoliefhebber zijn, op de knop drukken om ‘m verrot te persen zou je toch niet kunnen bij zo’n wagen?
@fastandsmall: Blijft een VAG product, geen echte Lambo, geef die knop eens aan mij.
Moet je eens kijken wat er gaat gebeuren! @norge en @jrk68 moet ik waarschijnlijk van het apparaat weghouden omdat zij wellicht nog eerder het knopje willen kunnen indrukken.
@cocksdriveaudi: nou, zolang jullie ruziën over wie op de knop mag drukken, zal ik dat doen… Hoe sneller, des te beter… ;-)
@cocksdriveaudi:
Yep, gelijke monniken gelijke kappen.
Een knulletje die zich scheel heeft gewerkt bij Tesco zijn auto gaat ook gewoon de crusher in als hij hem niet verzekerd heeft.

Dit zou alleen al op basis van arrogantie en wansmaak de crusher in mogen.

Het wordt druk bij de knop van de crusher….
Want n x5 is een sportwagen? Haha
Kunnen ze hem beter te koop zetten of laten veilen, verdienen ze er ook nog wat aan.
Kunnen ze nog geld verdienen aan het video filmpje ….
De arme auto is misschien wel verneukt tot het hoogste level, maar de crusher verdient ie niet… Geen één auto trouwens.
Terecht, omdat die gasten toevallig zijn geboren op een berg olie zouden ze boven de wet staan?
@RudyV: Tuurlijk. Als je rijk geboren wordt sta je altijd boven de wet.
gewoon lekker keihard de crusher in en dan het liefst filmen en rond laten gaan op youtube / facebook; Duidelijker kan je het niet maken!!

En wat mensen zeggen over oh het is zonde of verkoop hem………………..
doen ze toch ook niet met een fiat brava / vauxhall astra / Seat leon of welke andere auto dan ook……
Nee groot of klein, rijk of niet, bekend of minder bekend of helemaal niet bekend; 1 lijn trekken anders gaan ze straks allemaal rondrijden en als ze dan gepakt worden en hun auto wordt gecrusht krijgen we weer een rechtzaak en woorden van; Ja maar die van Al Thani werd niet gecrusht!! Kom op gewoon lekker doen……
ik durf haast te wedden dat als ze dat doen, alle arabieren per direct uit london vertrekken, en dat gaat de gemeente en overheid HEEEL veel geld kosten…
@spykerboy: Ja, dus niet.
Kapitaalvernietiging.
Absurde straf – meer dan twee honderd duizend euro schade toebrengen – voor onverzekerd rijden.
Verzekeren is toch voor mensen die de schade niet kunnen betalen?
@imaginenl: ja, en om te voorkomen dat je zou gaan rijden zonder een minimale aansprakelijkheidverzekering is deze als wettelijk minimum ingesteld. Zo’n beetje overal ter wereld, in zo’n beetje elk land met enige beschaving.

