Sweet! De unieke Rolls-Royce Sweptail

Auteur: , 42 Reacties

Coachbuilding in optima forma.

Rolls-Royce kopers zijn uiteraard veeleisend, maar dat mag ook wel als je +/- een half miljoen eurootjes mag aftikken voor zo’n auto. Voor de échte dandy bestaat er altijd nog de mogelijkheid om een model naar eigen smaak te laten bouwen (à la Ferrari) en precies dat zorgde voor de conceptie van deze Sweptail.

De spitse bips hint uiteraard naar Rollses uit het verleden en zoals gezegd is de auto geheel volgens de wensen van de klant gebouwd. Diezelfde klant heeft er trouwens ook een handje van om privéjets en superjachten naar eigen smaak aan te kleden. Na jaren van intensief overleg is de Sweptail dan eindelijk voltooid, het resultaat check je in de gallery. Technische details zijn trouwens niet vrijgegeven, waarschijnlijk omdat dergelijke banale zaken er bij een auto als deze niet toe doen.

Het front is wat mij betreft iets té pompeus, maar daar hebben meer moderne Rolls-Royces last van. Al met al vind ik ’t gaaf dat iemand de ballen (en de centen!) heeft om een Rolls op deze manier te laten bouwen. Het doet ons denken aan de fantastische Jonckheere coupe uit vervlogen tijden. De Sweptail wordt dit weekend onthuld tijdens het Villa d’Este Concorso d’Eleganza. De video check je hieronder!

Sweptail42 reacties

Inderdaad sweet, zeg.. Wat een uniek ding! Gewaagd en gaaf design! Ik ga er nog even wat langer naar kijken..
@Jochempie: echt een jacht op wielen!
mwah uniek!? https://www.google.nl/search?q=buick+boattail&tbm=isch&imgil=mFCaDrjZu4IABM%253A%253BP8v1QZ3SjgTYXM%253Bhttp%25253A%25252F%25252Fcarswithmuscles.com%25252F1971-buick-riviera-is-a-boattail-beauty%25252F&source=iu&pf=m&fir=mFCaDrjZu4IABM%253A%252CP8v1QZ3SjgTYXM%252C_&usg=__gnudm6FS_Gww8STdoUKVddyFEXo%3D&biw=1366&bih=662&ved=0ahUKEwj6oui_44_UAhWqLMAKHXvjDloQyjcIMw&ei=HkkpWfqbMKrZgAb7xrvQBQ#imgrc=B0FuXpK644MZJM:
@tmenges: Ja dat hebben ze bij Buick ook leuk afgekeken idd.
@Donstil: als ie ergens van afgeleid is, dan toch wel deze RR 20HP Sports Coupe uit 1927: https://goo.gl/images/AMe6Kt
@vroaaar: Oeh die is lelijk. Ik had heel wat anders verwacht…
@ohoogeveen: ja, in dat opzicht lijken ze dus ook op elkaar ;-)
@Donstil: sorry, klikte toch echt op “reageer” onder het bericht van @tmenges. Anyway boattails zijn al zo oud als de als de baard van Sinterklaas ;-)
@tmenges: Oh nee!!.. Het greenhouse loopt taps af naar de achterzijde, op een hoekige body! Hoe durven ze, die kopieerChinezen! Maakt ook verder niet uit dat een Corvette C2 al acht jaar vóór die Boattail datzelfde concept bevatte..
@jochempie:
Zowel de Vette als de Riviera boattail zijn onder leiding van Bill Mitchell ontworpen. Dan zou ie dus zichzelf gekopieerd hebben.
@rob: Kan toch?
Fantastisch design. Er gaan trouwens geruchten op het concours dat de eigenaar bijna 10 miljoen pond zou hebben betaald.
@robbert01: Als je nagaat dat het gedrocht van een Maybach Exelero 8 miljoen Euro heeft gekost, lijkt 10 miljoen voor zo’n fraai werkje als dit niet zo vreemd..
@Jochempie: Gekocht door de meest slechte rapper die ik ooit gehoord heb. Buiten dat ook de lelijkste rapper. Birdman…
@viezefreddyw: Verbaast me weinig, allebei hebben ze een afzichtelijke grille.
@viezefreddyw: niet gekocht door birdman, maar door een meneer die onder andere 2 P1s, 4 Laferraris (waaronder 2x coupe, Aperta en een FXX-K), stuk of 10 GT3en, Ferrari F12 TRS etc bezit. @mwvmnw op insta
Poeh, van voren vind ik hem niet mooi.
@rufctr01: nee het doet mij ook niet zoveel. Eigenlijk is de enige mooie kan tsie we kunnen zien de bovenkant ;)
Wat een misbaksel en profile! Die overhang….
Omg wat vind ik hem lelijk. Het stuur aan de verkeerde kant en lijnen om van te kotsen. Engelse gayness ten top. Doe mij maar een Golf 6 R…
@shadowbroker: dat is denk ik ook precies waar de opdrachtgever voor deze auto tussen twijfelde..
een tweedehands Golfje met veel power of een handgebouwde unieke auto :)
@ukbob: Waarom maken ze een golf niet met zulke rare lijnen dan? Omdat niemand die koopt. Al is ie gebouwd door een aap of peuter word ie voor mij nog niks specialer van. Maarja mij maken die rand zaken ook niet zoveel uit. Een auto moet voor mij goed sturen, degelijk, praktisch en snel zijn. Denk dat deze Royce alleen snel is. Ii vind hem gewoon niet mooi en kan niet begrijpen waarom je in gods naam zo’n ding wil hebben..?
@shadowbroker: goed sturen, degelijk (een VW??) praktisch én snel..
dan kun je nog wel leukere dingen vinden dan een (vierwielaangedreven…!!) Golfje hoor :)

