Subaru Ascent: een nieuwe SUV uit het Verre Oosten

Auteur: , 32 Reacties

Een volwassen SUV met puike zitruimte.

Voor de New York Auto Show heeft Subaru een nieuwe SUV meegenomen. Het voertuig luistert naar de naam Ascent en het getoonde model in de Amerikaanse stad betreft een concept. De SUV is vijf meter lang en heeft drie zitrijen.

Het ruime interieur is gemaakt met een reden. De Ascent is speciaal voor de Noord-Amerikaanse markt, waar natuurlijk alles groot, groter, grootst moet zijn. De naam van het model is voluit Subaru Ascent SUV Concept.

De auto oogt zo goed als af en de verwachting is dan ook dat het productievoertuig niet veel zal afwijken van het concept dat momenteel in New York is te zien. De Ascent komt te staan op het Subaru Global Platform. Een nieuw platform waar ook andere modellen van het Japanse merk op komen te staan, zoals bijvoorbeeld de nieuwe Impreza.

Trump zal blij zijn met de SUV, want het model zal in de Amerikaanse Subaru-fabriek van de band rollen. Vanaf 2018 lanceert Subaru de Ascent op de Noord-Amerikaanse markt.



32 reacties

ziet er puik uit als je het mij vraagt. kan zo in productie!
@meneer:

En daarom zal nooit iemand dat aan jou vragen ..
@lincoln: hallo Hyundai
@lincoln: nare vent ben je ook altijd
@lincoln: dit soort reacties verpesten autoblog meer dan een 100e artikel over opa verstappen mijns inziens. ze komen vaak van dezelfden.
Hallo @meneer: ..

En .. mag deze auto in productie van jou ??
@meneer: ik vind deze reacties juist erg leuk.

Kan er altijd wel om lachen.
@lincoln: Lincoln, blijf alsjeblieft altijd hier op AB en blijf altijd zo lekker cynisch en sarcastisch! <3
Subaru heeft geld gevonden om na het chassis en de motor er nog iets moois van te maken aan de binnen- en buitenkant. Top!
Wat een ongelooflijk lelijk hok! Krijg er de associatie van een diepzeevissen bij.. zo eentje die zo diep zwemt dat je ze normaal nooit kan zien omdat er geen licht is daar beneden.

http://www.swelluk.com/blog/files/2013/08/xblob-848×566.jpg,qx38213.pagespeed.ic.4lP4mqzTFg.jpg
Eigenlijk gek dat een merk als Subaru zich zo laat op dit segment stort. Technologisch hebben ze alles in huis. Uiterlijk kun je altijd wat van vinden bij Subaru, ik houd er wel van. Hoop dat het een succes wordt, alhoewel ze in Nederland zeldzaam zullen zijn.
Had overigens meer subaru geweest met lijstloze ramen en evt. zelfs twotone kan wel weer.
Dat het uiteindelijke productiemodel hier veeeer vandaan komt uit te zien laat zich raden. Concepts en Subaru…
Stuk beter dan de tribeca. Al was dat niet zo heel moeilijk….
Oogt niet verkeerd
Nog niet eens in productie en nu al een youngtimer ..

Subaru overtreft hiermee alle concurrentie ..
@lincoln: het is niet eens grappig, het slaat als een tang op een varken wat je uitkraamt. Soms moet je dat toetsenbord eens lekker met rust laten als je niets te melden hebt. Ik doe het ook wel eens, doe je iedereen een plezier mee.
Onverwoestbaar, zoals het een Subaru betaamt. Alleen al die hendel om de achterbank neer te klappen:

http://www.autoblog.nl/gallery/Subaru/Ascent_Concept/ascent-concept-10004.jpg
Zo, dat ziet er zowaar hip uit. Maar Subaru heeft wel vaker flitsende concepts neergezet en dan is het uiteindelijke resultaat een saai stuk blik met zwart plastic vanbinnen…. Techniek is uitmuntend, maar de aankleding om te huilen. Hopelijk slaan ze nu een andere koers in, Mazda laat zien dat ze het wel kunnen in Japan.
Mooi dashboard en interieur zeg. Wat een tank, beauty.
Het verhaal dat Subaru’s minder lelijk worden gaat voor deze niet op.
2 stoelen op de tweede rij en 3 op de derde rij…
Rare constructie
@nofxke: vrij normaal, hoe wil anders op de derde rij komen?
@pinut187: euh, meeste auto’s die ik ken hebben op de tweede rij 3 zitplaatsen en 2 zitplaatsen op de derde rij. Omdat je met wielkasten achter zit is de derde rij meestal smaller.
En daar geraken doe je door stoeltje te klappen, ongeacht dat er 2 of 3 zitplaatsen zijn.
Dit is gewoon een rare opstelling omdat binnenruimte bij meeste voertuigen smaller is op de derde rij.
@pinut187: 2-3-2 is eigenlijk bij alle 7 zitters de standaard. Precies om de reden die nofxke aangeeft. Door de wielkuipen achter is de achterste zit vaak smaller.
Ik vind het een tof ding. Jammer voor Subaru dat ik de doelgroep niet ben.
vind subaru een symphatiek merk, maar tering, wat is dit lelijk zeg.
Voorkant prima. Achterzijde prima. Binnenkant prima. Zijkant verschrikkelijk. Alsof iemand in het kleimodel de boven- en onderkant van de zijkant naar elkaar toegedrukt heeft.
Ik vind hem er prima uitzien. Uiteraard is het bij Subaru altijd even afwachten in hoeverre de productieversie op deze concept gaat lijken, maar dit is zeker niet lelijker dan de andere wagens in dit segment.
Ziet er goed uit. Zal het goed doen in Amerika.
De auto oogt zo goed als af en de verwachting is dan ook dat het productievoertuig niet veel zal afwijken van het concept dat momenteel in New York is te zien.

Juist bij Subaru zou ik daar niet teveel op rekenen. Die hebben al aardig wat ‘productieklare’ concepten vakkundig vernaggeld de laatste jaren. Ik vind dit namelijk best een fraai ding zo! Dat blauwe display in t midden is wat much maar verder wel een net ding. Dus die zullen ze nog wel flink versoberen voor ie in productie gaat.
Niet eens echt lelijk

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).