Te koop: BMW 507 van een F1-kampioen

Auteur: , 29 Reacties

Een bijzondere auto van een bijzondere man...

Er zijn genoeg imposante, zeldzame en prijzige auto’s te koop. Echter zijn er maar weinig exemplaren met een schitterend verhaal op hun naam, laat staan van een bekend persoon. Dat laatste is ditmaal het geval: je ziet hier de BMW 507 van F1-kampioen John Surtees. De wat oudere lezers onder ons zullen hem wellicht ook kennen van de MotoGP, waarin hij eveneens kampioen werd. Tot vier keer toe! Daar zal geen verandering in komen: John Surtees overleed één jaar geleden.

Na zijn eerste MotoGP-titel in 1957 waren flinke bonussen van sponsoren niet of nauwelijks aan de orde. Je kreeg eeuwige roem en, in het geval van Surtees, een beeldschoon presentje van je teambaas. Of nou ja, voor de helft dan. De BMW 507 die hij wenste, werd voor 50% door zijn chef betaald. De andere helft sprokkelde John zelf bijeen.

Nu we het verhaal besproken hebben, is het tijd voor de auto zelf. De BMW 507 was (en is eigenlijk nog steeds) een fraai gelijnde roadster, die van 1956 tot 1959 werd geproduceerd. Onder de kap schuilt een 3,2-liter achtcilinder met 150 pk, al levert het exemplaar van Surtees meer vermogen dankzij enkele aanpassingen door BMW. Daarnaast zijn de wielen, met daarachter andere remschijven, omhuld in Dunlop-rubber. In totaal zijn er 252 stuks gebouwd, wat van de 507 een zeldzame verschijning maakt. De prijzen van de roadster blijven daarom ook snel stijgen.

Half juli wordt Johns exemplaar verkocht door Bonhams. Heb je interesse? De veiling vindt plaats op het landgoed van Goodwood. Wie misgrijpt kan er sowieso een mooi dagje Festival of Speed aan overhouden.29 reacties

Ondernemers hebben nooit autopech toch. of wel!?.
Die pookknop… wat een heerlijk ding!
@joep: eens zien of je dat nog zegt zodra deze rectaal ingebracht wordt. 😂
@lekkaah: nee, dat is standaard bij de BMW dealer.
@rhellema: ziek mannetje
@rolov: sorry, ik had er even geen rekening mee gehouden dat er hier ook tere kinderzieltjes meelezen. Dus mocht het zo zijn dat ik je gehele toekomstige leven nu totaal verknald heb dan wil ik je uiteraard mijn welgemeende excuses aanbieden.
@rhellema: waar het hart van vol is…
@rhellema: Meneer Hellema toch, wat is dat nu voor een taal?
En dat zo op de vroege avond!
@dirkv: daarom had ik het al in de middag geschreven mijnheer dirk😉
Wat een elegantie!
Ooit had ik de Jensen Interceptor van John Surtees ook nog eens de FF versie. Ik kan het mezelf nog steeds niet vergeven dat ik die auto heb verkocht…
@itiswhatitis: dat is eeuwig zonde!
@itiswhatitis: dat kan ik me heel goed voorstellen. Een auto van een legende en dan ook nog eens een bijzondere.
Blijft een schitterende auto!

Op FB volg ik Dirk’s Garage. Een Nederlander woonachtig in Miami en heeft diverse exclusieve BMW’s welke hij deelt op FB, leuk om te volgen: https://www.facebook.com/pg/DirksGarage/photos/?ref=page_internal
@roberto: bedankt voor de tip!
Allemachtig prachtig
Beetje vreemd om de oude 500cc Grand Prix ook MotoGP te noemen. De FIA GT is ook geen WEC en de Group B geen WRC, toch?
Erg fraai deze voiture. 😊
Iedere petrolhgead hoort John Surtees te kennen.
Net zo goed als Fangio, Caracciola en Jim Clark
En Jacky Ickx , van Lennep of Slotemaker.
Liane Engeman Jan de Rooy
Bert Shankland,Ari Vatanen.
Rooie Arie en Turbo Joop.
Ik kan me voorstellen dat de hard-top hem ook nog wat knikkers duurder maakt. Zo zie je ze niet vaak en als ze er al allemaal ooit een hadden dan zullen er heus door de jaren heen wat verloren zijn gegaan. Prachtig ding, zeker als hij van John Surtees is geweest. Ik heb de beste man nog eens gezien in de pitstraat van Assen bij de Centenial TT.
Dit is een iconische BMW. Er is een BMW dealer (Breeman) in Nederland die een witte in zijn bezit heeft. Kijk even naar zijn collectie via deze link: ‭ ‭ https://breemanbmw.nl/breeman-classic-collection
Is de moeite waard om even te kijken.
https://youtu.be/-DntYryFFjI.
In deze docu over John Surtees, komt deze BMW ook nog even voorbij.
Prachtige wagen, ben benieuwd wat die zal op gaan leveren.
Een 118d rijdt deze auto helemaal zoek.
@alcantara: klopt
@alcantara: Wat is je punt?
@alcantara: mijnheer is een echt liefhebber?
@alcantara:
Knap geredeneerd.
Helemaal alleen bedacht?
Die 118d wordt elke dag minder waard, de 507 daarentegen….
Respect your elders…
Ik heb ooit het genoegen gehad met een 507 te rijden. Geweldig. Rijdt zo soepel en licht. Heerlijk. Maar wel in je achterhoofd houden dat je met bijna een miljoen onderweg bent…..
Zelfs toen bestond de BECKER MEXICO al, de topper van Becker

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).