Te koop: Nederlandse Savage Rivale GTR [video]

Auteur: , 35 Reacties

De trots van drie Nederlandse jongens staat te koop. Savage Rivale verkoop No.1 van de GTR.

Naast Spyker en Donkervoort hebben we in Nederland nog een autobouwer. Het oer-Hollandse Savage Rivale is het sportwagenmerk van drie jonge ondernemers. Het piepjonge merk heeft naast een cabrio met vier vleugeldeuren ook een circuitauto, de Savage Rivale GTR. Het allereerste exemplaar dat daarvan gebouwd werd staat nu te koop op Marktplaats.

De Savage Rivale GTR is een 500 pk sterke 6.2 V8 Corvette motor in een high-tech jasje. Met een gewicht van 1030 kg staat de GTR garant voor een 0-100 km/u tijd van 3,5 seconden en top boven de 300 km/u. Schakelen gaat met een zestraps automaat met flippertjes achter het stuur. De auto is alleen geschikt voor het circuit en heeft voor de veiligheid een rolkooi meegekregen.

Het Hollandse gevaarte heeft met slechts 1350 km op de teller nog maar weinig circuit gezien, nadat hij in 2012 in elkaar geschroefd werd. Wie hem wil hebben moet daarom komen aanzetten met een behoorlijke 193.600 euro. Maar wie weet is daar nog iets van af te dingen, de verbluffende rijgeigenschappen die het zwart-oranje monster toegedicht krijgt blijken namelijk wat tegen te vallen. Althans dat vindt het Engelse tv-programma Fifth Gear. Presentator en tevens coureur Jason Plato kan niet anders dan lachen wat betreft de prestaties op het circuit. Zou hij jaloers zijn of is de Savage Rivale meer een GT dan sportauto? De aflevering check je op autojunk.nl.35 reacties

Alle respect voor de ondernemers die Savage hebben opgericht, maar dit ding lijkt nergens op.
Marktplaats? Serieus? Dan wordt je toch niet meer serieus genomen…
Misschien dat die gasten iemand moeten inhuren met wat meer strategisch inzicht, want het product op zich is iets waar ze trots op mogen zijn.
@Rick-dos: word
@Rick-dos: idd die pik kan beter hiet ff gaan kijken http://www.jamesedition.com/
Een hobby project hm……..Geef er 5000 Euro voor
Een vraagprijs van 75k lijkt me reëeler.
Ze moeten ook helemaal niet bezig zijn met de GTR. Gewoon lekker die boulevard cruiser bouwen met alle luxe die je maar kan bedenken. Dan maakt het veel minder uit dat er onderhuids een oude Amerikaanse motor met trage transmissie en wat andere verouderde techniek. De deuren heroverwegen, dat gave dak maken en inderdaad veel champagne aan boord. En de eerste dealer openen ergens aan de cote d’Azure ofzo
Stomste wat je ook kan doen hè als je een circuitracer bouwt… Een Amerikaanse motor achterin leggen!
@VeniVidiVici: Mmm, kan nou niet zeggen dat ik het met je eens ben. Ok, de toppers van Amerikaanse bodem van dit moment hebben hem allemaal voorin liggen, maar toch. En bovendien, ik meen me een GT40 te herinneren….
@VeniVidiVici: Dan heb je geluk, want het blok ligt voorin ;)
@motoragent: Tja, ga ik ff af haha. Filmpje van Fifth Gear niet gekeken! Raar dat de motor half onder voorruit ligt. Gewoon een supercharger erop en camber voor aanpassen tegen het onderstuur. En ABS op een circuitracer… haha echt niet
@VeniVidiVici:
Eventjes wat onderzoek doen :
CORVETTE RACING FAST FACTS – 1999-2013
– Le Mans class wins: 7
– ALMS manufacturer titles: 10
– ALMS driving titles: 9
– ALMS team titles: 10
– Worldwide races: 152
– Worldwide wins: 90
– Team 1-2 finishes: 54
@featherlight:
Jouw opsomming zegt alleen wat over de zeges, haast niks over de motor of wegligging. Wie weet hebben de coureurs zich enorm moeten aanpassen aan de auto’s. (Het tegenovergestelde is in principe de bedoeling)

Kan men zo een ding fatsoenlijk een circuit om sturen, ja of nee? Gezien de reactie van @savagerivale, ben ik toch van mening dat het ding zeker niet voldoende ontwikkeld was en dus ook niet fatsoenlijk een circuit om kon sturen.

