Suzuki komt met geinige 2+2 concept car

Auteur: , 23 Reacties

Na de Ignis van vanmorgen is Suzuki nog niet klaar. De Japanners komen namelijk met een nieuwe conceptcar aanzetten. Is het wat?

Het design is speels en het doet je nog het meest denken aan een mini-C4 Cactus. En dat is een goed teken. Het segment van de hoge instappers doet momenteel prima zaken in autoland en kom je als fabrikant met een lichtgewicht, goedkope en zuinige doerak op de proppen kan dit zomaar succesvol zijn.

Suzuki weet dit ook en de concept, die luistert naar de naam Mighty Deck, kan zomaar een voorloper zijn van een aankomende lichtgewicht mini-SUV. Waar de Japanse autofabrikant ook zijn talenten in heeft, is het creëren van een kleine stadswagen die je zonder poespas van A naar B brengt. Laat dat nou precies het uitgangspunt zijn van deze Mighty Deck.

Met slechts 2 stoelen en een pick-up achtige achterkant kijken we naar een creatief concept van Suzuki. De auto wordt aangedreven door een 0,6 liter grote 3-cilinder turbomotor met elektrische ondersteuning. Cijfers over verbruik of het vermogen van de gecombineerde motor is nog niet bekend. De Mighty Deck zal voor het eerst live te zien zijn op de Tokyo Motorshow.23 reacties

Laten we dat maar als een concept houden.
Susuki is plots goed bezig. Ik vind hem wederom weer leuk. Laat maar komen.
Hij is grappig dus laat maar komen! :)
Waar komt al die creativiteit vandaan? Enig idee wie de designer is?
@pomoek: zijn naam is Yoshi en hij zit in kleuterklas 2 van de 4e centrale kleuterschool in Tokio stad.
@mashell: dat wordt later een hele grote!
@potjak: komt Door de calvé
@pomoek: die creativiteit komt uit japan als je kijkt wat voor leuke dingen daar ook allemaal rondrijden dat je hier nooit ziet..
Leuke concurrent voor de Smart :) Als ‘ie een stuk goedkoper is dan wist ik het wel, mocht ik een van die twee willen kopen… (Niet dus)
… ohhhhh….. ik krijg meteen een “hoi, kom je buiten spelen” gevoel! :)
Een zeer kekke Kei-car! Typisch Japans.
Nee, bedankt!
0.6l 3-cilinder. manmanman… Dan haalt oma met haar scootmobiel dit onding nog in.
Typisch concept die je nooit in het echt gaat zien.
@kliko: Nog nooit van de term “Kei-car” gehoord?
Waarom moet dit nou weer een concept zijn? Gewoon meteen uitbrengen. Als hij niet veel kost heb je een ware smart-killer.
2+2 = 2?
wat een flikandel, daa wil je nog niet in gezien wolden. plak een 45km stickel elop dan is het bijna compleet. dat ziet el uit als een koekblik of een bamibak.
@panlat: bamibak op wielen, klinkt beter
Ik vind hem wel leuk.
Leuk wagentje!
Ideaal autootje in de stad en lekker vrolijk
Suzuki dewalt
Geinig? Wat een lelijke eend!

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).