Voor vrijwel alle andere verzekeringen geldt dat ze alleen nodig zijn als je zelf de mogelijke schade niet kunt (ver)dragen. Verzekeringen tegen schades aan je eigen goederen zijn dan ook nooit verplicht, omdat je daar de maatschappij niet mee op kosten kunt jagen.
A joh. Die man is zo rijk dat een verzekering hem niet boeit. Rijdt ie iemand omver of iets dergelijks betaalt hij dat gewoon met een koffer vol geld. Ik vind wel dat ze in Engeland moeten kijken naar het kapitaal van mensen. Als diegene het ergste ongeluk kan betalen dan is een verzekering niet nodig vind ik.
@duitseautos: Tuurlijk kerel, en wat is het leven van een mens dan waard volgens jou? Je zou maar achterblijven met een paar kids zonder echtgeno(te)ot maar ja wel een koffer met geld. Ja wordt je heel vrolijk van, NOT
@cocksdriveaudi: als iemand overlijdt bij aanrijding zonder dat de tegenpartij verzekerd is, dan overlijdt diegene ook als de tegenpartij wel verzekerd is.
@barchetta: Niet als deze een “levensverzekering” heeft…
@cocksdriveaudi: Dan moeten we alles afschaffen wat een mens maar kan doden. Hoe bepaalt een verzekeringsmaatschappij dan hoeveel een mensenleven waard is?
@duitseautos: late reactie van mij, maar dat staat meestal in de polisvoorwaarden. En meestal is een mensenleven dan max € 25000 waard.
@barchetta: krijgt de aanrader nog wel even een claim van de achterblijvende echtgeno(te)ot op basis leeftijd, carrière (kansen), salaris etcetera van de overledene, kom je al snel uit op een aantal miljoen euro.
@duitseautos: wat kost een mensenleven? Precies, kan geen verzekering tegenop.
@duitseautos: Klopt op zich, maar… Als het bijv. alleen materiële schade is, je moet er maar op hopen dat ie gaat betalen want wanneer ie er geen zin in heeft kan je fluiten naar je geld. En wie zegt dat die gast niet gewoon de benen neemt zodra die een ernstig ongeluk veroorzaakt? Die gast heeft natuurlijk geen zin om risico te lopen in Engeland in een cel te komen. Dus die pakt meteen z’n jet terug naar huis.
Weten we nog wat er tijdens de Gumball 3000 van 2007 gebeurd is?
Met zo’n paintjob verdien je het ook gewoon.
Die arabier krijgt die auto zo terug hoor.. Zulke mensen hebben gewoon macht.. Één telefoontje en klaar is achmed.
Vooral toeristen wegjagen die exorbitant veel geld in je stad uitgeven, die politiechef zal wel een flinke bonus krijgen.
@jolig:
En dan gaan janken over “klassejustitie” als jouw hokje in de crusher eindigt.
@jrk68: Ik vind het helemaal geen slecht idee dat de politie controleert op verzekering, maar ik ben er wel fan van dat de politie nadenkt bij boetes die uitgedeeld worden. Een onverzekerde lambo is waarschijnlijk geen gevaar omdat de eigenaar hoogstwaarschijnlijk wel een schadevergoeding kan ophoesten.
In de shredder met die draak. Verliest niemand iets aan. Malloten die niet normaal door een dichtbevolkt gebied kunnen rijden mogen passend gestraft worden.
Als ze die arabier écht willen liggen hebben, laten ze hem door een spuitcabine gaan.
als ik Nasser Al-Thani was zou ik het toch zeker zo niet laten. Zou er inderdaad een statementkwestie van maken. Als je geld en macht hebt dat het geen naam heeft laat je toch je ego niet krenken door 2 zwaantjes. voor de lambo moet hij het niet doen, van die 1,9 miljard koopt hij wel een paar andere.. maar toch, principes zijn principes :p
@gillesvp:
“als ik Nasser Al-Thani was zou ik het toch zeker zo niet laten. Zou er inderdaad een statementkwestie van maken. Als je geld en macht hebt dat het geen naam heeft laat je toch je ego niet krenken door 2 zwaantjes.”
Neem me ff niet kwalijk zeg! Dus geld en macht zouden jou boven de wet moeten plaatsen? Gelukkig zijn er zwaantjes die doen waarvoor ze betaald worden! Jouw ideeën passen in een wereld, waarin corruptie regeert? Man, wat een mentaliteit!
Sharia wetgeving! Gewoon 100 zweepslagen op een publiek plein!
Van mij mogen ze alle patsende arabiertjes ook gelijk in de shredder duwen.
@Specht: ga jij er dan ook maar gelijk in mee. Wat een internet helden zijn jullie achter jullie computers of smartphones met jullie commentaren.

