Spyker weg uit Zeewolde en de nieuwe huurder is…

Auteur: , 26 Reacties

Ja, ik het gewoon doen. Een link leggen tussen Victor Muller en Max Verstappen.

Maranello heeft Ferrari, Sant’Agata Bolognese heeft Lamborghini, München heeft BMW en Zeewolde heeft Spyker. Correctie: had Spyker. De verhuurder van het pand heeft namelijk laten weten aan Omroep Flevoland dat Spyker verhuisd zou zijn naar Engeland. Een locatie wordt niet genoemd, maar jaren terug is al de ‘productie’ verhuisd naar Coventry. Daar kunnen ze nu dus ook lekker vliegtuigjes gaan bouwen.

En die link met Max dan? Geduld, lieve mensen.

Ik kan me zo voorstellen dat de verhuurder blij is van Spyker af te zijn. Als ondernemer wil je immers gewoon bedrijfspanden verhuren en geen luchtkastelen. Dat de huur netjes betaald wordt, dat soort dingen. Daar houdt het goede nieuws voor de beste man overigens niet op, hij heeft namelijk al een nieuwe huurder gevonden.

Van Amersfoort Racing neemt namelijk haar intrek in het pand aan de Edisonweg in Zeewolde. Dat raceteam is in 1975 opgestart door Frits van Amersfoort en is momenteel actief in zowel de Formule 3 als de Formule 4. Het is een echt opleidingsteam, met momenteel een zestal jonge jongens onder haar hoede. Die hebben een lichtend voorbeeld, want niemand minder dan -letten we op, hier komt het- Max Verstappen nam aan de F3 deel als coureur voor Van Amersfoort Racing. Andere coureurs die bij dit team tot bloei kwamen zijn onder andere Tom Coronel, Jaap van Lagen en Renger van de Zande.

Tegenover diezelfde Omroep Flevoland laat Van Amersfoort Racing behoorlijk geprofiteerd te hebben van het succes van Max. Zo gaan ze van zes naar acht rijders in de F3 en F4 groeien en worden er dus twee extra auto’s ingezet. Daarnaast gaan ze de jonge coureurs ook privé-onderwijs bieden. Niet duidelijk is of de coureurs alleen mogen racen als ze de verplichte rekentoets hebben gehaald.26 reacties

Zeewolde gaat er in ieder geval niet op achteruit
Kijk, eindelijk weer fatsoenlijke huurders.
Coventry? Lekker bij mij om de hoek. Misschien maar eens solliciteren…..oh nee ik heb liever wel geld op mijn rekening elke maand.
Je hebt hier wel een mooi RTL Boulevard/Telegraaf/Privé verbandje aangelegd zeg… Beetje overbodig ook. Gewoon een leuk nieuwsartikel dat van Amersfoort Racing een nieuw pand betrekt met wat achtergrondinformatie had ook gekund.
Verder treurig van Spyker, maar dat is natuurlijk al jaren dood.
@trustmeiamanengineer: Je slaat de Spyker op z’n kop.
@lotus: Het lijkt meer op Spykers zoeken op laag water.
@donvincenzo: wat bijspykeren over de achtergrond van het verhaal kan nooit kwaad
@janjansen: Dit is niet grappig natuurlijk, voor ieder gat een Spyker hebben. Heb toch eens respect voor Victor… Saab heeft hij in z’n eentje rijpt gemaakt (voor de sloop welliswaar)
Spyker, o jeezzz…
Verstappen – Spyker WDC + WCC 2017 zeg ik je. Ik weet het 100% zeker!
Waar racet die zoon van schumacher ook alweer bij? Was dat ook geen nederlands team?
@maferick74: Ook Van Amersfoort in het Duitse F4! Net als de zoon van Adrian Newey. Maar kan deze twee nog geen echte toppers noemen, zelfs onze landgenoot Janneau Esmeijer heeft nog beter gepresteerd, maar helaas geen overwinning (wel 5 poles).

In het F3 had VAR dit seizoen ook een zeer goede rijder, namelijk de Monegask Leclerc, zeer goede rijder die we ook maar in de gaten moeten gaan houden!
@atteh: Mick schumacher heeft wel een weekend gewonnen. Maar hij is natuurlijk geen verstappen. Wie weet hoe ver hij het gaat schoppen. Het zou wat zijn als max en mick straks samen bij ferrari rijden in de f1.
Ik sprak vorige week iemand met een kort lijntje naar Victor Müller en die waarschuwde me al dat er iets aan nieuws aan zat te komen.. Overigens wist hij me ook te melden dat Victor toch echt verder wil met Spyker B6 en een Suv… (maar niet die ssuv)
@w0o0dy: Pssst ik heb een nog korter lijntje, het schijnt dat hij gaat verhuizen ;)
Joepie toch nog wat Verstappen nieuws. Ik begon net te trillen.
Ben pas nog in de fabriek geweest voor wat onderdelen. De fabriek is nu inderdaad grotendeels leeggehaald (onderdelenvoorraad is er geloof ik nog wel). Alle auto’s weg, een paar verkocht, maar het overgrote deel is elders gestald. En daar ben ik gisteren nog geweest. De Zagato en Venator zijn niet te koop helaas. Spyker D8 is weg, en ook een F1-dummy.
@madvillain: Waar staan ze gestald? En hoe kom je daar binnen? Ik zou ze zelf namelijk graag ook een keer willen zien.
@carfreakjim: Je komt er niet binnen. Ik kan helaas ook niet zeggen waar en wat er allemaal staat. Ik was op uitnodiging.
Eerste alinea ontbreekt het woord ‘ga’.

Laatste alinea ontbreekt het woord ‘weten’
Max is blijkbaar de nieuwe kip met de gouden eieren . . .
Kunnen we afspreken om niet al het (auto)nieuws te linken met ” the all mighty Max” , begrijp me goed ik vind die gast ook super maar de adoratie op AB neemt bijkans infantiele vormen aan!
@toniominestrone: dit heeft natuurlijk ook wel een beetje met Max te maken: door die 10 overwinningen van Max verleden jaar(het team had nog nooit gewonnen) is het team op de kaart gezet en hebben ze meer ruimte nodig voor meer auto’s
Van Amersfoort naar Zeewolde….

Potverdikkeme ik had jullie koppenschrijver moeten worden. Ik maak echt kleine juweeltjes gewoon…
Zeewolde, dat is mooi om de hoek. En aangezien mijn zoons graag op Formule 1 willen, zal ik er binnenkort maar eens gaan kijken. Even een proeftraining plannen.
Bologna, geen Bolognese.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).