Van fouten leer je en ook de beste zijn klein begonnen. Ik zou zeggen, neem feedback van anderen aan en doe er eventueel wat mee. Wie weet groeit het bedrijf en verandert jason’s mening.
Mooie auto wel zielig hoe die word afgekraakt
Ie wel een beetje achterhaalde test, maar Jason was idd niet te spreken over de motor, de bak en de handling. Gelukkig is er inmiddels veel gebeurd! :)
@savagerivale: wanneer krijgen we dat te zien? En waarom de keuze voor een corvette blok en geen amg bv? Ik vond hem op het filmpje van schmee niet klinken zoals hij eruit zag.
@savagerivale: Ja ik geef ruiterlijk toe dat ik er naast zat :-) En dat er veel gebeurd is geloof ik graag zou slecht zijn als de kennis niet vergroot is met de jaren, maar de GTR die nu te koop staat zijn daar dan ook die verbeteringen in aangebracht??
Goed… op naar de rijtest met de nieuwe kennis erin.
@VeniVidiVici, motor ligt voorin… idd stom
Marktplaats lijkt me niet de beste plek om een auto als deze te verkopen. Doe je het toch lijkt het mij verstandig om eerlijk te zijn in je omschrijvende tekst. Het zwaartepunt van de verkoop zou in mijn ogen moet liggen op het kunnen kopen van een stukje Nederlandse auto historie, niet (niet waar te maken) rijeigenschappen.
“De beroemde Savage Rivale GTR is te koop.”
Was hem helemaal vergeten..
De auto is veel te duur voor een wagen met verouderde technieken. Het idee is leuk, het resultaat is (helaas) minder. Dan vind ik de Vencer nog beter gelukt, alhoewel ik over het algemeen niet zo’n fan ben van dit soort auto’s, ze gebruiken tenslotte bekant allemaal het hart van de Corvette..
Wat een kutnaam. Ik bedoel, wie de fuck denkt ‘hmmm, roadyacht lijkt me een toffe naam voor een supercar!’ En die daklijn lijkt echt hélemaal nergens op. Bah.
@mcpeek: Idd bij roadyacht denk ik eerder aan een Mercedes S-klasse (type W140)
Hij is nog altijd beter dan fifth gear, is jammergenoeg niet veel voor nodig..
Betekend dit dat de jongens binnenkort faillissement aan zullen vragen?
Ik vind het wel best een mooie auto. Stukken mooier dan dat achterhaalde design van Vencer.
@rolov, @felixF, en elke andere typische Nederlander…

Deze ervaring met de kritiek van Jason Plato heeft ons een flinke dreun opgeleverd, maar zoals zo vaak kom je er dan toch sterker uit hè.

Dit jaar zullen 003 en 004 nog van de band rollen, en deze auto’s zijn flink doorontwikkeld. De body is dit keer opgetrokken uit koolstofvezel, de versnellingsbak is verbeterd (aansturing en programmering). De remmerij is vervangen door een carbon keramische versie met een betere ABS aansturings-unit voor ESP / ABS en EBD. Daarnaast hebben we de wielophanging verder aangepast aan onze wensen en specificaties.

Dat Plato zeurt over de GM V8, heeft helaas niets te maken met budget maar met ruimte en warmte huishouding. De VAG V10, de Audi V8 biturbo en de AMG V8 6.3 passen simpelweg niet in onze configuratie.

Savage Rivale concentreert zich nu inderdaad alleen nog maar op de ‘boulevard cruiser’, en dat zal de komende jaren goed te merken zijn!
@savagerivale: typische nederlander? Ik ben gewoon geïnteresseerd, dus dat arrogante mag je best achterwege laten.

Duidelijk dus. Succes verder.
@rolov: Ach joh, de directie bij Spyker zijn toch ook van die hoogmoedige arrogantjes haha
@savagerivale:
http://theblissquest.com/blog/wp-content/uploads/2011/12/haters-gonna-hate.jpg

“May those who doubt you, fuel the fires of your success; the more doubt, the bigger the fire.”
Inderdaad haters gonna hate, Ik vind het boulevard cruiser idee gewoon mooi en netjes, en dan hoef je geen V10 of V8 bi-turbo. Het gaat dan niet om 0-100 in 2.5 seconden of om een drift/powerslide te leggen in een bergweggetje. Het gaat om lekker te rijden langs een boulevard.. vandaar de naam “boulevardcruiser” en daar is deze auto met dit unieke design perect voor.. voor de liefhebbers ——–>
http://www.youtube.com/watch?v=IxwVs5GVGBs
Nodig eens wat media uit voor een korte rij-impressie (niet op een circuit) :)
Je moet ook niet pretenderen dat je zomaar even een scherp sturend circuitmonster kan bouwen door een dikke motor in een lichte auto te stoppen.


Van die details zoals het tunen van ophanging en dergelijke grappen schijnen toch wel belangrijk te zijn….
@savagerivale

Respect voor de manier waarop jullie de auto door ontwikkelen! Ga zo door!
Naast Spyker en Donkervoort…
In Nederland is er ook nog de firma Vencer. Ook vermeldingswaard vind ik.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).