Dat geeft jullie niveau ook maar meteen aan hier op AB… Alleen omdat het Arabieren zijn… Jaloezie heerst.
Een vriendin van me heeft een keer een kop staart botsing gehad met een 308 van het leger. Die was ook NIET verzekerd! Waarom niet? De staat staat garant en keert in bijna alle gevallen altijd uit. Dus waarom zou je je auto verzekeren. Als je bakken met geld hebt?
@Kvgorp: geen enkel voertuig van defensie is verzekerd. Net zoals gebouwen enz. Op kazerne’s omdat dat zoveel is kan het niet uit. Daarom mocht er wat gebeuren betalen ze het gewoon, omdat alles verzekeren niet uit kan. Dus daarom snap ik het probleem ook niet met verzekering, ja geld willen vangen dat is het enige voor zo’n maatschappij
@riborg: Alle voertuigen van de Rijksoverheid zijn uitgezonderd van deze verplichting. Dus ook die Prius’en van Rijkswaterstaat en de Volvo’s van de KLPD (is formeel van de Rijksoverheid).
Jammer. Tot nu toe alleen maar simpele reacties van opgefokte puisterige pubers. Ook redactie lijkt hier last van te hebben.
Belachelijk voorbeeld van totale verspilling van energie, vakmanschap, geld en energie. De crusher in?!?! Denk je nou echt dat die rijke gast het ene fuck interesseert?! Verkoop dat ding dan en geef het geld aan een goed doel….en ja voor die simpele auto’s geldt hetzelfde. De crusher is voor oud schroot dat in de weg staat.
@windhoekgokarting: nou, die lambo is de jongste al niet meer (relatief ietwat verouderde VW-techniek, gerecycled plaatwerk). Oud schroot dus…dat de londonse politie in de weg staat. Uitermate geschikt voor de crusher dus…
En wij zitten hier te kwekken over duurzame energie en dergelijke. Nee we gooien meer dan €450.000 euro aan arbeid, materiaal en transport even de crusher in. Stelletje randdebielen.
@Dev: zodat er opnieuw 450000 euro aan arbeid uitgegeven kan worden. Economisch gezien een goed idee!
Hier in Nederland is de sanctie op onverzekerd autorijden een boete van € 550,-. In Groot-Brittannië zou dit vergrijp de vernietiging van je auto inhouden? Kan ik me echt niet voorstellen. Hier moet echt iets anders aan de hand zijn. Bijv. veelvuldige herhaling van hetzelfde vergrijp? Dan kan ik me er wel iets bij voorstellen: Hardleersheid drastisch aanpakken bijvoorbeeld? (Als de wet het toelaat). Al doende leert men.
De suggestie, om onverzekerd te mogen rijden, omdat de eigenaar zo rijk is, is natuurlijk baarlijke nonsens! Een WA-verzekering is wettelijk verplicht. En dat is – tenminste in Europa – zo geregeld ter bescherming van het eigendom van een gedupeerde. Dat deze Al Thani een schade met gemak zou kunnen betalen wil nog niet zeggen, dat hij dat ook zou doen. En zie dan je centen maar eens te krijgen.
En waarom zou iemand met zoveel geld geen verzekering willen betalen? Mij valt niks anders in dan arrogantie en/of provocatie, zo van: Ik heb lak aan jullie regeltjes, want ik heb geld en macht. En, als dat zo is, dan mag die Lambo voor wat mij bertreft gewoon de crusher in. Evenals de volgende bolide, waarmee hij ‘m dat lapt.
Wat een super brute bak zeg! Striping icm zijn kleur is erg goed gelukt..
Het zit toch iets genuanceerder.

Een klant van mij (uit Dubai) heeft ook een keer een van zijn auto’s laten overschepen naar Engeland om de zomer door te brengen met zijn studievrienden. Zijn auto was gewoon verzekerd bij AXA, een internationale verzekeraar. Deze verzekering is eigenlijk exact dezelfde (all risk) die ik ook heb hier in Dubai, maar dan met een wereldwijde dekking. Het probleem is alleen dat de politie in Engeland alleen verzekeringen met een zogenaamde ‘groene kaart’ erkennen. Aan een uitgeprintte statement met de voorwaarden van je verzekering alleen heb je helemaal niets in Engeland, hoewel de dekking wel geldt.

Mijn klant is ook aangehouden en gecontroleerd op zijn verzekering. Om gezeur te voorkomen heeft hij op aanraden van de agent toen direct een lokale Engelse verzekering afgesloten. Maar eigenlijk was hij daarmee dus dubbel verzekerd.

Een soortgelijk verhaal komt ook naar voren in de reportage ‘Millionaire Boy Racers’.
@stnectaire: Correct! Je hebt een groen verzekeringsattest nodig conform de EU-verzekeringswetgeving. Het komt er dus op aan om een verzekering te hebben bij een maatschappij ergens uit de EU (dus mensen uit NL of BE hoeven niet in paniek te slaan, onze verzekeringen zijn wel ok in UK)
Ze zouden hem moeten rose spuiten en er een krulstaart achteropplakken, dat zou pas een statement zijn ;)
@osmo: Een statement zou zijn dat je wat zou doen aan je taalachterstand.
Jullie zijn welkom in Amsterdam! Hier mag je wel onverzekerd rondrijden!
@replicant:Miljardairs komen niet naar 020 .
Auto niet verzekeren? Dan maar de crusher in. Toen ik in London woonde werd mijn A6 avant om dezelfde reden tot een pakketje geperst. Eigen schuld dikke bult. Alleen vind ik dat als een auto meer dan bijvoorbeeld 60k pond waarde heeft, dat ie geveild moet worden zodat ze het geld naar een goed doel kunnen brengen. Desnoods naar het bekende Londonse kinderziekenhuis.
Als ik de TV mag geloven is een auto verzekeren peperduur in Engeland.Daarom rijdt de helft van de bevolking ook onverzekerd. Waarom maken ze het niet veel goedkoper zodat iedereen zich kan verzekeren?
@Alfarobert: In UK worden nog steeds ongeveer 35 auto’s per uur gestolen. Ook plegen veel mensen fraude met autoverzekeringen. Al met al is het dus relatief duur – en zeker als je midden in London wilt verzekeren. Ik verzekerde mn auto 60 kilometer buiten London en dat scheelde mij al iets van 40 euro per maand.
@Alfarobert:
Simpelweg omdat de kosten dan voor de baten uitgaan?
Als je geen geld hebt voor een simpele WA verzekering moet je überhaupt geen autokopen.
Mag ik op de knop drukken als dit gedrocht de crusher in gaat?
@notsobig: Dat gedrocht is een auto van een 24 jarige die hem heeft puur alleen om het uitgaan (glow in the dark) daarnaast heeft hij tientallen auto’s tot zijn beschikking.

