Te koop: Lancia Hyena voor 170.000 euro!

Auteur: , 36 Reacties

Een hoogst merkwaardig vormgegeven koets en een auto met een fraai verhaal. Wie wil dat niet?

Waarschijnlijk een hoop mensen, want een allemansvriend kun je de Hyena onmogelijk noemen. Onder de koets schuilt dan wel weer techniek die voor een groot deel overeenkomt met die van de Delta Integrale en die auto weet bij een hoop liefhebbers de handjes nog steeds op elkaar te krijgen.

De carrosserie is getekend door Zagato in opdracht van de Nederlandse importeur Paul Koot. Zonder medewerking van Lancia zelf werden in totaal 24 exemplaren gebouwd, dus de hoge prijs heeft één en ander te maken met de zeldzaamheid. Waar het exterieur al bijzonder is vormgegeven, geldt dat zo mogelijk nog meer voor het interieur. De prestaties zijn dan wel weer cool, want 300 pk en 1.148 kg klinkt gewoonweg goed.

Check de foto’s in de gallery en laat vooral weten of je de eerder vermeldde prijs van 170.000 euro stuk zou slaan aan deze paradijsvogel.36 reacties

Hier moet je een tweede hypotheek voor afsluiten, de waarde van dat ding stijgt gegarandeerd!
@agera: Ik zou het er niet op wagen. Zeldzaam wil lang niet altijd zeggen dat het veel in waarde gaat stijgen. Historie is matig (geen rally or races), de auto is niet bijzonder fraai, de auto is erg onbekend en er staat geen paard op het embleem.
@imdoctorbob: maar er staat lancia, daarom is ie de hypotheek waard
@ettie: Ach, er staan al genoeg mensen onder water met hun hypotheek dus dit kan er idd wel bij ….
@imdoctorbob: Tja dat alles heeft een Bmw Z8 ook niet.
Op een gele zou ik die 170k zo stukslaan, dit groen is niet mijn ding.
Erg gave autootjes, al zeg ik het zelf.
Heeft wel wat weg van een Brera, of nouja andersom natuurlijk. Verder zou ik never nooit zo iets willen hebben, ziet er niet uit.
Ja allemaal leuk en aardig maar deze is wel ontzettend lelijk groen.
Ieuwl.
Van buiten vind ik hem nog best wel te pruimen, stiekem wel gaaf zelfs! Alleen van binnen is het net een kitcar die door iemand in z’n schuur in elkaar is gezet, niet wat je voor €170.000 verwacht.
@nielsnl1: precies wat ik ook dacht.
Zo te zien had Zagato ook wel eens mindere dag… Los van de kleur vind ik vooral de achterkant nog al vreemd, qua proporties. En die velgen zien er uit of ze er achteraf bij de kwikfit zijn bijbesteld.
Ik kan me moeilijk voorstellen dat toen die mensen naar zagato gingen en even later een tekening kregen, dat ze dachten: wauw, dit is echt een mooi, geslaagd ontwerp.
Kijk hoe ie op zijn wielen staat. Krachtig, stoer, gedrongen; klaar om tot actie over te gaan. Haast als een echte Hyena: niet direct een mooi beest, maar om bang van te worden.
http://image.shutterstock.com/display_pic_with_logo/353014/102056884/stock-photo-close-up-portrait-image-of-a-spotted-hyena-standing-amongst-the-rocks-102056884.jpg

Ik vind ‘em helemaal geweldig dus. Alleen dat groen…, dat vind ik maar “zo zo”. Zwart staat ‘em briljant:
http://static.autoblog.nl/images/wp2012/lancia-hyena.jpg
@Rob:
Scheelt ook dat die zwarte op de enig juiste velgen staat.
@Rob: oke in het zwart, juiste velg, stoer apparaat. In het groen…meh
Op de eerste foto vond ik m wel wat weghebben van de alfa gtv uit halverwege de 90’s en op diezelfde foto ziet ie er best mooi uit ook nog. Op de rest van de foto’s helaas niet en denk eigenlijk ook niet dat dit ding voor zoveel verkocht gaat worden of zelfs nog meer waard gaat worden.
Eigenlijk een Alfa SZ met Delta HF EVO-techniek. Let maar eens op details als koplampjes, achterlichten, klokken (RZ), stoelen…
@posthumus: Deuren ook…
@pjotr: feitelijk de hele daklijn. Kijk maar naar die A-stijl. Jaren geleden een gele in het wild gespot (op NL-kenteken) op de van Brienenoordbrug
@posthumus: Viel mij ook al gelijk op idd.
Ik moet naar Pearle of naar ergens anders want ik las € 17.000,- en had in een split second al een verhaal voor het thuisfront klaar.

Dan had ik dat werkelijk verschrikkelijke groen op het koopje toe genomen.
Ik vind het niet veel beter ogen dan de gemiddelde matige kitcar….
Vind een ‘gewone’ intergrale leuker, maar de kleur is mooi. Verde Dublino. Had ooit een Fulvia in die kleur, stond erg goed. Vroeger had je nog een behoorlijke keus aan non-metallic kleuren. Dat mag best wel weer eens terugkomen.
Absoluut als ik de centen ruim over had! afgelopen mei in Boxtel stond ook een groene Hyena, echt bijzonder mooi en uniek, absoluut een waarde stijger.
Heb deze vorige week in het echt gezien en vind het een erg gave wagen, als ik het geld had stond hij al thuis in de garage.
ja ik zou het altijd doen, het is geen 13-in een dozijn ding en het heeft genoeg powerrrr
Ziet er nogal gemeen en agressief uit en inderdaad, niet de meest mooie Zagato creatie, maar beslist niet de lelijkste, daar komt dit meer voor in aanmerking : Een soort van Ford-Taunus achtig Coupé geval

http://www.classicmobilia.com/siteimages/Norway%2014.JPG
Nee. Als investering, prima, stop je ‘m weg in een garage en hoeft niemand ‘m te zien. Eerste gedachte bij de neus: Rover. En de verhoudingen schuin achter kloppen niet. Dan liever een hoekige Integrale voor 10% van die prijs..
@FieRo:

Voor 17 mille koop jij vandaag echt geen ECHTE Integale meer.
Echt niet !
Ze worden momenteel uit Japan heel vaak terug geëxporteerd naar……..Italië.
(De Jappen waren helemaal gek van de Delta Integrale, daar zijn echt de mooiste te vinden)
@desjonnies: Ah ok, ik weet de huidige prijzen niet, wellicht in de war met een normale Delta..
@desjonnies: Ligt eraan welke Integrale maar inderdaad de laatste edities en de Evo`s zijn niet meer te betalen. Althans niet voor mij meer. Heb ooit een Evo gehad en toen de motor aan zijn revisie toe was helaas verkocht. Nog steeds spijt van.
Nee. Gewoon nee.
Zo maar even 100 000 meer dan twee jaar geleden.
Anderzijds is vraagprijs geen krijgprijs.
Een pEoPende hyena dat wel
Ik vind het wel wat weg hebben van een Fiat Coupe.
In Arnhem stond vlak bij het oude Vitesse terrein op een braakliggend stuk grond naast een voormalige Shellpomp met enige regelmaat een oplegger met een paar van deze Hyena’s. Erg indrukwekkend, maar ik geloof dat ik uiteindelijk toch liever voor een echte Integrale Evo II ga.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).