Te koop: een Mercedes G-Klasse vermomd als Peugeot

Auteur: , 19 Reacties

Hebben we hier te maken met een chauvinistische garagist uit Marseille of is dit écht een Peugeot? Spoiler: dat laatste.

Peugeot P4

Al in de jaren dertig wordt uit verschillende fusies het bedrijf Steyr-Daimler Puch gevormd. Deze Oostenrijkse firma, tegenwoordig Magna Steyr geheten, is dus een onderdeel van het Daimler-concern en is gespecialiseerd in het bouwen van terreinwaardige voertuigen. Denk aan de Steyr Pinzgauer en Haflinger. Het bedrijf bouwt echter ook de Mercedes-Benz G-Klasse, in sommige landen werd de auto zelfs verkocht als Puch G.

Maar daar blijft het niet bij, want ook Peugeot had zijn versie van de G-Klasse. Deze werd niet bij Magna Steyr gemaakt, maar bij Peugeot zelf. Alhoewel, ‘maken’ is een groot woord. De G-Klasses werden in hapklare stukken door Mercedes bij Peugeot aangeleverd, waarna de Fransen er een benzine of diesel uit de 504, gekoppeld aan een versnellingsbak uit de Peugeot 604, in schroefden, er wat kabels doorheen trokken, het geheel vervolgens aan elkaar lasten en een kleurtje gaven.

De meeste Peugeot P4’s gingen naar het Franse leger. Zij waren het die met een order van 15.000 exemplaren aan de wieg stonden van de P4. Ook enkele consumenten schaften zichzelf een Franse G-Klasse aan, al stond de hoge prijs écht commercieel succes behoorlijk in de weg. Bovenstaand exemplaar is wat de Fransen zo mooi een ‘depannage’ noemen: een bergingsvoertuig. Het bijzondere vehikel staat te koop in eigen land, de Marktplaats-advertentie vermeldt een niet misselijke vraagprijs van bijna 14 mille.

Peugeot P419 reacties

Mooi kan ik men inrit mee schoonvegen in de winter…
Nou… Op de merknaam na niet van een originele G te onderscheiden *kuch*
@a3aan: Nee, Puch!
@norge: scherp!
Steyr das mien merk
Dat is nog eens een leuke wagen!
@toyotafortuner: dan heb je nog steeds een auto die Door fransen in elkaar geschroefd is
Hij is wel gaaf!
Ook even gegoogled op Haflinger: http://euro.lexusownersclub.com/forums/uploads/1167368171/gallery_973_50_7770.jpg. Dan is deze beter…
@pomoek: beter in wat? Het is een heel ander voertuig…
@lekbak: en dus beter!
Dat is nog eens een handige accesoire voor de Jag…
Nou doe mij dan toch maar de GD240 LWB Wolf die ze hebben staan. Die is nog goedkoper ook.
Dat is hier bijna om de hoek.
Daar hebben ze allerlei G te koop staan.
@jarnobakker: een van de grotere specialisten van Europa. Ze hebben altijd een hoop leuk spul staan.
Misschien is er dan ook wel een Peugeot G AMG 6×6 :)
Je ziet ze in Nederland bij nooit, in Frankrijk staat er nog wel eens een te koop. Overigens is de prijs heel normaal voor een dergelijk voertuig in goede staat (daar gaan we dan even vanuit). De G klasse en zijn klonen zijn al jaren in heel Europa ongeveer even duur. In Nederland waren ze iets duurder toen ze nog belastingvrij waren maar dat viel best wel mee.
Staat gelukkig nog niet zo lang te koop….
“Deze Oostenrijkse firma, tegenwoordig Magna Steyr geheten, is dus een onderdeel van het Daimler-concern…”

Deze Oostenrijkse firma is al honderd jaar geen onderdeel meer van het Daimler-concern.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).