En over waarom je zo’n ding wil hebben: als je t kan betalen doe je het gewoon.
Daarnaast blijven dit soort speciaaltjes prima hun waarde vasthouden, want uniek. Hoe leuk een Golf 6 R ook is, meer waard gaat ie niet worden.

En
@shadowbroker: Er bestaat een zeer toepasselijk spreekwoord over een aap en een ring. Dat past zeer mooi bij die Golf. En er is nog een tweede spreekwoord dat we hier kunnen gebruiken, iets met parels en zwijnen. Dat past dan weer zeer mooi bij jou. Ga je mond wassen met zeep, barbaar! ;-)
Verschrikkelijk lelijk maar goed dat dit misbaksel in een collectie verdwijnt
Het vogel perspectief heeft het meest…
Prachtbak, maar…

Ik dacht even dat er foto’s van m’n vakantievoiture, een Rover 75 Tourer geplaast waren. ”The resemblance is uncanny”.
Vet dat het kan, maar had niet gehoeven. Wat een gruwelijk lelijke auto is dit, en die overhang aan de achterkant!
Na jaren van intensief overleg. Je zal er maar tijd voor hebben. En ja, ik ben jaloers.
Ik vind hem eerlijk gezegd niet echt mooi. De achterkant is prachtig, maar dat lijnenspel past niet bij de rest van de auto. Wel gaaf, niet mooi!
Wat een gedrocht!
Wel fijn dat er maar 1 van is dan!
Voor de geïnteresseerden, de eigenaar zit ook op Instagram onder de naam @mwvmnv . Eigenaar (Sam Li) is steenrijke man uit Hong Kong met een collectie van 400 moderne auto’s waaronder 2 F12 TRS’s, 2 P1, 2 LaFerrari, etc etc en rijdt ze allemaal.
@willempieee: gezien het kenteken met 08, kón het alleen maar een chinees zijn.
Ik vind het maar een onsamenhangend geheel.
Verhoudingen zijn compleet zoek. Idee is wel tof verder, een boattail-achtige coupe. Werkt alleen voor geen meter als je de Phantom als basis neemt. De Wraith was een 10x betere keus geweest.
Wauw!!!!
@ukbob: Waarom denk je dat ik een golf 6 r bedoel voor de rijeigenschappen en de andere punten die ik bedoelde? Ik wou alleen maar zeggen dat ik een Golf 6 mooier vind de deze auto heirboven. Qua degelijkheid en ri jeigenshappen weet ik niet. Heb wel een tijdje een gti 5 gereden, maar dat was gewoon een leuke aftrap bak. Verder niet heel speciaal

Absoluut een auto die een waarde blijft, maar de vraag is voor mij gewoon… Waarom moet je zo aandachtsgeil gaan doen met zo’n auto? Je hebt er gewoon niks aan, behalve dan dat mensen je na kijken en een hele boel kleuters je achterna lopen te fotograferen en te filmen. Maarja dat ben ik ik. Ik ben al tevreden met een tentje in het bos:)
de achterkant lijkt iets van een jacht weg te hebben😄
LOL ..
zal wel weer een “hommage” zijn ..
Want zo rolt BMW ..

Broddelwerkje ..
Jarenlang over het ontwerp doen en dan net zoiets voor de dag komen, waar is die vent miljardair meegeworden?
Blinde geleidehonden?
Heerlijk, voorkant niet mijn smaak maar achterkant, wow, stunning. En gewoon de ballen hebben om dit te laten maken. Bespoke, Absolutely
Mooie Rolls-Royce Riviera

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).