Als je denkt dat je een familie met een geschat vermogen van 50 miljard euro kan raken met een lamborghini is dat wel grappig.

Zeker als je naar hun uitgaven patroon kijkt ze geven miljarden uit denk aan hulp en investeringen.
@sandniggah: Wat interesseert mij dat nou van wie die is, hoeveel geld die heeft of wat voor doel de auto heeft? Het is en blijft een lelijk gedrocht (mijn mening), waar ik het straatbeeld graag vanaf wil helpen…
dat noemen we met een moeilijk woord “slavenhandel” @sandniggah: ..

precies geen stuiver liefdadigheid ..
@lincoln: Niet waar onlangs nog aan Frankrijk Ontwikkelingshulp gegeven.

google ook eens op Qatar liefdadigheid CEO Yousef bin Ahmed al Kuwari.

Schaam je diep je bent toch geen islamofoob met een lage IQ want dit is een bekend geluid bij hun dat ze niet aan liefdadigheid doen.
@notsobig: Even achteraan de rij aansluiten, ik was eerst samen met@norge en @jrk68, @emile benz wil ook nog een duit in het zakje doen. Wellicht kunnen we er een gezamenlijk weekeindje uit van maken en een potje kaarten om wie nu daadwerkelijk op de knop mag drukken.
@cocksdriveaudi: Ahhh toe nou…. :P Misschien meerdere knoppen monteren, kunnen we allemaal drukken…
@notsobig:
Ik weet wel een oplossing voor dit dilemma.
De vuurpeloton methode, ieder zijn eigen knop en niemand weet welke werkelijk is aangesloten. Hebben we allemaal het idee het vonnis geveld te hebben….
Kan je die supercars niet beter veilen en gebruiken om de staatskas te spekken? Denk dat de overheids tekorten dan een stuk kleiner worden in Engeland!
Gevalletje omgekeerd kolonialisme. Eerst aldaar plunderen. Worden ze zelf rijker en komen ze jou kant op plunder je ze een andermaal. Right…
Pff, die kerel lacht toch om die statement van de politie !
Zal ondertussen wel een legertje top advocaten op zitten en de politie trekt straks
gewoon aan het kortste eind, want hij is gewoon verzekerd.
Mag meneer even vangen, o.a 2 weken Dorchester á 50 ruggen onkosten.
@pvs1: Of ze gan in Syrie dwarsliggen of erger geen gas en olie voor 24 uur .
En terecht,de schredder ermee in.Niet verzekerd,inbeslag nemen,punt uit,en niks geen onderscheid maken van dit of dat,zus en zo.Het knopje indrukken wil ik ook nog wel doen.
Als die prutser al zo graag onverzekerd rond wil rijden,laat hem dat dan in zijn eigen land doen.
Daar hebben ze een heeeele groooote zandbak.
@9000cse: ik zeg niet dat het mijn ideeën zijn. Ik kan me gewoon perfect inbeelden hoe die arabieren zich voelen en die hebben met dit soort kapitaal idd macht, heel veel macht in Qatar en ommestreken. In België en Nederland is de koninklijke familie toch ook niet ‘zomaar’ net als alle andere? Beetje hypocriet zelf om te denken dat ze net als alle andere aanschuiven aan de kassa van de Aldi.

Dus om de situatie even uit een andere hoek te bekijken. Je bent autoliefhebber en jouw auto wordt geperst omdat je jouw verzekering (voor 4 weken) niet hebt betaald. Dan zeg jij, ach ja… het is terecht, want de wet zegt het en ik leg me er bij neer al kost het me een fortuin. Ik denk dat je toch ook alles die in je macht ligt gaat doen om deze onvoorziene kost uit te sparen. nee?
Dit is toch geen 700-4 ? Dacht dat deze 760 pk heeft

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).