Gespot: een spierwitte Renault Alpine A110

Auteur: , 13 Reacties

Een Renault Alpine A110 hebben we al vaker gespot, maar dit sneeuwwitte Nederlandse exemplaar is wel erg mooi vastgelegd. Dat wilden we jullie niet onthouden.

Alpine A110

De Alpine A110 op de foto is er een uit 1972 die in de zomer van 1989 naar Nederland werd gehaald. Door liefhebbers wordt het ding ook wel Berlinette genoemd, in het totaal bouwde Alpine zo’n 7500 A110’s voor op de weg. Dit is daar een erg goed geconserveerd exemplaar van.

Deze A110 werd door lenny98 in Winterswijk gespot. Dit keer niet in blauw, maar geheel toepasselijk in de winterse Alpenkleur wit. Naast de eveneens witte Kia Sportage (zie foto 1) valt pas op hoe klein de Alpine eigenlijk is. Wat er onder de kap van deze uiterst leuke klassieker ligt is niet bekend, er zijn meerdere opties mogelijk en de kentekengegevens geven daar geen uitsluitsel in. Hoogstwaarschijnlijk is het een zogenaamde V85 met een 1.3 Renault blokje van 81 pk, genoeg om het 780 kilogram wegend sportwagentje op gang te helpen.

Een supergaaf ding dus, wat door zijn lage gewicht en beschaafde motor ook niet zo duur is om rijdend te houden. Van meer foto’s genieten kan op autojunk.nl.13 reacties

De Opel Ampera-e is duizenden euro's goedkoper geworden. Kijk hier voor meer info!
Blauw, mot tie zijn.
Mooi, wanneer is de opvolger te koop?
Eeeh wil niet vervelend doen , maar bij een alpine ligt de motor toch echt achterin !
@pietjealpine: Daar heb je gelijk in, hebben het aangepast. :)
Wel erg lekker!
Een auto waar je echt verliefd op wordt vanaf de eerste meter dat je ermee rijdt (zelfs ih wit)
Leuk dat er weer een spot van mij is uitgelicht! Vind het zelf een erg gaaf autootje, gaver dan veel hedendaagse auto’s :)
Blijft een geile bak om te zien.

http://www.youtube.com/watch?v=lImC4sZlZfg

Dit is een video uit 1991 op een circuit ergens (weet niet waar).
Dat geluid, rrrrrrrrrrrrr…. ;)
Staat heel fris zo dat wit maar eigenlijk moeten ze geel zijn vind ik. Al mag het renault/goridini blauw ook nog wel.
Hoor niks meer van de nieuwe opvolgeling. Renault had plannen om met caterham een nieuwe alpine concept te komen. Ik hoop van ganse dat dit project doorzet….
@brekkenbats: het is idd stil, maar ontwikkelingen schijnen nog gewoon door te gaan. Zelfs nu de grote kartrekker bij Renault (Carlos Tavares) naar Peugeot is gegaan.
Prachtige wagen, op het MECC stond dit weekend ook een blauwe, nog net wat mooier in mijn ogen.

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).